Aloita uusi keskustelu

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

Aloittaja: Reality Check Politiikka 30.11.2019 11:17

Kannattaa kuunnella Yle Areenasta (29.11.2019) Talvisodan alkamisesta 80 vuotta (21 minuuttia täyttä asiaa): "Se oli suomalaisille täydellinen yllätys" Vieraina ovat historian tutkijat professori Martti Häikiö ja dosentti Teemu Keskisarja.

Suomen kohtalo oli sinetöity Saksan ja Neuvostoliiton solmittua Molotov-Ribbentrop -hyökkäämättömyyssopimuksen 23.8.1939. Mikään Saksan ja Neuvostoliiton välissä ollut valtio ei säilynyt totaaliselta maailmansodalta vuosina 1939 – 1945.

Häikiö esittää Talvisodan alkamiselle uuden päivämäärän 13.11.2018 – silloin Neuvosto-Venäjä irtisanoi Brest-Litowskin rauhansopimuksen ja lähti valloittamaan takaisin ensimmäisessä maailmanasodassa valloittamiaan alueita. Neuvostoliiton tavoite oli suurvallalle suurvallan rajat – ottaa takaisin sen mitä tsaarinvallan heikkouden hetkinä menetettiin!

Tämä tavoite – palauttaa tsaarinvallan ajan rajat ovat Venäjällä edelleen tavoitteena!

Moskovan yliopiston professori Alexandr Dugin kirjoitti 1997 kirjan nimellä Geopolitiikan perusteet, Venäjän geopoliittinen tulevaisuus. Kirjassa Dugin esittää läntiseen Euroopan ja atlantismiin vaikuttavia keskisimpiä ajatuksia, joita Putin on toteuttanut:

Duginin mukaan vuoden 1913 valtionrajat ovat ne oikeat rajat. Tavoite on Venäjän imperiumin palauttaminen ensisijaisesti yhdistämällä entisten neuvostotasavaltojen, kuten Georgian ja Ukrainan alueita Venäjään - myös Suomi kuuluu Venäjän imperiumiin. Yhdysvaltoja ja sen liberaalia arvomaailmaa sekä atlantismia on vastustettava äärimmilleen. Britannia tulisi erottaa Euroopasta, maa on läpeensä atlanttinen.

Venäjä on lisännyt monin keinoin vaikutusvaltaansa läntisen Euroopan geostrategisesta tärkeillä rajamailla. Iranin kautta Venäjä on saavuttanut jo yhden päämäärän: päässyt Kaspianmeren ja Iranin kautta Intian valtameren rannalle. Syyrian kautta Venäjä on puolestaan päässyt Välimeren rannalle.

Venäläisen imperialismin vahvistamisessa pehmeiden otteiden käyttäminen tarkoittaa ”venäläisen maailman” luomista Venäjän nykyisten maantieteellisten rajojen ulkopuolelle.

Professori Sergei Karaganov kollegoineen jatkaa Duginin jäljillä ja on esiintynyt korostetun provosoivasti selittäen Putinin voimapoliittista ajattelua. Sen ytimessä on pyrkimys revanssiin: ”neuvostoliiton hajoamisen vääryyden” kompensointi ja pyrkimys saada venäjä uudestaan suurvallaksi. Vihan apostoleista ei Venäjällä ole puutetta.

Talvisodan henki syntyi jo ennen Talvisotaa. Ymmärrettiin, että vastassa on paha valtakunta. Ymmärrämmekö nyt? Ilmastokeskustelu on täysin ohittanut turvallisuuspoliittisen keskustelun ja hallituspuolue vasemmistoliitto meuhkaa edesvastuuttomasti mm. isäntämaasopimusta vastaan.

Lue lisää netistä mm. Ari Pesonen: Venäläinen imperialismi - tuo kaiken pahan alku ja juuri ja Verkkouutiset: Älä oleta – 10 ohjetta toimimisesta Venäjän kanssa, sekä Hannu Himasen kirja: Länttä vai itää, Suomi ja Geopolitiikan paluu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 647 viestiä

Mikä on uhka? Venäjä on tänään eriasia ihan tyystin kuin silloin joskus! Meillä ei ole mitään vastusta eikä edes Natolla ja meillä sillä natolla ei ole kuin suomen lättäjalat jotka saa mitalleja rintoihinsa ja ylennyksiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ranskalaislehti Le Monden mukaan Venäjän sotilastiedustelun salamurha- ja sabotaasiyksikön jäsenet ovat pitäneet majaa Alpeilla sijaitsevassa Ylä-Savojissa. Näin rauhantahtoinen naapurimme edistää rauhaa myös Venäjän ulkopuolella, milloin Salisburyssa, Sofiassa, Berliinissä jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos haluaa tietää totuuden Putinin Venäjästä, ei voi liikaa suositella tutustumaan Mark Galeottin kirjaan "Voima ja Valta - Venäjän mafia Kremlin suojeluksessa". Vaikka olisikin suurin piirtein selvillä Putinin konnakoplan roistomaisuudesta, kirjaa lukiessa hätkähtää monta kertaa kun paljastuu miten raaka ja paatunut Kremlin hallinto on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan tuo leiri jo purettu? Vai vieläkö siellä on noita putlerin faneja/ tappajia?
Voisi melkein kuvitella, että noita hemmoja hemmotellaan länsimaisen demokratian nimissä?
""No, kun ei oikeastaan ole varsinaisia todisteita..."" Ja tästähän neukut innostuvat..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Ylä-Savoji, Salisbury, Sofia tai Berliini Suomessa? Ei ole. Puolueettomana Suomi saa olla rauhassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kuningaskunnat palaavat juurilleen, joten länsirajaa on vartioitava yhtä tehokkaasti kuin itärajaakin.
Tästä syystä Suomen on parasta pysyä puolueettomana ja pitää hyvässä kunnossa omat puolustusvoimat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä venäläiset matkustaja laivat pitää esittää reilusti medioissa että anastasia Maria st petersburg Venäjältä on satamassa ihan niin kuin muittenkin maitten laivat ilmoitetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuinka Lohi kiemurteli. Vihervasuri-hallituksessa kepu takaa, että putteri voi tehdä mitä tahansa ja hallitus on toimintakyvytön. Natokin näyttää täysin tenavakerholta. Luultavasti Trumppi menee Venäjä/Kiina/Intia-koaliitioon turvaan.
Riita Purra oli mahtava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putiinilla sensijaan menee hyvin,sillä uusin asiakas on hieman suurempi Kaasunostaja,kuin Saksa.Nimittäin Kiina!
Siten Eurooppalaiset saa käteensä rannekkeen,jolla pääsee "teho-osaton" kaikkiin laitteisiin! Venäjän ehdoilla,kylläkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se ihmeellistä aikaa. Tuohonkin hallituskriisiin saatiin kytkettyä Putin mukaan. Ei taida olla enää mitään asiaa jossa Putin ei olisi jotenkin osallisena, ihmeellistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloituksessa mainituilla Duginilla, Pesosella ja Himasella ei ole mitään yhteyttä todellisuuteen, eivätkä he ole mukana missään päätösten teossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy olla Ulkoparlamenttalisten voimien aikaansaannos,jos sellainen on yleensä olemassa.
Laatija- ja Hyväksyjä pitäisi olla tiedossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjällä nykypäivän suhde islamistien määrään suhteessa kristittyihin juutalaisten määrä suhteessa muihin ja budhien määrä. Uskonnolla on väliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Zbigniew Brzezinski (USA:n kansallisen turvallisuuden neuvonantaja) ylisti Suomen asennetta (Financial Times, 2014) : molemminpuolinen kunnioitus, laaja taloudellinen suhde sekä Venäjään että EU:hun ja sitoutumattomuus sotilaallisiin liittoumiin (jonka Venäjä voisi tulkita uhaksi). Toisaalta Suomen entinen Moskovan-suurlähettiläs René Nybergin mukaan on ”yksinomaan Suomen oma saavutus”, että sillä ei ole ongelmia Venäjän kanssa. No, tässäpä pari painavaa viestiä, jotka ovat natonegareiden sanoman mukaisia ja jota ovat torvet soiden toitottaneet, mutta ilmeisesti natopositiivisten muurit eivät vielä ole murtuneet. Mutta vielä kerran : Suomi on ollut, on tällä hetkellä ja tulee tulevaisuudessa olemaan sotilaallisesti puolueeton. Suomi on silta idän ja lännen välillä. Suomi on rauhantekijä. Tätä nykyinen rauhaton maailma tarvitsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ole kun venäläiset ryöstää kaiken ja asuttaa lähiöistä kirkkoihin koulut ja tuomalla on niitä tänne tuonut ahtisaaret ja muut ettei vaan suomea olisikaan. Sillai. Pahikset

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

P-positiivisen kommentissa, "Mutta vielä kerran : Suomi on ollut, on tällä hetkellä ja tulee tulevaisuudessa olemaan sotilaallisesti puolueeton. Suomi on silta idän ja lännen välillä. Suomi on rauhantekijä. Tätä nykyinen rauhaton maailma tarvitsee.", Suomen todellisuutta kiteytetään muutamaan lauseeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä 'Suomesta' nämä kirjoittavat?

Meillähän on iät ja ajat ollut Naton kanssa sopimuksia, JEF-yhteistyö, EU:n puolustusyhteistyö, sopimukset Ruotsin armeijan kanssa jne.jne. Sotilaallista koordinointia, yhteistyötä aseiden kehittelyssä ja hankinnoissa, Nato-yhteensopiva kalusto ja operatiivinen toiminta, lukemattomia yhteisiä harjoituksia em. sotilaallisten kumppanien kanssa...

Missä tämä 'sotilaallisesti puolueeton Suomi' oikein sijaitsee? Eihän sitä ole löydettävissä historiastakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

125 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Sulla on viisaita tuttuja. Lue lisää...
Ihan fiksua

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille