Aloita uusi keskustelu

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

Aloittaja: Reality Check Politiikka 30.11.2019 11:17

Kannattaa kuunnella Yle Areenasta (29.11.2019) Talvisodan alkamisesta 80 vuotta (21 minuuttia täyttä asiaa): "Se oli suomalaisille täydellinen yllätys" Vieraina ovat historian tutkijat professori Martti Häikiö ja dosentti Teemu Keskisarja.

Suomen kohtalo oli sinetöity Saksan ja Neuvostoliiton solmittua Molotov-Ribbentrop -hyökkäämättömyyssopimuksen 23.8.1939. Mikään Saksan ja Neuvostoliiton välissä ollut valtio ei säilynyt totaaliselta maailmansodalta vuosina 1939 – 1945.

Häikiö esittää Talvisodan alkamiselle uuden päivämäärän 13.11.2018 – silloin Neuvosto-Venäjä irtisanoi Brest-Litowskin rauhansopimuksen ja lähti valloittamaan takaisin ensimmäisessä maailmanasodassa valloittamiaan alueita. Neuvostoliiton tavoite oli suurvallalle suurvallan rajat – ottaa takaisin sen mitä tsaarinvallan heikkouden hetkinä menetettiin!

Tämä tavoite – palauttaa tsaarinvallan ajan rajat ovat Venäjällä edelleen tavoitteena!

Moskovan yliopiston professori Alexandr Dugin kirjoitti 1997 kirjan nimellä Geopolitiikan perusteet, Venäjän geopoliittinen tulevaisuus. Kirjassa Dugin esittää läntiseen Euroopan ja atlantismiin vaikuttavia keskisimpiä ajatuksia, joita Putin on toteuttanut:

Duginin mukaan vuoden 1913 valtionrajat ovat ne oikeat rajat. Tavoite on Venäjän imperiumin palauttaminen ensisijaisesti yhdistämällä entisten neuvostotasavaltojen, kuten Georgian ja Ukrainan alueita Venäjään - myös Suomi kuuluu Venäjän imperiumiin. Yhdysvaltoja ja sen liberaalia arvomaailmaa sekä atlantismia on vastustettava äärimmilleen. Britannia tulisi erottaa Euroopasta, maa on läpeensä atlanttinen.

Venäjä on lisännyt monin keinoin vaikutusvaltaansa läntisen Euroopan geostrategisesta tärkeillä rajamailla. Iranin kautta Venäjä on saavuttanut jo yhden päämäärän: päässyt Kaspianmeren ja Iranin kautta Intian valtameren rannalle. Syyrian kautta Venäjä on puolestaan päässyt Välimeren rannalle.

Venäläisen imperialismin vahvistamisessa pehmeiden otteiden käyttäminen tarkoittaa ”venäläisen maailman” luomista Venäjän nykyisten maantieteellisten rajojen ulkopuolelle.

Professori Sergei Karaganov kollegoineen jatkaa Duginin jäljillä ja on esiintynyt korostetun provosoivasti selittäen Putinin voimapoliittista ajattelua. Sen ytimessä on pyrkimys revanssiin: ”neuvostoliiton hajoamisen vääryyden” kompensointi ja pyrkimys saada venäjä uudestaan suurvallaksi. Vihan apostoleista ei Venäjällä ole puutetta.

Talvisodan henki syntyi jo ennen Talvisotaa. Ymmärrettiin, että vastassa on paha valtakunta. Ymmärrämmekö nyt? Ilmastokeskustelu on täysin ohittanut turvallisuuspoliittisen keskustelun ja hallituspuolue vasemmistoliitto meuhkaa edesvastuuttomasti mm. isäntämaasopimusta vastaan.

Lue lisää netistä mm. Ari Pesonen: Venäläinen imperialismi - tuo kaiken pahan alku ja juuri ja Verkkouutiset: Älä oleta – 10 ohjetta toimimisesta Venäjän kanssa, sekä Hannu Himasen kirja: Länttä vai itää, Suomi ja Geopolitiikan paluu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 563 viestiä

Takavuosina kävi erään venäläislehden toimittaja tutustumassa suomalaisprikaatiin ja ihmetteli Suomen armeijan mutkattomia toimintatapoja ja mukavuuksia, kuten ruokalan tarjoilua ja saunatiloja. Toimittajan mukaan Suomen sotasalaisuus ei ole armeijan koko, rautainen kuri tai Nato-optio, vaan sotilaiden koulutus ja motivaatio. "Suomi ei kouluta rivisotilaita vaan partisaaneja. Hyvin koulutettuja, valmiita taistelemaan maalla, merellä ja ilmassa. Suomen voisi valloittaa kahdessa päivässä, mutta voittamaan sitä ei pysty edes vuosisadassa”.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkee, että rautalangasta väänetyt mallitkaan ei mene perille. Auttoiko Ukrainaa pitkä rauhanaika? Ei auttanut ja päätös sodasta tehtiin Moskovassa.
Näin voi käydä Naton ulkopuolella olevalle naapurille, myös meille, tuskin sitä ukrainalaisiltakaan kysyttiin, haluavatko sotaa.
Tällaislta välttyy varmasti Naton jäsenmaa, mutta Nato-vastaiset pelkää "Venäjän reaktiota" ja mieluummin suomettuvat ja kyyristelevät peloissaan, kuin haluavat liittyä Natoon.
Rauhanjärjestö Nato puhalsi rivinsä suoraksi jälleen, Turkkikin kiltisti mukana tukemassa uutta suunitelmaa Puolan ja Baltianmaiden turvallisuuden takaamiseksi. Rauha on taas taattu vuosiksi eteenpäin noissa maissa.
Kumpaa maata Suomea vai Venäjää hyödyttää enemmän Suomen Naton ulkopuolella pysyminen? Perusteltuja vastauksia olisi mielenkiintoista lukea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä on närkästynyt, kun Nato kosiskelee entisiä Neuvostoliiton alueita liittolaisiksiin. Suomi ei ole entinen Neuvostoliiton alue. Tässä on merkittävä ero. Mikäs N-positiiveja (N+) vaivaa, kun tämä selkeä ero ei mene jakeluun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Niin kauan kun Venäjä pyyhkii kintaalla suvereenien naapurimaiden valtiorajoja niin Natoon riittää tunkua. Kuten todettu niin Venäjän ulkopolitiikan konsepti ei tee eroa entisen Neuvostoliiton maiden ja muiden Venäjän naapurimaiden, esimerkiksi Suomen, välillä. Venäjä voisi sotimisen sijasta suuntautua rauhaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitatko, että Venäjän _virallisen_ ulkopolitiikan mukaan tavoitteena on valloittaa Suomi hyökkäämällä Suomeen (jos Suomi ei ole Natossa) vai perustuuko esittämäsi "konsepti" toisen käden esittämään arvioon, joka on tulkinta jonkun venäläisen "oppineen" lausunnosta, jota Venäjän hallinto ei ole kuitenkaan virallisesti ja julkisesti myöntänyt noudattavansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jahka ilmastonmuutos jyllää tosissaan niin se kyllä pyyhki pois myös kaikenmaailman valta-ajattelut.....
=//

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäläinen novosti nelonen ja tv 2 näkyy varastettua astiaa mm. Juomalaseja ja toimituksessa uutisissa on venäläisiä plus esim riot Reuters ja muita on venäläisiä ja majoneesi tehtaalla on venäläisiä myös hävikkiruuan kimpussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin täällä monia panslavisteja viestejä lukemassa on. Nuo viestit kannattaa lähettää RT:lle tai jollekin muulle alan medialle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

youtube:sta hakusanoilla "junarmija" ja "zarnitsa" löytyy esimerkkejä siitä, millaista rauhanlietsontaa nuorison keskuudessa pitäisi hatrastaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Euroopan äärioikeistoa Wienissä tutkiva politologi Anton Šekhovtsov sanoo, että Dugin ja muut venäläiset nationalistit ovat luoneet viime vuosina ahkerasti yhteyksiä Euroopan äärioikeistoon kuten Syrizan kaltaisiin populistipuolueisiin. Ranskan äärioikeistolaisen Kansallisen rintaman puheenjohtaja Marine Le Pen pitää tiiviitä yhteyksiä Kremliin. Vuonna 2014 kävi ilmi, että Venäjältä rahoitetiin Marine Le Penin johtamaa Kansallinen rintama -äärioikeistopuoluetta 49 miljoonalla eurolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Duginin tuotantoa on esitellyt laajemmin Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen emeritusprofessori Alpo Juntunen muun muassa teoksessaan Itään vai länteen – Venäjän vaihtoehdot (Gummerus 2003). Ari Pesonen on esittänyt johdannossa esitetyssä viitteessä Duginin tavoiteet kuten esim. Aleksandr Dugin – Wikipedia.

Duginin mukaan imperiumi on ainoa sopiva valtiomuoto Venäjälle. Se pitäisi kuitenkin toteuttaa yhdessä EU:n mahtivaltion Saksan kanssa.

Suomessa professori Juntunen on ennustanut useissa kirjoituksissaan Venäjän imperiumin paluuta, eikä Ukrainan kriisi ei tullut hänelle yllätyksenä.

Euroopan äärioikeistoa Wienissä tutkiva politologi Anton Šekhovtsov sanoo, että Dugin ja muut venäläiset nationalistit ovat luoneet viime vuosina ahkerasti yhteyksiä Euroopan äärioikeistoon kuten Syrizan kaltaisiin populistipuolueisiin. Ranskan äärioikeistolaisen Kansallisen rintaman puheenjohtaja Marine Le Pen pitää tiiviitä yhteyksiä Kremliin. Vuonna 2014 kävi ilmi, että Venäjältä rahoitetiin Marine Le Penin johtamaa Kansallinen rintama -äärioikeistopuoluetta 49 miljoonalla eurolla.

Krimin valloitus aloitti Duginin mukaan uuden aikakauden, jossa Venäjä palauttaa historiallisen ja geopoliittisen suuruutensa ja muuttuu uudeksi suur-Venäjäksi.

Venäläisyyttä tuodaan suunnitelmallisesti monin tavoin suomalaisten arkeen ja poliittiseen päätöksentekoon. Olemme vähitellen luisumassa osaksi suur-Venäjää kunnes paluuta ei enää ole!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on yli 100-vuotias ja yksi kokonainen vuosi itsenäisyyttä tulee huomenna lisää. Suomi on sotilaspoliittisesti puolueeton ja oman itsenäisen armeijan omaava valtio. Viimeiset 70 vuotta Suomi on elänyt rauhassa, vaikka naapurissa on ydinaseen ja moninkertaisesti suuremman armeijan omaava valtio, joka on käynyt läpi taloudellisen ja poliittisen romahduksen. Miksi natointoilijat haluavat järkyttää tätä rauhanasetelmaa? Venäjä on aiemmin varoittanut Natoa laajenemasta _entisten Neuvostoliiton_ alueelle. Suomi ei ole koskaan ollut osa Neuvostoliittoa, mutta natoilijat näkevät asian toisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä on ollut valmis interventioihin niiden ollessa maan ulkopoliittisten etujen mukaisia. Vuoden 2016 ulkopolitiikan konseptissa sanamuoto on koventunut aiemmasta. Merkillepantavaa on, että ulkopolitiikan konsepti ei tee eroa konfliktien ennaltaehkäisyä
käsittelevässä kohdassa entisen Neuvostoliiton maiden ja muiden Venäjän naapurimaiden,
esimerkiksi Suomen, välillä.

Venäjän poliittiseen kielenkäyttöön on jo vakiintunut useita termejä, jotka kuvaavat Venäjän lähialueiden maiden erityistä ja osin alisteista asemaa Venäjälle: lähiulkomaat (ближнее зарубежье), rajavaltiot (сопредельное государство) ja yleisterminä venäläiselle kulttuuripiirille ”venäläinen maailma” (русский мир).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanasta sanaan kopioit Puolustusministeriön "Voiman Venäjä"-raporttia, jonka kommentaattorina on mm. Karoliina Honkanen, joka on yllätys yllätys "Nato 70 vuotta"-pläjäyksen kirjoittaja. Umpari mennaan ja uhteen tullaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/