Aloita uusi keskustelu

Venäjän turvallisuusviranomaisilla verinen historia

Aloittaja: Sopotti Politiikka 12.3.2018 21:01

Lenin perusti bolsevikkihallinnon aikaan pelätyn turvallisuuspoliisin Tsekan. Tseka likvidoi vastavallankumoukselliset, poliittiset vastustajat, poliittiset kilpailijat, älymystön, tilalliset ja juutalaiset. Kommunistit jatkoivat organisation toimintaa NKVD-nimellä. Sotien jälkeen tiedustelupalvelu toimi KGB:nä ja kommunistien kaaduttua FSB:nä. FSB:n ylipäällikkö on Vladimir Putin, joka on entinen KGB-eversti.

Salisburgissa yritettiin murhata Venäjän ex-agentti, joka tuomittiin vakoilusta, mutta joka vaihdettiin vankienvaihdossa kymmeneen venäläiseen agenttiin (vrt.agentuuriliike). Suomen lehdistö ei juuri keskustele Venäjän osuudesta murhayritykseen (hermomyrkyllä), vaan valitsee mukavuussyistä hiljaisuuden. Samoin poliitikot vaikenevat.

Eilen Reuters (IL) kertoi uutisen, että Putin antoi 2014 määräyksen ampua alas turkkilaisen matkustajalenokoneen jossa väitettiin olevan pommin. Pommin asettajat vaativat konetta laskeutumaan Sotsiin. Putin ei halunnut pilata olumppiatunnelmaa. MH17 matkustajakoneen alasampuminen Ukrainassa on vielä käsittelemättä, vaikka alasampujat ovat tiedossa. Emme reagoi Venäjän terrorismiin. Olemme turtuneet näihin uutisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 236 viestiä

Kyllähän Tšekan ja sen erinimisten seuraajien toimintaa arvioitaessa on otettava huomioon se tosiasia, että erimuotoinen rikollisuus oli 1920-50-lukujen Neuvosto-Venäjällä maailmanhistoriallisessa perspektiivissäkin huomattavan korkealla tasolla. Jo pelkät tuomittujen lukumäärät kertovat tästä. Ei meillä kommunisteilla ole syytä näin jälkikäteen epäillä esim. sellaistakaan rikollista vastavallankumouksellisuutta, jota kahden lehmän loukussa eläneet kulakit life-stylellään levittivät. Tätä taustaa vasten ymmärrämme, että turvallisuusapparaatin oli toimittava tiukasti ja jaettava rangaistuksia mielellään siten, että tuomitutkin ymmärsivät syyllisyytensä ja suorastaan hyväksyivät saamansa ankaratkin rangaistukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SOPOTTI; Mitähän Yhdysvaltalainen tietovuotaja Edward Snowden pelkäsi kun paljasti kaikkea maapallon tietoliikennettä vakoilevan NSA:n salaisuuksia, ja joutui pakenemaan Venäjälle?!
Olisiko syynä se, että oli ollut myös CIA:n palveluksessa Sveitsissä, kertomansa mukaan diplomaatti-statuksen suojissa, ja tunsi tuon SOPOTIN mielestä varmaankin "hyväntekeväisyysjärjestön" toimintatavat?!
SOPOTIN mielestä tuon inhimillisistä toimintatavoistaan kuulun elimen edustajat olisivat varmaan tyytyneet antamaan Edwardille vain luunappeja, tukkapöllyä ja toki hieman torumaan?

Snowden kertoi hänestä kirjan kirjoittaneelle Glenn Greenwaldille tietävänsä, että jos nuo häntä Hongkongissakkin tavoitelleet ent. työnantajien edustajat olisivat hänet tavoittaneet, hänet olisi eliminoitu!
Kuinka me reagoimme läntisen mahdin tiedustelujärjestöjen hallitusten vaihto-operaatioihin ja salamurhiin? Kerrotko SOPOTTI?
Mitähän luulet SOPOTTI eliminoinnin tuossa tapauksessa tarkoittavan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vakoiubusiness on henkilökohtaista, kun siihen ryhtyy. Kiinnijääminen on osa riskiä, minkä ottaa. Snowden on tiennyt, mitä loikkauksesta seuraa. Niin tiesi Assange, kun ryhtyi riskaabeliin toimintaan. Olisi kannattanut heti marssia Ruotsiin selvittämään oikeutensa. Joutui Equadorin suurlähetyssä lusimaan vuosikusia ja edessä on lopppuiän pakoilu. Kyllä Assangekin tiesi, mitä teki.

Poliittiset motiivit, tai paremminkn kosto ja pätemisentarve ajoivat totaaliseen elämänmuutokseen. Kim Philby kylmän sodan aikainen huomattavin vakoilija, joka pakeni Neuvostoliittoon 1963. Samalla paljastui Cambridgen viisikko, joka palveli KGB:tä ja sitä ennen NKVD:tä. Lukuisa on se joukko, joka on uudeksi isännäkseen kommunistisen naapurimme. Myös Ruotsin Stig Wennerström aiheutti mittavat vahingot puolustrategialle?

Näitten tekojen oikeutuksia itsekin mietit. Suhtautumiseen useimmiten on syynä kommunistinen tai synkkä vasemmistolainen maailmankatsomus, jossa tarkoitus pyhittää keinot. Sama koskee maailmanpoliittusia kriisejä.Tankkereiden miinoitus on hyvä, kunhanUSA saadaan näyttämään syylliselta.

Fidel Castron teloittamat tuhannet uhrit oli kuin herrojen veri, joka kommunismin vuoksi vuodatetaan. Kolmen miljoonan venezuelalsisen pakeneminen maastaa lavastetaan USAn syyksi ja Venäjän sotilatoimet ymmärretään humanitaariseksi työksi. Näistä muodostuu minun mielikuvani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoitatko Suomen maaperältä? PS. Helsingissäkin on alue, joka ei ole Suomen maaperää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Synkkää luettavaahan se on. Eikä sitä tee yhtään ymmärrettävämmäksi sekään, että monien muidenkin suurvaltojen "james bondien" kädet ovat veressä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä syytellään Venäjää alasampumisesta, vaikka matkustajakone lensi sotatoimialueen yli. Kone on kuin pommi- tai tiedustelukone, joten päävastuullinen on lentoyhtiö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on Einolla asiat menneet pahasti sekaisin. Matkustajakone lensi reitillä, jota käyttivät päivittäin monet muutkin matkustajakoneet.

Venäläinen Kurskista Ukrainaan rahdatun BUK-lavetin miehistö taisi olla ympäripäissään ulkomaille päästessään. Tällainen on ihan tavallista Venäjän armeijassa, valitettavasti...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä täysin syytön joka asiaan mitä USA on viimme vuosina tehnyt ja saanut aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaan aikan oli Putinin konen ilmassa, mutta saapui saman ilmatilaan 20 minuttia myöhemmin. Ukraina Amerikan yhdysvaltojen toimesta luuli ampuneensa alas Putinin koneen. Tässä selitys joka pitää ja josta on vaiettu. Amerikan yhdysvaltojen toimesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänne kirjottelevat "atteenmiehet/naiset eivät tojennäkösesti ois ets olemassa jos CCCP ois vallannu Suomen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula?

Jos olisit tuossa edessäni vetäisin turpaan. Todellakin...nuorilla on eri arvot. Heitä ei haittaa vaikka vanhukset makaa... Lue lisää...
Vai ei ole pula

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi