Aloita uusi keskustelu

Valta maakuntiin ja kansanedustajia 100

Aloittaja: Politiikka 11.2.2019 17:04

Nyt olisi sitten se uudistamisen paikka Suomessa. Maakuntauudistus välittömästi ja siihen lisättynä
verotusoikeus. Kansanedustajia puolet vähemmän nykyisestä. Suomi on pitkä ja vähäväkinen maa
ja siitähän seuraa niin erillaiset olosuhteet ja se vaikuttaa elämisen mahdollisuuksiin.Tärkeimmät
vaalit olisivat kansalaisen kannalta sitten maakuntavaalit .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 22 viestiä

Ymmärtänet, että maakuntauudistuksella ja siihen liittyvällä hallinnoinnilla listään valtion ja kuntien byrokratiaa ja kuluja. Palvelut täytyy joka tapauksessa tuottaa. Valiinanvapautta on se, että kunnat voivat itse valita, miten palvelut tuotetaan.

Luuletko, että Etelä-Suomessa asuvat ja siellä ahkeroivat 3 miljoonaa ihmistä luovuttaisivat vallan peräkammarin pojille puutteellisella koulutuksella ja ymmärryksellä alkaa päättää heidänkin asioista.

Maakuntauudistuksen ja valinnanvapauden toteutuessa on laskettu, että jopa 25.000 sote-työpaikkaa siirtyy yksityisille. Kun katsoo Esperi-Attendokohun laineiden losikintaa, voidaan olettaa, että työpaikat eivät siirrykään yksityisille, vaan ihmiset jäävät työttömiksi. Vaatimus 0,7 %:n hoitajatakuusta takaa myös osittain työpaikkojen säilymisen. Kysymys ei ole pelkästään vanhusten hyvinvoinnista.

Torso-maakuntavaalien järjestäminen maksaisi jotain 20 miljoonaa. Se raha voitaisiin käyttää vanhusten hyvinvointiin. Sipilällä on kiire saada miehitettyä maakunnat mahdollisimman pian, koska tiedossa on, että vaalien jälkeen Kepu tipahtaa hallituksesta ja menettää valtansa valtakunnan tasolla.

Uskokaa, että valinnanvapauden mukana tulevat maksulliset puhelinnumerot, joissa yksityisen teveysaseman vastaanottovirkailija puhuttaa ensin, sitten sairaanhoitaja ja lopuksi lääkäri. Veloitus näkyy puhelinlaskussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa on järkeä, kansanedustajien määrän voi pudottaa sataan. Tosin samalla noita pääsyvaatimuksia vois hieman tarkentaa, ts mitään pellejä ja muilla vastaavanlaisilla meriiteillä pyrkivät pitäis jättää rannalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmetellä täytyy: Tanskan väkiluku on sama kuin Suomen. Tanskassa 100 kuntaa. Suomessa 300 kuntaa. Kepukuntia kaikki meidän maaseudulla. Ilmanko maaseutukunnissa ei teollisuutta,jonka tulo maaseudulle aiheuttaisi äänestäjien kirjavuutta.Valta ei olisi kepun monopoli. Kitukuntaelämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos maakunnille annetaan verotusoikeus, niin samalla pitää luopua kuntien tasausmaksuista. Uusimaan ei jatkossa tarvitse kustantaa muun Suomen elämistä, vaan hoitakoot maakunnat omat syrjäseutunsa kuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla lyödään sähkökaapelit poikki Kemijoen ja Oulujoen voimaloista.Etelä pärjätköön omillaan. Metsähallituksen pohjoinen alue saa kaikki tuotot mitkä täältä nyt viedään etelään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei taida onnistua. Sähkökaapelin leikkaaja jättää homman tekemättä, koska maakunnalla ei ollutkaan rahaa maksaa hänen palkkaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisiko sinun kuitenkin kysyä ensin Kemijoen ja Oulunjoen voimaloiden omistajilta että haluavatko edelleenkin myydä sähköä sinne mistä siitä on vara maksaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja voitaisiin lopettaa se valtion virastojen ylläpito Hellsingissä, sekä sikäläisten sirkushuvien kustantaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeastaan suomi-nimisen pellevaltion voisi lopettaa kokonaan, maa joka luopuu kansalaistensa edun ajamisesta, demokratiasta ja sananvapaudesta on jo tavallaan kuollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo aloittajan kirjoitus on niin kuin kepu on aina haaveillut mutta ei siitä nyttenkään valmista tule, eikä saakkaan tulla.
Ei kaupunkilaiset alistu maajussien määräyksien alle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo kommenttisi olikin odotettu.Kuunteleppa Päivi Nergin haastattelu ylen ykkösaamussa ja
kommentoi sitten. Jos asioista ei oteta selvää nämä ahtaan poliitikan kommentit ovat juuri näitä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisessa keskutelussa jonka poistati jo totesimme Nergin substanssiosaamisen aiheesta olemattomaksi, jos sotesta ei tehdä lauvantaimakkaratehdasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laissa pitäisi määrätä, millainen osaaminen kansanedustajaksi pyrkivällä tulee olla. Kannatan myös ehdotusta, että kansanedustajien määräksi riittäisi 100.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päinvastoin, niiden kuntien joissa on kepu enemmistö , painoarvo pitoon rajusti . Koko pohjois- Suomen edustajien suhteellinen osuus pienenisi. Äänikynnystä kasvaisi, valta valuisi vielä enemmä etelään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Tunnen itseni petetyksi, rinne jakaa vain puoluetukiin ja ilmastonsuojeluun ja taas unohtuu köyhät ja sairaat, sama kaav... Lue lisää...
Tule Sipilä takaisin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi