Aloita uusi keskustelu

Työttömän ei tarvitse olla aktiivinen

Aloittaja: PassiivisuusAlli Politiikka 10.6.2019 18:17

Eihän?

Loikoillaan vaan ja odotetaan että työ tulee hakemaan kotoa.

Viisas pääsee vähemmälläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 19 / 19 viestiä

ÄLÄPÄ SAIVARTELE!! ei todellakan tarvitse työttömän olla enempää aktiivinen KUIN TARVITSEEKAAN! Sen sijaan nykyisten työnantajien olisi syytä olla aktiivisia . . . hehän työpalvelusta TARVITSEVAT!

Ennen työn antajat soittelivat kotiin olivat saaneet numeron työvoima toimistoista! Lukeneet ammatti pätevyyden ja suositukset . . . aina on soitettu ainakin minulle!

Kysytty onko aamuksi osoitetta eli työmaata. Jos ei niin pyydettiin tuleman seitsämäksi . . . JOSPA OSOITE SATTUISI LÖYTYMÄÄN? Näin se meneen todellisten tekijöiden osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan noin mene, eiköhän jokaisella ole oma polku.
Tuskin kahta samanlaista työtöntä maa kantaa.
Tilanteet ovat erilaisia ja jotkut etsii töitä tosi kovasti.
Helposti ihminen jää kaiken ulkopuolelle jos ei tärppää.
Hyvät neuvot ovat tarpeen👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tietysti se on yhteiskunnan vika, ettei minulle ole töitä. Vaikka olisin pianonvirittäjä Taivalkoskella, raitiovaunukuski Kuhmossa tai lentoemäntä Pihtiputaalla, pitää minulle antaa hyväpalkkaista töitä kotipaikkakunnalleni. Työmatka max 15 minuuttia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo.. minullakin työharjoittelu loppuu kohta enkä joutunut aktiivimallin leikkuriin vaikka Kelassa kaksi kertaa yrittivät vähentää... Hahahaaaaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä. Ei tarvita mitään aktiivisuusmallia. Paljon hälinää tyhjästä. Lopetetaan vain työttömyyskorvausten maksaminen valtion varoista. Ammattiliitot toki saavat maksaa edelleenkin, kun niillä on sitä varallisuutta. Kyllä siinä järjestäytymisaste nousee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammattiliitot eivät maksa mitään työttömyyskorvauksia. Ne keräävät vain jäsenistöltään jäsenmaksurahat. Mistä ihmeestä tuollainen käsitys on syntynyt, että ammattiliitot maksavat työttömyyskorvaukset. Ei todellakaan pidä paikkaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinpä...mutta voisivat maksaa, kun niillä on sitä varallisuutta. Minähän jo sanoin. Ja jos tarkkoja ollaan tällä hetkellä työttömyyskorvauksesta 5% tulee työttömyyskassasta, joka voi olla myös mattiliiton kassa tsi sitten ns Loimaan kassa. Loput työttömyyskorvauksesta tulee työttömyysrahastosta ja valtion kassasta. Työttömyysrahastoon varat tulevat jokaiselta palkasta perittävästä työttömyysvakuutusmaksusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhaa saa hakemattakin ja jos yhteiskunta toimisi muurahaisyhteiskunnan tavoin, niin mitään aktiivimalleja ei tarvitsisi. Porvarihallinto kaipaa keppiä ohjaamaan kansaa sellaiseen toimintaan, millä ei ole työnhakemisen kanssa mitään yhteistä, piti vaan saada rahantuloa kiristettyä keinotekoisin toimin ja niinpä peruutushallituksena tunnetun Sipilän porukan viimeinenkin laki taisi tulla tiensä päähän. No, jäihän sinne kalja- ja potkulaki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäli oikein ymmärsin, pitää työttömän aktiivisuusmallissa kolmen kuukauden jaksossa oltava 18h palkkatyössä tai 5 päivää opiskella.

Kyllä on väärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämänhän aktiivimallin kritisoiminen tuo väistämättä mieleen: jatkossa on ihan ok heittäytyä tekemättömäksi, koska työn tuominen sohvan viereen on yhteiskunnan ja etenkin TE-toimiston vastuulla. Näin vaikka, kuulemma kaikki työttömät haluavat innokkaasti töihin, hakevat töitä ja kehittävät itseään työmarkkinoita vastaavaksi. Vai onko sittenkin niin, että yhteiskunta pitää muuttaa työttömän osaamista ja haluja vastaavaksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

9.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/