Aloita uusi keskustelu

Työllisyysasteen nosto

Aloittaja: Lukija Politiikka 24.1.2020 08:51

nyt ollaan väärillä vesillä, jos yritetään nostaa työllisyysastetta pätkätöillä ja osa-aikaisilla sun muilla silpputöillä joilla ei elä muuten kuin saamalla lisäksi sosiaalitukia joilla työnantajat säästyvät itse palkanmaksusta. Oikea tie taitaa
olla kokopäiväisten työpaikkojen lisääminen joilla saadaan oikeita veronmaksajia.
Siksi pitäisi keksiä uusia toimialoja ja innovaatioita ja siten lisää oikeita työpaikkoja.

Toinen vaihtoehto on töiden uusjako eli olemassolevat työpaikat jaetaan työllisten ja työttömien kesken. Tällä voitaisiin päästä Marinin esittämään malliin eli 4 päivän työviikkoon tai 6 tunnin työpäivään. Näin jos työllisyysasteen nostaminen on ensisijainen tavoite eikä vain keino alentaa työnantajien palkkakuluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 31 viestiä

Samaa mieltä. Jokainen työpaikka tulee jakaa kahdelle. Isopalkkaiset kolmelle tai neljälle. Näin saadaan sosiaalikuluja alas ja täystyöllisyys ja ihmisille jää enemmän vapaa-aikaa, eikä vain rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja varsinkin jos 2111 ihmistä omistaa 60% kaikesta maailman varallisuudesta?

Nuo mahtuvat täyttämään yhden kolmasosan Kärppä-katsomosta noin keskimäärin... maailma on tunnetusti suojelukohde kun nuo rikkaimmat eivät voi kuluttaa samoin jos nuo varat jakaantuisivat tasaisesti kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olisi kivaa saada laskelma miten työllisten ja työttömien työviikot menisi jos
näin tasattaisiin nykyisin olemassaolevat työtunnit??? Ollaanko lähellä Marinin
lukuja?! Ja työllisyysaste 100%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Töiden jakaminen työllisten ja työttömien kesken olisikin varsin helppoa matemaattisesti. Vuonna 2019 oli työllisiä noin 2520000 ja työttömiä vain 220000 eli vajaat 10% . Päässäkin laskien työllisten tunnit voisi pudota enintään 8 tuntia kahden viikon jaksossa. Eli palkkakin voisi laskea enintään tuon 8 tuntia kahdessa viikossa. Mutta jos jäisit työttömäksi niin et olisi työtön koskaan kun on 100% työllisyys. Kannatan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pätkä/osa-aikatyöt vääristelee tilastoja.Mikähän siinäkin,kun EK:n,Suomen yrittäjien ekonomistit antaa kaikenlaisia arvioita,sen kaikki tietää,että he ovat rikkaiden asialla.Annetaan sellaisten arvioida asioita,jotka ei kuulu mihinkään näihin köyhien kyykyttäjä "kerhoihin".Ei mitään luottamista edellä mainittujen ekonomistien arvioihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Työttömyyden määritelmä pitäisi päivittää. Jos 18-vuotta täyttänyt ei ole ollut päivääkään palkkatyössä, silloin laskettaisiin työttömäksi. Muussa tapauksessa laskettaisiin ei aktivisesti työelämässä olevaksi. Näin saataisiin työttömyys laskuun nopeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyt kun työllisyys on noussut, olisi aika tarkistella työn tulosta...onko valtion kassa muuttumassa + voittoiseksi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työllisyysasteen trendi nousi joulukuussa 73,0 prosenttiin, kertoo Tilastokeskus. Työllisiä oli 17 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työllisten määrä oli 2,57 miljoonaa. Vuosi sitten joulukuussa työllisyysasteen trendi oli 72,1 prosenttia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea tie olisi yleissitovuuden poisto ja sitä kautta yrityskohtaiset työsopimukset. Tämä vaan on kielletty puheenaihe. Muualla maailmassa tämä on ihmetyksen aihe. Mutta se on juurisyy, nytkin esillä on se miten eri liitot kamppailee keskenään mikä liitto määrää missäkin ja joku liitto kasvaa jäsenmäärältään. Järjestöpolitiikka mennyt ajat sitten työntekijöiden ja yritysten edelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sveitsissä myöskin asuminen maksaa ihan erilaisia kun meillä, vaikka siellä ihmiset asuu vuokralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Sveitsissä minimipalkka on 3000 euroa, niin silloin Suomessa pitäisi vastaavasti minimipalkan olla 3000 markkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutetaan kaikki sosiaalituet asumistuki mukaan lukien perustuloksi, silloin niiden negatiivinen vaikutus työllisyyteen poistuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutetaan myös työttömyystuki perustuloksi niin myös tilastollinen työttömyys poistuu kokonaan, sillä jo nyt suurin osa työllistyneistä tulee työvoiman ulkopuolelta eikä työttömistä. Työllisten määrä oli viime joulukuussa 17 000 enemmän kuin vuotta aikaisemiin, mutta myöskin työttömien määrä oli 18 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono seuraavissa Lapin kunnissa: Sodankylä, Savukoski ja Inari lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

212 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Ikävä jos noin huonosti on tilsnne. Mutta turha on yleistää, sillä monella on kyllä kavereita ja ystäviä ympärillä. Mutt... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille