Aloita uusi keskustelu

Työeläkkeisiin on myös puututtava

Aloittaja: nuori vihreä mies Politiikka 23.8.2019 09:19

Myös meille nuorille on annettava toivo tulevaisuudesta. Niinpä myös työeläkkeitä on alennettava reilusti. Tasaeläke 1500 euroa kuussa kaikille 60 vuotta täyttäneille kansalaisille on hyvä tavoite näin alkuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 320 viestiä

Hyvä nuori vihreä mies, mene töihin, kerrytä työlläsi eläkkeesi niin ei tarvitse katkeroitua.
Olen itse jäänyt eläkkeelle 65- vuotiaana. Tehnyt yli 40v työuran. Maksanut veroina sinunkin päivähoitosi ja vaippasi, peruskoulusi ja terveydenhoitosi. Olen maksamillani veroilla antanut sinullekin toivon tulevaisuudesta. Ole kiitollinen niistä ja tee itse sama palvelus tuleville sukupolville. Minä taas nautin ansaitsemaani kohtuullisen hyvää työeläkettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

25 -vuotiailla nuorilla on matkaa eläkeikään viitisenkymmentä vuotta - aivan turhaa vielä tuossa iässä surra yhtään sitä, miten silloin tulee toimeen - maailma ehtii muuttua niin moneen kertaan ennen sitä.

Päivä kerrallaan vain - niin ne on aikaisemmatkin sukupolvet eläneet,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maaseutujen ihmisille riittää 350 euroa kuussa.Ilmaiset rahat on tulleet EU:sta tiloille ja koko kansa on maksanut sinne elatusapua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi et itse mennyt maaseudulle jos siellä on noin hyvät oltavat? Et varmasti jaksais. Olen syntynyt ja elänyt ensimmäiset 19 v maalaistalossa; sen jälkeen seurannut läheltä maalaistalon elämää. Siellä tehdään 7 päivää viikossa töitä. Joka aamu klo 5 ylös ja navettaan, päivällä muut maatalous/ metsätyöt ja illalla taas navettaan. Epäilen että " tasan ei käy onnenlahjat"- tyyppisiltä arvostelijoilta maaseudun työ ei onnistu. Onnellinen olet varmaan jossain kaupungin rotankolossa muita arvostellen. Kaikkia tarvitaan, ei arvostella; kaikilla on Suomessa mahdollisuus mihin vain. Myös sinulla maalaiselämään. Olen itse tällä hetkellä työssäkäyvä kaupunkilainen. Tunnen myös monia kaupungissa asuvia tukiaisista, ilman vastinetta nauttivia ihmisiä. En kuitenkaan tunne maksavani heille elatusapua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Riittäisi aivan varmasti. Ne jotka eläkkeiden leikkauksia tai eläkekattoa kritisoi ovat näitä hyvinmenestyneitä, jotka ovat elämänsä aikana kyllä tienanneet sukanvarteen sen verran, ettei elämänlaatu muuttuisi miksikään vaikka eläkkeet leikattaisiin kokonaan pois. Nämä ihmiset ovat kuitenkin tottuneet vaatimaan ja rohmuamaan tuhkatkin pesästä oman hyvinvoinnin maksimoimiseksi.

Eläkejärjestelmä on pyramidihuijaus, uhka maamme taloudelle ja kasvualusta epätasa-arvolle. Se on järjestelmä, joka kyykyttää kotiäitejä, rajoitteisia ja vähäosaisia heidän elämänsä loppuun asti.

Eikö vanhuudenturvan tulisi olla kaikille sama? Samalla tavalla kuin vaikka lapsilisät. Jokainen lapsi saa saman tuen, olkoon heidän vanhempansa kuinka köyhiä tai rikkaita hyvänsä. Millä tavalla yhteiskunta hyötyy siitä, että rikkaalle vanhukselle on päätetty maksaa huomattavasti suurempaa vanhuudenturvaa kuin muille? Eikö jokaisen vanhuksen tulisi olla samanarvoinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mene töihin. Tee töitä. Kiristä vyötä. Kertyy eläkettä ja säästöjä tilille. Niin mekin olemme tehneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoret, valitus pois ja menkää töihin!

Koulut on ensin käytävä ja sitten vaan töihin. Töitä kyllä löytyy, kunhan ei nirsoile kuten nykyisin näyttää monella olevan tapana.

Näpit irti eläkkeistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä aloitus. Asia kannattaa aloittaa siitä, että menee kiireesti töihin ja alkaa kerryttää sitä eläkettä. Se ei maailmaa parantamalla tule. Itse tavoittelen n. 2200 euroa kuussa olevaa eläkettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miksi nyt EI KELPAA RUOTSINMALLI herää Vartianen (KOK) eikun eläkekatto ja heti mihin eläkeläinen tarvitsee esim yli 5000€/kk eiköhän jo työuran aikana ole kertynyt maallista-mammonaa vai onko tämä ns ahneutta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät kaavailee huoneenvuokralakia jossa eläkeläiset velvoitetaan ottamaan asuntoosa vuokralle kunnanmääräämiä. Asunnottomia ja pakolaisia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menkää pyytämään niitä citykaneja, ne riittävät teille. Meidän eläkkeisiin ette muuten kajoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuorten kannattaa kuunnella eläkeläisiä pohtiessaan omaa vanhuudenturvaansa! Eläkeläiset ovat tuoneet vuosien ajan esiin, että eläkkeellä ei pärjää ja ovat vaatineet enemmän. Nämä ihmiset ovat maksaneet elämänsä ajan pienempiä eläkemaksuja, kuin nyt maksetaan. Näiden ihmisten eläkkeet ovat yli 60% heidän työuransa loppuvaiheen palkoista. Nämä ihmiset pääsivät eläkkeelle kuuskymppisinä. Hyvät nuoret! Ottakaa tämä huomioon kun pohditte 25% eläkemaksujanne, eläkettänne joka asettuu noin 40-50% palkoistanne ja tavoite eläkeikäänne, joka tulee olemaan yli 70 vuotta.

Jos nykyiset eläkeläiset eivät pärjää, miten te kuvittelette pärjäävänne?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/