Aloita uusi keskustelu

Turpeesta on kertakaikkiaan luovuttava

Aloittaja: vihreä nuori mies Politiikka 7.2.2020 08:00

Ja heti. Ei mitään ilmastointirahastoja. Yhtä tyhjän kanssa tyhjentää Vaken kassa tähän hömpötykseen. Nyt tekoja hallitus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 222 viestiä

Mistäs sinä saat 10 000 kuutiometriä/vuosi puuta tilalle. Ei tukkipuut tai sellupuuta. Siitä vain metsään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turve on fossiilinen vain EU-politiikassa. Kohta varmaan on metsätkin fossiilisia EU:n logiikalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin se menee. Eu on rajoittamassa myös puun polttoa, koska suurissa EU-maissa puu ei ole tärkeä lämmönlähde, eikä tarvi niin paljoa lämmittääkään kuin sen pohjoisimmassa valtiossa. Ilmastoangsti tuhoaa lopullisesti köyhmpien suomalaisten mahdollisuuden elää muualla kuin isojen kaupunkien slummeissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Maailman kunnianhimoisin ilmastotavoitte"on vain narsistista pullistelua vajavaisella kokonaisuuden ymmärtämisellä.
Edetään maamme kannalta järkevästi pysytellen keskitason yläpuolella valtiovertailussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei missään tapauksessa!Turve on uusiutuva luonnonvara,jos joku ei sitä tiedä ,niin se on hänen häpeänsä.Kiitos

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Suo perustuu turpeeseen. Soistuminen etenee koko ajan. Toisin sanoen turpeen määrä lisääntyy. Fossiilinen materiaali sen sijaan ei ihmisiän aikana lisäännyt yhtään. Turve on verrattavissa metsiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohonneiden päästömaksujen myötä turpeen energiakäyttö pienenee jo nyt nopeammin kuin hallituksen puolittamissuunnitelma edellyttäisi. Se että turpeen energiakäyttö lopetettaisiin yhdessä yössä (siis heti) ei ole järkevää saati mahdollista. Monella - ehkäpä sinullakin - tulisi vilu puseroon.

Siis ongelman ydin ei olekaan turpeesta luopuminen. Se hoituu. Sen sijaan mielenkiintoisempi ja myös vastuullisempi kysymys "turvehysterian" lietsomisen sijaan on se, mitä energiatuotantoa rakennetaan turpeen tilalle. Mitäpä se sinun mielestäsi pitäisi olla, ja paljonko hiilidioksidipäästöt pienenisivät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tilalle jos turpeen polttaminen lopetetaan? Millä sitten tuotetaan sähköä ja ennenkaikkea lämpöä kotitalouksiin esim. Oulussa jossa iso osa asukkaista saa lämpönsä kämppäänsä kaukolämpöputkien kautta ja sitä tuotetaan nimenomaan turpeella. Minusta on tyhmää alkaa potkimaan itseään nilkkaan ja alkaa ajattelemaan, että tämä 5,5 miljoonainen kansa pelastaa maailman ilmastonmuutokselta lopettamalla turpeenpolton ja kieltämällä fossiiliautot. Puhumattakaan siitä, että joka paikkaan pitäisi alkaa tekemään tuulivoimaa kun yhden tuulivoimalan tekemiseen menee enemmän energiaa kuin se kykenee toimintavuosinaan tuottaa tai ainakin hiilijalanjälki on todella iso.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruvetaan polttamaan jätteitä ja hiilinieluja oikein urakalla. Jos tämäkään ei riitä pistetään isoon pannuun sähkövastukset, koska sähköhän on puhdasta, kun se otetaan auringosta - kaamoksessa, tuulesta - tyynenä pakkasjaksona, vedestä - kun voimalat on purettu, aalloista - kun meri on jäässä, ydinvoimasta - tappaja, öljystä - hys hys, kivihiilestä - turpa kiinni!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ideologinen ilmastopolitiikka tuhoaa luonnon nopeammin kuin mikään!
Jos luovutaan kaukolämpöön perustuvista lämmitysmuodoista (Suomessa ainakin), se tarkoittaa kymmenien miljardien lisäyksiä veroihin? tai kansalaisten menoihin! Vihreä ideologisuus tuhoaa Suomen, jos realistisia (= oikeita totuuden mukaisia) vaihtoehtoja ei oteta huomioon! Tuuli- ja aurinkovoima eivät todellakaan tule tällä vuosituhannella olemaan realistinen vaihtoehto! Ja vuosi 2030 olisi Suomessa sitten hiilineutraali? Kertokaa hyvät ihmiset, miten tämä voisi toteutua realistisesti? Pitää varmaan keskittyä oikeisiin toimiin: liikenteessä polttomoottorit (vety, My Diesel) tulevat olemaan ympäristöystävällisempiä kuin sähköily! Mutta tutkimusta pitää ehdottomasti lisätä; voidaan jopa keksiä jokin parempi vaihtoehto, mutta että kaikki yhtäkkiä laitettaisiinkin noin vain yhden totuuden (eli sähkön) varaan, niin se on todellakin järkyttävän typerää yksisilmäistä ideologiaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turpeesta on täysin mahdotonta luopua. Jos sitä ei käytetä, se on edelleen maaperässä, missä sen haittavaikutukset ilmastolle ovat käytettiinpä sitä tai ei. Perinteisen väitteen mukaan Suomi-sana viittaa suohon. Suo puolestaan on soistunutta vesistöä, jota tulee koko ajan lisää, ellei tilanteeseen ihminen puutu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarvitaanko enään muitakaan voimalaitoksia kun sähkö tulee töpselistä! Talvella voi vielä joskus tulla ihan kunnon pakkasetki eikä silloin tuulivoimalat pahemmin pyörähtele ja hakekasat tahtoopi olla jäisiä, kyllä kuiva polttoturve ansaittee paikkansa Oulun voimaloissa vielä pitkään niin pyssyypi kaupunnin rotuaarit sulana ja kämpät lämpiminä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko joku kertoa, millä Oulussa korvataan turve kaukolämmössä? Jätettä tai puuta ei varmuudella riitä mihinkään järjelliseen hintaan. Pitääkö koko verkko jättää maahan käyttämättömänä ruostumaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turve ylös ja uusiksi tuotteiksi mm. maanparannukseen hyvällä hinnalla Välimerelle, jossa multa eroosioitunut mereen, tilalle istutetaan uutta metsää meillä ja siellä. Samoin, turvevalumat jokiin saadaan suotopadoilla kyllä kuriin. Fakta on että turve on vain SURKEA HIILIVARASTO (humus hajoaa edelleen ja tuottaa CO2 tai metanolia riippuen hapen määrästä maannoksessa). Vain kasvava metsä on HIILINIELU, joita nyt tarvitaan! Vihervasemmisto sumuttaa, jotta muu Suomi saadaan tyhjäksi. Google käyttöön ja viisastumaan me muusuomalaiset :-).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei suomi turpeesta luovu! vaan luovuttaa sen esimerkiksi saksalle. Kuten suomalainen energia yhtiö Fortum juuri teki :))

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille