Aloita uusi keskustelu

Turkki hyökkäsi syyriaan

Aloittaja: Turkissa Politiikka 9.10.2019 17:12

Täällä turkissa teeveessä näkyy hyökkäys livenä saa nähdä mitä tuosta seuraa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 218 viestiä

Vapaaksi karkaavat isikset yrittänevät toistamiseen Raqqan valtausta. Koraani lupaa raamattua mukaillen ikuista muutosta lopun aikojen saamiseksi. Lukekaa koraania. Se auttaa ymmärtämään muslimien ajatuksia ja käytöstapoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiasiassa venäjän putin opetti turkin erdocanin hyökkäämään kurdien kimppuun, ja edellämainitun operaation tiesi jo etukäteen trump, ja nyt kaikki sivistyneet amerikkalaiset paheksuvat syvästi kovaa väkivallan käyttöä kurdeja kohtaan.

Tämä laskelmoitu operaatio on eräs amerikkalaisen yhteiskunnan eräs rumimmista tempuista minkä se on tehnyt erittäin kyseenalaisen sivistyneen itsenäisyytensä kuluessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkähänlaisen diilin Syyria ja kurdit tehneet? Saako Syyria venäläisiltä sateliittikuvaa? Ottaako Syyrian armeija taistelukosketuksen Turkin joukkoihin? Käyttääkö ilmavoimiaan ja tykistöään? Mikä tehtävä kurdeilla on operaatiossa? Kuka johtaa operaatiota? Saako Syyria ilmatukea venäläisiltä, jolloin Nato-maa ja Venäjä joutuisivat taistelukosketukseen? Miten USA siinä tapauksessa reagoi? Voiko Turkki perääntyä? Miten EU toimii Kreikan ja Turkin välisillä vesillä, onko partiointia lisätty, miten toimitaan pakolaisveneitten suhteen, jos tai kun Turkki "päästää irti" niitä?
Onko jokin osapuoli tehnyt laskuvirheen ja jos on, mikähän niistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Vaikka Turkkiin hyökättäisiin? Perusteleppa tulkintasi artikla vitosen käytöstä tässä tapauksessa. Mihin artiklan kohtiin väitteesi perustuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laskuvirheen teki Donald Trump. Seuraukset saattaa muuttua vakaviksi, kun Turkki etenee aiottua syvemmälle Syyriaan. Siitähän tässä ja tällä hetkellä on kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

saada siipeensä. Mikäkonsensus oli lähettää sotilaallisesti orientoitunutta porukkaa huseraamaan vieraan valtion alueelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt nähtiin että USAsta ei ole kenenkään turvallisuuden takeeksi. Liittolaiset, tässä tapauksessa Kurdit jätetään pulaan kun vastassa on vähäkään voimakkaampi armeija. Nato-puolueet taitavat olla ainakin hetken hiljaa. Mutta on hyvä muistaa että USA ei liittynyt kumpaankaan maailmansotaan kuin vasta pakon edellä. Ei USA tule eurooppalaisia liittolaisiaan puolustamaan jos itänaapuri alkaa sotimaan. Ei ennen kun USAta itseään vastaan hyökätään.

Huvittavaa on että samalla kun USA vetää joukot pois sotatoimialueelta se lisää joukkoja Saudi-Arabian öljyjalostamojen aidanvartioiksi. Öljy on liittolaisia tärkeämpää USAlle ja varsinkin Trumpille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liittolaisuus on kahdenvälinen sopimus. Kurdit toimivat ainoastaan USAn työkaluna, kuten ISIS ym, Syyrian hallinnon vaihtamisessa omiin tarkoituksiin sopivimmiksi. Kun hankkeesta on nähtävästi luovuttu, ei tarvita työkalujakaan. Kurdeille neuvoksi "hankkikaa ystävät läheltä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sodasta ei koskaan seuraa mitään hyvää. Ei ainakaan laittomasta hyökkäyssodasta jonka ainoa tarkoitus on etninen puhdistus naapurimaan alueella.

Ei varsinkaan kun pian tuolla saattaa olla kaksi vahvaa valtiota, Turkki ja Syyria vastakkain. Eiköhän ole vain ajan kysymys kun nähdään arabimaailman laajamittainen välienselvittely. Hyvä muistaa että Iran on tukenut vahvasti Syyriaa ja Iranilla on noin 400 km yhteistä rajaa Turkin kanssa. Saa myös nähdä mitä Arabiliitto päättää, mutta luultavasti se ei kykene mitään tekemään. Saudit eivät ainakaan halua sotkeutua tähän kriisiin. Jemen osoittautui heille paljon kuviteltua vaikeammaksi sodaksi.

Kyllä lentoyhtiöiden ja matkanjärjestäjien pitäisi tajuta ettei Turkkia pidä tukea laittomassa hyökkäyssodassa. Uusia matkoja ei pitäisi Turkkiin enää myydä. Jo varatut matkat voi toki vielä järjestää jos tilanne ei pahemmin kärjisty, mutta jos homma alkaa mennä sotkuiseksi niin ei turistitkaan ole turvassa vaikka hotellilla aurinko paistaisikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseessä on ikiaikainen sunnien ja shiiojen välinen kaksinkamppailu, jossa sunnit ovat nyt pahasti tappiolla eli edes Saudi-Arabian sunniterroristeille antama tuki ei onnistunut saamaan Syyriaa tai edes Irakia sunnien hallintaan. Käytännössä siis shiiat ovat katkaisseet Saudi-Arabian maayhteyden Turkkiin, sillä Iranin tukemilla shiioilla on nyt hallinnassaan Libanon, Syyria ja Irak. Turkin hyökkäyksen ansiosta Syyrian hallitus saa nyt myös kurdien tuen, joten tilanne voi jopa lujittaa Syyrian yhtenäisyyttä ja samalla etenkin Yhdysvaltojen asema heikkenee alueella, joten nyt näyttää siltä, että Venäjällä on mahdollisuus. Saudit näyttävät muutenkin olevan heikkoja, sillä eihän he edes pysty saamaan Jemenin hutheja kukistettuja ja sielläkin saudit näyttävät jäävän yksin, sillä etenkin kruununprinssin Muhammad bin Salmanin kyseenalaiset toimet eivät ainakaan paranna heidän asemaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä turkin matkat loppuu suomalaisillakin sillä erdogan jatkaa uhoaan tuhota kurdit rajoiltaan ja sitten käy maansa kymmien tuhansien kurdien vainoon joten tämä taitaa olla alkua vasta mitä on tulossa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytännössä Trumpin vetäytymispäätös satoi Syyrian hallinnon pussiin, sillä nyt Syyrian kurdit ja Syyrian hallitus ovat sopineet, että myös Syyrian hallitus saa lähettää joukkojaan kurdien hallinnassa olevalle Turkin vastaiselle raja-alueelle. Käytännössä tämä siis vain vahvistaa Syyrian yhtenäisyyttä ja liittää kurdit tiiviimmin Syyrian hallinnon yhteyteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onhan kurdeja muissakin maissa ja paljon...tämä sota saattaa kestää useamman vuoden jos vahinkoa ehditään tehdä empikin turkin toimesta käsittääkseni kurdit yhtenäistä kansaa koko lähi-idässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syyrian yhtenäisyys vahvistuu jatkamalla maan tuhoamista.

Syyrian sota itseään vastaan on aikamme ihmeellisin kansallinen autoimmuunisairaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kurdien tilanne voi tulla Suomellakin eteen , mihinkään
EI Voi luottaa kun tulee kriisi tilanne .
On koitettava pärjätä omilla resursseilla
USA sai opetuxen Vietnamissa , Turkilla on tehokas ja hyvin varusteltu Armeija
Sodassa ratkaisut saadaan hyökkäämällä mitä heikompi vastustaja sen parempi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyt olisi hyvä aika varautua rajatarkastuksiin ennenkuin on taas myöhäistä itkeä keväällä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yön aikana Kainuun maakunnassa ja Koillismaalla sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Pelkosenniemi ja Savukoski lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kenelle ilmainen ruokakassi kuuluu ?

Ilmainen ruoka kuuluu jokaiselle joka kehtaa sellaisen käydä noutamassa. Se on kuitenkin selvää säästöä vaikka rahaa ruo... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/