Aloita uusi keskustelu

Turkki hyökkäsi syyriaan

Aloittaja: Turkissa Politiikka 9.10.2019 17:12

Täällä turkissa teeveessä näkyy hyökkäys livenä saa nähdä mitä tuosta seuraa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 234 viestiä

USA sai aikaan tulitauon.
Mitähän USA ja Trump nyt tällä kertaa teki väärin? Varmaan saamme valistusta tuohonkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos et tiedä kerron: Kansainvälisen lain mukaan Turkki on hyökkääjä, eikä sodalla saatuja alueita saa pitää hallussaan. Turkin olisi siis pitänyt vetäytyä valloittamiltaan alueilta eikä siellä asuvien kurdien. Tällä päätöksellä USA siunasi rikoksen. Ajatteleppa päätöstä Suomen kannalta jos meiltäkin vitäisiin maa-alueita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kurdit hyväksyi tulitauon.
Kuulemma kurditaistelijoitten vetäydyttävä palan matkaa. Se ei käsittääkseni tarkoita koko kurdiväestöä.

Mutta kai se on parempi olla tyystiin sekaantumatta. Teki niin tai näin tai jätti tekemättä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Meiltä vietiin alueita ja tarjottiin takaisinkin, mutta Mauno Koivisto ei uskaltanut tarttua tarjoukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Donaldin viisaampi varamies sai neuvoteltua tulitauon. Tosin emme tiedä mitä siitä seuraa. Pitää katsoa aamuyöllä twitteristä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin nyt uutisoidaan, mutta Usa on myös hyökännyt Syyriaan ja ollut miehittäjä. Assad on maallistunut ja antaa naisten olla huivitta eikä saksituta välmiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turkin hyökkäys osoittaa, että Nato ja artikla 5 ovat tyhjiä lupauksia ainakin silloin, kun on aloitteentekijä ja hyökkää. Jos Suomi joskus tulevaisuudessa on Naton jäsen, vihollisella on helppo toteuttaa "Mainilan laukauksia" vastaava operaatio niin, että Suomi näyttäytyy aloitteentekijältä ja hyökkääjältä kansainvälisin silmin. Siinäpä Suomi on sitten yksin artikla vitosta apuun huutaessaan, vaikka on Naton täysjäsen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisista sai kuulla, että Raahelaisfirma, jossa panssariterästä tehdään, on Turkin omistama suurelta osin. (tätä voi tarkentaa, joka osaa paremmin selittää). Tällöinhän ei voi kyseinen firma pistää teräksen vientiä boikottiin, eikä mihinkään muuhunkaan, jos vaikka Suomen hallituksen hyväksymä alkaisi sodan edetessä kaduttamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ollut aiemmin tiennytkään, että USA:lla on tuhat määrin sotilaita Syyriassa, vaikka luen lehtiä ja seuraan uutisia päivittäin. Vasta nyt kun ovat pois lähdössä. Miten se on mahdolista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa se hyvä että joskus aina jollekkin menee perille ettei se usa ole mikään rauhan lähettiläs kuten ei turkkikaan kimppaan pelaavat kurdien tuhoamiseksi kun ensin käyttivät heitä hyväkseen sodassa isisiä vastaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän on se "vapaa lehdistö". Oletko seurannut Hongkongin ja versus Katalonian uutisointia? Vertaile kuinka lehdistö ja media kohtelee lakialoitetta jossa vakavien rikosepäiltyjen viemistä Kiinan puolelle muokattiinkin opiskelijoiden viemiseen Kiinan puolelle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rameilan, Tal Baydar, Ash Shaddadi, Tal Tamir, Ayn, Issah, Harab Isk, Sabat, Ayn al Arab, Ushariya, Ayn Dad. 5000 sotilasta USA:n miehitysjoukkoja Pohjois-syyriassa. Etelässä lisäksi An Tanfin sotilaskoulutusleiri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vapaaksi karkaavat isikset yrittänevät toistamiseen Raqqan valtausta. Koraani lupaa raamattua mukaillen ikuista muutosta lopun aikojen saamiseksi. Lukekaa koraania. Se auttaa ymmärtämään muslimien ajatuksia ja käytöstapoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiasiassa venäjän putin opetti turkin erdocanin hyökkäämään kurdien kimppuun, ja edellämainitun operaation tiesi jo etukäteen trump, ja nyt kaikki sivistyneet amerikkalaiset paheksuvat syvästi kovaa väkivallan käyttöä kurdeja kohtaan.

Tämä laskelmoitu operaatio on eräs amerikkalaisen yhteiskunnan eräs rumimmista tempuista minkä se on tehnyt erittäin kyseenalaisen sivistyneen itsenäisyytensä kuluessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkähänlaisen diilin Syyria ja kurdit tehneet? Saako Syyria venäläisiltä sateliittikuvaa? Ottaako Syyrian armeija taistelukosketuksen Turkin joukkoihin? Käyttääkö ilmavoimiaan ja tykistöään? Mikä tehtävä kurdeilla on operaatiossa? Kuka johtaa operaatiota? Saako Syyria ilmatukea venäläisiltä, jolloin Nato-maa ja Venäjä joutuisivat taistelukosketukseen? Miten USA siinä tapauksessa reagoi? Voiko Turkki perääntyä? Miten EU toimii Kreikan ja Turkin välisillä vesillä, onko partiointia lisätty, miten toimitaan pakolaisveneitten suhteen, jos tai kun Turkki "päästää irti" niitä?
Onko jokin osapuoli tehnyt laskuvirheen ja jos on, mikähän niistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/