Aloita uusi keskustelu

Tuet päälaellaan – yhteiskunnan etua etsimässä

Aloittaja: y Politiikka 8.1.2017 01:48

Työikäinen ihminen ei saa sosiaalitukea, mikäli hänellä on rahaa tilillä. Pienikin pesämuna pitää käyttää ensin pois ennen kuin tukea myönnetään. Mutta asia kääntyy päälaelleen kun puhutaan eläkkeistä, jotka ovat lain mukaan sosiaaliturvaa: mitä enemmän on rahaa tienattu, sitä enemmän vanhukselle maksetaan eläkettä. Kristallin kirkas esimerkki siitä, kuinka köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat.

Nykyiset eläkeläiset eivät ole eläkkeitään tienanneet, mikäli olisivat, eivät eläkemaksut olisi nousseet dramaattisesti 8%:sta 25%:tiin. Molemmissa tapauksissa, sosiaalituessa ja eläkkeissä, rahoitus hoidetaan veroluonteisilla maksuilla, jotka käytännössä konkretisoituvat työikäisten harteille. Seuraavassa oleellinen kysymys: Kuinka yhteiskunta hyötyy siitä, että eläkeläisiä tuetaan enemmän kuin tarve vaatisi, mutta työikäisten tukeminen, jotta heidät saataisiin elämän syrjään kiinni hyödyttämään yhteiskuntaa, on tehty vaikeaksi, lähes mahdottomaksi? Miksi on päätetty maksaa rikkaalle eläkeläiselle suurta eläkettä, siinä missä köyhän työikäisen pitää luopua vähästäkin saadakseen edes tarpeellisen? Miten tässä asiassa ajetaan yhteiskunnan etuja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 480 viestiä

Kyllä kai jokainen työssäkäyvä aikuinen ihminen miettii eläkevuosia ja säästää sitä silmällä pitäen, sukanvarteen tai rakentaa hartiapankilla esim. OKT talon ja / tai ostaa pienen sijoitusasunnon, jonka voi myydä kun jää eläkkeelle ja saa verotonta myyntivoittoa eläkepäiviä varten. Jos vaan makoilee kotona parhaat miehuusvuodet tai luuhaa arjet ja pyhät kaljakapakoissa niin mitä semmoinen rahalla tekee kun ei osaa sitä käyttää. Sitä pittää huuruta kovasti ja olla tarkkana rahan päälle. Eikä tartte ostaa uutta autoa joka 5 vuoden välein, hyvä käytetty passaa kyllä. Turha noita herroja on kadehtia, on nekin käyneet kouluja ja tehneet lujasti töitä. Suomessa herrojen palkat ja eläkkeet ovat vielä kohtuullisia jos niitä vertaa vaikka Trumpin tai Putinin taikka Macronin korruptiokoneistoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täsä toteutuu vain kokoomuksen ajama malli, että kaikki tulot maksetaan prosenttiperusteisina, mutta verot ja maksut tasasuuruisina ns. tasaverona!
Mielenkiintoiseksi tämä asia tulee kun katsoo kokoomuksen kannatuslukuja! Viisesosa kansasta käytännössä päättää, miten kansantulos jaetaan, eikä kukaan tähän puutu voimallisesti! Miksi neljä viidesosaa ei halua muuttaa tätä oikeudenmukaiseksi, vaikka mahdollisuus olisi?
Aloittajan kannattaa jättää pieneläkeläiset rauhaan, eikä yleistää ja keskittyä vain suurta eläkettä nauttivien moittimiseen!
Esimerkkinä voin mainita, että neljän vuoden työskentely Ruotsista kartuttaa eläkettäni siten, että verot ja veroluontoiset maksut Suomessa nousevat enemmän kuin mitä tuo neljän vuoden aikana kertynyt eläkeeni nostaa kokonaiseläkettäni.
Vertailun vuoksi kerron, että Sipilän lapset nostavat kirjanpidossa tappiota osoittavan yrityksen pääomaa 25 000 euroa 7,5% verokannalla!
Minulla tuo eläkeennousu tuo negatiivisen lopputuloksen, eli minun ei kannata nostaa tuota aikoinaan kerryttämääni eläkettä, koska se pienentää nettotulostani!
Tällainen on Suomen verotusjärjestelmä, jota hallitus voisi halutessaan muuttaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilta-Sanomat uutisoi, että valtion yhtiön Nesteen toimitusjohtaja Matti Lievonen pääsee eläkkeelke tämän vuoden lokakuussa. Ikää hänellä on tuolloin 60-vuotta ja eläke 40 000 e/kk. Onko tämä nyt sitä Sipilän ajamaa valtionyhtiöiden eläkkeiden kohtuullistamista?

Kuka osaa laskea? Kuinka monen keskipalkkaa saavan duunarin vuoden aikana maksamat eläkemaksut tarvitaan peittämään Lievosen yhden kuukauden eläke?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun bruttopalkka kuukaudessa on noin 2700 euroa ja eläkemaksu noin 700 euroa kuussa. Joten minun tulotasolla pitää käydä töissä noin VIISI VUOTTA , jotta voidaan maksaa tälle monopolijohtajalle YHDEN KUUKAUDEN eläketurva.

Onko tämä kuva tämän päivän Suomesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäpä, montako työvuotta minun palkka- ja eläkemaksutasolla täytyy käydä töissä, jotta Lievoselle saadaan kokoon koko yhden vuoden eläketurva?

Oonko oikiassa, jos sanon 6o VUOTTA?
🤔

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Olet aivan oikeassa. Yhden keskipalkkaisen ihmisen koko työuran aikana maksamat eläkemaksut eivät riitä lähimainkaan Lievosen yhden vuoden eläkkeisiin. Elinajanodotteen mukaan Lievonen viettää eläkkeellä lähemmäs 30 vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SDP, tuo pienten ihmisten puolue on kaikkien sopeutumis - hyväveli/-sisko eläkkeiden isä ja äiti. Naurattaa kun Rinne syyttä "pahoja porvareita" ja itse ovat paljon pahempia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinun maksama osuus on n. 200 euroa, eikä 700, niinkuin virheellisesti esität!
Muutoin olen samaa mieltä kanssasi!
Kaiken lisäksi nuo johtajien bonuseläkeet maksetaan lähes kokonaisuudessaan meidän muiden tuloilla kuin noiden johtajien kerryttämillä eläkemaksuilla, eli tavalliset duunarit ja pieneläkeläiset maksaa nuo ökyeläkkeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienyrittäjän puolisona ja hänen täysimääräisenä palkollisena tiedän tasan tarkkaan, että eläkemaksuni kuukaudessa on noin 700 euroa. Tämä summa minun täytyy palkkani ja muitten sivukulujen lisäksi työlläni tienata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämäkin keskustelu on lähinnä ymmärtämättömien jorinaa. Jokainen "tienaa" meidän hyvinvointi yhteiskunnassa eläkettä sen mukaan mitä tehnyt tämän yteisen hyvinvoinnin eteen.
Ei pidä kadehtia sellaisia henkilöitä jotka johtavat suuryrityksiä, sinullakin on mahdollisuus olla isopalkkainen jos vain "kyvyt" riittävät. 700 euroa meni vähän yli. Oletko oikeasti sitä mieltä että sinun ei tarvitsisi maksaa eläkemaksua koska sinun kyvyt eivät riitä johtamaan suuryritystä. Luepa historiankirjoja uudestaan (nykyinenkin käy) ja jos sen jälkeen olet vielä sitä mieltä että Suomessa on asiat huonosti. Meidän hyvä ystävä Vladimir Putin tarvitsee sinunlaisia työntekijöitä, vai mitä mieltä olet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaista kähmintäähän se on koko ajan meillä Suomessa.Kansalaisten huomio yritetään kiinniittää toisaalle, jotta omassa pesässä paskominen jäisi vähemmälle huomiolle.Tuntuuhan tuo räikeältä ryöväämiseltä kun aletaan valtion yhtiöstä eläköityvälle maksamaan noin 480000e/v (3000000mk) vuodessa eläkettä.Onko tämäkin sitä yhteiskunta talkoisiin osallistumista,jonka perään kansalaisille on viime vuodet huudeltu ? On puristettu ja leikattu kansalaisten toimeentuloa ja palveluita,sitten joku vie säkkikaupalla vielä eläköidyttyäänkin. Jotain on pahasti pielessä.Toivottavasti hulevesimaksua ei jouduta korottamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaleva uutisoi jokin aika sitten Tilastokeskuksen tekemästä tulonjakoanalyysistä eri ikäluokkien välillä. Tulokset tuovat esiin nuorten aikuisten karun todellisuuden työelämän murroksessa:
"Pienituloisia oli 11,7 prosenttia koko väestöstä vuonna 2015. ... Eniten pienituloisia, 26,5 prosenttia, oli 18-34-vuotiaissa. 25-34-vuotiaiden pienituloisuusaste on kasvanut lähes neljä prosenttiyksikköä eli suhteellisesti eniten kaikista ikäryhmistä verrattuna vuoteen 2008. Tilastokeskuksen mukaan eniten suhteellinen pienituloisuus on vähentynyt 65 vuotta täyttäneillä."

Kysyn, millaiset lähtökohdat ja mahdollisuudet köyhyydessä elävällä nuorella sukupolvella tulee olemaan yhteiskunnan rattaiden pyörittämisessä? Joka neljäs nuoriaikuinen on köyhä! Tämä kehitys, jota on jatkunut jo pitkään, tulee kostautumaan ja sen vaikutukset näkyvät kauas tulevaisuuteen. Esimerkiksi syntyvyys on jatkanut laskemistaan ja tilanteesta on alettu huolestua tosissaan.

Kaleva: "Ti­las­to­kes­kus: Pienituloisia oli eniten 18-34-vuotiaissa"
http://www.kaleva.fi/uutiset/talous/tilastokeskus-pienituloisia-oli-eniten-18-34-vuotiaissa/753315/

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liiasta tukemisesta tuli mieleen, valtioyhtiön Nesteen toimitusjohtaja pääsee tämän vuoden lokakuussa eläkkeelle. Mies on 60-vuotias ja eläke tulee olemaan 40 000 e/kk.

Hallitus on ajanut valtionyhtiöiden eläkkeiden kohtuullistamista. Lisäksi tämän vuoden eläkeuudistus nosti alimman lakisääteisen eläkeiän tasoa 64 ikävuoteen. Kuinka hyvin nämä ovat toteutuneet käytännössä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta, siivelläelävät sijoittajat eivät maksa edes samoja veroja muiden tekemästä tuottavasta työstä nostamistaan osingoista - loiseläjien osuuksistaan kuin itse työ tehneet maksavat työtuloveroina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne yritysjohtajat ovat maksaneet tuloistaan veroja jopa 60 prosenttia ja elättäneet sinua vätystäkin, joka olet elänyt vain yhteiskunnan tuella maksamatta edes centin vertaa veroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilastot ja tilastovalhe!
Tulotilastoista pitäisi poistaa opiskelijat ja eläkejakaumaa pitäisi tarkastella, ketkä eläkeläisistä saa tuon eläkeläisten tulonousun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan samalla tavalla köyhiä ovat suuret ikäluokat olleet työuran alussa. Kukin vuorollaan. Silloin vaan ei kertynyt eläkettä esimerkiksi tutkinnon suorittamisesta eikä äitiyslomasta eikä ansiosidonnaisesta päivärahasta. Senpä takia nuoremmat nyt maksavat enemmän eläkemaksuja itseänsä varten, koska jostain nuokin eläkkeet on rahoitettava. Niitä eläkkeitä eivät suuret ikäluokat saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Miksi on päätetty maksaa rikkaalle eläkeläiselle suurta eläkettä, siinä missä köyhän työikäisen pitää luopua vähästäkin saadakseen edes tarpeellisen?"

Ehkäpä olet jo kysynyt tämän saman kysymyksen kirkomme piispoilta, AY-liikkeen johtajilta, yritysjohtajilta, presidentiltä, pankkien johtajilta, eläkeyhtiöiden johdolta ja tietenkin myös poliitikoilta?

Minkä vastauksen sait?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Oletko käynyt missään Afrikan maassa? Minä olen 26:ssa. Afrikassa taitaa olla nykyään 55? valtiota niin suosittelen ystä... Lue lisää...
Sad but true...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi