Aloita uusi keskustelu

Trump - älyn jättiläinen?

Aloittaja: Politiikka 7.3.2018 21:09

Onko tuo Trumpin kauppasodan (lue USA:n kotimaisen teollisuuden suojeleminen) asettelu lopulta USA:lle etu vai haitta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 63 viestiä

Money salaiset N työmiehet ovat vaivoin kestäneet hommien siirtämiseen Kiinaan. Työttömien saamilla lomakkeilla on osteltu ruokaa hampaita kiristellen. Kapitaali on saanut suuria voittoja kiinalaisten tavaralla. Tilanne johti siihen, että työmiehet äänesti miestä, joka lupasi lopettaa kiinalaisten suosimisen. Useimmissa tavaransa lukee täälläkin, että tehty Kiinassa. Kumma kun meillä ei työttömät työmiehet herää ja tee loppua kiinalaisten suosimisessa ja vaadi työn tuontia takaisin Suomeen. Varakkaita kiinalaisia parveilee kaikkialla ja näyttää, etä tällä pesee ja lnkoaa. Nyt on vaalit tulossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos me lakkaamme tuomasta maahamme kiinalasta roinaa, ei työmies saa saa sen jälkeen palkallaan sitäkään määrää roinaa kuin hänen työtön kaverinsa saa nyt työttömyyskorvauksellaan.

Siksi suomalainen työmies ei ole yhtä hölmö kuin hänen amerikkalainen kollegansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"...ei työmies saa saa sen jälkeen palkallaan sitäkään määrää roinaa kuin hänen työtön kaverinsa saa nyt työttömyyskorvauksellaan..." Ratkaisuhan on heittäytyä kaikkien työllisten ihannoimaksi työttömäksi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpilla on niin kova vaihtuvuus apureissa, että pelkää erottavan itsensä epähuomiossa. On kehottanut andjutanttien tarkistavan erolappuset, ettei Donalt siellä esiintyisi erotettavien sarakkeella ja jos näin on, niin tilalle pistetään nimen löytäjä.
Nyt on tilaisuus jenkkilää ihannoivien ilman oppikirjoja nähdä livenä kuinka näennäesdemokraattisessa maassa valta vaihtuu diktatuuriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Trump lopetti sodat Syyriassa, Ukrainassa, Irakissa ja lopetti pakolaisvirran EU:hun ja Meksikon laittomat rajanylitykset ja nyt Pohjoiskorean ydinpommimeuhkaamiset loppui ja on laittamassa Usan talouden kuntoon ja nosti maapallon pörssikurssit nousuun. Ilmastokin on jo viilenemään päin ja Venäjän välit on parantuneet ystävälliseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa, onko tämä se vaihtoehtoinen totuus vai oikea totuus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta tuo kuulostaa vaihtoehtoiselta totuudelta. Oikea totuus näyttäs olevan ainakin tuoreempien uutisten valossa erilainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se maailma jakautuu -Lännessä älyn jättilöinen, idempänä meistä vähä-älyn jättiläinen ja kauempana paperitiikeri ja älytön pikku paksukainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump lupasi palauttaa valmistavaa teollisuutta USAhan vaalikamppanjassaan ja nyt hän tekee sitä mitä lupasi Harvinainen poliitikko tekee sitä mitä lupaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, mutta samalla hän aiheuttaa globaalin kauppasodan. On totta, että hän tekee sen mitä on luvannut, mutta globaalisti hän tekee haittaa enemmän. Kyllä USA:n kokoisen maan presidentillä pitäisi olla jokin globaalikin vastuu?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Kiina on joka asiassa globalisaation aiheuttanut pahis, niin miten sen ylituontanto vähenis,i ellei sen halltus halua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun USA laittaa 25 % tullin, suuntaa Kiina halpistuotteensa myynnin muualle, koska USA:han vietäessä sen hinta on siis 25 % kalliimpi USA:laiselle ostajalle, jolloin kotimainen tuottajakin voi pärjätä kilpailussa, kun sen ei tarvitse maksaa tuota 25 % lisähintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tullit voimaan vain, katotaan kuka pärjää. Meille siitä olisi etua, vaikka muuta väitetään. Valuutta pysyy paremmin omassa maassa, ja omat tuotteet menee kaupaksi. Venäjän kanssa lisätään kauppaa, luovutaan kaikista pakotteista jne. Mitäpä ne meille kuuluu, vanhaa Venäjää on Ukraina ja Krim, sodan tosin voivat lopettaa. Ukraina voisi luopua siitä Donetskin alueesta suosiolla, pikku pläntti ja venäläisten asuttama. Nyt järki käteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, samalla logiikalla Suomi on osa venäjää, eihän siitä ole kuin 100 vuotta, kun kuuluimme Venäjään. Toisin sanoen annetaan kaikki joskus Venäjälle kuuluneet osat Eurooppaa Venäjälle ja vielä vähän pääse ja sen jälkeen puretaan lisäksi kaikki pakoitteet. Siinähän olisi Suomenkin osana Venäjää hyvä olla suurvalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mitähän valmistavaa teollisuutta on USAssa ..? Kaikki usalaiset tuotteet tehdään Kaukoidässä ja jokaisen usalaisen merkin takana on japanilainen tai kiinalainen omistaja . Honda tekee harrikat ja Toyotan rahoilla autot. Amerikkalaisten tuotteiden teko ei kannata vanhoissa aataminaikuisissa tehtaissa eikä varsinkaan terästä kannata tehdä siellä. Siis jos haluaa myydä sitä jonnekin. Siinä hommaa piisaa Trumpille loppukaudeksi. Kyllä muuten usassakin tehdään jotakin, esimerkiksi hampurilaisia ja vaahtokarkkeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei voi olla mitään vaikutusta työpaikkoihin ja Suomen kilpailukyvylle koska hallitushan " luo lisää työpaikkoja , poistaa työttömyyttä ja edistää kilpailukykyä "

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump yrittää saada maan talouden entiseen loistoonsa. Hän on elänyt Amerikan suuruuden ajat ja haluaa niiden palaavan. Kuitenikn markkinatalodella on omat sääntönsä. Amerikasta lähtöisin sekin😀...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi