Aloita uusi keskustelu

Tiesikö Pekkarinen vävynsä hankkeista?

Aloittaja: politiikkaa ihmettelevä Politiikka 25.3.2013 16:31

Pekkarisen vävypoika, diplomi-insinööri Taamir Fareed työskentelee Taaleritehdas-pääomasijoitusrahaston tuulivoimajohtajana. Firman pienomistaja hän on ollut helmikuun lopusta. Vuonna 2011 Fareed tahkosi yli 104 000 euron ansiotulot. Fareed toimi yhtenä valtioneuvoston asiantuntijoista, kun pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategiaa laadittiin. Ilmasto- ja energiapolitiikan ministerityöryhmän puheenjohtaja oli silloinen elinkeinoministeri Pekkarinen.
Mauri Pekkarinen oli luomassa tukiautomaattia tuulivoimalle. Nyt tuista hyötyy vävypoika.

Arviolta 73 miljoonaa euroa vuonna 2013, 100 miljoonaa euroa vuonna 2015, yli 200 miljoonaa euroa vuonna 2020. Tuulivoimatukiautomaatti, syöttötariffijärjestelmä, tulee veronmaksajille siten kalliiksi. Euroopan tasolla poikkeukselliseksi luonnehdittu, suoraan budjettirahoitukseen perustuva tukijärjestelmä astui voimaan 1.1.2011, ja sen esitteli silloinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk). Pekkarinen, joka toimii energia-asiat valmistelevan eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtajana, vakuutti Lappilainen-lehdelle syyskuussa 2011, että hänen suvussaan tai lähipiirissään ei ole ainuttakaan kansalaista, joka olisi ”ollut tai olisi tänään mukana omistajana tai sijoittajana tuulivoimabisneksessä”. Eipä vaan pitänyt Maurin sana tässä asiassa paikkaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 83 viestiä

Tottakai Pekkarinen tietaa vavynsa tekemiset. Tama ei ole mitaan sattumaa vaan julkisen sektorin korruptiota. Poliitikko junailee aina rahaa intressipiireilleen ja siina on kansalaisen etu toissijainen tavoite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Pekkarisen kytkeytyminen tuulivoimaan on syytä nostaa uudelleen esiin. Tästä hommasta tulee Talvivaaraan verrattava kansallinen katastrofi jos tähän ei heti puututa. Keskustan kannatus tulee myös romahtamaan. Infraäänen terveyshaitoista sairastuneita ihmisiä on jo satoja maakunnissa. Pohjoinen Suomi ja länsirannikko tyhjenee ennen pitkää tämän vuoksi jos tämä hullutus ei lopu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pekkainen ja Putin samanlaisia junailijoita rahakukkaro alkoi lihomaan Putinin ja Pekarisen vävyillä ,
joten joilla valtaa ja rahaa on ne myös käyttää sitä itsensä ja perheensä hyväksi näin se on kautta maailman

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiroilin itseni tyhjiin jo tuolloin, (vanha aloitus -13) kun tajusin
mitä (rahan)syöttötariffi tarkoittaa. Ihmeen vähän kommen-
toitiin siihen aikaan!!??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo rahan syöttö järjestelmä tulisi purkaa välittömästi, törkeydessään ihan mittaamaton systeemi! Joka hetki vero/velkarahaa valuu hukkaan tai tässä tapauksessa joidenkin taskuun..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Politiikassa, ja varsinkin talouspolitiikassa, mikään asia ei tapahdu sattumalta tai vahingossa. Kaikki poliittiset päätökset, jotka vaativat miljoonien rahoitusta ovat pitkän suunnittelun tulosta. Tällaiset päätökset tehdään suljetuissa kabineteissa, koska niihin liittyvä korruptio ja kiristys ei kestä päivänvaloa. Demokratiaa parhaimmillaan siis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raahelainen kunnallispolitiikka menneiltä vuosilta oli kepulien kähmintää joten valtakunnan tasolla jälki on vieläkin härskimpää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei "pekkarointi" ole keskutalaisten kansanedustajien yksinoikeus.Myös keskustalaiset kunnallispoliitikot taitavat pekkaroinnin "jalon"taidon enemmän kuin hyvin.Ainakin pohjoia-pohjanmaalla ja lapissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asian voi kääntää myös näin: Tiesikö vävy Pekkarisen tupeesta? Mutta ei puhunut..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän olisi syytä huolehtia, ettei Keskustapuolueessa ainakaan enää annettaisi ministerillisiä tehtäviä tälle oman hybriksensä lumoissa elelevälle Pekkariselle.

Seurattuani pitkään politiikkaa olen vakuuttunut siitä, että hän pystyy osoittamaan pätevyyttä vain oman alueen ja oman lähipiirin "siltarumpupolitikoinnissa". Kaikki tietävät, kuinka hän eduskuntapuheissa latelee mielellään lukuja, mainostaa menneitä ryhtymyksiään mm. ministerinä ja saavutuksiaan siinä tehtävässä. Vahinko vain, että monien hänen ”saavutuksiksi” luulemiensa tulosten ympärille joudutaan laittamaan lainausmerkit. Kovien faktojen sijaan hänellä näyttää olleen vain lyhytnäköisiä luuloja ja mielipiteitä, joita hän kernaasti edelleen muistelee pitämällä suuta Eduskunnassa jatkuvasti auki.

Lisäksi hänen näköalattomuutensa mm. energiakysymyksissä on osoittautumassa maalle järjettömän kalliiksi. Meillä ei ole varaa Pekkarisen tasoa oleviin ministereihin ja uskon Sipilän käsittäneen sen. Keskustapuolueen kipakka terrieri on tehtävänsä jo tehnyt!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pekkarista ja Väyrystä on vaikea ohittaa keskustapuolueessa kun salkkuja jaetaan Tulette näkemään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokohan uskaltaisi kysyä mitäs ministeriötä Pekkarinen ja Väyrynen johtavatkaan tässä Sipilän hallituksessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän ne pojat ohitettu vasemmalta ja oikealta. Pekkarisen saattoivat ohittaa juoksemalla yli eikä ylijuoksija edes huomannut Pekkarista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antoihan tuo Pekkarinen Soklinkin Norjalaisille ilmaiseksi ja nostatti samalla lannotteiden hintaa meidän omille maajusseille. Kannattaa muistaa että kun sitä Sipilää äänestää, tulee kylkiäisinä koko kepun perinteinen kähmintäkaarti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi