Aloita uusi keskustelu

Te-keskuksen palvelu

Aloittaja: Pooko Politiikka 11.2.2019 21:39

On se jännä ku Te-keskus pistää hakeen työpaikkaa mihin koulutus ei riitä karenssin uhalla. Onko tämä sitä byrokratian purkua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 31 viestiä

Ehei veikkoset tämä mitää byrokratian purkua ole, hallitushan on lisännyt niin työttömien kuin työnantajienkin lappusavottaa aivan mielettömillä määrillä. Hallituksen työllistämisen punaisena lankana ovat olleet aktiivimallin kaltaiset lakiesitykset, joiden ansiosta työttömien työttömyysturvaa päästää leikkaamaan lähes kaikilta työttömiltä. Säädetty lakiesitys on jo leikannut 200 000 työttömän ansiosidonnaista ja määrä on edelleen nousussa. Hallitus on patistanut te-toimistoja toimenpiteisiin, joilla edelleen voidaan vaikeuttaa työttömien asemaa. Tämä oikeistohallitus on ollut todellinen työttömien vihollinen. Meillä on oikein perustuslaissa kohta, jossa kerrotaan maamme työvoiman olevan valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Nyt olemme nähneet oikeistohallituksen tulkinnan tästä perustuslain kohdasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki haastatellaan ennen työhön ottoa.. Se että hakee niin ei välttämättä oteta.. Laita pussihousut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei nähtävästi ymmärrä, että TE-toimiston kanssa ei tarvitse olla missään tekemisissä, jos ei hae työttömyysturvaa. Eli vaihtoehtona on mennä työhön ja elättää itsensä tai hakea toimeentulo sossusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sossun toimeentulo laskee 40 %, jos ei hae töitä. Joten neuvosi ei pidä paikkaansa. Toimeen sillä alennetulla tuella ei tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähetä vaikka sähköpostia työnantajalle, ja kerro että hait entiseen työpaikkaan, ja se kiinnostaa sinua enempi. Loppuun voit kirjoitella että laitat kuitenkin yhteystietosi ettei tule karenssia. En usko että työkkärillä on aikaa tarkistaa asiaa. Työkkärille ilmoitat että olet ollut yhteydessä työnantajaan(sinähän olit), mutta et tietenkään kerro että kiinnostaa yhtä paljon kuin lannan ajo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Lisäksi ihmetyttää se miksi työkkärin byrokraatti estää karenssin uhalla sen jos haluan opiskella yliopistossa vielä toisen tutkinnon. Ei ois tarvinnu kuin opiskella pari vuotta lisää. Joku merkonomi sitten päättää tällaisesta . Antoi vaan karenssia. Sen se osasi tehdä. Miksi toisilla on kaksi tutkintoa, mutta minulta kiellettiin se karenssin uhalla ? Millä logiikalla tästä päätetään? Eipä oo enää minkäänlaista opiskelumotivaatiota yhtään mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No teillä yliopistossa itsenne tyhmäksi lukeneilla ei työllistyminen onnistu ellette hanki oikeaa ammattia. Ja oikeaan ammattiin teistä ei ole. Statussyistä opiskelette itsenne tyhmäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

.... Sit lisäx TE sivuilla pyörii työpaikkoja jotka ilmoittajan mukaan on jo täytetty... Varsin soitin TE:lle ja pyysin päivittää listaa, niin ei vieläkkää oo poistanneet niit sieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näiden karenssien takia usea työtön on menettänyt täysin työhalunsa. Heillä ei ole enää mitään motivaatiota mihinkään. Karenssilla uhkailu ei auta kun ei enää mennä kortistoon. Ei kukaan täysijärkinen voi olla töissä työkkärissä. Lakkautettaisiin tällaiset työkkärit kiireellisesti. Pakotetaan nämä tädit tekemään oikeaa, tuottavaa työtä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no elähämittää
hommaapi pullon kossua ja alakaapi hakia ossoitettua paikkaa
saapi lystiä päivään
no hei
%-))

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina sitä voi hakea valelääkäriksi tai vaikkapa haamuhoitajaksi. Tärkeintä tässä asiassa ei työvoimaviranomaisen mukaan ole työllistyminen vaan itse hakeminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös se niin ole että tärkeintä ei ole matkan pääämäärä vaan matka itse? 👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itselläni ei ole ollut TE-toimiston virkailijoiden kanssa mitään ongelmia. Aktiivisuudenkin sain puhelimessa puhumalla täytettyä. Aikoivat antaa minun olla rauhassa kun olen asiani niin hyvin hoitanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen minäkin aktiivisuuden puhelimessa saanut puhuttua, mutta siitä huolimatta leikattiin ansiosidonnaista. Onko tässäkin suhdepeliä käynnissä, tuttu hoitaa asiaa ja saat pidettyä ns.aktiivisuuden voimassa. Sehän kun on ihan TE -toimiston päätettävissä tämäkin asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerroppa miten sait aktiivisuuden täytettyä. TE -sivuilta pitää hakea niitä työpaikkoja jotka jäävät sinne näkyviin jos olet hakenut. Jos sähköpostinvälityksellä haet, niistä tositteet postittaa ja puheluyhteydet, puhelinnumerot joihin olet soitellut. Ei riitä tämäkään kun kysyin joten miten sait puhelimessa asian selvitettyä. Tietty sitten jos olit jollain työnantajalla töissä, mutta siitäkinhän pitää todistus olla. Tasan ei käy onnenlahjat kuten sanotaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ollut töissä kenelläkään enkä hakenut työpaikkoja. On niitä muitakin keinoja. Liitto on hyväksynyt, näkyi tiedoissani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääpä kysäistä liitosta miten he toteavat, että aktiivimalli on täyttynyt ja onko kaikille tasapuoliset mittarit vai joko sielläkin suhmuroidaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen aktiivisuuden täyttymisen päättää ammattiliitto joka maksaa ansiosidonnaisesi ei siis TE-toimisto.

Ammattiliittoon pitää lähettää tositteet ja he päättävät täyttyykö vai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Tunnen itseni petetyksi, rinne jakaa vain puoluetukiin ja ilmastonsuojeluun ja taas unohtuu köyhät ja sairaat, sama kaav... Lue lisää...
Tule Sipilä takaisin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi