Aloita uusi keskustelu

Taasko tässä vääristellään?

Aloittaja: Prrraavvdaaahhh Politiikka 12.7.2018 15:33

Tilastokeskus kertoo, että Suomen BKT kasvoi viime vuonna 2,8%, Vienti kasvoi 7,5% edellisvuodesta, investoinnit 4% ja kotitalouksien kulutus 1,4%. Palkkatulot kasvoivat muka 2,2% ja reaalitulot 0,8%. Meneekö meillä muka hyvin? Eihän tämä voi olla totta, koska kansan köyhyyshän lisääntyy huimaa vauhtia (vrt. juttutupa) .

Taas tilastokeskus vääristelee ja mikähän on Sipilän hallituksen rooli tässä. Onko painostettu? Onneksi tämäkin vääryys oikaistaan juttutuvassa vahvasti perustelluin kannanotoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 26 viestiä

Kesko-konsernin jatkuvien toimintojen raportoitu myynti laski toukokuussa vuodentakaisesta 2,8 prosenttia, mutta vertailukelpoisesti myynti kasvoi 5,6 prosenttia 953 miljoonaan euroon.

– Keskon myynti kasvoi vertailukelpoisesti toukokuussa päivittäistavarakaupassa ja rakentamisen ja talotekniikan kaupassa. Päivittäistavarakaupassa kasvu oli erityisen vahvaa lähimarkkinassa, kertoo Keskon pääjohtajaa Mikko Helander tulostiedotteessa.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi vertailukelpoisesti 7,8 prosenttia 473 miljoonaan euroon. Myynti kasvoi kaikissa ketjuissa. Raportoitu myynti kasvoi 4,6 prosenttia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kotitalouksien säästämisaste kasvoi tammi-maaliskuussa edellisestä vuosineljänneksestä 1,8 prosenttiyksiköllä 0,5 prosenttiin.

Säästämisaste on kotitalouksien säästön osuus käytettävissä olevasta tulosta. Tilastokeskuksen mukaan säästämisaste parani, koska käytettävissä olevat tulot kasvoivat erityisesti palkkatulojen kasvun seurauksena ja kotitalouksien kulutusmenot kasvoivat selvästi maltillisemmin kuin tulot.

Kotitalouksien investointiaste kasvoi hieman ja oli 13 prosenttia. Suurin osa kotitalouksien investoinneista muodostuu asuntoinvestoinneista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilastokeskuksen mukaan kuluttajien näkemykset omasta taloudesta ja säästämismahdollisuuksista paranivat kesäkuussa hieman edelliseen kuukauteen nähden. Viime vuoteen verrattuna usko omaan talouteen vahvistui, mutta arvio säästämismahdollisuuksista pysyi suunnilleen ennallaan.

Kuluttajat arvioivat kesäkuussa kotitaloutensa rahatilanteen hyväksi. Ajankohtaa pidettiin hyvin otollisena lainanotolle ja säästämiselle sekä hyvänä myös kestotavaroiden ostamiselle. Työlliset kuluttajat kuitenkin kokivat, että työttömyyden uhka on viime kuukausina vähentynyt selvästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erityisen paljon viime vuonna lisääntyi yhteisöjen tuloveron kertymä, joka kasvoi 27,7 prosenttia 6,1 miljardiin.

Vähittäiskaupan myynti kasvoi Tilastokeskuksen mukaan toukokuussa 5,5 prosenttia vuodentakaisesta. Vähittäiskaupan toimialoista myynti kasvoi päivittäistavarakaupassa 6,3 prosenttia ja tavaratalokaupassa 6,2 prosenttia vuotta aiemmasta. Tukkukaupan myynti kasvoi 7,9 prosenttia ja autokaupan myynti kasvoi 6 prosenttia.

Koko kaupan myynti kasvoi toukokuussa yhteensä 6,9 prosenttia vuodentakaisesta.

S-ryhmän Suomen päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 5,8 prosenttia 3,6 miljardiin euroon. Kasvu oli ryhmän mukaan edelleen selvästi alan markkinakehitystä vauhdikkaampaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilastokeskuksen mukaan koko talouden palkkasumma oli maalis-toukokuussa 4,9 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Toukokuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 5,2 prosenttia edellisvuodesta.

Palkkasumma kasvoi tänä vuonna maalis-toukokuussa kaikilla päätoimialoilla. Nopeinta palkkasumman kasvu oli muiden palveluiden toimialalla missä kasvua oli 7,1 prosenttia. Rakentamisen toimialalla kasvua oli 6,5 prosenttia, teollisuudessa 5,3 prosenttia, rahoitustoiminnassa 4,2 prosenttia ja yksityisen terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden toimialalla 4,1 prosenttia.

Yksityisellä sektorilla maksettujen palkkojen summa oli maalis-toukokuussa 6,1 prosenttia suurempi edellisvuoteen verrattuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tiedoksesi myös että

VIENNIN volyymi kasvoi 7,5 prosenttia ja tuonnin volyymi 3,5 prosenttia. Suomen vaihtotase kääntyi ylijäämäiseksi.

ARVONLISÄYS kasvoi vauhdilla lähes kaikilla päätoimialoilla. Tilastokeskuksen mukaan eniten kasvua oli kaivostoiminnassa, energiahuollossa, hallinto- ja tukipalveluissa, majoitus- ja ravitsemistoiminnassa sekä rakentamisessa.

Yksityiset investoinnit kasvoivat 4,6 prosenttia ja julkiset investoinnit 1,8 prosenttia. Erityisesti rakennus- sekä kone- ja laiteinvestoinnit kasvoivat.

Nykyhallituksen ansioksi nousua ei tietenkään saa laskea. Toista olisi, jos meillä olisi vasemmistolainen hallitus. Sitä saisi tietenkin kiitellä talousnoususta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kasvu ja investoinnit tarkoittavat uusia työpaikkoja. Se että Suomen vaihtotase kääntyi ylijäämäiseksi on vallan hyvä juttu. No vasemmistolaisilta toki taas tipahti yksi valituksen aihe

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilastokeskus kertoo, että Suomen BKT kasvoi viime vuonna 2,8%, Vienti kasvoi 7,5% edellisvuodesta, investoinnit 4% ja kotitalouksien kulutus 1,4%. Palkkatulot kasvoivat muka 2,2% ja reaalitulot 0,8%. - mikä tässä ei mielestäsi pidä paikkaansa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luehan aloituksen loppuosa uusiksi 😉.
Odotellaan niitä todellisia 'totuuden vääntäjiä'. Muutama 'tietäjä' tuossa alempana on jo herännyt oikaisemaan kattavine 'perusteluineen'.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tietenkään voi hyviä uutisia uskoa. Mutta kun on totta niin iloitaan taas. Miksi muuten huonot asiat ovat hauskempia ja niihin uskotaan heti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verotulot laskee,pääministeri huolissaan! Temppu työllistäminen ei mennytkään putkeen! Ei ilmeisesti ko. herralla ollut tietoa siittä, että verotulojen kasvu vaatii todellisia työpaikkoja, joissa tehdään kokopäiväistä palkkatyötä ei siis talkoita! Lisäksi näissä uusissa "työpaikkoissa" maksettavista palkoista on kerryttävä verotuloja enempi, kuin annetaan veroalennuksia!
Verotuloja pienentää myös palkkojen piennenys (kiky), jota pääministerimme on pontevasti ajnut! Saa siinnä sitten ihmetellä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomuksen lempilapsi, eli tuloverojen jatkuva alentaminen varsinkin eniten ansaitsevilta on myös syynä verotulojen vähenemiseen.
Ilman joka vaalikautista lupausta tuloverojen alentamisesta kokoomus olisi alle 10%:n puolue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertosko joku jo lopultakin mitä tuloveroja on laskettu? Vai tarkoitatko tätä solidaarisuusveron tulorajan laskua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin. Verot ja veronluenteiset maksut kasvoivat viime vuonna n. 2 miljardia euroa vaikka samaan aikaan kokonaisveroaste tippui 0,7 %-yksikköä. Tuloveron huojennus oli suurinta pienituloisilla, toiseksi suurin keskituloisilla ja pienin suurituloisilla. Budjetin alijäämä supistui ja julkisten menojen suhde bruttokansantuotteeseen pieneni vaikka on vieläkin kaikkia kilpailijamaita merkittävästi korkeammalla tasolla. Kaikki yritetään ottaa mukaan kun tasavaltaa pannaan kuntoon, mutta kyllä kehitys on hyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo tilasto kertoo vain sen että joillakin menee hyvin mutta ei sitä että toisten elämää on kurjistettu. Katso vaikka miten tuloerot ovat kasvaneet tai miten köyhyys lisääntynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkähän se on tuo tuloerojen kasvun laita? Onko sinulla jotakin tilastoa, että juuri Sipilän hallituksen aikana tuloerot olisivat kasvaneet? Huhupuheet ja juttutuvasta saatu perstuntuma ei oikein kelpaa tilastoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kelan etuuskulut olivat vuonna 2017 yhteensä 14,8 mrd. euroa eli 3 % enemmän kuin 2016. En nyt sanoisi kurjistamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

164 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Kerropa minullekin nuo yhteiskunnan hyvätuloisille jakamat sosiaaliavut ja kuinka yhteiskunta muutenkin auttaa hyvätuloi... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi