Aloita uusi keskustelu

Suomi on vähemmän itsenäinen kuin koskaan

Aloittaja: Näin se on nähtävä Politiikka 4.10.2019 16:50

Sanokaapa edes muutama asia joka voidaan Suomessa päättää itsenäisesti kysymättä Eu:n kantaa asiaan.
Nykyisin kun joutuu jikaisessa kysymyksessä ottamaan ensimmäiseksi selvää mitä mieltä Eu:ssa ollaan tai miten Eu:ssa on jo päätetty. Suomen päätösvalta Eu:ssa on alle 2% eli merkityksetön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 397 viestiä

on hymyillä joka suuntaan.Ömeerikassa kanssakäyminen on small-talkia pelkän puhumisen ja nauramisen ilosta, jolla ei todellisuuden kanssa ole mitään tekemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se, ja siellä on rajatkin kiinni ja miinoitettuja. Hieno ja itsenäinen maa, ainakin mikäli perusven… eikun perussuomalaisia uskomme...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallituksen tulisi puuttua presidentin työn kohentamiseen ja näin turvaamaan itsenäisyytemme tulevaisuuteen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Suomella ja itsenäisyydellä ei ole mitään tekemistä keskenään.Suomen itsenäisyys ja päätäntävalta on känkätty rysseliin suomessa ollaan rähmällään ja nuoleskellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloittaja ilmeisesti olettaa että osaisimme päättää omista asioistamme paremmin kuin EU. Millähän perusteella? Milloin Suomella ja suomalaisilla on mennyt paremmin kuin nyt?Voimme päättää itse elämmekö kohtuullisesti omilla tienesteillä vai leveästi velaksi, sitä kun saa (kiitos osaltaan EU:n) nollakorolla.
90-luvulla kun oltiin hetki "aidosti itsenäisiä", siis yksin, ei ollut tuotakaan vaihtoehtoa. Piti kiristää vyötä reippaasti ja lisäksi ottaa velkaa sillä korolla millä joku vain suostui lainaamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nollakorot on nostanut asuntojen hinnat niin, että suomalaisilla ei ole varaa lisääntyä. Lisäksi jäykkä euro on vienyt suomesta noin 200000 työpaikkaa. Hieno kehitys?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet väärässä. Työpaikat ovat vähentyneet, koska emme ole olleet riittävän kilpailukykyisiä ja koska vientituotteemme ovat lähinnä investointituotteita. Suomessa ei iole tehty niitä rakenteellisia uudistuksia, joita esim. Ruotsi on tehnyt ajat sitten. Ruotsissa AY-liike on ymmärtänyt kilpailukyvyn merkityksen. Ruotsin vienti on rakenteeltaan paljon monipuolisempi. Esitä data ensimmäisen virkeesi perustaksi! Euron ja EU:n kannatus on muuten huipussaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työvoimakustannukset Ruotsissa olivat vuonna 2018 suuremmat työtuntia kohden kuin Suomessa, joten taitaa Ruotsin menestys johtua jostain muusta. Vaihtoehtoja tietysti on monia, toivottavasti löydämme omat niksit mutta varmaa on kuitenkin pitkäjänteisen työn merkitys hyvinvoinnissa. Yhdeksänkymmentä luvulla hätiköitiin ja negatiivisia tuloksia korjataan parhaillaan. Usko ja luottamus täytyy säilyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olet väärässä! Ruotsi on sortumassa ja työttömyys siellä on suurempi,kuin täällä! Tuosta feminiinisestä itsepetoksen maasta,ei kannata katsoa kenenkään mallia.Eu on lopun edessä,eikä se sureta ketään.Kauppaa on tehty aina,ennen eu:kin ja käydään tulevaisuudessakin,tosin ilman turhia byrokraatteja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olettaisin että sinäkin osaat hoitaa omat asiasi paremmin ja tyydyttävämmin kuin jos naapurit määräisivät sinun adioistasi. Sinä vain rahoittaisit sen mitä naapurit määräisivät, olisit kai siihen tyytyväinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stalinin nixinurkasta päivää.
Taitaa se olla toisin päin tuon itsenäisyyden kanssa, etenkin kun ajattelee tilannetta yksilön oikeuksien paranemisen kautta ja itsenäisyyttä kokonaisuutta.
1917-1944 oli ehkä ajoittain itsenäistä, ainakin välistä kun ei toisiamme jahdattu. Sen jälkeinen aika oli 1990 saakka lähinnä Satiiria itsenäisyydestä ja 1990-2000 meni ihmetellessä. Tämä nykyinen vuosisata on itseasiassa ollut aika hyvä, vaikka toki vieläkin riittää remontoitavaa ja järjenkäytössä eritoten paikattavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syyria on hyvä esimerkki jos erilaisia ryhmittymiä asuu samassa maassa.
Uudelleenjärjestely on hankalaa kun täytyy sotatoimilla yrittää valtiota kuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös Venäjä koostuu liiian monesta kansasta, eikä siksi toimi. Venäjä olisikin lohkottava pienempiin kansallisiin kokonaisuuksiin. Tällöin myös Venäjän rajanaapureihinsa kohdistama paine vähenisi, eli kaikki voittaisivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Ei pukkaa. Levollisin mielin nautin Varman maksamaa eläkettä vielä 46 vuotta, jos sata vuotiaaksi elän. Tunnustan kyllä... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille