Aloita uusi keskustelu

Suomi maksaa Iso-Britannian EU-tukea tänä vuonna 137 miljoonaa euroa!

Aloittaja: eu-kansalainen Politiikka 16.3.2014 14:23

Iso-Britannia saa palautusta EU-jösenmaksustaan tänä vuonna 5300 miljoonaa euroa. Tämän vuoksi Suomi joutuu maksamaan ylimääräistä jäsenmaksua lähes kolme miljoonaa euroa viikossa eli lähes 140 miljoonaa euroa vuodessa. Britanniahan aikoinaan neuvotteli itselleen tämän jäsenmaksualennuksen pysyäkseen yhteisön jäsenenä. Jopa talousavaikeuksissa oleva Kreikka joutuu maksamaan Britannian puolesta 120 miljoonaa euroa vuodessa. Britit ovat siis taitavia neuvottelijoita, ja osaa kiristää etuja itselleen uhkaamalla erollaan. Kaikki muut yteisön jäsenet maksavat kiltisti tämän maksualenuksen heidän puolestaan. Kaiken kaikkiaanhan Suomi maksaa tänä vuonna äsenmaksua 2100 miljoonaa euroa, joten eihän tuo sinänsä ole suuren suuri. Tokihan Suomi hyötyy jäsenyydestään enemmän kuin mitä siihen jäsenmaksuina satsaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 63 viestiä

Britannia tosiaan sai neuvoteltua alennuksen EU-jäsenmaksuunsa. Mutta jos joku ei muista tai tiedä että mihin se perustui, niin ei paljoa kannata vaahdota asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin hyötyy? Suomi on nettomaksaja, joten se maksaa enemmän EU:lle kuin saa. Siis tuemme esim. puolalaisia maanviljeljöitä, eikös vain. He sitten saavat tuotteitaan markkinoille edullisemmin kuin suomalaiset maanviljelijät, jolloin voimme ostaa halvempia elintarvikkeita. Onko se meille hyödyksi vai ei, asiaa voi kuutioida monelta kantilta. Britannia on maksanut EU:lle muistaakseni n. 12 mrd vuodessa ja on ollut nettomaksaja. Mitäkähän mahtaa tapahtua Suomen jäsenmaksuille jatkossa? Eikö Ruotsikin ole neuvotellut itselleen alennusta EU maksuista, muistanko oikein?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tokihan Suomi hyötyy jäsenyydestään enemmän kuin mitä siihen jäsenmaksuina satsaa."

Miksi sitten teit tuollaisen provosoivan aloituksen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Suomi on niin yhteisöllisesti yhteisvastuullinen että ihan maailman suurinta entistä rosvovaltiota tukee. Niin sitä pitää. Älkää ihmetelkö miksi kansa suutuksissaan äänesti persuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiasiassa Britannian jäsenmaksu on £18 miljardia josta se saa alennusta £5 miljardia. Britannia maksaa EU:lle £13 miljardia ja saa takaisin £4,5 miljardia joten Britannia on nettomaksaja £8,5 miljardia. Se on EU joka ei suostu pienentämään budjettiaan vaan kerää tuon £5 miljardia muilta mailta. Velanottoa ei yleensä ole pidetty "hyötymisenä"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin näin mutta tarkennan sen verran että EU:n budjetin säätävät vain ja ainoastaan jäsenmaat eli koska jäsenmaat eivät ole leikanneet EU:n menoja on tuo puuttuva summa kerättävä muilta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuo 140 miljoonaa ole mitään. Ajattele! Suomi ottaa lainaa maksaakseen pelkästään eläkerahastoihin miljardin vuodessa. Sieltä rahat valuu pikkuhiljaa rikkaille eläkeläisille, jotka laittavat ne sukanvarteen, jotta pääsevät Thaimaaseen tuhlaamaan ne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, britithän ovat ollet nettomaksaja alusta asti. Yksi duurimmista. Nyt joudutaan keräämään nekin rahat muilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pari päivää sitten Britannian osuudesta EU-budjetista oli Kalevassa.Britannian maksuhelpotus vuonna 2015 6,4 mrd,EU rahoittaa Britanniaa 5,8 mrd ja Britannian nettokustannus on vain 11 miljardia.Suomalaiset maksaa kovan hinnan siitä kun jotkin maat ei halua itse maksaa jäsenmaksua tarpeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyppä Topi googlettamassa "The UK's EU membership fee" siellä on faktaa niin ei tarvii kirjoitella päättömiä. Luulisi kyllä tuon 11 miljardin neton riittävän. Mutta joillekkin mikään ei riitä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luotan täysin Kalevan juttuun ja graafiseen esitykseen jonka alapuolella lukee "Lähteet:Britannian valtiovarainministeriö,ONS,Euroopan komissio".Lisäisin vielä että toisesta grafiikkakuvasta näkee että bruttona Britannian kansalainen masoi vuonna 2014 176,36 euroa ja suomen kansalainen 326.02 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU tulisi muutaa toimintaansa ja vähentää väkeä sen verta että jäsenmaksuja voitaisiin joka vuosi puolittaa. Ja vasta sitten olisi kohtuus kun jäsenmaksu olisi 1 € alkavalta sadalta asukaalta maata kohden-.
Tukea silti maksettaisiin sen verta että EU alueella kaikea voisi tuotaa alle muualta tulevan tavaran hinnan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on jankutettu, että pitää olla "vallan keskiössä" ja siksi on roikuttava maksajana EU:ssa. Nyt kun Iso-Britannian ero sotki pasmoja, niin ketkäs ne ryhtyivät asiaa ratkomaan? Euroopan hiili- ja teräsunionin alkuperäiset perustajat Alankomaat, Belgia, Italia, Luxemburg, Ranska ja Saksa.
Se siitä Suomen päätösvallasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin maksumiehiähän tässä ollaan. Suomen olot kurjistuu koko ajan huonompaan suuntaan, että saadaan eu- maksut maksettua. Britit joutaa erota. Miksihän suomessa ei ollut niin hyviä neuvottelijoita, edes Lipposen äly ei riittänyt siihen. Kannatan Väyrysen aatetta erota Eu:sta tai edes eurosta. Miksi meidän pitää elättää toisia ja oma elämämme huononee ja köyhtyy koko ajan, mitään emme voi enää päättää itsenäisesti, ollaan toisten orjia ja juoksupoikia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta se Elisabet-mummo minua käy sääliksi. Miten ihmeessä hän jatkossa tulee toimeen kun jäävät liki miljoonan euron vuotuiset maataloustuet saamatta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en muista muuta, kuin sen, ettei meidän tarvitse ostaa enää käyriä kurkkuja. Miten me olemme kestäneet aikaisemmin, kun jouduimme syömään käyriä kurkkuja. Onhan se ihan kamalaa. Onkohan se vaikuttanut meihin suomalaisiin jotenkin negatiivisesti ? Mutta maahan saa laittaa vaikka mitä myrkkyjä, mistä ei tiedä, mitä ne vaikuttavat ihmisiin. Syöpä, munuaistaudit ja monet sisäelinten taudit ovat lisääntyneet, kuinka moni niistä on aiheutunut niistä myrkyistä, joita on lisätty vilja-, peruna- ja porkkanapeltoon. Mutta säästymmehän käyriltä kurkuilta, ei sitä tiedä, mitä ne meihin aiheuttaisivat, kun niitä söisimme. Minä olen varmaankin syönyt vvääriä kurkkuja liikaa, kun olen tällainen äkkiväärä persoona. Onneksi ei enää tällaisia tule ja minäkin voin vaikka parantua, suuri kiitos EU:lle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

307 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

7.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille