Aloita uusi keskustelu

Suomen talous kasvoi ja työpaikkojen määrä lisääntyi EU-jäsenyyden myötä!

Aloittaja: Eu ollut Suomelle hyvä asia Politiikka 22.8.2019 10:12

Jä­se­nyys Eu­roo­pan uni­o­nis­sa on kas­vat­ta­nut Suo­men brut­to­kan­san­tuo­tet­ta asu­kas­ta koh­den 1,2–1,7 pro­sent­tia, il­me­nee Aka­val­le laa­di­tus­ta ra­por­tis­ta.
ta­lous­kas­vu vas­taa sitä, et­tä ko­ti­ta­louk­sien kes­ki­tu­lot oli­vat noin tu­han­nes­ta puo­leen­tois­ta tu­han­teen eu­roon kor­ke­am­pia vuon­na 2017 kuin il­man jä­se­nyyt­tä.
Li­säk­si sel­vi­tyk­ses­sä vii­ta­taan tuo­ree­seen Suo­mea kos­ke­vaan ar­vi­oon, jon­ka mu­kaan EU:n avul­la on syn­ty­nyt 40 000 uut­ta työ­paik­kaa.
Suo­men ta­lous on hyö­ty­nyt pää­sys­tä yli 500 mil­joo­nan ku­lut­ta­jan si­sä­mark­ki­noil­le sekä kau­pan ja in­ves­toin­tien es­tei­den pur­ka­mi­ses­ta jä­sen­val­ti­oi­den vä­lil­tä.
EU-jä­se­nyys on ar­vi­on mu­kaan li­sän­nyt Suo­men ko­ko­nais­kaup­paa 9–26 pro­sent­tia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 57 viestiä

Miten tämä todistetaan EU:n ansioksi? Olisihan Suomen talous voinut kasvaa ja työpaikat lisääntyä ilman unioniakin. Nyt on tehty oletuslaskelmat, että näin on. Koskaan emme voi verrata todellisuudessa tilannetta EU-Suomen ja EI-EU-Suomen välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan nuo %-lukemat 1,2-1,7 per vuosi...vai 24 vuoden aikana.
Vissiin per vuosi?
Kotitalouksien tulon nousu kai sitten on yhteensä koko 24 vuoden kuluessa...tai sitten oltiin vaimon ja mukuloitten kanssa köyhempiä kuin kirkonrotat 24 vuotta sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen EU:ta ideoitiin, että Suomi siirtyy palveluyhdyskunnaksi. Rupeamme pesemään toistemme paitoja. Lopulta huomattiin, että tuotantoa ja työpaikkoja pitää oll. Nokian jatkuva kasvu pani julkisen sekktorin ulosmittaamaan tulevan kasvun (pers.futuuri) kymmenisen vuotta sitten. Vienti supistuija elimme velaksi. Nykyinen pääministeri palasi vanhoihin kasvumalleihin, että rahastetaan nyt, kun vielä voidaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tekemistä EU:lla on sen kanssa? Tai ei mikään estä julkissektorin pienentämistä, otetaan vain tulonsiirtoja pois, aivan oma juttu mikä voidaan tehdä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

On aika lapsellista nykypäivänä haakuilla Suomen eroamista EU:sta. Millä lihaksilla pikkuinen Suomi jossa on viisi miljoonaa ihmistä pärjätä Kiinan, USA:n , Venäjän, Intian jne hallitsemilla rahoitus- tai kauppamarkkinoilla. Kyllä ainoa mahdollisuus on olla porukassa muiden pikkumaiden kanssa. Engelsmannit sitoivat itsensä umpisolmuun ja yrittävät nyt päästä jotenkin ulos solmustaan. Meillä menee nyt hyvin, mutta virheitä ei kärsi tulla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi voi pärjätä ihan hyvin ilman EU:ta, kuten esim pikkumaat Norja ja Sveitsi. EU:n pakotteet Venäjälle heikentää Suomen idän kauppaa merkittävästi eikä pakotteilla ole yhtään mitään merkitystä, kuten on nähty. Kauppaa on tehty ennen EU:ta ja sitä tullaan tekemään sen jälkeenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedätkö mitä sopimuksia Norjalla ja Sveitsillä on EU:n kanssa? Kato ne ja mitä ne maksaa EU:lle pääsystään markkinoille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovasti Sveitsi ja Norja haluaa tehdä kauppaa unionimaihin, maksaa siitä ja mukautua suureen osaan EU -direktiiveistä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritän kertoa sen että Sveitsi ja Norja eivät kuulu unioniin, mutta maksavat EU -markkinoille pääsystä ja mukautuvat suureen osaan direktiiveistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin. Sehän on heidän asiansa. Mutta ei se todista sitä, että EU:sta olisi Suomelle mitään hyötyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Norja ja Sveitsi sitten ovat tehneet ne sopimukset? Suomihan pärjäisi....no ei Sveitsi tai Norja pärjää ilman mitään sopimuksia, miksi ne on ne tehneet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU:n pakotteet Venäjälle eivät juurikaan vaikuta idän kauppaan. Sen sijaan Venäjän asettamat vastapakotteet vaikuttavat. Norjassa on öljyä, ja Sveitsin pankeissa on semmoistakin rahaa, joka ei taida olla ihan laillisilla keinoilla hankittua. Kelloteollisuus on Sveitsissä huippua. Sveitsin ei ole tarvinnut taistella Venäjää vastaan, ja tuskin tarvitsee taistella tulevaisuudessakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

148 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi