Aloita uusi keskustelu

Sota Ay-liiketta vastaan

Aloittaja: Politiikka 6.3.2018 09:20

Siniset, tuo Keskustan farmijoukkue yrittää profiloitua pettämiensä äänestäjien keskuudessa siksi puolueeksi joka tuhosi suomalaisen ay- liikkeen. Pirkko (minä olen nyt savusaunassa) Mattila ehdotti että kaikkien, myös työttömyyskassaan kuulumattomien pitäisi saada ansiosidonnaista työttömyyskorvausta. Kaikin mokomin, mietitään ihmeessä voisiko ansiosidonnaista maksaa kaikille, mutta mietitään samalla olisiko työelämä parempi ilman ammattiliittoja.

Tilan puutteen vuoksi ja silkkaa saamattomuuttani en viitsi alkaa tähän kirjata niitä kymmeniä parannuksia mitä ay- liike on sen sadan vuoden historiansa aikana saavuttanut. Aika harvalla duunarilla olisi tänä päivänä varaa omakotitaloonsa, kesämökkiinsä ja kuukauden kesälomaan ilman "verta imevää ay- liikettä". Totta on, ettei Ay- liikkeellä viimevuosina ole viime vuosina saanut kovin isoja sulkia hattuunsa, mutta ei kait kukaan oikeasti kiistä ettei toimivilla yhteisesti sovituilla pelisäännöillä olisi tilaus myös päivä päivältä raaemmaksi käyvässä työelämässä.

"Jos ei pysty selviämään kaikista niistä lukuisista maksuista, mitä yrittämiseen kuuluu, bisnesidea on vaan yksinkertaisesti huono. Silloin kannattaa joko alkaa myymään jotain muuta, tai mennä palkkatöihin". Näin sanoi Varustelekan perustaja Valtteri Lindholm HU:n haastattelussa taannoin. Vaikka kommentti ei koske Ay- liikettä se jäi mieleeni koska veroista ja Ay- liikkeestä nilittävät vain ne yrittäjät jotka eivät pärjää muuten kuin kusettamalla yhteiskunnan tukia tai polkemalla palkkoja.

Ja niistä Ay- liikkeen urotöistä voi käydä lukemassa vaikka täältä..."https://fi.wikipedia.org/wiki/Ammattiyhdistysliike".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 324 viestiä

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) "unohti" tiedottaa ikääntyneille asukkaille myyvänsä heille palvelutalosta vuokraamansa asunnot. Hätääntynyt 86-vuotias, huonokuntoinen nainen sai kuulla kiinteistövälittäjältä, että hänen asuntoaan olivat tulossa katsomaan mahdolliset ostajat parin päivän päästä.

Asunnot JHL:lle myynyt Vanhusten palvelutaloyhdistys ry eli Mereo kuvitteli, että viime vuonna asunnot ostanut JHL olisi pitkäaikainen ja vakavarainen omistaja, jolla ei ole hetkeen tarvetta myydä asuntoja.

JHL osoittautuikin vanhusten palvelutalon asunnoilla voittoja kääriväksi sijoittajaksi.

Varallisuudesta hyötyy ay-eliitti
JHL ei maksa sijoitustuotoistaan veroja, sillä se katsotaan yleishyödylliseksi yhteisöksi. Laissa olevan määritelmän mukaan yleishyödyllinen yhteisö toimii yksinomaan yleiseksi hyväksi. Sen toiminta ei kohdistu vain rajoitettuihin henkilöpiireihin eikä se tuota yhteisöön osallisille taloudellista etua esimerkiksi osinkona tai kohtuullista suurempana palkkana.

Nämä kriteerit eivät näytä täyttyvän JHL:n kohdalla. Vanhusten kotien myynti on hyvä esimerkki siitä, että JHL ei toimi yleiseksi hyväksi, vaan pyrkii kasvattamaan liiton varallisuutta. Liiton varallisuudesta pääsevät nauttimaan liiton johtohenkilöt ja toimitsijat. Varallisuuden kasvattamisen tarkoituksena näyttäisikin olevan ay-eliitin hyvinvointi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sitte seuraavankerran kun palkoista neuvotellaan niin #ainoastaan niille nevotellaan korotukset jotka kuuluu liittoon#,se on helppo toteuttaa.Katotaanpa miten käy niille palkkaneuvotteluissa joilla ei ole ammattiliiton voimaa takana,siinäpä näkevät kuinka röyhkeitä työnantajat ovat ilman ammattiliitoja palkkaneuvotteluissa.Siittä vaan mielistelijät lakki kourassa työnantajan juttusille🤣

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopii. Ja ne teidän ja työnantajaliiton keskenään neuvottelemat palkankorotukset koskevat vain niitä yrityksiä jotka kuuluvat kyseiseen työnantajaliittoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu,sen haluaisin nähdä kun mielistelijät menevät lakki kourassa palkkoja neuvotteleen kahestaan työnantajan kanssa,olis siinä naurussa pitelemistä:) Tässä hyvä esimerkki palkkaneuvotteluista muutama viikko sitten:##Kiinteistötyönantajien tekemät esitykset työehtosopimukseen alentaisivat alan työvoimakuluja 8 prosenttia, Kiinteistötyönantajat esittää muun muassa kaikista lauantai-, aatto-, sunnuntai- ja pyhäpäiväkorvauksista ja luopumista ja erilaisia päivittäisen työajan pidennyksiä, joihin työnantaja voisi yksipuolisesti määrätä työntekijän.###

Siinäpä sitten luulette että sieltä mitään teille heruu,,Jokainen voi laskea mikä olis palkkanne noiden esitysten jälkeen!! Mutta ammattiliitto puolusti työntekijöiden oikeuksia ja heikennykset ei menneet läpi!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeet duunarit asuu etelässä,täällä kehitysalue oulussa ja lapissa ei oo muita ku lahkolaisia ja ahdasmielisiä kepuloisia!Odotan jo eduskuntavaaleja niin nähdään miten kepulit uppoaa😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Nyt kannattaa tehdä kansalais aloite joka sanktioi lakot. Lakkojen aiheuttamat vahingot tulevat korvattaviksi niiden aiheuttajille.Samoin yleis sitovuus on poistettava. Näin säästetyt varat voidaan ohjata heikompiosaisille ja pätkätyöläisten eläkekassaan. Nyt nämä yli tuottavuuden korotetut palkat lihottavat vain ay jäsenten massia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palataanpa nyt taas perusteisiin...

Lakkojen tarkoitus on tavallaan tuottaa "vahinkoa". Sen ei pidä olla itsetarkoitus, vaan äärimmäinen painostuskeino tilanteessa jossa mikään muu ei enää auta. Lakko on kuin sota, joka on viimeinen keino kun diplomatian ja neuvottelun keinot on käyty loppuun. Tässä ay- liike on sahannut omaa oksaansa järjestämällä lakkoja jotka eivät ole tarpeeksi perusteltuja.

Miksi ihmeessä haluat poistaa yleissitovuuden? Jo nyt palkoista ja työn tekemisen ehdoista voidaan sopia paikallisesti. Yleissitovuuden poisto ei edes tuo välttämättä mitään uutta, sillä työsopimuslaki asettaa jo varsin kattavat raamit. Yleissitovuuden poisto aiheuttaa harmaita hiuksia matalapalkka- aloille ja niille joiden työmarkkina-arvo on lähtökohtaisesti matala.

Siis miten matalat palkat hyödyttävät ketään. Kun palkasta on vara maksaa veroja, sillä kustannetaan niiden köyhimpien tulonsiirtoja. Päinvastaisessa tapauksessa huonoja palkkoja tilkitään verovaroista.

Jos ainoa pointti on kadehtia ay- pomojen palkkoja, voit laajentaa kadehdintaasi lisää. Johtajien, kansanedustajien, virkamiesten, formulakuskeihin jne. heidän palkat ovat karanneet taivaisiin jo aikaa sitten. Ongelma on, että keskiluokkaiset työt ja palkat katoavat, eikä siitäkään voi yksin ay- liikettä syyttää.

Olkaa nyt edes hetki loogisia. Miten ay- liike voi edustaa kommunismia, jos ay- johtajat soveltavat palkkauksessaan markkinaehtoisuutta. Eivätkö korkeat palkat nimenomaan ole oikeiston oikeus. Ay- liikkeen varainhoito ja omaisuusmassan kasvattaminen ovat sekin kapitalismia puhtaimmillaan. Ainoa kritiikki minkä jaan, on se miten ja mihin omaisuus käytetään ja miten läpinäkyvää se on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ay on saanut vain lakkoja aikaan,jos et ole ay:n jäsen niin työpaikalla ay jäsenet ei edes tervehdi sinua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitte seuraavankerran menetkin neuvotteleen työnantajan kanssa palkoista ihan kahenkesken😉uups..voi jo kuvitella miten siinä käy😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei Haloo, Eihän vassariliitot kohta enää neuvottele palkkoja kun sopimuksia ryhdytään tekemään demokraattisesti paikallisesti työpaikoilla laintasoiset säännökset perälautana. kait Yle on HS:n myötä vaikutuksella kääntänyt tämän Mattilan "ansiosidonnainen päiväraha kaikille työttömille" avauksen asian hienosti vassareille, väittämällä että kyseessä olisi mukamas sota AY -liikettä vastaan. Päinvastoin Mattilan avauksella tuodaan demokratian pelisääntöjä työmarkkinakentälle kun luovutaan SAK:n vassari ay-liittojen yksinoikeudesta määrätä valtion, työnantajien ja työmiesten kustantamasta työttömyysturvarahoituksesta. Hakaniemen pomot ovat pudonneet kehityksen kelkasta, ja nyt on paniikki päällä. Hädissään on jo kannattajalukuja manipuloitu, etsitty kirjoista ja kansista kuolleita sieluja mukamas jäsenmaksun maksajiksi. Malli on tuttu naapurista, presiis näin vanja voittaa vaaleja. Kaikille uudistuksille sanotaan jyrkästi EI, EI ja EI mutta mitään järkevää vaihtoehtoa ei osata tarjota tilalle! Miten kävi suuren ja mahtavan? Dementoituneet johtajat eivät nähneet Kremlin muuria pidemmälle, saksalaiset kaatoivat Berliinin muurin, joukkopako pääsi valloilleen, ja silloin oli jo myöhäistä poistaa varmistimet. A meil kotona Petromanski vanha sanonta, A njet nje valia kuka aanesta, A tarkea kuka laske aanet, Daa daa, Harasoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

AY liike perustuu kommunistis sosiaalidemokraattiseen valheeseen, joka lakkojen avulla kiristää työnantajilta häikäilemättömästi heille kuulumattomia ylisuuria palkankorotuksia jotka muutoin kuuluisivat työttömille, eläkeläisille ja muille vähäosaisille. Ay johtajat kuuluvat maan hyväpalkkaisemman väestön piiriin. Korotuset ovat olleet jopa 5000e/kk luokkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huhhuh, nyt tulee sosiaalipolitiikan asiantuntijalta aika paksua pötköä. Ammattiliittoihin kuuluu duunareista akavalaisiin ja kaikkea siltä väliltä. Totta on että ay- liikkeen ja sosiaalidemokraattien sidos on vähintään yhtä vahva kuin kokoomuksen ja EK:n sen kanssa meidän on elettävä.

Ay- liikkeiden toimintaa liittyy varmasti parannettavaa, eikä tilannetta tee yhtään helpommaksi se, että levitetään täysin typeriä väittämiä. Jos työmarkkinatuen taso tuntuu liian alhaiselta, kannattaa valituksen lähettää valtioneuvoston suuntaan. Työttömyysturvaa koskevan lainsäädännön kehittämisestä ja valmistelusta vastaa Sosiaali- ja terveysministeriö jossa muuten valtaa pitää Pirkko (minä olen nyt savusaunassa) Mattila.

En minäkään mistään mitään tiedä, mutta pyrkimys nyt ainakin on, etten aivan skeidaa levittele, kuten aika moni tässä ketjussa pyhää vihaa ay- liikettä kohtaan uhkunut tekee. Jos olen jossain asiassa väärässä, korjatkaa ihmeessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jonninjoutava ei manifesteistaan päätellen (niistä on paljon helpompi päätellä kuin uskotkaan) ole työpäivää eläissään nähnyt, mutta idealismi sen kuin liekehtii. Näyttääpä moni oikea duunarikin ymmärtävän, eikä lähde sellaisen kiihottajan kelkkaan, jonka päämäärä on vain oman tähteyden ja pätevyyden osoittaminen. Jo nimimerkistä lähtien.
Liitoilla olisi ihan kylliksi tehtävää työntekijöiden oikeuksien puolustamisessa, mutta keskittyvät nykymuodossaan kynimään rahaa, jonka kierrättävät uudelleen kynimiseen ja eriarvoisuuden lisäämiseen. Mattila puhuu asiaa, josta pitäisi käydä perusteellinen keskustelu. Jos/kun se estetään, sen aika tulee kyllä vielä satavarmasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et sitten lukenut tai ymmärtänyt lukemastasi yhtään mitään. Ay- liikkeen saavutukset ovat kiistattomat suomalaisen työelämän kehittämisessä.

Jos olet sitä mieltä, ettei erotus yksityisen työttömyyskassan jäsenmaksun ja Ay- liikkeen vastaavan välillä ole riittävä, sinulla on tietysti oikeus mielipiteeseesi. Kysymys on alimmillaan muutamista kympeistä, ja tuolla erotuksella ylläpidetään aika isoa organisaatiota, joka mm. neuvottelee työehtosopimuksista ja palkoista, luottamusmiesjärjestelmästä, koulutuksesta ym. Loimaan kassa lähinnä rahastaa, toki maksaa myös ansiosidonnaista.

Edes kaikki työnantajat, sanoisin että ne fiksuimmat eivät kyseenalaista ay- liikettä. Vastustajia näyttäisi olevan ne, jotka hakevat työelämään joustoa työntekijöiden asemaa heikentämällä. Sopimukset takaavat minimin, eikä yhdelläkään työnantajalla ole estettä sopia niitä paremmiksi. Ne jotka eivät pysty tai halua maksaa edes minimiä ei ole mielestäni edellytyksiä toimia yrittäjinä. Ministeri Mattilan motiivi voi olla aito huoli tasa-arvosta, mutta sinisten poliittista historiaa seuranneena, myös pyrkimys vetää matto ay- liikkeen jalkojen alta. Itse en ole missään kiistänyt asiallista kritiikkiä ay- liikettä vastaan, päinvastoin.

Mitä nimimerkkiini ja persoonaani tulee, se näyttää olevan aika iso ärsytyksen aihe. Tenavatähti jäi elämään ensimmäisestä mielipidekirjoituksestani, missä kritisoin lasten hyväksikäyttöä erilaisissa viihdeformaateissa. Jos sinulla on jotain järkevää kommentoitavaa aloitukseen, tuo se esiin, elä kaunaasi nimimerkkiäni kohtaan. Kiitos etukäteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

😂voi video..että kiristää työnantajia😂mitäs nämä työnantajat olivat palkkaneuvotteluissa vailla,yrittivät kiristää palkkoja alas ja sunnuntailisät pois muutenkin pienipalkkaisilta tuöntekijöiltä!!Työnantajien röyhkeydellä ei ole mitään rajaa!Ilman Ammattiliittoa näiltä pienpalkkaisilta,esim siivoojilta olis viety viimmestkin pennoset!!Hyvä että on ammattiliitto pitämässä pienpalkkaisten työntekijöiden puolta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä jotka eivät kuulu littoon niin heille ei enään liittoje tule neuvotellla palkkoja!! Menkööt itse työnantajan kanssa neuvotteleen! Sen tietää miten käy jos ei ole liittojen voimaa takana! Työnantaja kun saa tietää että työntekijällä ei ole Ammattiliitto takana palkkaneuvottelussa niin sieltä ei tipu mitään! Nytkin olivat laskemassa palkkoa ja esim vaatimassa sunnuntailisiä pois! Täytyy rueta ajamaan asiaa eteenpäin!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulle ei ole koskaan liitot neuvotellu minun palkkaa. Itse sen olen tehnyt ja teen edelleenkin. Maksakaa vaan ay. pomoille jumalattomia palkkoja. Saan varmasti paljon enemmän kuukaudessa palkkaa, kuin te ainaiset lakkoilijat. Äläkä sano, että liitto on neuvotellut sitä ja sitä. Mulle se ei ole neuvotellut mitään, eikä neuvottele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Mainitsemasi alat eivät ole pienipalkkaisten aloja, korkeintaan siivooja, en tiedä. Sunnuntait ja vuorotyöt nostavat tul... Lue lisää...
Varakas köyhä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

18.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi