Aloita uusi keskustelu

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Aloittaja: Reality Check Politiikka 8.11.2019 10:47

Yleinen työttömyyskassa YTK on sitoutumaton ja itsenäinen työttömyyskassa. Se on avoin kaikille palkansaajille. Kassa siis turvaa toimeentulosi työttömyyden, lomautuksen, osa-aikatyön, sivutoimisen yritystoiminnan sekä vuorotteluvapaan aikana. Liity jäseneksi ammatista tai koulutustaustasta riippumatta.

Yle selvitti taannoin: Ammattiliittojen miljardiomaisuus paisuu – Katso paljonko liittosi omistaa. Verovapaat sijoitustuotot paisuttavat vuodesta toiseen ammattiliittojen miljardivarallisuutta. AY liitot eivät maksa sijoitustuotoistaan veroja, sillä se katsotaan yleishyödylliseksi yhteisöksi. Tosiasiassa ne ovat pikemminkin yleistuhollisia. JHL osoittautui taannoin vanhusten palvelutalon asunnoilla voittoja kääriväksi härskiksi sijoittajaksi. Liittojen rahasampo on ollut erityisesti vuokrataloyhtiö VVO, joka keväästä 2017 on ollut nimeltään Kojamo. Mieti haluatko todella paisuttaa Hakaniemen veroparatiisia ja ruokkia liittojen hyvinsyöneitä pamppuja!

Yhä useampi suomalainen ei kuulu enää ammattiliittoon. Viime vuonna pelkän työttömyyskassan oli valinnut 19 prosenttia palkansaajista. Erityisesti nuoret hakeutuvat pelkän kassan jäseniksi. Viime vuonna enää neljä kymmenestä alle 35-vuotiaasta kului liittoon. Sama suunta on myös muissa maissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 949 viestiä

Sinun valintasi, liity joukkoon ja moni onkin liittynyt. Työttömyyskassat toimivat sitoutumattomina ympäri maata. Työttömyyskassan voi valita vapaasti mutta suurin osa haluaa kylkeen työehtojen ja työlakien osaajia ja valtio maksaa yhteiskuntarauhan ylläpitämiseksi. Tyhmähän se on, joka ei käytä palvelua hyväkseen mutta on niitäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö vaikuttaminen ammattiliittojen kautta ole nuorisolle ainoa keino koittaa vaikuttaa sukupolvia eriarvoisesti kohtelevaan eläkejärjestelmään. Puolueitten kautta se ei onnistu, kun äänestäjistä liian suuri osa on eläkeläisiä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten hienosti AY-liitot hoitaa työntekijöiden puolta,kun eliitti yrittää leikata palkkoja,että saataisiin lisää rahaa osinkojen jakoon.Tulee yleislakko,jos eliitti ei anna periksi.Jää osingotkin saamatta yleislakossa.Nyt ymmärrät,miksi kannattaa kuulua AY-liittoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun riisto-kapitalistien kätyrit käyvät kovat piipussa vääryydellä ja viekkaudella AY-liikkeen nujertamiseksi liittoihin kuuluvien työntekijöiden kimppuun, niin työväestö on varmasti yhdessä entistä jämerämmin puolustamassa suomalaisten etuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos saisi samaa palkka kuin 2kk työstä MTK tekotyöstä. Eroan heti. 10 kk lomaa ilman velvoitteita ja valtio maksaa vielä eläkkeen päälle. Ah thaimaa kutsuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Esim. Saksassa,jossa Lufthansan Lentäjät jättivät muutama tuhat matkustajaa kentille?
Ps. Ei ollut edes kysymys palkan alennuksesta,vaan...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palkansaajansa niin eikö se kummajainen ole siinä. Kyseiset henkilöt eivät laita rahojaan yleishyödylliseen vaan yrittävät kaikin keinoin pitää ne itsellään. Ammattiyhdistysliike käyttää rahojaan yleishyödyllisesti esimerkiksi siten että liittoon kuulumattomatkin saavat samat edut mitä ne jotka jäsenmaksun maksavat. Joskus joudutaan myös käyttämään lakkoa jotta saadaan kohtuulliset edut mutta liittoon kuulumattomat elää siivellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymys sinulle Tosimies
Miten on mahdollista että oikeistolaisessa suomessa useita liittoja johdaa demari tai vassari?.
Onko niin että työläinen ei luota porvariin edunvalvojana?.
On turhaa itekä porvarien jos ei pysty liittoa valtaan.
vaalilla se valta vaihtuu, kaiketi tosimies tämän tietä, vaan tietäälö?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammattiyhdistysliike on Suomessa hyvin lakkoherkkä. Sen tulisikin uudistua, laajentaa käsityksiään ja oppia joustamaan. Esimerkiksi joustamattomuudesta ja siitä aiheutuneesta vahingosta käy viimeisin taantuma, kun palkkojen alennusta ei hyväksytty tilanteessa, jossa se oli ainoa vaihtoehto. Viennin hintakilpailukyky hävisi noin kymmenen vuotta sitten, kun palkat kohosivat noususuhdanteen huumassa liian korkealle eikä devalvaatio ollut mahdollinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammattiyhdistysliikkeellä on väärä käsitys roolistaan. Ammattiyhdistykset eivät edusta demokratiaa tai oikeudenmukaisuutta. Ne ovat etujärjestöjä, joiden valta perustuu lakkoilun aiheuttamaan vahinkoon elinkeinoelämälle ja kansantaloudelle. Kun kansantalouden menestys on hyvinvointimme perusta, turhat (useimmiten laittomat ja poliittiset) lakot ovat vain vahingollisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kukaan järkevä eroa Ay -liitosta ainoa taho joka pitää työnteijöiden puolta siitä kannataa pitää kynsihampain kiinni.Kukaan muu ei puolusta pientäihmistä kapitalistin riistoa vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jyrkästi samaa mieltä,koska ne ovat sitä vastaan,vaikka asia ei ole heitä vastaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen suurituloisin maksoi tuloveroja viimevuodesta 42 miljoonaa , kiinteistöverot, kulutusverot ja haittaverot . Mistä kyseinen henkilö riistää ? .Maataloustuki 3000 miljoonaa vuosi , nämä on riistäjiä ,veronmaksajille ei jää rahaa ostaa maataloutuotteta ei muutakaan tarpeellista. Palkasta verojenjälkeen jää käteen känsät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ammattiliittojen vaalituet menee lähes kokonaan demareille ja vassareille. ay jäsenmaksu on puhtaasti lakkokassan kerryttämistä valtion autuaalisella avustuksella, eli verotuilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovasti nämä EK:n lobbarit yrittävät mollata liittojen rahoja. Nääs jos ei olisi rahaa ei olisi myöskään kykyä pitää työntekijöiden puolta. Ytk:ssa olevien työläisten sietäisi hävetä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka haluaa ” mollata liiton rahoja”? Kun kerran Ay-mafia on saanut verotta sijoitusvaransa mukamas yleishyödyllisesti, niin kyllähän niitä varoja sitten myös pitäisi käyttää yleishyödyllisesti eikä poliitisen ammattiyhdistysliikkeen ja vasemmistopuolueiden tavoitteisiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloinkas oikeisto on työntekijän asemaa ollut parantamassa. Kas kun ei tule mieleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi elää viennistä. Vientiyritysten tuloilla maksetaan suomalaisten hyvinvointi, terveydenhoito, sossumenot, asumistuet, koulutus jne. Mitä paremmin suomalaiset yritykset voivat ja mitä suurempi on työllisyysaste, sitä paremmin voimme säilyttää palvelut myös jatkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/