Aloita uusi keskustelu

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Aloittaja: Reality Check Politiikka 8.11.2019 10:47

Yleinen työttömyyskassa YTK on sitoutumaton ja itsenäinen työttömyyskassa. Se on avoin kaikille palkansaajille. Kassa siis turvaa toimeentulosi työttömyyden, lomautuksen, osa-aikatyön, sivutoimisen yritystoiminnan sekä vuorotteluvapaan aikana. Liity jäseneksi ammatista tai koulutustaustasta riippumatta.

Yle selvitti taannoin: Ammattiliittojen miljardiomaisuus paisuu – Katso paljonko liittosi omistaa. Verovapaat sijoitustuotot paisuttavat vuodesta toiseen ammattiliittojen miljardivarallisuutta. AY liitot eivät maksa sijoitustuotoistaan veroja, sillä se katsotaan yleishyödylliseksi yhteisöksi. Tosiasiassa ne ovat pikemminkin yleistuhollisia. JHL osoittautui taannoin vanhusten palvelutalon asunnoilla voittoja kääriväksi härskiksi sijoittajaksi. Liittojen rahasampo on ollut erityisesti vuokrataloyhtiö VVO, joka keväästä 2017 on ollut nimeltään Kojamo. Mieti haluatko todella paisuttaa Hakaniemen veroparatiisia ja ruokkia liittojen hyvinsyöneitä pamppuja!

Yhä useampi suomalainen ei kuulu enää ammattiliittoon. Viime vuonna pelkän työttömyyskassan oli valinnut 19 prosenttia palkansaajista. Erityisesti nuoret hakeutuvat pelkän kassan jäseniksi. Viime vuonna enää neljä kymmenestä alle 35-vuotiaasta kului liittoon. Sama suunta on myös muissa maissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 1771 viestiä

Esitys AY-liitosta eroamisesta ja liittymisestä työnantajien Ay-liikkeen vastaiseen YTK:aan on epätoivoinen yritys estää AY-liikettä jatkamasta suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinvointiyhteiskuntaa rakentavat yrittäjät, kapitalistit, porvarit, työnantajat, investoijat - heillä on ideat ja he näkevät Suomen edun, he kantavat taloudellisen riskit ja he työllistävät. Toki kukin työtä tekemällä osallistuu. Ay-liike ei ole aikoihin toiminut suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentajana vaan tuhoajana mm. lakkoiluillaan ja vastustamalla tarvittavia rakenteellisia uudistuksia, jotka kilpailijamaissamme on tehty ajat sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähes kaikki puolueet sitoutuivat vaalikampanjoissaan 75 prosentin työllisyysasteen tavoitteluun seuraavan vaalikauden aikana. Tavoite ei toteudu ilman merkittäviä uudistuksia työmarkkinoiden rakenteisiin ja kilpailukykyä tukevaa palkanmuodostusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt." Sanoo vanha viisaus. Päteekö tähänkin aloitukseen? Mahdollisesti, jos viestini ilmoitetaan asiattomaksi. Mitä se ei ole, vaikka sen kieltäjästä siltä tuntuisikin. Kaikilla on laki ja oikeus Suomessa mielipiteeseen. Eri mieltä saa olla ja kyseenalaistaa asiat , jotta tulisi kehittävää keskustelua. YTK ei neuvottele sopimuksista, niin kuin AY-liitot, vaan on pelkkä kassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tuo kirjoittamani viesti on kansantaloudellinen fakta. Ilman työllisyysasteen nostoa ja hyvinvointiyhteiskuntamme palveluja ei pystytä ylläpitämään. Työllisyysasteen nosto puolestaan edellyttää rakenteellisia uudistuksia ja esim. kiky:n jatkamista sekä maltillista palkanmuodostusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjälläkin ollaan jo talvisodasta seuraavassa vuodessa. Harkitaan jopa aaseista ja kärryistä luopumista. Moskovassakin vain kerjäläisiä. Netistä löytyy sikäläinen puoluejako. Vai menaakko että lännen hunajamaassa löytyy yhtään ei miljonääriä eduskunnasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koskeeko rakenteellinen uudistus myös MTKn etuja. Se kun yksin haukkaa valtion budjetista 2 kertaa enemmän kuin muut yhteensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketä mitä tämä porukka joka ay liittoihin liittyviä halveeraa.
Kun lukee juttuketjuja ei voi tulla kuin yhteen tulokseen.
Heidän kyvykkyytensä elämässä on tasolla - maito on loppu ,mitä teen-
Tai liikennevaloissa - millä värillä saa mennä-

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tosiasioiden kertominen ole halveeraamista. SAK:sta väki vähenee jatkuvasti eli ymmärrys kasvaa SAKissakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ammattiliitojen jäsenmaksutulot verolle sekä AY-liikkeen vuokra-asuntotulot verolle. Loimaan kassa oli AY-liikkeelle kuolemansuudelma ja hyvä niin. Kaikesta jarrutuksesta huolimatta talous on kehittynyt hyvin ja ilman AY-liikkeen jarrutuksia se olisi kehittynyt suurenmoisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten kun työnantajat alkavat sanelemaan asiat ja maahanmuutto ylittää 100 000 vuotuisen rajan niin kai pitää vaan ajatella että sitähän me ollaan haluttu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma, että korruptiojärjestöihin ei kuuluta. Kuka oikeasti haluaa maksaa liittojyrän kelomökin ja vasemmiston vaalikampanjan? Ei kukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskimäärin jokaisena tuntina yötä päivää kymmeniä jäseniä eroaa liitosta.
Rasitus henkeä kohti vain lisääntyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkkaan ottaen juuri toisinpäin. Tilastojen mukaan SAK:n jäsenmäärä on pienentynyt viime vuoteen verrattuna 30 000:lla palkansaajalla. Viime vuoden aikana YTK jäsenmäärä kasvoi yli 60 000 uudella jäsenellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten Wahlroos uudessa kirjassaan kirjoittaa niin pääoman liikkuvuus merkitsee sitä, että ylimitoitetut palkkavaatimukset eivät tuota parempaa elintasoa. Suomen markan aikaan ne tuottivat inflaatiota ja lopulta devalvaation.

Euroaikana ne leikkaavat investointeja ja varsinkin vientiteollisuuden ja matalan tuottavuuden alojen työpaikkoja. Ne nostavat työttömyyttä, lisäävät työttömyyskorvauksia, laskevat verotuloja ja siten viime kädessä kasvattavat valtion talouden alijäämiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille