Aloita uusi keskustelu

Saksa on pelastanut itsenäisen Suomen kolme kertaa - Miksi?

Aloittaja: Pohtija Politiikka 26.7.2019 18:27

Suomella ja Saksalla on ollut kautta historian kiinteät suhteet. Saksa on pelastanut 1900- luvulla Suomen kolme kertaa joutumasta Venäjän ja kommunistien valtaan. Ensin Saksa pelasti Suomen vapaussodan aikaan 1918 ja myöhemmin kaksi kertaa toisen maailmansotien aikana.

Vuonna 1918 vasta itsenäistyneen Suomen eteläosassa punaisten terrori paheni päivä päivältä. Saksa lähetti silloin Suomeen 171 alusta, 10 000 sotilasta, ja paljon muuta erialaista tarpeistoa. Saksan apu punaisia vastaan oli ratkaiseva. Suomi vältti Saksan avun turvin maan bolsevisoinnin, mutta Neuvostoliitto yritti sitä toisen maailman sodan aikaan uudelleen.

Suomi selvisi 1939-1940 Talvisodasta. Neuvostoliiton tarkoituksena oli tuoda kommunistinen valta Suomeen. Silloin Saksa ja Neuvostoliitto olivat kimpassa, eikä Suomi ei saanut Saksalta apua. Syksyllä 1940 Hitler ei kuitenkaan Berliinissä suostunut Molotovin pyyntöön miehittää Suomi.

Suunnitellessaan Neuvostoliittoon hyökkäämistä, Saksa alkoi kesästä 1940 lähtien tiivistää suhteitaan Suomeen. Neuvostoliiton miehityksen pelossa Suomi olikin Saksan mukana taistelemassa Neuvostoarmeijaa vastaan. Pohjois-Suomessa saksalaisia joukkoja oli noin 213 000 miestä.

Ilman Saksan (Adolf Hitlerin) antamaa sotilas- ja elintarvikeapua Neuvostoliitto olisi miehittänyt Suomen ja se olisi muuttunut Baltian maiden tapaan Neuvostotasavallaksi. Ilman Saksan ruoka-apua Suomi olisi luhistunut.

Jatkosodan merkittävät voitot olivat paljolti saksalaisen materiaalituen, lähinnä lento-osaston ansioita. Ne tuhosivat käytännössä kaikki Neuvostoliiton Tali-ihantalan taisteluihin osallistuneet panssarivaunut ja noin 150 lentokonetta.

Epäselväksi on ainakin jossakin määrin jäänyt mikä intressi Saksalla oli vuonna 1918 tuoda valkoisten avuksi joukkoja Suomeen? Mikä taasen oli Hitlerin motiivi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 1254 viestiä

Nimenomaan, mutta kansallissosialismi elää ja hengittää hyvin meilläkin. Aatun ihaiilu on taas nosteessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on aina ollut ryssiä vastaan. Ja ryssät ovat aina halunneet Suomen. Tämän tietävät myös saksalaiset.
Suomi antoi parhaita poikiaan 1. maailmansodassa ja 2. maailmansodassa Saksan käyttöön ryssiä vastaan.
Suomalaiset sotilaat ovat aina olleet maailman parhaita.
Sen tiesivät ruotsalaiset ja saksalaiset jo yli 100 vuotta sitten.
Suomi on ollut hyvänä ryssien joukkojensitomisrintamana Saksalle täällä pohjoisessa historian saatossa.
Mutta...sitä olemme edelleenkin. Onneksi Ruotsi on tajunnut tämän ja yhteistyö taas etenee. Toivottavasti saadaan Tanska ja Norja mukaan Pohjoismaiseen yhteistyöhön mukaan, vaikka Natomaita ovatkin. Tämä olisi meille vahva takuu siitä, että saamme elää rauhassa jatkossakin, tapahtui venäjällä sitten mitä tahansa...
Näyttää vähän siltä, että tuuliviiri venäjällä kääntyilee kohta kiivaasti. Mr Putin tulee kohta tiensä päähän. Mitä sen jälkeen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä vikaa Natomaissa on? Kaikki kunnolliset Euroopan valtiot ovat Natossa. Ei Euroopassa oikeasti ole muita puolustusliittoja kuin se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Itä-Euroopan Natomaat on laskutetettu niin "kuralle",että on pitänut tulla kerjäämään muki kourassa Ruitsiin ja Suomeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin!!! Se "löpsähtää"... Lännessä on ebolat ja muut.
Ei ole Kalingingrat Natossa. Grasnaja Roosni Russija!!
Perustelu on tässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

puolustusliitto ja se on NATO. Eurostoliittoa rakennettaessa on kyllä tarkoitus luoda oma sisäinen väkivaltakoneisto ja samalla riisutaan kansalaiset aseista.

Asedirektiivin piti olla kovempi Junckerin ja tovereidensa tuodessa se käsittelyyn. Suomen EU-liittovaltiouskovaiset poliitikot tekivät sitten asedirektiiviä paljon kovemman aselain - Suomen toisen asekieltolain. Samalla tehtiin sadoista tuhansista suomalaisista rikollisia. Jokainen aseen omistaja, jolla on hallussaan ilman eritysperustetta vaikka suomalaisen rynnäkkökiväärin lipas, menettää aseensa, jos poliisi tapaa tuollaisen lippaan hallusta.

Komissio ajaa tällä hetkellä lyijykieltoa, joka aiheuttaisi sen, että lyijyttömillä luodeilla ammuttaessa aseiden tarkkuus katoaa. Sen seurauksena melkein jokaiseen luotiaseeseen pitäisi hankkia uusi piippu. Kivääreiden luodeissa ja haulikon hauleissa käytettävä lyijy ei ole todellakaan minkäänlainen ongelma. Se on vain keino tehdä aseriisuntaa mutkan kautta.

Stalin ei saanut Suomea osaksi Neuvostoliittoa, mutta nyt Suomen poliitikot ovat viemässä meitä Neuvostoliiton kopioon - Eurostoliittoon. Gorbatsovkin ihmetteli, että miksi toista Neuvostoliittoa pitää rakentaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi ei historian kuluessa ole montaakaan kertaa ollut ryssää vastaan vaan Suomi on laitettu ryssää vastaan. 34 kertaa meidän kautta on Ruotsi hyökännyt. Jopa Ison vihan saimme Ruotsin kunkun hävitessä Balkanilla ja vetäytyessä Tornion kautta Ruotsiin. Vetäytyvän armeijan menehtyneiden haavoittuneiden joukkohaudan muistomerkin voi nähdä Oulun Toppilasta. Jos oikein laskin niin historia kuluessa sieltä on hyökätty 9 kertaa. Jopa niin että viimeksi on meiltä hyökätty sinne. Sanovat sitä Jatkosovaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi on! Mutta kerroppa se näille natonatseille niin huomaat että mustakin on valkee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta on yhä"Miehitettynä" hävityn sodan jälkeen toisin,kuin entiset Itä-Blokin maat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on, Karjala on yhä miehitettynä. Ja Petsamo. Putin olisi voinut palauttaa, Helsingissä käydessään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auttoi sodassa Suomea,siitä ei juuri puhuta,muuten Suomi ei olisi itsenäinen,vaikka ei ole sitä nykyää,koska EU määrää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

AH kesällä 44 pelasti Suomen. Historiaa tunteville ja sotilasasioita ymmärtävälle se on tunnettu tosiasia, vaikka poliittisista syistä siitä on vaiettu. Moukille on tuntemattomia fyhrer-befehlit, Narvan rintama, operaatio Bagration, rynnäkkötykkiprikaati, Greifswaldin divisiioona ym,ym. Jos yrittää yksityiskohtaisesti luetella avun määrät ja selittää termejä, ei niitä julkaista. Ehkä siksi, että hulluna pidetyn hyvistä teoista pitää vaieta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

214 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi