Aloita uusi keskustelu

Sak esitti hallitusneuvotteluissa veronkorotusta

Aloittaja: Korsu Politiikka 15.5.2019 07:28

Hallitusneuvotteluihin osallistuva Sak toi pöytään ehdotuksensa n miljardin euron veronkorotuksesta jolla rahoitetaan tulevan taantuman aiheuttamat työllisyysongelmat. Veronkorotukset kohdistuvat pääosin pk -yrityksiin (yrittäjävähennys, sukupolvenvaihdoshuojennukset, investointituet). Mitäpä ollaan mieltä - tälläkö saadaan ”suomi nousuun” ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 187 viestiä

Maltillinen korotus EU:n keskitasolle tarkoittaa Suomen velkaantumisen loppua!
Verosuunnittelun/kierron mahdollisuus poistumalla ,saadaan tase "Plussalle".
Ps. Viimeinen Positiivinen tase on VVM Heinäluoman aikana.
No,esim. Omaisuusverosta voitiin luopua,kun siihen oli varaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa yli 40 000 tienaavat maksavat veroja reilusti yli OECD:n keskiarvon, vähemmän tienaavat veroja alle myös EU:n keskiarvon. Ehdotatko siis, että alemman tuloluokan veroja nostetaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ei olekaan kyse tuloverotuksesta, vaan pääomien liian kevyestä verottamisesta. Ansiotuloja voidaan keplotella kevyen pääomaverotuksen puolelle. Se on väärin, ansio-ja pääomatulojen verotus pitää yhdistää. Ansiotuloverot ovat koko verotuksesta vain 10%, joten kun valitetaan hyvätuloisten liian kireästä verotuksesta, puhutaan hyvin pienestä osasta verokertymää. Valtavia summia (pääoma)tuloja jää liian heppoisen verotuksen piiriin.

Suomalaiset pörssiyhtiöt maksavat tänä vuonna 14 MRD osinkoja, siitä on kyllä varaa maksaa veroja enemmänkin. Osinkorahoja voisi myös kohdistaa tutkimukseen ja tuotekehitykseen, mutta ei, yritykset keskittyvät vain valittamaan että ei ole rahaa maksaa palkkoja ja veroja. Apua, apua, valtio hätiin maksamaan kaikki kulut yritysten puolesta, vaikka itse istuvat roopeankan rahakasan päällä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässäkin kannattaa muistaa, että 0 euroa osinkoa, merkitsee 0 euroa veroja.

Kun omistaja tai sijoittaja voi verrata pääoman verotusta eri maissa, voi ahneelle verottajalle jäädä vain tyhjä kassalipas. Ei pääomia ja investointeja Suomeen, ei osinkoja Suomessa, ei veroja Suomessa. Saa valita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sekö on sinusta sitten oikein? Pääomaliikkeitä pitääkin kontrolloida ja rajoittaa nykyistä enemmän, jotta saadaan veroketkut kuriin. Veronkierrolla viedään 1000 MRD Euroopan valtioiden julkisista kassoista joka vuosi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En maininnut sanallakaan oikeudenmukaisuutta. Kerroin faktat, jotka seuraavat siitä että Suomi on nykyisin osa globaalia maailmantaloutta. Sitä ei kannata unohtaa - etenkin jos ehdottaa järkevää verouudistusta - ettei tulisi ampuneeksi itseään polveen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei velkaantuminen lopu, kun halutaan lastenlapset maksumiehiksi eikä veronkierron esteellä saada kuin muutama satkumilli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikkaitten verottaminen on vaikeampaa kuin matikan nylkeminen. Juuri kun on saamassa hännästä kiinni luiskahtaa koko saalis muille vesille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Papukaijapihdit ja terävä veitsi. Niskan takaa pyöräytetään ympäri ja pihdeillä vedetään häntään päin nahka pois. Sekä porvari, että matikka nyletään näin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niitä verotetaan ihan tarpeeksi siksi , että käytännössä alle 25000 tuloilla ei tarvii maksaa valtion veroja lainkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verotus lähellä EU:n keskitasoa,on liikaan,koska velkaa saa ns. Nollakorolla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä ihmettelen suuresti mitä kepu taas hilluu hallitukseen menosta miten rökäletappion kärsinyt puolue voi olla neuvotelemassa hallitukseen menosta.Tämäkö on sitä suomalaista demokratiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla on kannattanut perintöveroa, kannattanut listaamattomien yritysten kevennetyn osinkoverotuksen kiristämistä ja vastustanut yrittäjävähennystä. Pitääkö nyt elinkeinoelämän omille tutkijoillekin suuttua? Sipilän yrittäjävähennys suosii hyvin rikkaita yrittäjiä, ei se ole oikeudenmukaista köyhempien yrittäjien kannalta.

Palkansaajien tutkimuslaitoksen Pylkkänen: "Listaamattomissa yhtiöissä osinkoverotus ohjaa nyt yrityksiä nettovarallisuuden kerryttämiseen ja vuotuiseen osingonjakoon, joka minimoi verotaakan mutta ei kannusta kasvamaan ja investoimaan". No, eikö ne jotka huutavat kuin hinaajat kasvuyrittäjyydestä ja talouskasvusta, pitäisi siis intopiukkana olla kannattamassa SAK:n esitystä??

Demarit ovat aikoneet ajaa pienyritysten alv-rajan nostoa 30 000 euroon ja verovähennystä ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen. Samalla kun verotuksen epäoikeudemukaisuuksia korjataan ja reikiä paikataan. Eikö tämäkään kelpaa?

Isot yritykset ja liikarikkaat ovat niitä veropossuja, jotka pitää saada kiinni. Holding-yhtiöillä pystyy kiertämään kätevästi veroja. Porvarihallitukset ovat tätä veronkiertoa suojelleet ja kehittäneet lisää suhmurointikeinoja. Sipilän hallituksen luoma hallintarekisterilaki pitää purkaa ja verohallinnolle ja poliisille palauttaa tutkintaresurssit, siis ne jotka Sipilän hallitus otti pois. Lisäksi verohallinnosta pitää siivota kaikki isojen veronkiertäjien ymmärtäjät ja suojelijat. Nämä ovat pesiytyneet sinne porvaripuolueiden valtakaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa yritysvero keskimäärin 16% ja EU:ssa 21%, kyllä SAK on oikeassa. Yritysten verotusta pitää kiristää ja palkansaajien verotusta keventää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Unohtunut laskea osinkojen verot tuosta pois : ensin yhteisövero + osingoista 26-27 % lisää.
Paitsi Kojamo joka maksaa osingot kokonaan verottomina . Eikä maksa yhteisöveroakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Mistähän johtuu kaunasi oikeasti ay-liikettä kohtaan? Olet työnantaja joka on määrätty lakituvassa maksamaan lain mukais... Lue lisää...
tämä on jo vainoamis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.11.

Fingerpori

22.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/