Aloita uusi keskustelu

Sairaanhoitajille 6,8 %n korotus

Aloittaja: Sari Sairaanhoitaja Politiikka 4.1.2020 17:29

Nyr se ratkesi, kun Teollisuusliitto teki sopimuksen Kahtena vuonna saavat 3,3 %:n korotuksen. Se tekee 3,3 + 1,8 korotuksen tänä vuonna eli 5,1 % ja toisena vuonna vielä 1,8 % ylimääräistä eli yhteensä 6,9 %. Aika hyvä juttu! Kyllä nyt kelpaa meidänkin kevättä odotella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 416 viestiä

Vietin tässä ½-päivää sairaalassa ja täytyy sanoa, että henkilökuntaa pyöri enemmän kuin potilaita, mitkään hoitolistat ei pitäneet kutiaan, potilaiden toimenpiteitä peruttiin, jos minkäkin syyn takia ja päivän paras anti oli seurata kadoneen taskulampun metsästystä, joka tuntui olevan aktiivisempaa kuin potilaille tiedottaminen plörinäksi menneen päivän kulusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja korotukset tulevat 10 vuoden ajan. Luulis paluumuuttaja/ sairaanhoitajia tulevan ympäri maailmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sairaanhoitajilla on eliniän ennuste Suomen korkein n. 88 v. Missähän se raskas työ näkyy, verrattuna moniin muihin ammatteihin. Jatkuvaa valitusta työ raskaudesta , sanotte aina että tuu kokeilemaan . Tulkaapa kokeilemaan, vaikka tuotantolinjalle elementtien valmistusta urakalla tai teollisuus-siivoojan urakoituja siivousneliöitä. Palkat pienempiäja eliniän ennuste vähintään kymmenen vuotta pienempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Sairaanhoitajille ja muillekin julkisella oleville sama vuosi-työaika kuin yksityisellä.
Aluksi vaikka loma-ajat yhtäläisiksi.
Tällä toimella vuosiasnioihin tulee lisää vähintään 6 prosenttia.Siis yli 2000euroa.
Kikystä tuskin tarvitsee enää keskustella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänäänhän uutisoitiin että korotuksen pitää koskea muitakin kunnan työntekijöitä kuten siivoojia ja kiinteistönhuoltohenkilöstöä sekä kirjastotyöntekijöitä, lista lienee loputon ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaimoni toimi eläkkeelle asti sairaanhoitajana eikä koskaan valittanut palkkansa pienuutta vaikka ansaitsikin vain 1/3 siitä mitä minä. Ei myöskään haaveillut ammatin tai puolison vaihdosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinä niin. Ulkoisesti kelvollisella Sh-naisella on aina mahdollisuus mennä varakkaisiin naimisiin. Sh-miehellä taas on huomattavasti hankalampaa napata varakas vaimo, nääs kun joutuu arvioitavaksi joka ainoalla elämänalueella ja se yksi, lompakon paksuus on se ratkaiseva tekijä. Se on tietysti hieman kummallista, koska väitän että se hyvä kuuntelija ja ymmärtäjä löytyy keskimäärin todennäköisemmin hoitoalan miesten joukosta. Tuo viimeisin ominaisuushan on juuri se, mikä pitää liiton pidemmän päälle kasassa ja rakkauden elossa. Mistä muuten varmasti tiedät, ettei haaveillut puolison ja ammatin vaihdosta? Sitähän sanotaan, ettei koskaan voi tuntea toista ihmistä täysin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sairaanhoitajaksi on päässyt ihan kansakoulupohjalla.
Sen jälkeen on hankittu esim. sairaankuljettajan tutkinto tai apuhoitajan tutkinto ja siitä sitten sairaanhoito-oppilaitokseen.
Tunnen tapauksen jos toisenkin.
Sitten vaaditaan huippupalkkaa, Vaikka pohjakoulutus ei päätä huimaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naisethan voi lopettaa työssä käynnin ja jäädä kotia hoitamaan.Nainen voi erota miehestä ja saada kodin ja auton ja lapset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elät 30 vuoden takaisessa ajassa, jolloin oli sairaanhoito-oppilaitoksia. Sen jälkeen on ollut ammattikorkea. Toisaalta taas jos opiskelet ensin 3 vuotta lähihoitajaksi ja siihen päälle 3,5 vuotta sairaanhoitajaksi, niin kokokonaiskoulutuksesi pituus on 6,5 vuotta, joten sen kyllä suo kansakoulupohjallakin. Hyäksilukujakaan ei ammattikorkeassa lähihoitajana paljon saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joka tapauksessa aiemmin sairaanhoito-oppilaitokseen pääsi pelkällä maalaiskoulun kansakoulutodistuksella.Usein tietysti alla oli ensin esim. apuhoitajan koulutus, joka ei kestänyt 1,5 vuotta kauempaa. Eikä tästä ole kovin pitkää aikaa kun näin oli. Tunnen henkilöitä jotka valmistuivat noin 20 vuotta sitten tuolla systeemillä ja osa tekee nyt keikkaa eläkkeellä ollessaan.
Joten potilaat ovat tulleet hoidetuksi yhtä hyvin vähemmäkin koulupohjalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo ja melkoisen heppoisella koulutksella ne on nykyiset johtavat viranhaltijatkin virassaan. Muutaman vuoden koulutuksella kuittailevat kavereittensa kanssa kovia palkkoja!
Jos noin aletaan vertailemaan, niin hoitajat voisi lopettaa työnteon ja tilalle hätäaputöihin menisi kuntien virkakoneisto paikkaamaan hoitajien duunia, koska kuntien on lain mukaan pakko hoitaa vanhukset ja muu terveydenhoito. Eihän siihen koulutusta tarvita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se oli ennen, nykyään sairaan- ja terveydenhoitajat on ylioppilaita, lähijoitajaksi pääsee peruskoululla ja ammattikoulututkinnolla. Koulutuksesta pitääkin maksaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kuntia sekä Enontekiön kunnassa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

220 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pulut kaupan edustalla

Näät heti siinä Lidlien pihalla. Heille se mättö käy, kun eivät ole parempaan tottuneet. Lue lisää...
ASIAKAS KUNNAN TASO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille