Aloita uusi keskustelu

Rinteen ehdotus eläkevarojen uudesta jaosta

Aloittaja: Reality Check Politiikka 8.11.2019 12:07

Suomen virallinen "Vappusatanen" Antti Rinne (sd) jaksaa hämmästyttää lausunnoillaan. Hän olisi valmis sosialisoimaan eläkerahastoista noin 200–300 miljoonaa euroa vuodessa (siis ensin 200-300 miljoonaa vuodessa, kohta 2-3 miljardia ja sen jälkeen vaikka kuinka paljon, tietenkin sosialistisen aatteen tarpeisiin). Rinne tuli höpinöineen ulos samana päivänä, kun Yle julkaisi puolueen jatkuvasti laskevat kannatusluvut.

Työeläkejärjestelmän tarkoituksena on kerätä palkkaan sidottuja maksuja eläkkeen maksamista varten. Eläkemaksuihin on jo nykylaskelmien mukaan rahastojen käytöstä huolimatta tulossa jälleen nousupainetta. Työeläkejärjestelmän tehtävä ei ole hoitaa perinteistä sosiaaliturvaa.

Työmarkkinajärjestöt ja eläkevakuuttajat ovat tyrmänneet Rinteen esityksen. Ehdotus johtaisi käytännössä pientä isompien eläkkeitten leikkaamiseen. Järjestöt kiinnittävät huomiota myös ja eritoten nuorten eläkenäkymiin. Jo nyt 20-30-vuotiaat ovat eläkejärjestelmässä lapsipuolen asemassa.

Eläkejärjestelmää ei saa romuttaa ja eläkkeitä leikata Rinteen katteettomien vaalilupausten lunastamiseksi. Pidetään omaisuudestamme kiinni! Siihen meillä on perustuslain suoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 82 viestiä

Antti Rinne korjailee kokoomuksen vuosikymmeniä tehtyjä virheitä,syy näihin virheisiin on rahanahneus,mm.vanhustenhoito laiminlyötiin ahneuden takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinteen esityksissä on se vika, että hän jakaisi lisää rahaa kaikille takuueläkeläisille ja pieniä työeläkkeitä saaville eikä vain niille, joilla on oikeasti vaikeuksia pärjätä! Yksineläjillä on eniten vaikeuksia pärjätä eläkkeillään. Yksin eläville alle 1. 800,00 euroa eläkettä saaville eläkeläisille pitäisi myöntää yksineläjävähennys verotuksessa ja niin laskettuna, että alle 15.000,00 tuloista yksineläjäeläkeläisen ei tarvitsisi enää maksaa veroa. Takuueläkettä pelkästään saavat eivät maksa veroa joten heidän kohdallaan pärjäämistä pitää auttaa muilla keinoilla kuten vaikka pienentämällä entisestään omavastuuta asumismenoista, maksamalla yksineläjälisää takuueläkkeeseen. Sitäkin tulisi harkita, että eläkkeistä maksettaisiin veroa vain takuueläkkeen ylittävältä osalta, mutta tällöin siitä olisi vaikea rajata pois niitä eläkkeen saajia, jotka eivät mitään verohelpotuksia tarvitse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tovereiden tulisi siirtää väsynyt veteraani eläkkeelle. Surkeaa katsoa, kun parhaan vireen menettänyt "tavarits" munaa itsensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä oli viimeinen pisara. En enää ikinä äänestä demareita. Olen jo matkalla perussuomalaisten leiriin. Kiitos Rinne ryöstöyrityksestä eli minun rahoistani on kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Vasemmiston tavoitteena on sosialisoida varallisuutta 25 prosenttia vuodessa jotta kaikki varallisuus saadaan sosialisoitua hallituksen aikana

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavoitteita kannattaa nopeuttaa. Hallitus tällä menolla kaatuu jossain vaiheessa ja työ jää kesken. Siksi jokin 33 prosentin vuotuinen sosialisointitavoite on aatteen kannalta turvallisempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä enemmän rahaa on sitä enemmän sitä voi sosialisoida!

Hautaan toki testamentilla saa kaiken mukaan, jos löytää niin rehelliset ihmiset ympärilleen, jotka todellakin lupaa laittaa kaiken mukaan, eikä ota itselleen mitään niikuin varkaat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosiaalinen oikeudenmukaisuus on tärkeä asia, mutta keinot vaikeita toteuttaa. Pieniä eläkkeitä nostetaan jo nyt, vaikkakin useammassa erässä. On eläkkeensaajien asumistuki ym. etuisuuksia, joita voi tarvittaessa anoa. Toimeentulotukeakin saa kriteerit täytettyään. Ikääntyneet naiset, jotka ovat kasvattaneet lapset kotiäiteinä, ansaitsisivat toki hyvä toimeentulon. Takuueläkkeen nostaminen olisi paikallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinteen vaalilupausautomaatti jatkaa elämäänsä, lisää erilaisia katteettomia lupauksia sukeltavan kannatuksen tilkkeeksi. Lupaamalla ummet ja lammet eivät pelasta demareita!
Olisi syytä keskittyä työllisyyden parantamiseen ja patistaa työttömiä hakeutumaan työmarkkinoille, jämäkkyyttä Rinne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja taas oltaisi lisäämässä eläkejärjestelmän kautta rahan siirtoa työtätekevältä kansalta vanhemmille ikäluokille. Eikö tässä sukupolvien välisessä ryöstössä mikään riitä ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoastaan Kokoomus ajaa vastuullista talouspolitiikka, jossa työn tekemisen kautta myös nuorille sukupolville riittää jaettavaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahanahneet kokoomuslaiset ajavat vain rikkaiden ja sijoittajien etuja,vielä valtion rahoilla ratsastellaan.Tämäkö on vastuulista politiikkaa? Valetta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmistololaista soopaa. Kokoomuslaiset ovat tosiasiassa tavallisia kadunkulkijoita. Varmaan kaikki ammatit on edustettuina. Perustele väitteesi näiden ihmisten rahanahneudesta? Mitä vikaa on rikkaudessa ja sijoittamisessa? Useimmat voivat alkaa sijoittajiksi. Satanen kuukaudessa sijoittamiseen koko työhistorian niin voit tuplata eläkkeesi. Ei se sen kummempaa ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naapurilla on jo pitkään ollut eläkkeissä kova katto, jonka yli ei makseta.
Ja sillä kylläpärjää ihan kuka vaan!
Isotuloiset ovat kyenneet jo työssään ja virassaan keräämään ison poti, ja siihen kun eläkkeesä saavat, ei ole hätää eikä huolta kruunujen kanssa.
Passais hyvin tällekin puolen Pohjanlahden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne sai kannatuksensa juuri eläkeläisiltä. Vappusatanen teki tehtävänsä.Nyt sitten toisella kädellä samalla jolla takamuskin pyyhitään ollaan ottamassa eläkeläisiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne ei kyennyt ennen vaaleja esittämään millä hän vappusatasen rahoittaa, muuta kuin että varaa on. On äänestäjien itsensä vika että halpaan menivät, Antti teki vain sitä mihin hänet on valittu, tekemään vaalityötä, ei suinkaan puhumaan totta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä otetaan kin bonukset , sellanen tuli eilen. M i t ä k ö esittää tänään? Onko jotain pielessä R inne?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/