Aloita uusi keskustelu

Rikkaiden sorto

Aloittaja: Politiikka 12.2.2020 16:55

Onpa mainio "Rikkaiden sorto" otsikoitu Martti Huhtamäen kolumni KauppaSuomi viikko7 julkaisussa. Oli käsitelty Rotenbergit ja Putiniakin kehuttiin.
Erityisesti lause: "Köyhiä puolustamalla päästään varmimmin kansanedustajiksi, mutta niitä kymmentä prosenttia veronmaksajista, jotka maksavat yhteiskunnan viulut, ei puolusta kukaan", iski tajuntaan. Kyllä emeritius toimittaja Huhtamäki osaa edelleen sanan säilää viuhuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 83 viestiä

Demokratiahan on keksitty sitä varten, että se korjaa vääryydet, tasaa epäkohdat. Sitä vaan ihmettelen, miksi se ei sitä tee, nytkin vasemmiston johtama hallitus. Sillä on kaikki mahdollisuudet korjata tämä "vääryys", mutta epäilempä, että kun hallituskausi päättyy kaikki on kuten ennenkin. Köyhät on edelleen köyhiä ja rikkaat entistä rikkaampia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on viha kohdistunut moneen asiaan, kuten lapsiin, vauvoihin, sikiöihin ja perheisiin. Viha kohdistuu myös rikkaisiin sukulaisiin ja uskomaton on, että myös esiintyy vihaa paremmin pärjääviin sisariin ja veljiin. Kun on ihminen, joka on ahkeroinut itselleen kohtuullisen elintason joutuu, jopa vanhana kärsimään lastensa kateudesta ja vihasta, kun on kiire päästä perimään eläviä vanhempiaan ennen kuolemaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huulipunahallituksen pääministerikin oikein kannusti lakkoilemaan koskaseon heikompienoikeus. Paperityöläinen repii 6000e/kk , kyllä politiikka on korruptoitunut ja mätä. Ay aja näiden lätkyjenpalkkoja ja köyhät ei saa juuri mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Eikä mitään tapahdu AY-liikkeen verovapaan bisneksen saralla, vaikka Antti Rinnekin lupasi ennen hallituksen muodostamista, että verovapaudet laitetaan kuriin. Taisi sen lupauksen jälkeen vapaiden valtakunnan perustajat muistuttaa Rinnettä kassakaappisopimuksesta, joten se lupaus unohdettiin eikä siitä ole sen jälkeen puhuttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikkauden ongelma näyttää olevan se että mikään ei riitä. Pitää saada aina vain enemmän. En tiedä onko se kestävää ajattelua. Yhteiskunnassa on paljon sellaisia tahoja jotka kiertävät veroja lain sallimalla verosuunnittelulla ja myös ehkäpä epämääräisin konstein. Kunnalisvero josta mainittiin on yksi jota tiettyjen tulojen saajat eivät maksa. Asiantuntijoiden mukaan verosuunnittelun vuoksi Suomi menettää satoja miljoonia verotuloja vuosittain. Pyhumattakaan muut kikkailut. Arviot liikkuvat n 2miljardissa vuosittain. Tavapalkansaaja ei voi kikkailla. Sen kun maksaa vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei verokikkailu ole ongelma valtion kassan kannalta. Veroja kerätään joka tapauksessa sen verran kuin tarvitaan. Kikkailijoilta saamatta jäänet myls, kirottamalla määrää muuten.

Verotuksen tasapuolisuus siinä kikkailussa kyllä kärsii, mutta ei valtion kassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Köyhyyden ongelma on kuule ihan sama. Aina vain pitää saada enemmän ja enemmän ja mieluiten tekemättä mitään. Suomessa köyhillä on loisto-olot verrattun melkeinpä minkä tahansa muun maan köyhiin ja sekään ei riitä ku pitäs olla rahaa kuin miljonäärillä. Se vasta ois oikeudenmukaista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun rikkaita sorretaan. Köyhien sortamisen paremmin ymmärtää, koska se kuuluu maailman tapaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikkaitten sortaminen on syvältä. Mistä minä sitten armopaloja saan, jos rikkailla menee huonosti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hölynpölyä koko aloitus,nämä juttutuvan jutut pelkkiä satuja,mitä ei kannata ottaa kuuleviin korviin.Päättäjät tekee oikeat päätökset,ei juttutupa porvarit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentoijan kritiikistä huolimatta Huhtamäki oli kirjoituksessaan oikeilla jäljillä. Kyllä meille kaikille tulisi melkoisen paljon huonommat ajat, jos "porvareilta" ei kerättäisi runsaita veroja. Osalta kriitikoista taitaa täysin unohtua, että vähätuloiset eivät maksa juurikaan tuloveroa, lähinnä arvonlisäveroa. Faktaa kuitenkin on, että suuri- ja keskituloiset pitävät Suomeamme pystyssä veroillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Keski- ja suurituloiset myös käyttävät enemmän rahaa ja maksavat valtaosan arvonlisäverosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosiaalinen media on tällä porukalla kuten maalaisilla hyvin toimiva. Lisäksi kaleva pitää tämän tahon juttuja esillä kiitettävästi. Suurimmat verot ylivoimaisesti maksavat kuiten tavalliset työssäkäyvät ja eläkeläiset välillisinä veroina. Viime vuosina on vähennysjärjestelmä porvareiden taholta laiella muutettu niin ettei monellakaan ole yhtään veronmaksuja. Vähennysjärjestelmä pitää siitä huolen. Olen itse maksanut aikoinaan 60% veroa ja tiedän mitä se on. Työni oli kuitenkin valtiolla näpertelyä ja palkka naurettavan iso ja vielä siitä jäi käteen todella hyvin. Lisäksi työ oli päivätyötä ja ei ollut niin tarkkaa jos oli viikon pois. Hölynpölyä tosiaan jos katsotaan yksittäisen ihmisen tulot ja verotus. Laittakaa nyt tänne kuka maksoi ja mitä. Luuloa on ja tilastot laaditaan niin kuin tilaaja vaatii. Rovion jepet tiedän ja he ilmoittivatkin että ovat velkaa yhteiskunnalle jotka heidät on kouluttanutkin ja antanut investointiin avustuksia jne. Suoraselkäistä porukkaa näiden kitisijöiden rinnalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos huomiosta nimimerkki "porvarien" kuin muutkin kommentoijat hyvistä huomioista. Huhtamäen kolumnin humoristisuudesta olin viehättynyt. Siinähän urheilumiehenä Huhtamäki mm kehuu humoristisin sanakääntein Venäjän presidentti Putinin judoharrastusta kuin hänen kaveruuttaan Venäjän ja myös Suomen kasoiskansalaisuuden omaaviin Rotenbergehin, jotka taannoin ostivat J Herkimolta mm Jokerit jääkiekkojoukkueen ja Hartwall Arenan KHL kiekkoliigan tarpeisiin. Selvästikin "rikkaiden" maksamiin veroihin viittaaminen oli jonkinlaista kolumnistin harrastamaa "satiiria" myös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen, joka on rikas, pystyy puolustamaan itseään. Hän on saanut rikkautensa, kun rikastuminen on mahdollista yhteiskunnassamme. Miksi hän ei sitten voisi osallistua tämän yhteiskunnan kustannusiin kykyjensä mukaan? Ahneus on se määritelmä, joka sopii monelle rikkaalle. Kun mikään ei riitä ja lisää pitää saada, niin valitetaan, että rikkaita sorretaan. Jos haluaa kokeilla, että sorretaanko köyhiä, niin siitä vaan kokeilleen. Ja en ole kateellinen, vaan haluan oikeudenmukaisen yhteiskunnan, jossa kaikista pidetään huolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oletko kylmäpäinen sijoittaja?🤧🤒🥵

Ei näytä ainakaan puunkasvu hidastuvan coronataudista... Lue lisää...
Puu kasvaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille