Aloita uusi keskustelu

Rekrytointi - mitkä asiat ratkaisee?

Aloittaja: viduda Politiikka 8.3.2018 16:21

Olen hakenut töitä ja tuntuu siltä, että rekryissä ensimmäisenä katsotaan suhteet. Se, suhteet, on numero yksi. Sitten tulee minimikoulutus, mutta kuitenkin otetaan korkeimmin koulutettu, kunhan ei ole rekrytoijaa ylemmin koulutettu. Sitten katsotaan jo työkokemus, eli paljonko sitä on kyseisestä työnkuvasta. Jos sattuu olemaan omassa organisaatiossa määräaikaisia, niin heille tarjotaan kyseistä työtä, jos naama sattuu miellyttämään ja muutenkin on esimiehelle mieluinen ja samanhenkinen. Sillä ei ole niinkään väliä paljonko saa aikaan, kunhan on kiva.
Elikä yritän sanoa sitä, että näillä lukeneilla eli esimiehillä ei ole todellakaan kykyä nähdä kokonaisuuksia, vaan rekrytoidaan kun joku asia natsaa. Sittenpä meillä on järjestelmä joka on täynnä maistereita ja muita asioiden liikaa lukeneita ja asioita vaikeasti näkeviä hankaloittajia, koska eivät näe kokonaisuuksia. Kukas tästä kärsii muu kuin kansalainen? Koska ihmisiä korkeasti koulutetaan, niin heille pitää sitten töitkin saada ja kovaa palkkaa, vaikka vhemmän lukeneet hoitaisivat asiat tehokkaammin ja halvemmallakin. Ylikoulutus on kenties ongelma?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 30 viestiä

Suhteet tai jos suhteilla ei ole saatavissa ketään, haastattelijan ja haastateltavan välinen vuorovaikutus ja haastattelijan intuitio. Olettaen että koulutus ja kokemus on kunnossa haettavaa tehtävää ajatellen. Hyvä intuitio voittaa koulutuksen ja kokemuksen. Kyllä sen työnhakijana tuntee kun haastattelussa natsaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos pieni koiranleukailu sallitaan sanoisin, että jo uutistenkin perusteella alaleuvan frekvenssi, terävät kyynerpäät, joustava moraali, tuntosarvet ja häntä on kovaa valuutta tulevaisuuden työmarkkinoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun seudulla turhan usein se että on riittävästi surullinen eli epä-suruton.

Missä hyvänsä se että on sukua jollekulle pomoista.

Vast'edes tietystikin se että on aktiivinen, mikä ilmenee sillä että CV on täynäsä 18 tuntia/3 kk:tta palkkatyösuhteita työpaikoissa joita ei ole olemassakaan.

Tai että on tämän tästä osallistunut työllistymistä edistäviin palveluihin, kuten että on käynyt ainakin 5 - 6 kertaa kahden vuoden sisällä työkkärin järjestämän 5 päivää kestävän kurssin jolla neuvotaan kuinka työllistyä 18 tunniksi/3 kk:tta sellaiseen palkkatyöpaikkaan jota ei ole olemassakaan. Niille jotka eivät kestä jännitystä siihen saakka kun mainitulle kurssille ensimmäistä kertaa päätyvät kerrottakoon että oikea vastaus joka paljastuu sitten viidentenä kyrssipäivänä on: "Ei mitenkään"

Edelleen vaikka näinä päivinä työnhakijan pitää olla aktiivinen, niin silti ei pidä olla radio-aktiivinen, joten radio kiinni ennenkuin menee haastatteluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Vuorovaikutustaidot ja ongelmien ratkaisukyky merkitsee. Ainakin näin on yrityksissä, jotka testaavat henkilöt monipuolisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh, sehän muka joskus ratkaisi esimiestehtävissä 😂😂 Nykään jos intistä puhuu ja sillä pätee, niin eivät varmaan ota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen rekrytoinut paljon ihmisiä ja en kyllä allekirjoita aloittajan kommemttia.

Suhteilla ei minun rekryissä pärjää. Ja ylikoulutetut tehtävään yleensä hylkään ellei hakemuksessa ole jotain erityistä, joka saa minut uskomaan että hakija aidosti on halukas tähän hakemaansa työhön.

On tärkeää, että hakija istuu organisaation kultuuriin. Suurin osa työtehtävistä on sellaisia, että ne kyllä oppii, kun on pohjaa miltä ponnistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän nyt on ihan sama mitä sinä allekirjoitat, kun aloittajan kertoma on yleinen käytäntö tyhmäksi lukeneiden maassa ja etenkin Oulussa. Yliopistokaupungeissa menee juuri kuten aloittaja kertoo. Toki hyvä jos jossakin on fiksujakin rekrytoijia jotka haluavat tehoa työhön ja jappasijat eli ylikoulutetut pois. Olette vain harvinaisuus.
Ennen vanhaan rekrytoinnissa laitettiin ylikoulutetut ja huonoiten meritoituneiden paperit silppuriin ja sitten alettiin etsiä sieltä kultaisen keskitien kulkijoista, ja saatiin parhaat työntekijät. Nykyään tehottomuus johtuu siitä, kun kaikki on maistereita vähintään, eli tolloksi itsensä päntänneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se toki helpompi palkata, jos hakijasta tietää muutakin kuin hakemuksen verran. Omalta kohdaltani voin sanoa, että olen neljännessä ns oikeassa työpaikassa ja tasan yhdessä näistä kaveri on minusta vinkannut pomolleen. Senkin paikan kuitenkin sain ihan osaamisen ja haastattelun perusteella, sillä en todellakaan ollut ainoa haastateltu. Muista paikoista en tuntenut ketään etukäteen. Kesätyöpaikat sain kylläkin kaikki aikanaan suhteilla, tosin yhteen niistäkin minut oli jo valittu oman puhelun ja haastattelun jälkeen, kun pomo tajusi että olen se toisen osaston pomon vinkkaama kesätyönhakija. Eli periaatteessa iöman suhteita sain senkin paikan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suhteilla tulleet nauttivat erityisasemaa työyhteysössä. Mitä paremmat suhteet, sen enemmän se on väärin muita työyhteisön jäseniä kohtaan. Tilanne on vähän kuin 100m juoksukilpailu, jossa suhteilla tulleet lähtevät puolesta välistä ja ei suhteilla tulleet viralliselta starttipaikalta. Se suosiminen aiheuttaa huonoa työilmapiiriä, eriarvoisuutta, työpaikkakiusaamista, tehottomuutta, luovuus katoaa ja toki täten negatiivisia kuluja yhteiskuntaan.
Niinhän ne väittää, että muitakin haastateltu. Sehän ei ole totuus.
Pitää kuitenkin erottaa verkostoituminen ja suosiminen. Verkostoituminen tapahtuu työelämässä todistetun osaamisen perusteella ja suosiminen on jopa rikollista. Ikävän yleistä tämä rikollisuus eli suosiminen on työelämässä. Pitäisi tehdä ilmiantoja, mutta ihmiset on peloteltu ha kalan ihmisen leimalla jos oikeuksiaan valvovaa ja ajavat. Pitää olla vain ”joo joo” ja katsella kun kultapossut napsii kirsikat kakusta ja itse olla vaan murusia nuolemassa. Kannattaa selvittää aina kuka valittiin ja miksi. Se on oikeus ja kertoo vain siitä että työnhakija on kiinnostunut hakemastaan tehtävästä ja rehti ihminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No esimerkiksi Uudenkaupungin autotehtaan rekrytoinnissa ratkaisee työn hinta.
Suomalainen kapitalisti tyytyy alkupalkkaan 1900e kk, kun vastaavassa työssä saksalainen tyytyy 3000e kk ansioon.
Sitten pääministerin johdolla uskotellaan, että meillä on työvoimapula, vaikka todellinen pula on vain halpa työvoimasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei. Uudessa kaupungissa on nyt hetken aikaa hommia, koska muualla tehtailla on nyt täyttä ja pakko tehdä tilaukset jossakin, kun yleisesti masilmalla menee hyvin. Esimerkilsi Kiina ja Aasia sekä Venäjä on älyttömässä nosteessa ja kulutus lisääntyy. Siksi Saksan tehtaiden tuotantokapasiteetti ei riitä ja tarvitaan Suomen apua, kunnes saadaan rakennettua omat tehtaat jopa Aasian markkinoille. Kalliimmaksi se tulee Suomessa teettää, mutta tilaukset on toimitettava. Suomen kalliit hinnat taas johtuvat kalliista koulutuksesta, kun joka yksinkertaiseen asiaan pitää olla pitkät koulut. Maahanmuuttajilta niitä ei vaadita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitkä kalliit hinnat?
Kerro minulle se yhtälö, miten Saksassa Mbn tehtaalla ei ole työvoimapula, eikä kannattavuus ongelmia, vaikka työ teetetään lähes tuplasti kalliimmalla kuin Suomessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Minä saan 1400 euroa puhtaana eläkettä kuukaudessa. Nyt olen säästänyt 3 vuotta ja 8 kuukautta , että saan teetettyä... Lue lisää...
ikuiset valittajat

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi