Aloita uusi keskustelu

Proffatehtailu kallista?

Aloittaja: Eremitus (Lausuntoautomaatti minäkin) Politiikka 29.8.2018 18:59

Säälittää,kun joukko alan Tiederyhmä tutkii- ,tutustuu- (lukee) ja kommunikoi esim. (Tedali) määtärahojensa turvin esim. Larin Kyöstin runoja loppuikänsä .
Miten yhteiskunta saa korvauksen/hyödyn siitä,mikä on ollut ilmaista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 13 / 13 viestiä

Sen, mitä seurasin poikani valmistumista tohtoriksi, ei siinä apurahoilla mitenkään leviästi voinut elää ja valtavasti oli työtä, tutkimista, ja vielä muitten opettamista ja ohjaamista. Hommalle piti omistautua ja paneutua. Tohtoristahan on sitten vielä matkaa professoriksi nimitykseen ja siihen asemaan kai pääsee hyvin harva.
Mielestäni kansantalouden kannalta jotkin alat ovat tärkeämpiä kuin toiset. Tekniikka on ehdottomasti tärkein, mutta myös sitä tukevat perusalat kuten matematiikka, fysiikka ja kemia. Geologiaa eikä tähtitiedettäkään pidä päästää rapautumaan. Lääketiede on aivan välttämätön kuten myös eläinlääketiede. Maa- ja metsätaloustiede sekä sotakorkeakoulutus on pidettävä korkeatasoisina. Taloustieteilijöitä ja oikeusoppineitakin tietenkin tarvitaan. Myös historian tutkimus edelleen on paikallaan.
Sosiaalista alaa tutkiva tiede ja valtiotiede juuri ja juuri ylittävät ”tarpeellisuusriman”.

Taide ei ole välttämätön, ja sen rahoitus voisikin perustua yksityisille lahjoituksille, ja opetustilat voisi siirtää sirkustelttoihin ja nykyiset taiteen alan opetustilat voisi antaa esim. teknisten alojen käyttöön, ensisijaisesti.

En tunne yliopistomaailmaa niin paljon, että osaisin sanoa, onko professoreita liikaa vai ei, ja ensisijaisesti yliopistojen täytyy itsenäisesti määritellä tuo.
Tieteentekijöitten työtä ei pidä häiritä, perinteitä pieteetillä noudattaen väittelyt tapahtukoot yliopistojen sisällä, asiasta, akateemisesti, eikä ’henkilöön mennen’, oppineitten kesken maallikoitten puuttumatta asiaan. Ja on ensisijaisesti yliopistojen asia itsenäisesti päättää, mitä tutkitaan. Somessa saavat maallikotkin mielipiteensä sanoa, mutta ei pidä mennä ’henkilöön mennen’.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tieteenvastaiset öyhöttäjät ovat saaneet aikaan tämän. Ei yliopistoissa tehdä maalittamisen pelossa mitään järkevää vaan jotain näennäistä nollatutkimusta etteivät vaan änkyrät suutu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleensäkin tämä yliopistokoulutus on kallista ja turhaa. Joku proffa voi puhua mitä vain, ja suurin osa sen uskoo ja kumartelee kuin jotain jumalaa. Porukka menee vaikka teuraaksi, kun joku proffa ohjaa. Kirjoja tarpeeksi lukee ja väittelee jostakin ihan turhasta, niin saa sellaisen tittelin minkä takaa voi ohjailla suomalaisia ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tohtoreita niitä tehtailllaan putkessa tohtorikoulutettvaista. Yliopistota saa rahaa samassa suhteessa kuinka paljon tohtoreita saavat tehtailtua. Professori taas tutkimustyötä tekevän on yliopisto-opettajan arvonimi ja niitä on suhteelisen vähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

silloinhan kaikki koulutus pitäisi lakkauttaa, koska jos kerran koulutus tyhmentää, parasta olisi jos ei edes peruskoulua, suoraan tarhasta töihin, niin olis maksimaalisen viisaita ihmisiä töis. vai ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri tältä se vaikuttaa, kun lukee muutamia kommentteja tässä ketjussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Peruskoulu on ollut kohdallasi yhteiskunnalle hyödytön. -Et kykene esittämään ajatuksiasi kirjallisesti. Joku sinua harmittaa mutta sivullisena en kykene ymmärtämään, mitä ajattelet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä tuo kykeni esittämään asian kirjallisesti, joskaan ei pilkulleen oikeaoppisesti. Toisaalta ehkä hän ei vain halunnut päteä parastaan antamalla? Ehkä kaltaisesi ei vain kykene ymmärtämään, jos joku asia ei mene kuten odotettua ja oletetun normin mukaan? Tuo on isompi ongelma nykyajan globaalissa Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lienee sanomattakin selvää, että detali (Tedali) avaa itse kullekin tiedon ja ymmärryksen portin kohti yhä enemmän meitä haittaavia taakkoja kuten johtajiemme runonlausuntaa käyttäen siippansa materiaaleja ja muita avuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Se aika, että ihminen elää vain työstä ja työlle on ohi. Huonosti on sellaisella ihmisellä asiat, jolla ei muuta ole kui... Lue lisää...
PORHO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille