Aloita uusi keskustelu

Postin lakko

Aloittaja: Sopotti66 Politiikka 3.9.2019 09:20

SDP on hiljaa kuin kusi sukassa.
Porvarihallituksen aikana Antti Rinne tekisi välikysymyksen ja SAK järjestäisi yleislakon. Miksi ei nyt?

SDP:llä on kädet syvällä Postin hallinnossa ja PAU:n henkilöstössä. Postin liikevoitto 45 miljoonaa on myrkkyä Rinteen hallituksen budjetissä, on verirahaa.

Posti lakko maksaa miljoonia joka päivä. Mitään työrauhan toivottamista ei hallitus esitä, koska se on itse sotkunsa aiheuttanut. Ainoa huolestunut oli Postin hallitusneuvoston jäsen Satu Taiveaho ja hänkin ulkopuolelta eduskunnan ja päivänpolitiikan, sijaiskärsijä.

Nyt sitten demarit hurskastelevat työnantajan, Postin, shoppailu työmarkkinoilla. Kukaan demari ei esitä pahastustaan. Miksi? SAK on hiljaa. Kuinka tässä nyt näin kävi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 39 viestiä

Pääministeri iski kätensä nyrkkiä myöten saveen.
Nyt ei valtio olekaan sovitteleva, vaan haastava elin työratkaisussa.
Lakkoa pukkaa, eikä ministeri Paatero enää ole asianomainen (valtio).
Miksi te sosialidemokraatit sallitte moisen sanelupolitiikan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakkoa pukkaa. Jo senkin perusteella että Yle antaa J. Vartiaisen sitä provosoida mielipiteillään matalien palkkojen välttämättömyydestä. Vartiasien ja Postin johtajien mielestä on ihan oikein maksaa alle 2000 euron bruttopalkkoja, mutta ei ole kuin pari vuotta siitä kun "ostovoima" oli Kokoomuksen puheenjohtajan peruste työllisyydelle. Ruohonleikkamiset ja muut Postin toimialan ulkopuoliset hommat, tuskin tuovat nekään kannattavuutta.

Kansalaiset eivät voi nykyään kuin ihmetellä millaisia tunareita poliitikoissa, ekonomisteissa ja toimittajissa on. Sotessa nähdään aivan sama osaamattomuus. Ylen mittaamat kannatusprosentit eivät paljon auta jos koko Eduskunnasta ei vaihtoehtoja löydy. Mitähän seuraavaksi?

Kuinka voi samaan aikaan olla kannattavaa jakaa ilmaismainoksia, jotka kannetaan suoraan niitä lukematta paperin keräykseen? Jokuhan senkin työn maksaa! Metsien hakkuita myöten!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työntekijät kannattee jättää Posti.Paras on ajaa Suomi alas ja antaa se Venäjälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin palkkojen alentaminen ei olisis tullut edes kenenkään tietoon edellisen hallituksen aikana. Silloin se olisi ollut vain työllistämistavoite.
Kun nykyinen hallitus ei hyväky työntekijän jatkuvaa nöyryyttämistä niin tämäkin asia tuli esille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tapaus laajennee.
Rinne kiistää osallistuneensa työmarkkinaneuvotteluihin.
Eilen Rinne ehdotti heikoimmissa asemissa olevien Postin työntekijöille kertakorvausta. Se, jos mikä on puuttumista työmarkkinajärjestöjen työhön.

"Sutta ja sekundaa" määritteli 2015 Rinne Eipilän hallitusta, jolla hän viittasi Sipilän hallituksen toimiin Kiky-säästötoimista, sekä viitaten Sari Sairaanhoitaja-palkankorotuksista, jonka kaikki puoluejohtajat Jyrki Kataisen aloitteesta hyväksyivät 2007 vaalien alla. Nyt Rinne syyllistyy itse samaan linjauksessaan. Rinne haluaa maksattaa hallituksella Postin työrauhan.

Kertakorvauksen Rinne hoitaa valtion budjetista, eli Postin 46 miljoonan tulouttamista tuotoista valtiolle. Tällä lupauksella Rinne jakaa veronmaksajien tuloja valtionyhtiölle ilman hallituksen tai eduskunnan päätöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Johan minä sanoin.
Kävi, kuten ennustin.
Mutta eihän tässä näin pitänyt käydä?

Ensin hiljennettiin PAU ja Heidi Nieminen (SDP).
Sitten hiljennettiin Sirpa Paatero (SDP).
Viimeinen puheoikeus Postin asiassa on Antti Rinteellä. Rinne ei itsekään tiedä, mitä tehdä ja se johtuu siitä, että Rinne on itse ajanut tilanteen tähän pisteeseen.

Nyt Rinne ehdottaa kertakorvausta (lahjus) kaikista heikoimmille, pienistä pienimmille. Rahalla vainnetaan Postin sotku. Postin 8000 työntekijää joutuu palkkaleikkurin eteen hallituksen ja SAK:n suostumuksella. Eroa Antti Rinne!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luin perjantaina postintyöntekijöiden ja johdonkin haastatteluja. Tuli kuva, että posti on unohtanut varsinaisen perustehtävänsä. Kaikenlaista touhutaan, mutta postia jää jakamatta siis ei vain hidastu. Jos posti ei selviä lakisääteisistä velvotteistaan, niin sen toiminta olisi totaalisesti perattava. Nykyinen postilaitos on häpeäksi : huonosti johdettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ilmeisesti siis lähetysten lajittelu ja ja jakelu onkin teollisuutta, jos kerran Riku Aalto haluaa postilaiset omaan liittoonsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin jakelu voidaan lopettaa.Laatikko täynnä mainoksia päivittäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä laitoin jo vuosia sitten postilaatikkoon lapun: Ei mainoksia. Kiitos!

Postinjakaja on kunniottanut pyyntöäni täydellisesti ja mainosten jakajatkin kiitettävästi lukuunottamatta vaalimainosten ja uskonlahkojen propagandalehtisiä jakavia tyyppejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähetän kaikki kiellosta huolimatta tulleet mainokset takaisin mainostajalle ilman postimerkkiä. Eipä ole uusia samoilta enää näkynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Apuna usein käytetään vierasta työvoimaa,jotta yhteistä henkeä ei synny,joka johtaisi kohtuuttomiin vaatimuksiin.
Esim. Työskentely tupakoinnin aikana on kielletty,eiku....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi työtekijöitä siirtää halvemman sopimuksen piiriin kesken sopimuskauden. Postin johto on tosi tomppeleita. Samoin täällä olevat porvarit ,jotka ei älyä sopimusmenettelystä tuon taivaallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Välittääkö kukaan siitä, että joidenkin henkilöiden 30 prosentin palkka-aleneman asemesta muutamien palkka tulee alenemaan 100 prosenttia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perinteisesti postin väki on ollut demarien kannattajajoukkoa ja demareita on myös firman johdossa. Minusta on hieno juttu panna lakko päälle ja syyttää porvareita. Yhtä asiaa ihmettelen: kirjepostia. Jos tuote ei tahdo menestyä, niin ei se hintaa nostamalla paremmaksi tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas kerran Sopotilta tuota tyhmää demarivihaa. Etkö ole kuullut, että tuo postin homma nyt tutkitaan tarkasti ja nimenomaan demariministeri päni asian jäihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

252 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikset ole osakkeen omistaja?

Olenhan minä salkunomistaja ja osingoilla on mukava elellä. Lue lisää...
wiisas neitsyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille