Aloita uusi keskustelu

Perussuomalaisten pakko päästä hallitukseen

Aloittaja: Politiikka 1.5.2015 16:52

Timo Soini totesi jo pian pari vuotta sitten, että Perussuomalaisten on pakko päästä seuraavaan hallitukseen, koska uusi oppositiokausi laskisi puolueen kannatusta.

Turun Sanomat25.8.2013:

"– Veikkaan, että neljästä suuresta puolueesta seuraavassa hallituksessa istuu kolme. Kokoomuksella ja demareillakin alkaa olla mitta täynnä pieniä takiaispuolueita. Nyt meidän pitää päästä sinne. Emme voi olla se, joka jää ulkopuolelle, Soini linjaa."

Koska Perussuomalaisten tilanne on se, jollaiseksi Soini sen kuvaa, on mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkälle Soini on valmis hallitusneuvotteluissa venymään, jotta Persusuomalaiset pääsisi hallitukseen.

Se on ainakin varmaa, että Soinin tämänhetkinen tiukka linja tulee pehmenemään ja saattaapa käydä vielä niinkin, että pakkoraossa oleva Soini nöyrtyy Sipilän edessä ja alkaa tassutella kiltisti tämän talutusnuorassa, vaikka meidän oikea työmiehemme toista väittääkin:

"Mutta tosi on että alku on jo osoittanut että emme ole Sipilän talutusnuorassa emmekä mene hallitukseen nöyristelemään ketään".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 55 viestiä

Kun Soini totesi, että Perussuomalaisten on pakko päästä hallitukseen, teki hän siinä todellisen kardinaalimunauksen, koska tuollaista itseään hallitukseen väkisin tunkevaa sakkia on helppo nöyryyttää ja laittaa se kääntelemään takkiaan kansan suureksi riemuksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syntipukin paikka on yhä vapaana.Kun kukaan sitä roolia ei halua.Asettua VVM:n johtoon,Jutta parka erehtyi,kun saamaan aikaan varsinaiset konnat häipyivät taustalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jutta erehtyi, mutta Soini ei erehtynyt, vaikka hänelleki valtiovarainministerin salkkua tarjottiin.

Saa nähdä miten käy nyt. Viekö Soini persut hallitukseen ja ottaa salkun vai määrääkö hän aikaisemmista pakkopuheistaan luistaen Persut jatkamaan oppositiossa ja ottaa itselleen parempipalkkaisen puhemiehen homman ja alkaa valmistautua tosissaan seuraavaan presidentinvaaliin.

Soini on nyt elämänsä tilanteessa, koska hänen oma nahkansa pelastuu, lähtivätpä persut hallitukseen tai eivät. Status komistuu ja liksa nousee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä sitä onkin Soinilla miettimistä. Jäädäkö historiankirjan sivuille epäonnistuneena valtiovarainministerinä vaiko soinismeja laukoneena eduskunnan puhemiehenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persujen hallitukseen meno on siinä kiikun kaakun nimittäin kahdessa kysymyksessä Soini ei anna periksi ja ne ovat maahan muutto ja toinen on tuo EU kysymys kaikesta muusta hän voi neuvotella .Jos jossitellaan ja suunnataan katseet lähitulevaisuuteen ja kristallipallosta näkyy , että Soini pullautetaan ulos hallitus kuvioista niin sen seurauksia ei tarvitsekkaan katsella kristallipallosta vaan jokainen jästipääkin tietää jo etu käteen mikä puolue on suurimpana muodostamassa hallitusta vuoden 2019 eduskunta vaalien jälkeen .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Uskotko tosissasi siihen, että Perussuomalaiset pystyisi lisäämään tällä vaalikaudella kannatustaan oppositiossa, vaikka edellinen oppositiossa oleminen söi sen kannatusta?

Pidätkö vääränä Soinin arviota, jonka mukaan toinen jytkyn jälkeinen oppositiokausi pudottaisi Persujen kannatusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraava hallituskausi tulee olemaan vaikea ja hallituksessa mukana olevat puolueet ryvettyvät ilman opposition rökitystäkin joten siellä ei tarvitse tehdä muuta kuin olla köllötellä ja lihottaa itseä ja kun persut ovat jo nyt toiseksi suurin puolue niin on siitä helppo paisua suurimmaksi . Tuohon jälimmäiseen kysymykseen sait vastauksen jo ensimmäisen kysymyksen vastauksessa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Soini olisi väärässä, olisi se ensimmäinen kerta hänen poliittisen uransa aikana, joten en usko, että hän on tälläkään kertaa väärässä.

Kyllä Perussuomalaisten on pakko päästä hallitukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demokratiahan toteutuu kun kolmanneksi eniten ääniä saanut puolue jää oppositioon kun kaksi ensimmäistä eivät hyväksy kolmannen asettamia ehtoja yhteistyölle. Soini tietää tämän, mutta persukansa ei tiedä ja eikä ymmärrä, Ei ymmärrä että "maa ei tanssi" vajaan 20 %:n saaaneen puolueen teesien ja vaatimusten mukaan. Eikä koskaan opi tietämäänkään, koska puolue muuttuu ajan saatossa pelkäksi protestipohjaiseksi kansanliikkeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maa ei muuten tanssi kepun hyvin vajaan 20%:n äänestysprosentin mukaan kaikista äänestysikäisistä. Kaikki muut ovat ylivoimaisessa enemmistössä laskipa sen etuperin tai takaperin. Keskustan on vain taivuttava vahvempien edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä persut menee hallitukseen,Soini joutuu kääntään takkia niin on lopuksi solomusa ku röllipeikko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Timo Soini on sitä mieltä, että Perussuomalaisten on pakko päästä hallitukseen, niin kyllä sen on siinä tapauksessa myös pakko pehmentää linjaansa, mikäli yrittää ängetä itsensä hallitukseen.

Vai meinaatko, että Perussuomalaiset pääsee hallitukseen pitämällä tiukasti oman linjansa ja panemalla hallituskumppanit tanssimaan sen säestyksellä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persut lyö päätään seinään ja jälki on sen mukaista. Demokratia on yhteistyötä eikä diktatuuria, sitä soinilaiset eivät opi millään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten diktaattori messias soini voisi oppiakkaan ? Soinin mielipide pitäisi olla kaikkien mielipide. No soini saa sen diktaattorin paikkansa kunhan saa puolet äänestäjistä taakseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soini voi kääntää kylkeään ja todeta , päivitämme Säätiön tilannetta vastaamaan uutta tilannetta. Hän käy katolilaisten kopissa ja sanoo jatkossa puhuvansa totta. Se on siinä.
Puolueväki ihmettelee vain hetken ja aloittaa toistamaan uskonjohtajansa loitsuja, tosin ymmärtäen ne monilla erilaisilla tavoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä on osoittanut kelvottomuutensa johtamaan seuraavaa hallitusta, joten ei auta muu kuin vaihtoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persujen unelma, turha toivo. Näin hyvää hallituksenmuodostajaa kuin Sipilä on, ei ole vielä tässä maassa ollut - ei ainakaan meidän elinaikanamme. Ottaa kaikki ja kaiken huomioon, kuuntelee kaikkia ja kaikkea. Loistava alku.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuntelee muka? Miksi sitten heti rientää kertomaan medialle väärien vastausten esittäjät?
Vastausten, jotka ihan sattumalta luki, kun ne vastaukset oli ihan sattumalta päällimmäisenä vastausnipussa.
Sanonta " hulluille ja herroille ei kannata keskeneräistä näyttää" on Sipilälle tuntematon käsite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten sinäkin hyvin tiedät, keskusteli Sipilä Soinin kanssa jo ennen kuin julkisti Keskustan kysymyslistan.

Tiedät myös hyvin sen, mitä Sipilä ja Soini tuossa keskustelussa sopivat ja miten Soini tuossa kättäpäällesopimuksessa pysyi eli oli pysymättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi tallouden pitää kasvaa koko ajan?

Palkat eivät nouse kuitenkaan suhdateiden mukaan, kuten viimekertaisen nousun alun ja tämän neuvottelun välillä. Nousu o... Lue lisää...
Kui se tuollaisen ny...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille