Aloita uusi keskustelu

Perussuomalaiset

Aloittaja: Politiikka 28.12.2019 10:52

Ovat matkalla kohti vaaleja selvänä ykkössuosikkina. Se on aika hyvä saavutus puolueelta joka ei ole oikeastaan tehnyt mitään. Riittää että muut tekevät virheitä ja perussuomalaiset istuvat kuin patsaat eduskunnassa sitä mitä parhaiten osaavat, eivät mitään.

Perussuomalaisten politiikka on osin sattuman ja taitavan identiteettipolitiikan summa. He osuivat ajan hermoon, kun yhteiskunta on käymässä läpi yhtä sen suurinta muutosta. Me olemme siirtyneet tai siirtymässä jälkiteolliseen aikaan, joka aiheuttaa yhteiskuntien jakautumisen jyviin ja akanoihin. Populistien valtaan nousun takana on jatkuva epävarmuuden ja pelon lietsonta, vihollisten kuviteltujen tai oikeiden uhkien jatkuva esilletuonti. Nämä uhkakuvat näyttävät purevan erityisen hyvin siihen luokkaan josta ennen käytettiin nimitys työväenluokka. Vasemmistolta meni ohi se, ettei mitään työväenluokkaa enää ole, on vain niitä jotka ovat työssä ja niitä jotka eivät.

Pelko on se mikä myy ja jota media ylläpitää. Keskiluokka pelkää menettävänsä työn ja työttömät pelkäävät menettävänsä kaiken. Tähän osin oikeutettuun pelkoon populisteilla on helpon tuntuisia ratkaisuja. Laitetaan rajat kiinni tai annetaan keppiä sohvalla lojuville työttömille tai nostetaan tukirahoja. Nyt tarkkana paljastan suuren salaisuuden, ei populisteilla, perussuomalaisilla, yhdelläkään populistilla ole tarjota ratkaisua. Ongelma ei ratkea sillä, että osoitetaan syntipukkia (työttömiä, turvapaikanhakijoita, yrittäjiä jne.) vaan sillä että massat, me alalle ymmärtää vallankäytön ja yhteiskunnan realiteettejä.

Populistin pahin pelko on valveutunut, sivistynyt, lukenut, äänestäjä joka tekee päätöksensä faktoihin, ei mielikuviin perustuen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 888 viestiä

Ei ole ihme jos PS kritisoi polttoaineen hinnan korotusta, kun ajelevat autolla niin paljon, ja nauttiva km korvauksia valtion kassasta nämä meidän valitseman kansanedustajat. Kateselin tilastoa joss vihreät käyttää vähiten tähän matkusteluun.
Että miten on PS kanta valtion rahojen käyttöö?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olemme aiemmin olleet niin Venäjän kuin Ruotsinkin vallan alla ja mitä hyvää siitä on meille koitunut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunhan saamme luettavaksi lisää tällaisia syvä-analyyseja perussuomalaisista ja populismista, voidaan odottaa kohteena olevan puolueen äänimäärän ylittävän reippaasti 25 %. Jo nykyiset gallup-luvut ovat tasolla, jota yhdenkään kilpailevan puolueen johto ei voi olankohautuksella sivuuttaa, vaikka kuinka mieli tekisi.

Ja asiathan ovat silloin hyvin, kun kukaan tai mikään ei pysty suoralta kädeltä etukäteen ilmoittamaan, että me jyräämme jonkin puolueen, ryhmittymän, ajatussuunnan tms. ensi vaaleissa. Kas, siihen asiaan antavat äänestäjät vastauksensa, ja siihen on tyytyminen, olipa vastaus millainen hyvänsä!

Muuten yksi tavallisimmista vaali-inhokeista eli populismi ja sen harjoittajiksi leimatut on aina ollut ja tulee aina olemaan vääriä vaalivoittajia aliarvioiva määre. Sen tehoon ei ole aina luottamista, koska sen vaikutus saattaa kääntyä päinvastaiseksi. Se taas johtunee siitä, että populismin leimakirveelle voi itse kukin antaa haluamansa suunnan ja heittää juuri sinne, mihin kulloinkin lystää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Persut vaikuttaa olevat suomalaisten mielessä koko ajan. Lähes kolmannes äänestäisi heitä ja loput ajattelevat heitä yötä-päivää, ehkä aina joku miettii siirtymistä kannattajaksi. Ei kai muuten persuja pidettäisi esillä jatkuvasti. Lienee Tenavakin lopulta persumielinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kun persut aikoinaan tulivat Soinin johdolla politiikan kärkikahinoihin, uudelle puolueelle ja uusille ajatuksille oli todellinen tilaus. Aika nopeasti kuitenkin osoittautui, ettei Soinista ole sateentekijäksi. Kaikki tämä tuli todistetuksi siinä kohtaa, kun huomattiin, ettei Soinia kansa kiinnosta muuna kuin ministeriuran mahdollistajana. Halla- aho "kaappasi" vallan ja aiheutti puolueen jakautumisen. Tämän seurauksena yleisänkyrästä populistipuolueesta tuli yhden asian liike, joka ei erottaudu muista oikeistopuolueista kuin maahanmuuton vastustamisen osalta. Toki puheissa edelleen vilahtelevat köyhät, eliitti, työläiset, mutta ilman sen kummempaa sisältöä.

Minun ja varmasti monen muun persujen äänestämisen esteenä on sen ideologinen kauna muita kuin omasta kulttuurista tulevia kohtaan. Tämä ei pelkästään rajoitu ihmisiin, vaan myös ajatuksiin ja ideoihin. Vaikka tämä vieraanpelko ei nykyään näy jokapäiväisessä politiikassa ja keskustelussa, ei se ole mihinkään kadonnut. Ennen kaikkea se näkyy täällä keskustelupalstoilla, jossa ääneen pääsevät ne, jotka eivät muuten pääsisi asiaansa esittelemään. Siksi puolueella ei näytä olevan mitään intressiä vihapuheen hillitsemiselle, vaan se päinvastoin yrittää lakimuutoksen kautta tehdä siitä hyväksyttyä. Olisi tietysti ihan kiva kertoa, että lakimuutosta tuskin tulee, sillä tämäkin lakipykälä on osa kansainvälisiä sopimuksia, mihin Suomi on sitoutunut.

Eli lyhyesti, persut pistävät kaikki panokset ongelmaan joka ei ole ongelma ollenkaan ja vähättelevät ongelmaa josta saattaa tulla kohtalon kysymys koko maapallolle, eli ilmasto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset ovat empaattisia ja kantavat huolta niistä, jotka uhkaavat ilmastohysteriassaan vetää niin itsensä kuin koko Suomen kaulakiikkuun. Kun ottaa rauhallisemmin, eikä mene äärimmäisyyksiin, voi ratkaista asioita rationaalisestikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrotko esimerkin siitä mainitsemastasi "ilmastohysteriasta", jota nykyinen hallitus toteuttaa tai aikoo toteuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylä PerusSuomalaiset on meikäläisen puolue, himoverohallitus , SDP,KEPU,VIHREÄT,VASSARIT ja RKP riistää kansaa ei niitä voi kannattaa, lisää veroja vain keksitään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoastaan perussuomalaiset ja kristilliset ajavat puhtaasti Suomen ja suomalaisten asiaa. Heidän äänestäjänsä tuntevat kulttuurinsa ja historiansa, ja seuraavat maailman tapahtumia keskimääräistä laajemmin. On toimittava nyt, eikä sitten kun on jo liian myöhäistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Valistuneet kansalaiset" tietänevät että Halla-Aho on kirjoittanut "valikoivista raiskaukista" ja sosiaaliturvan "ylellisyydestä"...Sosiaaliturva alas ja raiskauksetkaan eivät ole pahasta kun kohde valikoituu.. eipä taidakaan olla kovin valistuneita kansalaisia. Nämä ovat lainauksia Halla-Ahon puheista!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan se olla, että valistuneet äänestävät perussuomalaisia. Mutta miksi ihmeessä puoleen edustajiksi valitut kovin usein osoittavat valistumattomuutensa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun on katsellut asioita edestä ja takaa, voi sanoa asioiden olevan tällä hetkellä kohtalaisen hyvin. Puolueettomana koko soppaan, voin todeta ettei paremmin voisi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nykyhallituksen on äänestänyt kuvailemasi populistien täydellinen vastakohta, niin pitää näin puolueettomana todellakin huolestua. 🤔

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilanne on äärimmäisen vakava. Täydennyspoliisi määrättävä kaduille partioimaan, armeijan valmiustilaa nostettava ja Odinin sotureille jaettava pamput.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mestarille ilmainen vinkki, muuta puolueen nimeksi SKP, Suomalainen kansanpuolue. Silloin vihervasemmiston toverikuriin kyllästyneet "taiteilijat ja älymystön edustajat" voivat hyvällä omatunnolla tulla mukaan itsenäisen Suomen jälleenrakennus talkoisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolueen nimi pitäisi modernisoida, senhän osoitti jo hallitukseen pääsy kun oli pakko irtautua Sinisiksi.
Ehdotus olisi PerusPopulistit, kuvaa hyvin heidän puolueohjelman koostumusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

299 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Näen pelkureita ja raukkamaisuutta

Minä näen ihmisten raadollisuutta, kateellisuutta ja suoranaista pahuutta kanssaihmisiä kohtaan! Sekö on sitä parasta su... Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille