Aloita uusi keskustelu

Opiskelijoiden kesälomat

Aloittaja: Uudelleen opiskelija Politiikka 11.7.2019 19:45

Jäin työttömäksi puolitoista vuotta sitten kun silloinen työantajani teki konkurssin. 55 vuotiaana ajattelin, että keplottelen korvauksilla lopun elämääni. Sitten tuli se aktiivimalli ja ajattelin, että ehkä minun kuitenkin pitää jotakin tehdä. Työttömyyskorvauksen turvin oli hyvä lukea pääsykokeisiin ja pääsinkin yliopistoon jossa aloitin viime syksynä. Tein valmistumissuunnitelman, jonka mukaan valmistun maisteriksi 4 vuoden sisällä eli 59 vuotiaana.

Kukaan ei voi tosissaan ajatella, että 4 vuoden suunnitelma vaatii päätoimista opiskelua. En minäkään. Iltaisin ja viikonloppuisin ajoin taksia ja siitä tulevat rahat riittivät hyvin elantoon. Kun vähän miettii, on eläminen tosi halpaa. Nyt vuoden kuluttua olen neljän vuoden suunnitelmastani jo tehnyt 33 % eli taitaa mennä alle tavoiteajan.

Nyt on kesä ja työmahdollisuuksia vaikka kuinka. Olen ollut päivisin mansikanpoiminnassa ja iltaisin ajanut taksia. Näyttää siltä, että ensi lukukaudellakaan en joudu opintolainoja nostamaan vaikka en saisi mitään työtä. Kaiken lisäksi on niin leppoisaa olla ulkona päivät ja siitä saa vielä rahaa.

En ymmärrä koko valitusta opiskelijalomasta. Yliopistolla on ryhmä pullasorsia. Ei kovin monilukuinen mutta sitäkin äänekkäämpi. Ei mitään kokemusta elämästä tai oman vastuun kantamisesta. Mutta ääntä riittää.

Eiköhän meille opiskelijoille ole jo tarjottu ihan valtavat mahdollisuudet. Käytännössä ilmainen opiskelu ja koska se ei kuitenkaan koko energiaa sido, niin tienata voi siinä työn ohessa. Ollaan siis kiitollisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 22 viestiä

Opiskelijoiden asenne ilmaiseen koulutukseen on pöyristyttävä. Ensin yhteiskunta maksaa koulutuksen ja vielä pitäisi maksaa lomatkin. Ei mitään järkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleensä hakeutuvat jo opiskelemänsa alan kesätöihin noilla opintomäärillä, sinä tuskin valmistut mannsikanpoiminnan tai taksialan maisteriksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvaapa montako kertaa olen kuullut tuon työstä kieltäytymisen perusteen "ei ole oman alan työtä". Minulle kaikki rehellinen työ on "oman alan työtä". Toisekseen, kolmanneksen maisterin tutkinnosta suorittanut ei ole vielä minkäälainen ammattilainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevassa oli juuri juttu, että suomalaisia ei kiinnosta mansikanpoiminta. Kaikki tuet pitäisi ottaa opiskelijoilta pois. Josko alkais kiinnostaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Otetaan tuet pois työttömiltäkin, mitä jättää urakkaa puolitiehen, alkaisi työt kiinnostaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monet aikuisopiskelijat sanovat samaa ja on ymmärrettävää, että jo olemassa olevalla kokemuksella opiskelu on helpompaa, vaikka opiskelisit aivan uuttaa alaa.

Suoraan toiselta asteelta opiskeluun siirtyvät ovat hieman eri tilanteessa. Asiat ovat outoja ja haastavia. Myös lukemisen määrä saattaa yllättää.

Olen itsekin opiskellut työn ohessa tiukalla aikataululla. Se onnistui, mutta muu elämä oli kyllä mitätöntä. Nyt ehkä tekisin asiat vähän rennommin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin täytyisi saada opiskelijaeläke. 20 v opiskelusta sopeutumiseläke. 40 v opiskelusta vanhuuseläke.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se vaan on tosiasia, että vanhemmat ikäpolven ihmiset ovat vastuuntuntoisia ja tekevät uutterasti mitä tahansa töitää saadakseen toimeentulonsa ilman valitteluja. Entä nämä nykyiset nuoret opiskelijat? Vaaditaan yhteiskunnalta erinäisiä avustuksia, koska he ovat tottuneet elämään yltäkylläisyydessä. Sama asia on myös ihmisillä, joiden toimeentulo ei ole sillä tasolla kuin keskiluokkaisten. Vaaditaan yhteiskunnan tukia ilman että itse tehdään mitään. Itse olen sitä mieltä, että yhteiskuntamme on niin materialistinen, että tarvitaan yhteiskunnan holhousta erinäisten etuuksien saamiseksi. Missä on jokaisen ihmisen oma vastuu omasta elämästään? Opiskelu Suomessa on ilmaista, joten verrattuna muiden Eu-maihiin, pohjoismaissa on menty liian pitkälle sosiaaliturvien myöntämisessä. Nuorten ongelmana on se, että heidän vanhempansa ovat juuri näitä materialisteja, mutta käsite perhe on kokonaan unohtunut. Lapsia hyyssätään, perusasia lapsista aito välittäminen, yhdessäolo, motivoininti, kannustaminen ja lapseen uskominen eivät tänä päivänä ole perusarvoja, vaan raha! Ei siis ihme, että nämä nuoret opiskellessan potevat ahdistusta, masennusta ym. mielenterveysongelmia, koska he eivät ole saaneet vanhemmiltaan sitä kasvatusta, mikä edellyttää kasvamista vastuuntuntoiseksi yksillöksi ja terveeksi, todellisuus vaan tulee vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tulkinta nykyisestä paapovasta kasvatuksesta. Voi hellan jettat, kun meidän puluselle ei saa aiheuttaa pettymyksiä..... Kumminkin elämästä 90 % on jonkun sortin pettymystä, yritystä ja erehdystä, on parasta oppia sietämään vaivaa ja hankaluutta ja opetella selviytymään pettymyksistä. Tähän opettamiseen vanhemmat tarvitaan ei paapomiseen....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieman eri asia löytää kokeneena satunnaistöitä, kuten 'suharin' hommia, joita on saattanut harrastaa jo aiemminkin ja suhteilla päästä jatkamaan. Ihmettelen vaan, mihin nämä Sipilän lupaamat puuntaimet ovat hukkuneet, joita piti vielä keväällä istuttaa kuinka ja paljon. Näistä olisi toivonut tulevan valtakunnallinen opiskelijoiden työllistämismuoto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan noita taimia, mutta ei niitä kukaan halua istuttaa. Vaikka tuplaisi palkan per taimi, ei nykynuoria kiinnosta. Noh hoituivat taimet suvun talkoilla, ja pari todella reipasta ylä-astelaista sain palkattua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen ahdistusta aiheutti se, kun joskus oli vaikeaa löytää kesätöitä. Kuitenkin aina töitä löytyi, kun paskaduuneja ei tunnettu. Oli suuri helpotus, kun kesäajan toimeentulokin oli turvattu. Opiskeluaikanahan elettiin opintolainalla, ilmaista opintorahaa ei jaeltu. Mutta takanahan tällä valitusvirsien kuorolla on se, että kaikki nykyhallituksen tavoitteet oppivelvollisuusiän nostosta perustuloon tähtäävät sosialistiseen Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovat on paineet saada nuoret kyvyttömiksi hoitamaan asioitaan ja sitä kautta SDP:n, Vasemmistoliiton ja Vihreiden äänestäjäkuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yritteliäisyydelle ja sille, että käytetään mahdollisuudet rehellisesti hyväksi. Olen kyllästynyt kaikkien alle 40-vuotiaiden valituksiin kun ei ole sitä eikä ole tätä. He kun odottavat, että yhteiskunta/ vanhemmat ratkaisevat heidän itte aiheuttamansa ongelmat ja rahoittavat heidän tekemänsä. Pullamössösukupolvea, liian helpolla päässeitä, hemmoteltuja rutkuttajia, jotka näkevät vain oman napansa, näittenkö mukaan pitäisi tanssia???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei neljän vuoden ohjelmalla maisteriksi lukeva mitään suorita. Kevyttä ja helppoa sisäaskaretta jonka kesäinen ulkotyö mukavasti katkaisee. Se on lomaa parhaimmillaan.

Opiskelukavereissa, jotka kaikki ovat yli 30 vuotta nuorempia, hämmästyttää se avuttomuus minkä kanssa he elävät. Tuntuu, että eivät osaa mitään käytännön asiaa hoitaa. Kun puhutaan työnhaustakin, niin se tuntuu olevan vaikeaa. Mansikkamaalle ainakin tällä hetkellä kaivattaisiin lisää poimijoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä oon 17 ja äiskä ja iskä sanoo, ettei mun päälle saa kasata paneita. Toi kirjottelu on siks hirveetä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

paineita, jo nuorena. Vai aiotko olla vanhempiesi peräkamarissa, vanhempiesi rahoittamana koko ikäsi? Ja leikkiä pikkuaikuista ??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.11.

Fingerpori

22.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/