Aloita uusi keskustelu

Omistajaohjaus ja politiikka

Aloittaja: Antti fani Politiikka 15.11.2019 09:21

Osakeyhtiölain selvän säännöksen mukaan osakeyhtiön on tarkoitus tuottaa voittoa omistajilleen. Posti Oy:n omistaa Suomen valtio, eli me kaikki. Omistajien valtaa käyttää valtioneuvosto ja siellä erityisesti omistajaohjauksesta vastaava ministeri Paatero. Omistajan tulee valita halitus, joka puolestaan valitsee toimitusjohtajan. Näiden osakeyhtiölaissa minittujen elinten tulee tehdä parhaansa voidakseen turvata yhtiön tarkoituksen.

Ministeri Paatero on ottanut kantaa Posti Oy:n käytännön työhön tavalla, joka ei voi olla milläänlailla tarkoituksen- tai lain mukaista. Kun kaiken lisäksi taustalla on häikäilemätön oman edun tavoittelu: tavoittaa ja miellyttää omia äänestäjiään, ei voi kuin ihmetellä miksi tähän tomintaan ei puututa. Ei oman edun tavoittelua muissakaan yhteyksissä hyväksytä.

Suomalaisille on tärkeää, että heidän omistamat yhtiöt toimvat lain mukaisesti ja tarkoittamalla tavalla. Postin uudistumisen kannalta on välttämätöntä suunnata toimintaansa uudelleen kilpailukyvyn ja työpaikkojen säilyttämiseksi. Kukaan, vähinten omaa etuaan tavoitteleva ministeri, ei saa tätä pyrkimystä estää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 8 / 8 viestiä

Paatero vapaalle vähäksi aikaa ja pääministeri Rinne ohajksiin. Upea lakkokenraalimme osaa kyllä junailla tämän valtion omistaman yrityksen kuiville. Nyt on työläisten hallitus ja se on postin suuri onni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Posti oyj on tuottanut voittoa jokaisena osakeyhtiönä olemisen vuotena ja joka vuosi on tulouttanut osingon valtion kassaan. Investoinnit, mitkä Posti on tehnyt omaan infraan on tehty ilman valtion rahoitusta. Hallintoneuvosto suuressa viisaudessaan teki Postin johdolle tulospalkkio- ohjelman, jossa palkitaan hyvästä tuloksesta. Turha on Malista syyttää, jos hallintoneuvostossa päättää asioista talousasioissa taitamaton maallikkoporukka, ne meidän kansanedustajamme. Sonera aikanaan osti ilmaa Saksasta tällaisten tumpeloiden siunaamana. Poikkesi kyllä aiheesta tämä mieleenjohtuma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

JOo nyt lakikirjaa Pateron kouraankin, että edes ymmärtäisi,

kenen etua ajaa,

pitäisi olla kansalaisten, omistajien - ei hallituksen ja politiikkojen/kans.edustajien etua,

posti kulkekoot ja kusti polkekoot kunnon palkalla tekemästään työstä on valtionyhtiönkin etu ja velvoite.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Entä missä omistajaohjaus Fortumin Uniperin kaupassa, jossa rahoitus otettiin ulkomailla olevien holding-yhtiöiden kautta?
Hallitusohjelmassa sovittu, että valtion määräysvallan alaisissa yhtiöissä tälläinen toimintatapa on kielletty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Paatero päätä. Ohjauksesta päättää Antti Rinne. Ei malta pitää näppejää erossa Postin asioista. Ei ptänyt näppejään erossa Kiky-sopimuksen teossa, vaan heitettiin ulos neuvottelupöydästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin pitää saada muuttua, koska se on työvoimavaltainen yhtiö, jonka edellytyksiä syö kilpailijat edullisemmilla työehdoillaan ja myös dikitalisaatio. Ei sillä ole mitään merkitystä että posti on valtion omistama. Noin on kaatunut myös Kemira ja Rautaruukki. Myös posti myydään jos sitä ei voida pitää.

Työntekijäjärjestöjen pitää kuunnella johdon sanomaa tarkalla korvalla, jos haluavat nyky omistajan ja työpaikat säilyvän. Saattaa olla niin että nyt on jo liian myöhäistä kaikkia työpaikkoja edes pelastaa. Voipi olla että ei edes parasta mahdollista voida ottaa poliisista syistä johtuen.

Työelämä muuttuu nykyisin nopeaan tahtiin. Työntekijöiden pitää pysyä kehityksessä mukana. Siksipä paras asia etujenne puolesta olisi koulutus. Lakkoilkaa siis koulutuksen ja toimeentulon Puolesta. Se vie eteenpäin. Sen jopa saatte jos niin haluatte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta iltayöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomi Euroopan rasistisin maa

123 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Olette pahansuopia

vaan muutenko oot herkkähipijäinen? Ahkeraampa näyt tiiranneen juttislaisten mielipitteitä. Pysy veikkosten pois luukult... Lue lisää...
OOKKO NÄÄ PÖLIJÄ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille