Aloita uusi keskustelu

Olipa hauskaa

Aloittaja: Porsukärsä Politiikka 14.8.2019 14:45

Joku oikeistohemmo, jota en tunnistanut (telkkarissa) kouhkasi sylki lentäen, että on kymmenen viime vuoden aikana otettu niiiiiin paljon lainaa ulkomailta, että pystytäänkö takaisin maksamaankaan.

Uuden hallituksen pitää kuulemma tehdä heti jotain.

Tyyppi unohti keuhkota, että poliittinen valta on ollut 12 vuotta oikeistolla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 11 / 11 viestiä

Aloittajalle tiedoksi, että meillä on ollut oikeistoenemmistöiset hallitukset vallassa yhtäjaksoisesti yli 16 vuoden ajan. Siksi onkin hauskaa, että esimerkiksi Pikku-Petteri arvostelee kiihkeästi nykyhallitusta mahdollisesta lainanotosta, vaikka valtiot saavat tällä hetkellä lainansa lähes ilmaiseksi eli korot ovat nollaluokkaa. Oikeistohallitukset ovat ottaneet valtionvalkaa surutta ( yli 50 miljardia euroa vuoden 2009 jälkeen ) ja todella korkealla korolla, mutta täytyyhän sitä aina haukkua valtaa käyttäviä erityisesti silloin, kun on itse ja oma puolue pullautettu vallan ulkopuolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansa äänesti tälläkin kertaa oikealle, vaikkei yhtä paljon kuin edellisellä kertaa.

Mutta joka tapauksessa velan otto on lopetettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa olla tollottajilla ja hihittäjillä puuhaa, kun yhdellä ja toisella silmät avautuvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei näitä 2008 jälkeen otettuja lainoja pysty maksamaan takaisin mikään Euroopan maa. Myös USA on pahasti velkaantunut. Lyhennykset ja korot riittävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Miksi ei ole kuitenkaan ollut varaa maksaa lainaa takaisin, vaan sitä kerätään aina vaan lisää. Lainaa maksetaan nykyään lisälainalla. Yksityisessä taloudessa tätä kutsuttaisiin velkaongelmaksi ja asiantuntija kutsuttaisiin paikalle neuvomaan, että miten lisävelan ottamista voi välttää pienentämällä ja kohdentamalla kulutusta ja lisäksi tehtäisiin lainanantajien kanssa takaisinmaksusopimuksia hattu kourassa. Sylen lentämistä en huomannut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lainan määrällä ei ole mitään väliä jos on kykyä maksaa se. Suomi on rikas maa ja siksi sille annetaan lainaa nytkin nolla- ja jopa miinus-korolla. Sellaisilla mailla, joilla ei ole asiat kunnoss niin niille ei anneta lainaa tai jos annetaan niin se annetaan todella suurella korolla. Jos tienaat miljoonan niin sinun on helpompi saada 100 000 lainaa kuin sellaisen joka tienaa vaikkapa 50 000.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Sellaisilla mailla, joilla ei ole asiat kunnoss niin niille ei anneta lainaa tai jos annetaan niin se annetaan todella suurella korolla."

Tuohon samaan faktaanhan se Jyrki Kataisenkin Kreikkakeissi perustui.
Halpaa rahaa sinne erittäin korkealla korolla!
Mutta olisihan se jo hyvä aika Jyrkinkin kertoa, mten suuret ja milloin nekorkovoitot on nostettu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on maailman rikkain maa ja rikkauksia lappaa ovista ja ikkunoista joka päivä. Tämä ei olisi mahdollista ilman kansan vaihtoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on hyvin pitkälle niin, että Suomen lähes ainut luonnonrikkaus on luonnostaan itsestään kasvavat metsät, ja niin kokkarien kuin vasurien intoilijat ovat vihreitten kannatuksen pelossa hurahtaneet yhteisellä sopimuksella säästämään sen hyväksikäytöltä, niinhän se kirkasotsainen sopimus talvella meni. Sen tien kehityksen päässä on se, että lopulta väkerretään vain tuohivirsuja toisillemme, kunhan jotkut koivut ajallaan itekseen rojahtaa maahan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi tallouden pitää kasvaa koko ajan?

Palkat eivät nouse kuitenkaan suhdateiden mukaan, kuten viimekertaisen nousun alun ja tämän neuvottelun välillä. Nousu o... Lue lisää...
Kui se tuollaisen ny...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille