Aloita uusi keskustelu

Naton vastustus hiipuu

Aloittaja: Nato=rauha Politiikka 25.6.2019 16:04

Taloustutkimus selvitti kansalaisten puolustuspoliittisia näkemyksiä huhtikuussa 2019 tehdyssä kyselyssä.
44% suomalaisista suhtautuu Natoon myönteisesti ja vain 36% kielteisesti, aiemmassa kyselyssä kielteisiä oli vielä yli 50%. Suunta on selvä mihin suuntaan liikutaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 1315 viestiä

ULKO- JA TURVALLISUUSPOLIITTINEN TOTUUS

Suomi on valinnut ulko- ja turvallisuuspoliittiseksi linjaksi puolueettomuuden, kansan tahto ja edustuksellisen demokratian toteuttama. Sotilasliittoihin ongelmaksi on tullut jäsenvaltioiden omaperäiset toimet sotilaallisesti, yhteistä säveltä ei tahdo löytyä. Jokainen toimii omien intressien mukaisesti, eli monin paikoin ristiriitaisesti. Jäsenvaltio joutuu jatkuvasti tasapainoileen poliittisesti ja taloudellisesti, peläten mitä seuraavaksi tapahtuu. Paineet kustannusten voimakkaaseen lisääntymiseen kasvavat koko ajan ja siitä on jo esimerkkejä jäsenmaksun prosentin korotusehdotuksista. Kauppasota kannattaa ainoastaan yhdysvaltoja, joka jäi uudistuskehityksessä jälkeen, joten sota on jo käynnissä, jos joku ei vielä ole sitä ymmärtänyt. Maailma on täynnä valtioita, jotka eivät elä sotilaallisessa tyhjiössä ja Suomi kuuluu niihin, vaikkakin sisäisesti yritetään yhtenäisyyttä horjuttaa, mikä näkyy kommenteissa natojäsenyyden ja demokratiaa ylläpitävän puoluetuen vertailussa. Euroopassa on valtioita, jotka ratsastavat natojäsenyydellä oikeusvaltioperiaatteita vastaan, mikä käsittääkseni ei kuulu demokratiaperiaatteisiin mutta ainahan näitä löytyy, joten "porukkaan vaan", jos koijaaminen kiinnostaa, ei kuulu oikein suomalaisuuteen mutta onhan näitä historiassa nähty Ukrainassa ennenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putinistit myös haluaisivat sitoa Suomen tiukasti roistovaltio venäjän etupiiriin kuten on todettu esim Voiman Venäjä -loppuraportissa ja monissa muissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”Nato vie demokratiaa eteenpäin.”

Onko näin? Nato-intoilijoita seuranneena voisi saada toisenlaisen käsityksen. Ovatko he (Nato-intoilijat) käsittäneet väärin Naton demokratian? Suomalaisten Nato-intoilijoiden mielestä marginaalisella kannatuksella voidaan viedä Suomi Natoon. Eihän se täytä demokratian kriteereitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Sen takiahan Nato on olemassa, että 30-luvun tapahtumat eivät toistuisi. Nato takaa jäsennilleen rauhan. Vai kuvitteleeko joku, että Venäjä uskaltaisi hyökätä Naton suojaamaan Viroon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ota kantaa Nato jäsenyyden puolesta enkä vastaan, mutta ihmettelen mikä tarve monilla jäsenyyden vastustajilla on esittää jäsenyyden kannattajat sotahulluina. Jotain satunnaisia hörhöjä lukuunottamatta Suomen kansalaiset haluavat rauhan tilan säilyvän, joidenkin mielestä se säilyy parhaiten Naton ulkopuolella, toisten mielestä Naton jäsenenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun se menee juuri päinvastoin. On mukavaa kuulua liittokuntaan, minkä tarkoitus on pitää eurooppa rauhallisena ja sehän se vasta kiinnostaa, kun me asumme siellä. Ei enää koskaan sotaa pohjolaan, kiitos.

Pidän rinnastuksia Natsimielisyyden ja Natomielisyyden välillä myöskin erittäin ala-arvoisina ja loukkaavina. Itänaapuurimme ideologia vastaa enemmänkin aihetta, mutta eivät sentään vielä tapa suoraan vähemmistöjään, kuten kommunistit tapasivat tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kukaan halua, ja ne voidaan torjua vain Natojäsenyydellä. Naton ja Venäjän rajoilla ei ole mitään jännitteitä. Mainitsemiesi maiden ja Venäjän välillä on jännitteitä sodaksi asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi, meistä on vain muutama Kokoomuslaisia!
Jotka ovat saaneet vihansa veren perintönä,tai heitä on kuollut 1-2 viikon aikana sotahullina Vänrikkeinä,joiden ikä oli katkolla!
Kun hyökkäät,niin kuolema on todennäköinen,jos et hyökkää,Niin hänelle kävi huonosti.Nimi on Kuusamon hautausmaan paadessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimim. Kyy käy mielikuvasotaa viestissään 16.7.2019 klo 22.17, johon myös suomalaiset Nato-sotilaina joutuvat osallistumaan. Mitään faktaa hänellä ei tietenkään ole esittää väitteittensä tueksi, mutta milloinka Nato-vastaiset sellaista yleensäkkään pystyvät esittämään.
Aiemmin KYY kehoitti meitä: "Kun teemme ostopäätöksiä, niin me punnitsemme hyödyt ja haitat ja valitsemme mielestämme parhaan vaihtoehdon".
Näitä valintatilanne (fakta) esimerkkejä meillä on jo käytössämme useita, Esim.Baltit ja muut entiset NL.n lieassa olleet valitsivat Naton, EU.n ja demokratian ja ovat sen. ns. ohjuskilven alla ja kaikki hyvin rauhallisia maita, ei sotaa, ei miehitystä. Nämä ovat KYY.n kirjoittelun perusteella tehneet väärän valinnan.
Onhan toki KYY.n mieleisiäkin valintoja, niitä ovat Georgia, Moldova ja Ukraina, jotka ovat urheasti pysyneet Naton ulkopuolella ja KYY.n mielestä Suomen pitäisi seurata näitä maita ja pysyä Naton ulkopuolella. Ja sitä ulkopuolella pysymistä hän markkinoi vainoharhaisella Yhdysvaltojen demonisoinnilla, mutta se on jäänyt vähän epäselväksi, kuinka se uhkaisi Suomea, joka harjoittelee yhdessä Yhdysvaltojen kanssa Suomen puolustusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pieni tarkennus: Georgia on kyllä ollut pyrkimässä Naton jäseneksi, mutta tämä ei ole vielä onnistunut. Ukraina on pitemmällä. Nato-jäsenyys on hyväksytty parlamentissa kansalliseksi tavoitteeksi. Armeija on uudistettu USA:n ohjauksessa ja Nato-yhteensopivuus lähestyy.

Kaikki tämä on ollut seurausta Venäjän aseellisesta puuttumisesta naapuriensa sisäisiin asioihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä lienee hyvä mainita se seikka, ettei USA ole kahinoinut aseellisesti naapuriensa kanssa sitten vuoden 1848. Venäjä taas on ollut kutakuinkin jatkuvasti naapuriensa kimpussa, ainakin viimeiset 100 vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh, juu, naapuriensa kanssa ei. Muualla on toki sotia käyty, mutta on hyvä muistaa että ne eivät ole olleet NATOn sotia, vaan ihan amerikkalaisten omia virityksiä. ELi niiden joilla on huoli suomalaisen sotilaan turvallisuudesta, voivat huokaista helpotuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidat unohtaa Grenadan valloituksen Reaganin aikana. "We went there just in time".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En unohtanut. Tarkkaan ottaen Grenada ei ole USA:n naapurivaltio. Rajalta rajalle on parituhatta kilometriä. Sekin tuossa on hankalaa, että grenadalaisten enemmistö toivotti jenkit tervetulleiksi. Estyi sisällissota, pienin uhrein. Nykyisin arvostavat kovasti USA:n interventiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mietin muuten, miten mielikuviimme vaikuttavat media ja suomettuminen. USA ja länsi olivat ja ovat avoimia yhteiskuntia, joista tietoa negatiivisista asioista nostetaan helpommin esiin. Toisaalla NL/Venäjä pyrki(i) tuottamaan itsestään selvästi enemmän vain positiivista kuvaa. Erityisesti NL suorastaan kielsi ja salasi liki kaikki negatiiviset asiat.

Suomessa kriittisyys Kekkosta ja NL:a kohtaan sai olla 1970-luvun alussa kohtuullisen avointa, mutta sitten lopulta negatiivisen julkistaminen oli kovin epäsuositeltavaa. Ja lopulta toistimme paljon propagandaakin. Toki suoraa puhettakin kuuli, mutta osa siitä sai melkoista ryöpsytystä jopa valtiojohdoltakin. Helpoimmillaanhan kriittinenkin kommentti saatettiin nihiloida helposti: todettiin sen olevan neuvostovastaista ja siten vaarantavan maidemme "hyvät välit"... Niin, näitä "hyviä välejä" varten meillä oli satojen tuhansien sotilaiden reservi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mietin alkoholin jättämistä, mitä tilalle?

Toi uutuutena krapulattomat maanantait, itsetunto palasi pikkuhiljaa lääkkeen avustuksella. Ei enään koskaan kauheaa mor... Lue lisää...
Tenu, terve

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/