Aloita uusi keskustelu

Mitkä olisivat suomen EU:sta eroamisen todelliset seuraukset?

Aloittaja: Laskutikku Politiikka 8.1.2018 00:55

Onko tätä edes arvioitu objektiivisesti?

Nyt jäsenmaana maksamme miljardeja ja saamme vastineeksi direktiivejä jotka tappavat suomen kilpailukyvyn globaaleilla markkinoilla. Mihinkään oleelliseen päätettävään asiaan suomen sanomisilla ei ole mitään painoarvoa. Mitkä asiat menisivät spekulatiivisesti huonompaan suuntaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 97 viestiä

EI EU; sta tarvitse erota EU : hajoaminen on jo alkanut pikkuhiljaa sillä onhan päivän selvää että eihän EUn sanelupolitiikkaa mikään maa voi noin vain hyväksyä sillä joka maalla on omat erityis tarpeensa jopa ilmastollisesti ja esm Suomessa eläminen on paljon kalliimpaa kuin etelän maissa joten täällä ei "herran huonetta" nälkäpalkalla rakenneta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puht EU:sta ikäänkuin kolmannessa persoonassa, siinä on se ongelma että EU ei itse saa mitään päätöstä aikaan ilman parlamentin ja jäsenmaiden hyväksyntää, lisäksi pitää muistaa että esimerkiksi verotukseen ja ulkopolitiikkaan liittyvät asiat ovat täysin ministerineuvoston eli jäsenmaiden päätösvallan alaisia. EU ei mitään sanele, vaan asia päätetään yhdessä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meppien ja muiden eliittien ylisuuret tuet loppuisi. Se ei käy. Pitäähän sitä rottien saada hyvää liksaa itselleen siitä hyvästä että on ajamassa Suomea alas ja veronmaksajien rahoja eliittivaltioiden kassaan. Pysytään EU:ssa! Lisää pakotteita Suomelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eroamisen jälkeen loppuisi se vähäinenkin vaikuttamismahdollisuus. Kaupalle kehittyisi vähitellen esteitä, mikäli ei noudatettaisi "vihattuja" direktiivejä. Kauppasopimukset EU:n ulkopuolisten maiden kanssa olisi neuvoteltava erikseen. Mikähän piskuisen Suomen painoarvo olisi näissä neuvotteluissa? Lopputulemana olisi elintason lasku ja hyvinvointiyhteiskunnan alasajo.
Suomen kansa lienee kuitenkin järkevämpää kuin britit, ja tulemme pysymään EU:ssa ollen mukana korjaamassa sen puutteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen Eu:n liittymistä kyllä Suomessa elintaso nousi koko ajan ja hyvinvointiyhteiskuntaa ajettiin ylös. Vasta Eu:n myötä on tulleet leipäjonot, syrjäytymiset ym ongelmat. Kaupptaseen alijäämäkin on tullut euron myötä pysyväksi. En kyllä paljon hehkuttelisi Eu:ta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Leipäjonot oli jo 1990 -luvun alussa ja syrjäytyminen ja maastamuutto oli ongelma jo 1970 -luvulla.

Kauppatase on ylijäämäinen, niin sehän ei ole euron vika, eihän

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tammi-huhtikuun kauppatase on alijäämäinen. Vain huhtikuu on ylijäämäinen, suuren laivatoimituksen takia. Mahtaa toukokuu taas olla alijäämäinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, hienosti meni tosiaan ennen.

Ensiksi asutettiin evakot ja rintamamiehet rämeille, annettiin hameen alle mahtuva ala maata. Kaikki tiesivät ettei ne suot ketään elättäisi ilna tukia.

Myöhemmin Suomen hallitukset katsoivat kylmän rauhallisesti vierestä kun puoli miljoonaa suomalaista muutti Ruotsiin, suurin osa jäi sinne.

Sitten oli aika jolloin oli puoli miljoonaa työtöntä ja Pula-Aho pääkanisterina. Asuntolainan korko kävi yli kymmenessä prosentissa. 30 000 yritystä meni kanttuvei.

Oli se ennen ihanaa se elämä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen elintason nousu oli sotien jälkeen hyvin vaatimatonta, kun verrataan muuhun Länsi-Eurooppaan.
1970-luvulla maailman rikkaimmat valtiot olivat vuorovuosina USA, Kuwait ja Ruotsi. Suomen ja Ruotsin elintasoero oli osapuilleen sama kuin oli Länsi-Saksan ja DDR:n vastaava.

Toistuvilla devalvaatioilla vietiin kansalta ostovoima pois; devalvaatiohan on tulonsiirto palkoista ja eläkkeistä pääomalle (kumma siis että jotkut kommunistit sen hyväksyvät).

Hyvionvointiyhteiskunta oli sellainen, että 1970-luvulla ei kahden viikon työttömyyspäivärahoja kannattanut lähteä linja-autolla Oulusta hakemaan, jos sattui asumaan Muhoksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vapaus ei koskaan maksa liikaa. EU on kuitenkin EU-uskovaisille henki je elämä ja hillotolpan paikka. Suomi pysyy EU:ssa tältä pohjalta loppuun asti ja silloin vasta homma kalliiksi tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpä jos katsottaisiin tuo Brexit loppuun saakka ensiksi? Siitä voi ottaa oppia.

Koko lailla sekoilua koko Brexit. Algoritmeillä ja valheilla varastettiin vaalivoitto ja nyt yritetään väsätä kukkarosta takkia.

Suomen ja Ison-Britannian ero on siinä, että brittien kanssa neuvotellaan.
Suomelle eroratkaisu saneltaisiin.

Grönlannin erolle sanottiin aikoinaan Brysselissä Hohhoijaa, pitääkö tuon kiinnostaa ketään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä niitä huononnuksia kannata luetella. Etuisuudet ovat kuitenkin niin merkittäviä. Parempi luetella niitä.
Vapaakauppa euroopassa on Suomen etujen mukaista. Pieni kansa ei kuitenkaan tule toimeen omilla tuotteillaan, joten parempi on käydä kauppaa. Tehdään täällä mitä osataan hyvin ja ostetaan niitä tavaroita joita emme kykene kilpailukykyisesti valmistamaan.
Meillä on yhteinen valuutta. Sitä suurta valuttaa ei kaada yksittäinen sijoittaja omalla sökötyksellään. Markkaan ei ole enään paluuta.
Ne yhteiset direktiivit ja kaupan harmonisointi poistavat viennin esteitä. On siellä typeriäkin direktiivejä, mutta myös meille edullisia. Muutos vain voi tuntua kurjalta kun vanha totuttu käytäntö muuttuu.
Tässä nyt vähän alakuun purtavaa. Lisää ei tule. Ei tule!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjävastaiset pakotteet on jees. Se on hyvä etu että idänkauppa on nujerrettu. Saksa ja muut saavat toki tehdä vaikka mitä lehmänkauppoja Turkin kanssa. Sehän on puhdas kuin pulmunen. Ehdotankin että jatkossa vähintään miljardi euroa lisää vähennetään Suomen kassasta suoraan Saksan ja Turkin valtioiden budjettiin. Kehitysapuakin vaan lisää Suomelta. Pitäähän sitä heimopäälliköillä olla useita valkoisia ökybemareita, eikä pidä unohtaa että tarvitsevathan siellä eräs väki lisää aseita. Entäs Italia? Mafioosot pärjää siellä niin huonosti niin pistetään pari miljardia sinnekin. EU on kliffaa hei!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavaroita koskevat yhteiset säännöt ovat erittäin tarpeellisia. Jonkinlaiset laatumääritelmät pitäisi laatia niin kemikaaleile kuin tavaroillekin joka tapauksessa, ja nyt siitä vastaa EU, esim. kemikaalivirasto.

Jos maalla ei näitä ole, voidaan markkinoille tuoda jos mitä roskaa. Valmistajien taas kannattaa tehdä tuotteistaan laadukkaita, kun kyse on 500 miljoonan rikkaan ihmisen markkina-alueesta.

Kaikesta valvonnasta huolimatta markkinoille tulee yksittäisiä susituotteita. Joka joulun alla löytyy jos mitä erilaisista leluista. Prosessi on lyhyt: tuote kielletään koko unionin alueella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka äänestin EU:a vastaan, niin viime aikoina olen tullut tuumanneeksi, että ei niin paljon pahaa etteikö jotain hyvääkin. Hallituspuolueiden keskuudesta on kaikunut puheenvuoroja joissa selvästi on karsastettu peruslakia. On hyvä olla olemassa toinenkin perälauta joka suojelee meitä mielivallalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Ei köyhyys puhumallakaan poistu, se vaatii jokaiselta terveeltä ihmiseltä tekemistä. Lue lisää...
joko kouluun tai työ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi