Aloita uusi keskustelu

Miten saisimme hienon hallituksen (ja eduskunnan)?

Aloittaja: Monitori Politiikka 24.3.2020 23:44

Vaaleista vaaleihin kuluu aika, kymmeniä vuosia, eikä ihmisten mieleistä hallitusta saada. Jos on porvarihallitus, koko hallituskauden ajan saa lukea pääministerin haukkumista syystä että on tiukkaa ja leikataan. Lakot ovat yleisiä, jopa yleislakolla uhataan köyhien sortamisen takia. Syynä tarkan euron talous ja velan välttäminen. Vasemmisto puhkuu kiukkua ja lupaa parantaa työttömyyden ja muutkin ongelmat, jos pääsee hallitukseen.

Niin tulee vaalivoitto, hallitus kasataan ja lähdetään panemaan maan asioita kuntoon. Pian osoittautuu, että lupaukset saadaankin toteutettua vain ottamalla lisää velkaa. Oppositioon joutunut oikeisto seuraa menoa järkyttyneenä. Vastalauseita ja välikysymyksiä esitetään.

Velkaantunut valtio ajautuu taas vaaleihin täydessä kaaoksessa. Oikeisto nousee valtaan ja saa hoitaakseen jättivelat. Jäädytetään palkkoja, leikataan, lakkautetaan, höylätään. Vasemmisto kiehuu, lakot ja protestit laajenevat.
Tällaista kiertoa on joutunut katselemaan kymmenet vuodet. Mikähän olisi se hallituspohja, joka paitsi osaisi hoitaa maan taloutta (jota politiikka enimmäkseen on) ja voisi pitää kansan tyytyväisenä?
Onko demokraattisesti valittu hallitus paras vai pitäisikö hallitus olla virkamiehistä koottu talousammattilaisten ryhmä? Poliitikot ovat ensin liian nuoria ja kokemattomia, kunnes ovat vanhoja ja jääräpäitä, muuntautumiskyvyttömiä kalkkiksia. Jotain uutta pitäisi keksiä, mutta mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 168 viestiä

Meillä on toiminnassa hallitus, joka on edeltäjäänsä oikeistohallitukseen nähden toimiva ja päätöksissään ennenkaikkea oikeudenmukainen. Valitettavasti oikeistohallituksen huonot päätökset varjostavat nykyhallituksen toimintaa tässä koronakriisissäkin. Hyvän esimerkin tarjoaa THL:n toiminta, hallituksen käyyttämä asiantuntijataho, joka ensin tovin aikaa vähätteli koko koronakriisin mahdollisuutta ja nähtyään olevansa väärässä on yrittänyt toimia asiantuntijaorganisaationa antaen säännöllisin väliajoin uusia, käytännössä huonoiksi osoittautuneita toimintaohjeita.
Syynä THL:n ammattitaidottomuuteen ovat Sipilän oikeistohallituksen rajut leikkaukset THL:n budjetista, jotka johtivat monen todella pätevän epidemiologin irtisanomisiin. Tilannetta ei varmasti parantanut poliittisena virkanimityksenä toteutettu THL:n uuden pääjohtajan valinta. Tehtävään valitun Tervehaudan työkokemus pohjautuu mm. kunnanjohtajana toimimiseen, joka ei koronakriisien tapaisiin tilanteisiin juurikaan valmenna.
Tällaiset oikeistohallitukselta perityt ongelmat lisättynä presidentin valtaoikeuskilpailulla antavat lujasti haasteita hallitukselle, joka kaikesta huolimatta on toiminut poikkeuksellisen luotettavalla tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liian spekulatiivinen ja tarkoitushakuinen ajatusrakennelma, jonka tarkoituksena on vain kätkeä hallituksen koronamokia. Ei sen puoleen, mikään muukaan hallitus ei olisi puhtain paperein selvinnyt tästä. Oikeistohallitukselta perityt ongelmat, höh. Positiivisia ongelmiahan ne olivat työllisyyden paranemisineen ja velanoton tasoittumisineen. Ainoa korjattava asia oli työttömien kiusaaminen turhalla aktiivimallilla. Muuten tämänkin hallituksen olisi pitänyt jatkaa tarkkaa säästölinjaa, ei Rinteen menolisäyksiä.
Tartuit kuitenkin vain tämän ja edeltävän hallituksen toimiin niitä kehuen/mollaten. Pitkässä juoksussa hallituksille on sattunut isoja virheitä ja tulokset ovat olleet huonoja. Siis mistä tämä jatkumo johtuu? Syyt ja niiden juuret ovat jossain muualla kuin nykyisen ja sen edeltäjän vallanvaihdossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastaan otsikkoon, ei ainakaan äänestämällä. Kepu hallituksessa, vaikka vaalien suurin häviäjä. Kansa halusi muuttaa äänestämällä hallituskokoonpanoa, kepulaiset eivät sitä tajunneet. Siinä suurin syy kannatuslukujen laskuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jopa tuli taas. Täyttä höpätystä. Kepua suorastaan rukoiltiin mukaan pelastamaan vasemmiston hallitushanke. Hallitukseen oli pakko ottaa eduskuntaenemmistö taakse saadakseen joku isohko puolue. Mahdollisuuksia oli tietysti Perussuomalaiset ja Kokoomus, mutta ne eivät kelvanneet Vihreille ja Vasemmistoliitolle. Rinteen kaatokin on osoittautunut demareille kultaa kalliimmaksi teoksi, eli demarit ovat siinäkin hyötyneet Kepusta. Ja suurin häviäjä taitaa olla itse Kepu, kun lähti mukaan Rinteen sekoiluhallitusohjelmaan. Suomalainen liianmonipuoluejärjestelmä ja blokkirajat ylittävä hallitusyhteistyö on suurin syy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansan vaaleilla valitsema eduskunta ja eduskunnan valitsema hallitus sekä työmarkkinajärjestöt ovat edelleenkin parhaita hoitamaan Suomen yhteisiä asioita, jotka ovat paremmin useisiin muihin valtioihin verrattunana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Onneksi kuiten ei yhden asian amatöörien populistipuolue ole nyt päässyt sotkeen Suomen asioita tälläisessa tilanteessa jos on tarvittu jämäkkyyttä! hyvä että ovat oppositiossa! Kiitos Jumalalle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämäkin ketju on keskittynyt taas kerran enimmäkseen juupas eipäs väittelyyn. Olisiko kaikki jo sanottu? Sanon lopullisen totuuden: ei mitenkään sellaista hallitusta, johon kaikki olisivat tyytyväisiä, eikä se ole edes tarpeellista. Mutta tietysti valehtelemisen politiikassa toivoisin loppuvan. Jokainen poliitikkohan joutuu valehtelemaan tullakseen vaaleissa valituksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"...eikä ihmisten mieleistä hallitusta saada,"

Lopetin tekstisi lukemisen tässä vaiheessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oppositio on hyvin kriisitilanteen tasalla ja tukemassa hallitusta, mutta epäilen, olisiko tilanne sama, jos poliittiset voimasuhteet olisivat toisin päin. Lääketieteellistä asiantuntemusta hallitukseen tarvittaisiin kipeästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ennemmin kuin ymmärrättekään, mutta persut tuo iloa elämään. Teukka & Laura saa meidät unohtamaan tämän kurjuuden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sillä että ei äänestetä kahta kertaa peräkkäin samaa edustajaa. Eikä varsinkaan sukulaisia eikä sitä joka jakoi karkkia kadulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei se noin yksioikoista ole ollut. Hallituksia on mustia, sinimustia, punamultaa, sinipunaisia joten kirjoa on riittänyt se on sitä demokratiaa. Se on Suomesta tehnyt hyvän paikan olla ja asua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomella on nyt erinomainen hallitus. Paras sitten Lipposen aikojen. Marin Ja Paavon välipääministerit olivat surkimuksia heihin verrattuina.

Kannattaa tutkia, mikä niillä on yhteistä, miten ne koottiin ja nimitettiin, ja toistaa sama myöhemminkin. Muuta ei tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole vaikea päätellä puoluekantaasi. Nytkin olisi vallalla hallituksen toimepiteistä jo moinen mökä, jos poliittiset voimasuhteet olisivat toisin päin. Olisi marssit ja muut riekkujaiset tasa-arvon puolesta ja mielenosoitukset ihmis- ja ties minkä oikeuksien ja vapauksien puolesta. Onneksi oppositiopuolueet ja heidän kannattajansa ovat ymmärtäneet kriisin ja tukevat hallitusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monet sanovat, että Lipposen hallituksen eläkepäätökset ovat nykyeläkeläisten köyhyyden perussyy. Eli Lipposen hallitukset okivat erinomaisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Euroopan unioniin kuuluu paljon maita. Vain yhdessä niistä on käytössä taitettu indeksi, kiiitos Lipposen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tornitalot ja korona

Hissit on tosiaan melkoisia viruspesiä. Kun joku sairas tai piilosairas aivastaa hississä, jää sinne leijumaan viruksia ... Lue lisää...
Ätshii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille