Aloita uusi keskustelu

Mitä jos Venäjä liittäisi palan Suomesta itseensä?

Aloittaja: Ei valitettavasti aivan täyttä utopiaa Politiikka 10.4.2019 09:25

Putinin suosio on Venäjällä laskussa ja hurjimmat ennakot ovat povanneet, että Venäjä saattaisi kohdistaa agression johonkin länsimaiseen Euroopan maahan. Tämä siksi, koska Ukrainan ja Georgian kaltaiset maat eivät enään jaksaisi kansaa hetkauttaa, vaikka niille pullisteltaisiin. Siksi jokin länsimaa olisi oiva kohde, koska sen avulla Putin voisi näyttää kansalle suurvaltamuskeleitaan, että uskalletaan sitä laittaa tarvittaessa eurooppalainen länsimaakin polvilleen.
On povattu, että Natoon kuulumaton Suomi olisi tähän tarkoitukseen oiva kohde. Skenaarioiden mukaan Venäjä liittäisi itseensä mitättömän palan Suomea, joka aiheuttaisi pahennusta, mutta sen takia ei kuitenkaan lähdettäisi Venäjää vastaan äärimmäiseen konfliktiin. Näin Venäjä voisi osoittaa kansalleen, että se voi ottaa maata haltuunsa myös lännessä ilman sotilaallista vastarintaa ja Putin keräisi kansan ihailua suurvallan päämiehenä.
Tämä olisi siis ihan pelkkää Putinin peliä. Venäjä ei tekisi maapalalla sinällään mitään, mutta silti saisi näyttää muskeleitaan, kun Suomessa ei katsottaisi kannattavaksi lähteä mitättömän maapalasen takia avoimeen sotaan.
Nämä hurjat skenaariot kuulostavat suomalaisten korviin varmasti karulta, mutta naiivia olisi väittää, etteikö tuollainen olisi ainakin teoriassa mahdollista. Siihen on olemassa aika selkeät suurvalta-aseman pönkittämisperusteet, kuten yllä jo esitin. Putin tarvitsee jossain välissä merkittävää kilpensä kiillotusta ja siihen eivät enään vanhat virret toimi. Näin ovat jotkin analyytikot todenneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 485 viestiä

Parasta sataan vuoteen on NL.n romahdus ja sen orjavaltioiden vapautuminen itsenäisiksi valtioiksi. Suurin osa näistä valtioista tunsi hyvin entisen isäntänsä ja kiiruhtivat pikimmiten Naton turviin, mikä onkin osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi.
Muutama hyväuskoinen valtio jäi ulkopuolelle Suomi mukaan lukien. Näissä uusissa Natomaissa ei tarvitse meidän tapaan uksia, että mitä jos ja mitä jos, ne voivat keskittyä täysillä maansa kehittämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päätit siis vastata itsellesi? Mutta miksi vaihdoit ihan hyvän nimimerkkisi taas kerran? Siis minun puolesta voit ihan hyvin käyttää samaa nimimerkkiä myös vastatessasi omaan aivan päättömään novelliin. Saamme aimo kokoelman latteuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putinin piti Munchenin turvallisuuskonferenssissa helmikuussa 2007 paljon huomiota herättäneen puheen. Puheensa lopussa putin arvioi 21. vuosisadan muodostuvan suurten muutosten vuosisadaksi, jonka aikana muodostuu suuria geopoliittisia vyöhykkeitä. Putin näkee Euraasian unionin muodostuvan geopoliittiseksi keskukseksi. Venäjän uusi suverenisuutta korostava politiikka on osa tätä kuvaa. Venäjä uhkaa länttä voimatoimin, ellei sitä hyvitetä 1990-luvulla koetuista ”nöyryytyksistä”. Putin totesi vuonna 2005, että "Neuvostoliiton hajoaminen oli vuosisadan (1900-luvun) suurin geopoliittinen katastrofi. Kauna ja kiristys. Venäjän viestien valossa ”ei ole sääntöjä eikä sopimuksia, joita ei voitaisi rikkoa historian ”vääryyksien” korjaamisen nimissä.
Venäjän soveltama ulko- ja turvallisuuspolitiikka perustuu eversti Duginin linjaamaan geopolitiikkaan, joka ei tunnusta vieraiden lähiulkomaiden itsenäisyyttä, saati ulkoisia valtakunnanrajojakaan. Putinin hallinnon harjoittaman sotapolitiikkaan tavoitteena on niiden samojen ulkorajojen saavuttaminen, jotka Venäjällä oli tsaarien vallan aikana, jolloin Suomikin oli osa Venäjää.

Presidentti Vladimir Putin rakentaa hajonneen Neuvostoliiton tilalle uutta imperiumia, Euraasian unionia, joka ei olisi uskottava ilman Ukrainaa. Kun Ukraina yritti lähteä omille teilleen, Venäjä miehitti Krimin niemimaan samanlaisilla metodeilla, joita natsi-Saksa käytti 1938 Itävallassa ja Tšekkoslovakiassa ja Neuvostoliitto Baltiassa 1940.

Aiheesta löytyy paljon luettavaa ja olemme valitettavasti itsekukin nähneet venäjän toimia vuosien varrella. Aloittaa voi esim. "Helsingissä esiintyvä Aleksandr Dugin: Suomi kuuluu Venäjän imperiumiin", löytyy guuglaamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tää on aivan käsittämätön väite.
Venäjä, Venäjän johto ei todella halua avointa sotaa lännen kans.

Ei Suomella ole tällaisessa tilanteessa kuin yksi vaihtoehto. "täysillä kimppuun".

Jos se tapahtuu saaristossa "Ruotsi ei seuraa sivusta".

Aivan turha puhua, et Venäjä on ylivoimainen, kun vastapuolella on paljon parempaa tekniikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todentotta, lisäksi olen alkanut itsekin hieman vierastamaan tätä USA/Naton tyrkyllä oloa. Mitenkä viimeksi kävi "parhaan mahdollisen liittolaisen" kaa? Kuten veteraanit sanoivatkin viime sodan jälkeen, ei enää koskaan tollon kaverin kaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksa on Suomen tärkeimpiä kauppakumppaneita. Saksa ei ollut niinkään tollo vaan Suomi säilytti itsenäisyyden Saksan avulla. Sotien jälkeen Saksa kuuluu maailman talousmaiden kärkeen kun venäjä on kaukana kärjestä. Venäjä on pelkkä raaka-aineiden tuottaja kun Saksa on monipuolinen teollisuusmaa.

Yhdysvallat on maailman talouden ja teknologian veturi ja Suomen tärkein kumppani puolustusyhteistyössä. Suomen tärkeimpiä vientimaita.n

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistellaanpa hetki mitenkä meidän suomalaisten olisi käynyt jos Saksa ja Hitler olisivat saaneet päättää mitä meille pitäisi tehdä? Ei taidettu rodullisesti olla oikein salonkikelpoisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistellaanpa hetki jos neuvostoliitto olisi vallanut Suomen. Puhekielemme olisi venäjä ja suomalaiset karkoitettu Siperiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta sakujen jälkeen ei tarvitsisi edes karkoitella kun oltaisiin uunin arinoilla kuten joku sattuvasti jo sanoikin. Onneksi venäjä pelasti meidät suomalaiset voittamalla Saksan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuonna 1809 Venäjä antoi Suomelle Autonomian ja ajoi Ruotsin asevoimat pois Suomen maaperältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on toiminut itsenäisenä valtiona sanan varsinaisessa merkityksessä vasta liityttyään Euroopan Unionin jäseneksi. Ruotsi on muuten ollut Suomelle hyvin merkittävä. Ruotsin aikana luotiin Suomen sivistys- ja hyvinvointivaltion perusta, lainsäädäntö, demokratian perusta, yliopisto, yhteyden Eurooppaan jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sipilä eroaa.

244 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeikä

Jaa niinkö. Meidän ikäluokka on maksanut eläkemaksuja neljäkymmentä vuotta. Olemme myös elättäneet omat vanhempamme ja k... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi