Aloita uusi keskustelu

Minne menet Ay

Aloittaja: Politiikka 16.10.2018 23:12

Ammattiyhdistysten valta piilee joukkovoimassa, jota johdetaan ylhäältä. Siksipä se liike on työpaikan tasolle aivan liian etäistä valtakunnantason politikkaa. Se ei ota huomioon sen kohdetyöpaikan tilannetta, joka nyt työllistää omat työläisensä. Pieni työpaikka on usein hyvä ja huomioiva paikka. Kun liitto tulee sinne, se perhepiirimäinen olemus loppuu. Omistajaa aletaan soimaamaan porvarina, kaikkine nimikkeineen, vaikka se yrittäjä tekee edelleen tuplatyön ja jopa enempi yrityksensä eteen. Ne vanhat yrityskohtaiset toimintatavat loppuvat. Tilalle astuu masinoitu katkeruus yrittäjää kohtaan.

Pieni yritys usein menestyy yhteistoimintansa avulla. Usein ne työntekijät palvelevat asiakkaitaan hyvin ja siinä samalla tekevät myyntityötä uusien työtilaisuuksien eteen. Sellaiset työsuhteet ovat kultaa. Ei niitä katkaista ennen kuin äärimmäisessä hädässä.

Työtilanne monessa pienissä yrityksissä on toimialasta riippuen kovasti vaihteleva. Töitä tulee ja toisinaan taas ei tule. Myös osaamisen ala vaihtelee. Monella alalla, esimerkiksi rakennus tai metallialalla, on paljonkin tarvetta väen vaihtumiseen. Kaikki tämä tarve tulee kilpailusta. Joku muu tekee edullisemman tarjouksen ja saa urakan tai myynnin. Me täällä Suomessa kilpailemme jo nyt Virolaisten ja jopa Espanjalaista halpatyötä vastaan. Emme voi pärjätä palkkakilpailussa heille joilta puuttuu kaikki eläkemaksut, lomakorvaukset ja palkkakin on nimellinen. Voimme pärjätä vain ylivertaisella työn laadulla ja luotettavuudella palveluissa sekä toimituksissa. Kun ammattiyhdistys tulee, se iskee kyntensä juuri näihin menestystekijöihimme.

Olen entinen ay aktiivi ja ymmärrän todella hyvin pienen ihmisen hädän työpaikkansa puolesta, olen nyt sitä mieltä että se irtisanomissuoja on ainoastaan hidaste ja myös kustannuserä työnantajalle. Se ei ole edes työntekijän etu. Se työntekijä pärjää paremmin jos se yritys menestyy ja jos se yrittäjä saa käyttää aikansa uusien työtilaisuuksien hankintaan. Suomessa on sosiaaliturva. Ajakaa ennemminkin sen kehittämistä kuin sitä irtisanomissuojaa. Nyt hallitus oli valmis keskustelemaan karenssin pituudesta irtisanomisen jälkeen. Tarttukaa siihen tarjoukseen ja etsikää sopua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 100 viestiä

Ay-liikkeelle on tärkeää, että tulevaisuudessakin Suomessa on palkanmaksukykyisiä yrityksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ay voi tulla nykyaikaan ennen kuin toimijat ovat vaihtuneet.
Muutos voi alkaa vain alhaalta päin. Eli vaihdetaan luottamusmiehet alle 35-vuotiaisiin, jotka eivät ole demaripositiivisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulun vielä ja siksi tiedän.
AY:ssä toimii täysin Marxin ajan prolelaariromantiikkaan jämähtäneitä jääriä. Ei mitään analyyttistä ajattelua globaalista taloudesta vaan ulkoa opittuja opinkappaleita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Demarit vastustavat kynsin hampain älykkäämpää työntekijöiden edunvalvontaa. Oma paikka on tärkein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän aloituksen kirjoittaja ei tiedä normaslista työelämästä mitään, istuu vain jossakin trollipöydän vieressä kirjoittelemassa. Kokeilis joskus aluksi vaikka puolipäiväistä oikeata työtä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olem puolet työiästäni ollut kuvailemissasi "oikeissa töissä" täällä Oulussa. Sen jälkeen yrittäjänä ja vähän muissakin palkallisissa tehtävissä. Tunnen taatusti ammattiyhdistyksen sisältä päin ja myös ulkoa. Olen työelämän puolella , en sitä vastaan. Sinä taidat uskoa tosissasi tuohon Ay:n voimankäyttöteoriaan. Elä ole sinisilmäinen! työtä on jos työ tuottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Olen entinen ay aktiivi ja ymmärrän todella hyvin pienen ihmisen hädän työpaikkansa puolesta, olen nyt sitä mieltä että se irtisanomissuoja on ainoastaan hidaste ja myös kustannuserä työnantajalle".
Niin, nyt sieltä turvasta eläkkeeltä käsin sitten louskutetaan leukoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan, mutta sinulta unohtuu irtisanomissuojan heikennyksen työllistävä vaikutus, ensin työkkärin täti työllistyy kun se etsii perustetta 3 kk:den karenssille sille irtisanotulle, sitten Kela virkailija työllistyy kun hän postittaa karenssi ilmoituksen sille irtosanotulle, ja sitten sen irtisanotun tekemä valitus karenssistaan työllistää valitusten käsittelytyöntekijän kun hän hylkää sen valituksen. Ja kaiken tuon työllistymisen lisäksi sen irtisanotun tilalle työllistyy yksi halvempi työntekijä. Jolloin kun 5 - 10 vastaavaa irtisanomista/halvempaan työntekijään vaihtoa tapahtuu muille samalla tai muilla työpaikoilla työllistyy taas työkkärin virkailija kun seutukunnan ostovoiman lasku aiheuttaa kauppakuolemia ja sen myötä uusien asiakkaiden käsittelyn tarvetta työkkärissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turvassa eläkkeellä? Olenko turvassa jos kolmasosa esimerkiksi juttutuvan keskusteluista iskee eläkkeiden määrään. Olenko turvassa myöskään siksi että pienyrittäjän eläke on usein pieni. Tämä ei ole mitään leukojenloksuttelua muutoinkaan. Omasi on sitä jos vaadit ansiotonta palkannousua yli yrityksesi maksukyvyn. Etpä oikeasti ymmärrä työnantajayrityksesi tuloksentekokyvyn tärkeyttä omalle kohdallesi ajateltuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Firmat ovat siirtäneet tehtävänsä kotitalouksille. Missä palkka viipyy ja kuka neuvottelisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurattaa, kun niin tekopyhät vasemmistolaiset yhtäkkiä vähättelevät lasten ruuattajättämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä uskon sopimiskulttuuriin enempi kuin lakkoiluun aina ensimmäisenä reagtiona. Tiedän että työpaikoilla on aina eturistiriitoja mutta usein ne ovat myös sitä tietämättömyyttä yrityksen tilanteesta. Keskustelu ja sopiminen parantaavat yhteistyötä ja edistävät myös tuloksen tekemistä. Niin pitäisi toimia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

AY-liike toimii omien johtajien etujen (=kohtuuttomien palkkojen) ajamista varten. Niiden etujen vuoksi myös eduskunnan päätöksiä voidaan halveksia ja aina vaalien alla keksiä syitä poliittiseen lakkoiluun.
Ay-liikkeillä menee kehnosti aina kun talous alkaa hiukan kehittyä, koska vain kurjuutta korostamalla tuo vanhanaikainen semantiikka puree.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

jos sota syttyy

104 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Vuosina 2011-18, jolloin y on täällä valitellut eläkkeiden ja valtion varojen loppumista, toteutunut kehitys on reaalima... Lue lisää...
Ei päätä eikä häntää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

8.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi