Aloita uusi keskustelu

Minne menet Ay

Aloittaja: Politiikka 16.10.2018 23:12

Ammattiyhdistysten valta piilee joukkovoimassa, jota johdetaan ylhäältä. Siksipä se liike on työpaikan tasolle aivan liian etäistä valtakunnantason politikkaa. Se ei ota huomioon sen kohdetyöpaikan tilannetta, joka nyt työllistää omat työläisensä. Pieni työpaikka on usein hyvä ja huomioiva paikka. Kun liitto tulee sinne, se perhepiirimäinen olemus loppuu. Omistajaa aletaan soimaamaan porvarina, kaikkine nimikkeineen, vaikka se yrittäjä tekee edelleen tuplatyön ja jopa enempi yrityksensä eteen. Ne vanhat yrityskohtaiset toimintatavat loppuvat. Tilalle astuu masinoitu katkeruus yrittäjää kohtaan.

Pieni yritys usein menestyy yhteistoimintansa avulla. Usein ne työntekijät palvelevat asiakkaitaan hyvin ja siinä samalla tekevät myyntityötä uusien työtilaisuuksien eteen. Sellaiset työsuhteet ovat kultaa. Ei niitä katkaista ennen kuin äärimmäisessä hädässä.

Työtilanne monessa pienissä yrityksissä on toimialasta riippuen kovasti vaihteleva. Töitä tulee ja toisinaan taas ei tule. Myös osaamisen ala vaihtelee. Monella alalla, esimerkiksi rakennus tai metallialalla, on paljonkin tarvetta väen vaihtumiseen. Kaikki tämä tarve tulee kilpailusta. Joku muu tekee edullisemman tarjouksen ja saa urakan tai myynnin. Me täällä Suomessa kilpailemme jo nyt Virolaisten ja jopa Espanjalaista halpatyötä vastaan. Emme voi pärjätä palkkakilpailussa heille joilta puuttuu kaikki eläkemaksut, lomakorvaukset ja palkkakin on nimellinen. Voimme pärjätä vain ylivertaisella työn laadulla ja luotettavuudella palveluissa sekä toimituksissa. Kun ammattiyhdistys tulee, se iskee kyntensä juuri näihin menestystekijöihimme.

Olen entinen ay aktiivi ja ymmärrän todella hyvin pienen ihmisen hädän työpaikkansa puolesta, olen nyt sitä mieltä että se irtisanomissuoja on ainoastaan hidaste ja myös kustannuserä työnantajalle. Se ei ole edes työntekijän etu. Se työntekijä pärjää paremmin jos se yritys menestyy ja jos se yrittäjä saa käyttää aikansa uusien työtilaisuuksien hankintaan. Suomessa on sosiaaliturva. Ajakaa ennemminkin sen kehittämistä kuin sitä irtisanomissuojaa. Nyt hallitus oli valmis keskustelemaan karenssin pituudesta irtisanomisen jälkeen. Tarttukaa siihen tarjoukseen ja etsikää sopua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 127 viestiä

Ammattijärjestöjen johdossa on ahneita ”leipäpappeja”, jotka rypevät rahassa ja äänestävät porvareita.
Pomot tekevät tietoisia tyhmyyksiä säilyttääkseen huippuetunsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa ei ole huutoäänestystä, vaan suljettu lippuäänestys. Äänestyskopissa ollaan yksin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa lukaista Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisu Palkansaajien järjestäytyminen vuonna 2017, jossa käy ilmi, että vuonna 2017 palkansaajien järjestäytymisaste oli 59,4 prosenttia, sillä ay-liikkeiden edunvalvonnan (palkansaajat ja työttömät) piirissä oli enään 1 413 632, kun taas kaikkiaan palkansaajia ja työttömiä oli 2 381 200.
Viime vuonna 2018 ay-liikkeiden oman ilmoituksen mukaan heidän jäsenkatonsa on jatkunut, jolloin heidän edunvalvonnan piirissä oli enään 1 367 000 jäsentä, joten järjestäytymisaste putosi jo alle 58 prosentin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäisen kappaleen tekstissä kerrotaan ylimpien Ay-pomojen tulevan työpaikalle noin vain, kuin ei asiaa olisikaan. Ei tunnu uskottavalta, eikä se myös niin ole tämä asia. Kun ja jos olet entinen Ay-aktiivi, niin sinun pitäisi tietää mikä on neuvottelujärjestys sekä miten se toimii. Toimenkuvasi Ay-aktiivina ja kenties liittosi lähimpänä edustajana työpaikalla ei näytä olleen kovinkaan hyvä.

Ei sinne työpaikalle tule liittojen pomot ja lakimiehet kutsumatta tuosta vain. Kun ne tulevat, niin ensin on ongelma sopimusosapuolten välillä, eli kina tai riita asiasta. Paikallisen liitonedustajan eli työpaikan luottamusmiehen pitäisi pystyä saattamaan asia sopimusten ja lakien mukaiseen järjestykseen. Ellei se onnistu, niin asiaahan lähdetään viemään ylöspäin molemminpuolisessa organisaatiossa, jos siihen halua on palkanmaksajallakin omassa järjestössään. Siirrytään siis piiritason miesten kanssa neuvottelupöytään, sovitaan asioista. Riita jatkuukin edelleen. silloin on aika tulla liiton lakimiesten paikalle ja pyrkimys laittaa asiat järjestykseen. Kun ei ole tukea sopimusten ja lakien vaatimuksille tai perusteita tässä mittakaavassa, niin yleensä se on palkanmaksaja asiassa oikeassa ja liittojen lakimiehet eivät edes tule paikalle. Silloin asia on loppuun käsitelty. Mutta, jos prosessi kuitenkin jatkuu nyt oikeusasteissa, niin silloin se änkyrä on siellä palkanmaksajan puolella pöytää. Ei liittojen pomot tule työpaikalle hengen nostatukseen tms. Kyllä pitää olla oikeaa asiaa.

Palkanmaksajallakin on velvollisuutensa hoitaa firmaansa siihen malliin, että työpaikat säilyvät. Kun työtä ei saa myydyksi, niin syytetään työntekijöitä, kohtuuttomia sopimuksia, isoja palkkoja yms. Kun ei pysty tai kykene, niin miksi pitää alkaa leikkiin mukaan? Se mitä jostakin urakasta jää viivan alle, voi olla myös hämärtynyt käsite siitä, mikä on tulos jolla työtä voi saada. Ei se ole syy alkaa potkimaan palkansaajaa. Oma syy se voi olla, kun ajaa firman alas, eli harkittu riski tai ainakin pitäisi olla.

Palkanmaksajallakaan ei ole velvollisuutta maksaa palkkaa työstä jos sitä ei ole. Tähänkin on selvät sääntönsä olemassa, jotka luottamusmiehen pitäisi tuntea, ilman että lähtee organisaatiostaan asioita kyselemään. Kun työtä ei ole, niin silloin sitä ei ole. Peli on raakaa siinä asiassa. Takaisin otto velvollisuuttakin pitäisi pystyä valvomaan, joka yleensä jää tekemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisissa sanottiin, että vienti alkaa sakkaamaan. Jos demarit tulee hallitukseen alkaa suomen alamäki ja lujaa. Lama ja työttömyys tiedossa. Onneksi olen eläkkeellä ja säästöjä sen verran, että pärjätään vaikka lama iskisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

En ole poliittisesti aktiivinen. Mutta en ymmärrä sitä, että kun on nousukausi Ja vienti vetää, niin vientiä ruvetaan sabotoimaan lakoilla. Kenen etu se on? Vastaus on selkeä järjellä ajateltuna: ei kenenkään etu. Ei tietenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilinen Kaleva: Puheenvuoro: Ensi vaalikausi ratkaisee Suomen tulevaisuuden – teollisuuden pitää olla politiikan keskiössä
"Teollisuuden toiveet eivät liity puoluepolitiikkaan tai keinotekoiseen työnantajien ja työntekijöiden vastakkainasetteluun. Huolen jakavat yhtä lailla Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvola kuin Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto, jotka ansiokkaasti yhdessä kampanjoivat teollisuuden toimintaedellytysten puolesta."
Teknologinen muutos kiihtyy. Meillä ei ole varaa hukata toista vaalikautta.

Kannattaa lukea koko juttu Kalevasta. Löytyy Kalevan verkkosivuilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eteenpäin,ihan oikesuturvan vuoksi!
Sain ylityöt pois vasta "Hovissa",kun paikallinen oikeus oli Työntajani hallussa!
Tuomio: Kun ei ole osakas,niin ylityöt on maksettava!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkien ammattiyhdistysten pomot äänestävät RKP:tä, Keskustaa tai Kokoomusta.
Lisäksi he tekevät toimia, jotka ovat haitaksi jäsenilleen mutta tietävät sillä jatkavansa uraansa hillotolpalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhteiskunnassa pitäisi olla yhdessä sovitut pelisäännöt. AY-liike edustaa työntekijöitä ja joku toinen taho työnantajia ja sitten on tahot jotka eivät halua pelata yhteisillä säännöillä. Heitä kutsutaan anarkisteiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksityisyrittäjän huoneentaulu.

1) Yksin tehden pärjää,juuri ja juuri
2) Kaksi; jakamalla ei asia parane
3) Kolme;varma katastrofi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansainvälisessä kilpailussa Suomen yrittäjien osaamisen taso ei ole riittävä, josta Ay-väki on huolissaan.
Myös yrittäjiltä on vaadittava tuloksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei osaa, tee tai pärjää yksin. Yrittäjä valitsee joukkueen pärjätäkseen. Eri roolien pelaajat pärjäävät yhdessä jos on voittamisen tahto. Tällä hetkellä se tahto puuttuu. Nyt vaatii jokainen itselleen enemmän ja voimat menevät siinä. Lakkoillaan. Sotkitaan omaa pesää. Kadehditaan. Ollaan tekevinään.

Ammattiyhdistykset ovat väärällä tiellä. Ne menevät sitä ikivanhaa kärrypolkua joka on jo usein aiemmin koluttu tyhjiin. Maailma muuttuu nyt! Nyt pitää löytää uudet tavat menestykselle ja oikeudenmukaiselle tuloksenjaolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy olla todella huolestunut yrittäjyydestä, jos "Kukaan ei osaa, tee tai pärjää yksin.", ja lakkoilevatkin, vaikka jokaisella yrittäjällä on täysi vastuu yrityksestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä enempi huolestuttaa edellälausumasi mietelmät, joiden takana vaikuttaa olevan ajatus että se on sen yrittäjän vain pärjättävä. Se toki tekee parhaansa ja pyrkii eroon huonosta työvoimasta. Saattaapa jopa siirtää yrityksensä Aasian maihin. Osalla kuitenkin on ajatus ja tahto pärjätä täällä. Hyvääkin väkeä vielä on. He työllistyvät aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työvoiman poispotkimisen sijaan yrittäjän tulisi keskittyä kehittämään jotain, jolla on maailmalla kysyntää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yrittäminen noin yksinkertaista ole. Kaikkihan sitä silloin tekisi.
Useimmilla aloittavilla ei ole peruspääomaa,joten tuet alkutaipaleella ovat elintärkeitä.
Tottahan useimmat haluaisivat kehittää jotain mullistavaa,mutta kun aika paljon on jo keksitty,ja myös toteutettu.
Poispotkiminen osoittautuu välttämättömäksi,mikäli vaakakupissa on oman elämän kaatuminen velkahelvettiin osaamattoman/haluttoman työntekijän takia. Tosin tätäkin on turhaan paisuteltu,kun kyse on lähinnä marginaalista.
Suuri osa tosin perustaa yrityksen vain itseään varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai on ay-liike huolissaan yrittäjän osaamisesta, pitäs melkein nauraa. Ei tä ole koskaan hyväksyneet edes yrittäjän työttömyysturvaa. Moni lähtis yrittäjäksi, mutta on kovat riskit, jos menee kanttuvei. Suomessa sitten on melkein rikollinen , sitten onkin sossun asiask ja velka vankeus loppuelämäksi. Pienyrittäjän eläketurva on surkea. Enpä ole kuulut kannustavaa puheenvuoroa ay- liikkeeltä, päinvastoin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on duunarien turva,duunarit olisi matala palkka orjatöissä,jos ei olisi AY-liitot puolustamassa duunareiden etuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikko Salmi solvaa lestoja facebook-tilillään

Remonttiyrittäjät ja koko bisnesporukka yhdistyksellä ymmärtää ettei saatu maine ole sattumaa. Lue lisää...
Sori

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi