Aloita uusi keskustelu

Minne menet Ay

Aloittaja: Politiikka 16.10.2018 23:12

Ammattiyhdistysten valta piilee joukkovoimassa, jota johdetaan ylhäältä. Siksipä se liike on työpaikan tasolle aivan liian etäistä valtakunnantason politikkaa. Se ei ota huomioon sen kohdetyöpaikan tilannetta, joka nyt työllistää omat työläisensä. Pieni työpaikka on usein hyvä ja huomioiva paikka. Kun liitto tulee sinne, se perhepiirimäinen olemus loppuu. Omistajaa aletaan soimaamaan porvarina, kaikkine nimikkeineen, vaikka se yrittäjä tekee edelleen tuplatyön ja jopa enempi yrityksensä eteen. Ne vanhat yrityskohtaiset toimintatavat loppuvat. Tilalle astuu masinoitu katkeruus yrittäjää kohtaan.

Pieni yritys usein menestyy yhteistoimintansa avulla. Usein ne työntekijät palvelevat asiakkaitaan hyvin ja siinä samalla tekevät myyntityötä uusien työtilaisuuksien eteen. Sellaiset työsuhteet ovat kultaa. Ei niitä katkaista ennen kuin äärimmäisessä hädässä.

Työtilanne monessa pienissä yrityksissä on toimialasta riippuen kovasti vaihteleva. Töitä tulee ja toisinaan taas ei tule. Myös osaamisen ala vaihtelee. Monella alalla, esimerkiksi rakennus tai metallialalla, on paljonkin tarvetta väen vaihtumiseen. Kaikki tämä tarve tulee kilpailusta. Joku muu tekee edullisemman tarjouksen ja saa urakan tai myynnin. Me täällä Suomessa kilpailemme jo nyt Virolaisten ja jopa Espanjalaista halpatyötä vastaan. Emme voi pärjätä palkkakilpailussa heille joilta puuttuu kaikki eläkemaksut, lomakorvaukset ja palkkakin on nimellinen. Voimme pärjätä vain ylivertaisella työn laadulla ja luotettavuudella palveluissa sekä toimituksissa. Kun ammattiyhdistys tulee, se iskee kyntensä juuri näihin menestystekijöihimme.

Olen entinen ay aktiivi ja ymmärrän todella hyvin pienen ihmisen hädän työpaikkansa puolesta, olen nyt sitä mieltä että se irtisanomissuoja on ainoastaan hidaste ja myös kustannuserä työnantajalle. Se ei ole edes työntekijän etu. Se työntekijä pärjää paremmin jos se yritys menestyy ja jos se yrittäjä saa käyttää aikansa uusien työtilaisuuksien hankintaan. Suomessa on sosiaaliturva. Ajakaa ennemminkin sen kehittämistä kuin sitä irtisanomissuojaa. Nyt hallitus oli valmis keskustelemaan karenssin pituudesta irtisanomisen jälkeen. Tarttukaa siihen tarjoukseen ja etsikää sopua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 113 viestiä

Yksityisyrittäjän huoneentaulu.

1) Yksin tehden pärjää,juuri ja juuri
2) Kaksi; jakamalla ei asia parane
3) Kolme;varma katastrofi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansainvälisessä kilpailussa Suomen yrittäjien osaamisen taso ei ole riittävä, josta Ay-väki on huolissaan.
Myös yrittäjiltä on vaadittava tuloksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei osaa, tee tai pärjää yksin. Yrittäjä valitsee joukkueen pärjätäkseen. Eri roolien pelaajat pärjäävät yhdessä jos on voittamisen tahto. Tällä hetkellä se tahto puuttuu. Nyt vaatii jokainen itselleen enemmän ja voimat menevät siinä. Lakkoillaan. Sotkitaan omaa pesää. Kadehditaan. Ollaan tekevinään.

Ammattiyhdistykset ovat väärällä tiellä. Ne menevät sitä ikivanhaa kärrypolkua joka on jo usein aiemmin koluttu tyhjiin. Maailma muuttuu nyt! Nyt pitää löytää uudet tavat menestykselle ja oikeudenmukaiselle tuloksenjaolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy olla todella huolestunut yrittäjyydestä, jos "Kukaan ei osaa, tee tai pärjää yksin.", ja lakkoilevatkin, vaikka jokaisella yrittäjällä on täysi vastuu yrityksestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä enempi huolestuttaa edellälausumasi mietelmät, joiden takana vaikuttaa olevan ajatus että se on sen yrittäjän vain pärjättävä. Se toki tekee parhaansa ja pyrkii eroon huonosta työvoimasta. Saattaapa jopa siirtää yrityksensä Aasian maihin. Osalla kuitenkin on ajatus ja tahto pärjätä täällä. Hyvääkin väkeä vielä on. He työllistyvät aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Työvoiman poispotkimisen sijaan yrittäjän tulisi keskittyä kehittämään jotain, jolla on maailmalla kysyntää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on duunarien turva,duunarit olisi matala palkka orjatöissä,jos ei olisi AY-liitot puolustamassa duunareiden etuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ay-liikkeelle on tärkeää, että tulevaisuudessakin Suomessa on palkanmaksukykyisiä yrityksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin tärkeää olisikin, että kilpailukyky säilyisi. Pienen ja syrjäisen kansan pitää tehdä enempi pärjätäkseen muuttuvassa maailmassa.
Nyt eletään todella muutoksen aikaa. Robotiikka on kovasti tuloillaan ja siksipä työelämä muuttuu nyt hurjaa vauhtia. Nyt pitää tehdä oikeita asioita, ei lakkoja. Nyt pitää turvata työtätekevien ja sitä paitsi jäävien tulevaisuus. Tuo ei todellakaan tarkoita sitä että syrjäydytään ja syrjäytetään. On tärkeää että jokaisella on arvo myös tuottajana.

Ammattiyhdistysliike nyt keskittyy turvaamaan työssäkäyvien oikeudet. Irtisanomissuoja ja lomautusten jälkeiset uudelleen työllistämisen velvoitteet ovat juuri tätä. Yritykset pyritään näin pakottamaan palaamiset vanhaan. Yritysten osaamisalan uudistuminen tällaisen kriisin jälkeen on jopa hankalaa. Näin ei saisi olla vaan yrityksen pitäisi voida palkata aina paras mahdollinen osaaminen ja työntekijällä pitäisi olla aina mahdollisuus hankkia se paras osaaminen. Puhun koulutuksesta, sosiaaliturvasta ja työelämän jaksoista yhtenä pakettina.
Nykyaikana on myös huolehdittava edunvalvonnasta. Se on jopa helppoa jos työvoima saa tarvittavan tiedon yrityksen hallinnosta. Lakkoase voi olla olemassa mutta sen käyttö nykyiseen malliin on vastuutonta. Vastuutonta on myös kaikki asiaton kritisointi yrityksen "ryöstöporvareista, pakkotöistä ja köyhien kurjistamisesta". Osaatte parempaa, jos haluatte!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ay voi tulla nykyaikaan ennen kuin toimijat ovat vaihtuneet.
Muutos voi alkaa vain alhaalta päin. Eli vaihdetaan luottamusmiehet alle 35-vuotiaisiin, jotka eivät ole demaripositiivisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulun vielä ja siksi tiedän.
AY:ssä toimii täysin Marxin ajan prolelaariromantiikkaan jämähtäneitä jääriä. Ei mitään analyyttistä ajattelua globaalista taloudesta vaan ulkoa opittuja opinkappaleita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demarit vastustavat kynsin hampain älykkäämpää työntekijöiden edunvalvontaa. Oma paikka on tärkein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta keskiyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

367 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa, läpileikkaus oululaisista

Minä mitään vääristele! Se on vain propagandaa!! Samaahan se suotaa tenavakin vailla mitään faktaa, vuodesta toiseen itk... Lue lisää...
Tanhutähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi