Aloita uusi keskustelu

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

Aloittaja: Tenavainen Tähtönen Politiikka 19.2.2020 19:29

Sisäministeriön kansliapäällikön valinnassa vedottiin painotuksiin, joita ei ollut kansliapäällikön hakuilmoituksessa. Painotukset ovat ilmenneet vasta vaiheessa, jolloin jäljellä oli enää kolme kärkiehdokasta. Sisäministeriön hallinto- ja kehittämisosaston päällikkö Jukka Aalto vahvistaa, että myöhemmillä painotuksilla oli selkeä vaikutus valintaan. Näin pätevin eli suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari (kok.) ei tullut valituksi. Ohisalo (vihr.) on läpinäkyvästi tieten tahtoen junaillut virkaansa ideologis-poliittisis-taktisista syistä Kirsi Pimiän (vihr.).

Nyt perustuslakivaliokunta katsoo, ettei se voi painaa villaisella Haaviston (vihr.) toimintaa, vaan tapauksen selvittäminen vaatii poliisitutkinnan. On viitteitä, että yritys siirtää kokenut konsulipäällikkö Tuominen muihin tehtäviin oli kosto.

Rinteen hallituksen ministereillä oli 15 poliittista valtiosihteeriä. Erityisavustajia oli tuolloin 65. Marinin hallituksen osalta määrä on ollut 69 erityisavustajaa ja 15 valtiosihteeriä eli tuplasti enemmän kuin Sipilän hallituksella. Jopa entinen kansliapäällikkö on joutunut toteamaan kuinka ”Haluttiin vain kavereille mukavia ja kallispalkkaisia töitä.” Kyseessä on demokratian vastaisesti poliittinen piilotuki hallituksen puolueille.

Vaalien alla luvattiin paljon ja nostateltiin laineita aiheista, joista emme ole kuulleet juurikaan vaalien jälkeen tai ne on siirretty seuraavalle hallitukselle – hoitajamitoitus (piti olla vaalien alla demari Kirun mukaan 15 min homma), terapiatakuu, koulutusmiljardi, poliisien määrä, vappusatanen jne. Toimet 75 % työllisyysasteen saavuttamiseksi, omistajaohjauksen linjaukset. Hoivakotien ongelmat olivat esillä sopivasti vaalien alla, mutta ei enää vaalien jälkeen.

Historian kirjoihin on jäänyt kuinka Rinteen (dem.) hallitus oli yksi lyhyimmistä (188 hallituspäivää), Marinin (dem) vasemmistohallitus on juuri ja juuri saavuttanut 72 päivää. Muistamme kaikki, kuinka Suomen historian pitkäikäisin hallitus on Sipilän hallitus 1470 päivää.

Rinteen hallitus kaatui valehteluun ja lakkojen masinointiin.

Vasemmiston apupuolueen keskustan sisällä kuohuu.

Marinin hallitukselle on sadellut vakavia varoituksia holtittomasta talouden käytöstä aina ulkomaita myöten. Kuinka pitkään näin enää voi jatkua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 1007 viestiä

Marinin hallitus jatkaa vaalikautensa viralliseen loppuun saakka, ja seuraavissa vaaleissa nykyinen pääministeri tulee saamaan äänivyöryn jota ei ole Suomen historiassa aikaisemmin nähty.

Erittäin hyvin epidemiaa vastaan taisteleva Marinin hallitus saa kiitosta joka puolelta, ja hyvistä syistä, he nähneet kokonaistilanteen laajasti ja myöskin ymmärtäneet tilanteen jatkuvuuden arvostelijoitaan paljon kauemmaksi ja hyvällä ammattitaidolla alkaneet valmistella ratkaisuja tulevaisuutta varten.

Loistava naisviisikko todellakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministereitä ainakin lähtee vaihtoon. Ensimmäisenä on vaihtoon on menossa Ohisalo ainakin politiikkaa läheltä seuraavien some-kavavien mukaan. Lähtölaskenta on alkanut, koska sisäministerimme ei ole pystynyt nousemaan vaativien tehtäviensä vaatimalle tasolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministerit lukevat kiltisti, mitä talouden ja terveyden asiantuntijat ovat käskeneet sanoa. Mennään kriisi ohi näillä käytännöillä.
Tiedotustilaisuuksissa on jo jotain koomista. Tarkkaile!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärä ja tarkoitushakuinen johtopäätös. Ministerit osoittavat asennetta, tarkkuutta ja ammattitaitoa siinä, että pitäytyvät puhuessaan heidän omissa ennakkoon harkituissa muistiinpanoissansa. Näin vakavien asioiden parissa ei hihhuloida ja mutuilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Ammattitaitoa??? Päällepäin näkyy, että ainoastaan Lintilä ja Henrikson ovat sisäistäneet puhumassa asiat.
Muut puhuvat kuin katekismusta ulkoa opettelevat rippikoululaiset. Katso itse!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aluksi ajattelin, että ei tästä mitään tule. Mutta nyt tilanne on vakiintunut. Sipilä ja Niinistö päättävät, virkamiehet kirjoittavat tekstit ja Marin etc käyvät lukemassa ne. Tätä tapaa voisi miettiä jatkossakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika ala-arvoistelua! Kyllä nykyinen hallitus on toiminut todella hyvin. Kysymys: osaisitko sinä selittää asiat lainopillisissa asioissa yms. tuosta vaan ilman koulutusta? Marin varmistaa asian papereista, että se tulee olemaan tosiasioissa pysyvä. Mitä tulee kansanedustajien samaan asiaan, niin kyllä siellä luetaan yksinkertaisia kysymyksiä paperilta, vaikka edellinen vastaus ko. kysymykseen on antanut vastauksen. Tämä se vasta naurettavaa on. Kuullun ymmästämisessä lienee ongelmia. Hyvin harva kansanedustaja tekee esimerkiksi kyselytunnilla kyselyn ilman paperia. Ainostaan kokeneet ja/tai asioihin perehtyneet pystyvät keskustelemaan asioista ilman apuvälineitä. Ministerit kuten kansanedustajatkaan eivät ole monien eri alojen asiantuntijoita. Hyvä jos kansanedustajat ymmärtävät edes murto-osan asioista. Jos meillä olisikin eri alojen osaavia ministereitä, niin kansanedustajiksi tai ministereiksi voisivat tulla runsaiden opiskelujen vuoksi vasta keski-iän jälkeen. Kyllä Marin yhdessä hallituksen kanssa tekee tarvittavat päätökset, eikä siihen tarvita sivullisia! Meillä on todennäköisesti paras hallitus pitkään, pitkään aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eniten on äänessä ne,jotka ovat "kuivilla" kaikissa tilanteissa,kun on aikaa haukkua muita,joilla ei ole muuta velvollisuutta,kuin Puollustaa Suomea,eritoten niitä,joilla on eniten menetettävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaatuu eli kompastuu heti, kun Korona on on ohi! Onneksi meillä on Niinistö presidenttinä, hän pitää hallituksen viisikon siihen asti kurissa, jopa Ohisalonkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivänselvää on, että nyt ollaan kajoamassa yksityisten palkkoihin ja omaisuuteen "yleisen edun nimissä" - Pankkeja ja finanssialaa ollaan pelastamassa, ei ihmisiä. Viruksen varjolla on nyt käynnistymässä ihmiskunnan historian suurin omaisuuden, vapauden ja vallan uusjako.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

LAIN kolmannen kohdan soveltaminen avaa hallitukselle hyvin voimakkaan keinovalikoimat.

Se mahdollistaa muun muassa maksuliikkeen, sähkön käytön ja kaukolämmön rajoittamisen. Tämän lisäksi säännöstelyn alaisiksi voidaan saattaa polttoneste, maatilatalouden alkutuotanto, teollisuustuotanto ja lämmityspolttoöljy.

Esimerkiksi vähittäiskaupan säännöstely takaisi lain mukaan sen, että elinkeinonharjoittaja saa luovuttaa väestön toimeentulolle välttämättömiä kulutushyödykkeitä kuluttajalle vain ostolupaa vastaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille