Aloita uusi keskustelu

Millainen maa olisi Venäjä tänä päivänä, jos demokratia olisi päässyt kehittymään?

Aloittaja: Politiikka 5.8.2018 10:01

Suuri ja värikkään historian omaava Venäjän maa oli olemassa olonsa tärkeimmällä vedenjakajalla elokuussa 1991, kun Neuvostoliitto romahti omaan mahdottomuuteensa. Jos Boris Jeltsinin alkuun panema demokraattinen kehitys olisi saanut jatkua ja voimistua, kuten pieni väräjävä liekki saa lopulta nuotion loimuamaan, Venäjä olisi nyt melkoisen toisenlainen maa ja hyvin myönteisessä mielessä.

Olisi todennäköistä, että Venäjä olisi nyt rauhanomainen ja koko ajan vaurastuva suuri valtio ja sopeutuisi hyvin Euroopan valtioiden joukkoon. Vauraus ja kansan elintaso olisi vähintäänkin nykyisten Itä-Euroopan valtioiden, kuten Puolan tasolla. Kuka ties vaikka EU:n jäsenmaa. Demokraattinen ja luotettava hallinto olisi houkutellut monenlaiset kansainväliset yritykset yhteistoimintaan, jotta Venäjä olisi voinut hyödyntää luonnonrikkauksiaan omaksi hyväkseen. Näinhän läntisessä maailmassa ja Austraaliassakin on tapahtunut, ja se on ollut avain kehitykseen ja hyvinvointiin.

Ja entäpä Euroopan turvallisuustilanne. Ei olisi tapahtunut Krimin valloitusta eikä Itä-Ukrainan sodan käynnistämistä, sillä demokraattinen Venäjä olisi noudattanut kansainvälistä oikeutta ja omia sitoumuksiaan, kuten ETYK:in päätösasiakirjaa rajojen loukkaamattomuudesta.
Kun kansainvälinen jännitys olisi hälventynyt ja luottamus lisääntynyt, Yhdysvaltain ja Venäjän suhteet voisivat olla nyt, jos eivät aivan rakastettavat, niin ainakin asialliset, luottavaiset ja rakentavat. Niitä suhteita voisi jopa verrata Saksan, Britannian ja Yhdysvaltain suhteisiin ennen herra Trumpia.
Natokin olisi saanut aivan uuden merkityksen, ellei nyt aivan lopetuksen, niin ainakin "järjestyspoliisin" aseman niin sanotun kolmannen maailman suhteen.

Kyllä se vaan on niin, että kautta historian nykypäivään saakka vallanhaluiset diktaattorit ovat pilanneet maailman nujertamalla kansan tahdon ja saaneet aikaan loputtomat sodat, talouksien romahtamiset, sivistyksen tuhon sekä ennen muuta kansojen loputtomat kärsimykset. Demokratian ansiosta läntinen maailma on tänä päivänä sitä mitä on. Välillä eurooppalaisen sivistyksen kehto Saksa päästi valtaan diktaattori Hitlerin, joka aiheutti valtavan, myös oman maansa tuhon ja kymmenien miljoonien ihmisten kuoleman ja satojen miljoonien ihmisten kärsimyksen. Sitä kaikkea ei ihmiskunta saa unohtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 45 viestiä

Jos temokratia olisi tullut venäläisten järjestelmäksi, iin kyllä olisi turvaton olo. Venäläiset ovat erittäin isänmaalisia. Sitä asiaa on suomettuneessa kotimaassamme vaikea ymmärtää, kuten juttutuvassa jokainen havaitsee maanpuolustuskeskusteluissa eli teollisen kisoissa. Sillon voisi Venäjän lljetamisella ratsastava korostava puolue saada vallan ja johtaa valloitusretkiin ja kansainvälisiin ongelmiin vieläkin pahemmin kuin nykyään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset äärioikeistolaiset pitävät Venäjää ihannevaltionaan juuri siksi, ettei sinne ole demokratia päässyt pesiytymään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjän kieltä osaavana, Venäjällä ja Neuvostoliitossa monia vuosia asuneena sanosin että 90-luvun villeistä vuosista ei oikeastaan voinut seurata kuin jonkinlaisen kovan otteen omaavan johtajan paluu. Valitettavasti.

Tähän on useitakin syitä 90-luvulla: ideaalien puuttuminen, kirkon heikko aseman 90-luvun alussa, heikko johtaja, suurvalta-aseman katoaminen, armeijan heikentyminen, vaihtoehtojen puuttuminen (kommunistit vs. Jeltsin), palkkojen maksun jatkuva myöhästely kuukausia, mafian valta (se oli rajua menoa) jne jne.

Esim. Javlinskillä ei ollut mitään mahdollisuuksia tulla valituksi pressan vaaleissa.

Minusta tuo Venäjän demokraattinen kehittyminen on ihan teoreettinen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saamme kiittää Yhdysvaltoja nykyVenäjästämme. Jos se ei olisi toisessa maailmansodassa antanut Venäjälle, niin suuria apuja, niin maa olisi pistetty ruotuun. Nyt sitten asumme korruptoituneen ja arvaamattoman suurvallan naapurina. Yhdysvaltalaiskenraali George S. Patton totesi jo toisen maailmansodan lopulla, että voitimme väärän vihollisen, koska näki Neuvostoliiton todellisena vihollisena. Oikeassa lopulta olikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämänpäivän keskusteluissa pitäisi olla ekomittari maiden keskinäisessä vertailussa.
Pohjois Korea olisi palkintosijalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Toivoton tapaus nykymuodossaan. Venäjän pitäisi ensin hajota kymmeniksi kansallisvaltioiksi, joiden sisäinen koheesio olisi parempi ja joihin tulisi henkistä virtaa itsenäistymisen myötä. Osa näistä voisi onnistua kehittymään demokraattisiksi, osa ei. Vaatii paljon saada suunnattua huomio omien olojen aitoon kehittämiseen nykyisen vihamielisen ekspansioeetoksen sijasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäläisten keski-ikä olisi korkeampi kuten elintasokin. Venäjä valmistaisi kehittämiään merkkituotteita vientiinkin. Oligarkkien varat olisivat pienemmät eivätkä rahat karkaisi nykyisessä määrin turvaan ulkomaille.
Joitakin pieniä uusia ongelmia kuitenkin syntyisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjällähän oli osan suom alaisenkin vasemmiston ihailema "kansandemokratia" järjestelmä lähes koko 1900 luvun ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viro aloitti demokratiana Neuvostoliiton romahduksen jälkeen ja nyt sillä on asiat hyvällä mallilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä ei pitäisi Natoa vihollisenaan, ja niinpä Euroopan maat voisivat keskittyä kriisinhallintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka Saksa on nykyään sivistyneemmästä päästä maita tällä pallolla, niin kyllä on osittain syypää tämänhetkiseeseen tilanteeseen, jolle loppua ei näy, Venäjän moraalittomuuteen, he sysäsivät Leninin sinne. 1917 tapahtui rikollisten invaasio, joka näkyy ja voimistuu vielä tänäkin päivänä, 17 vuoden mullistukseessa Venäjällä aukaistiin vankilat ja tapettiin sivistyneistö, joka vaikuttaa vieläkin. Venäjällä ottivat vallan rikolliset ja vapautetut maaorjat, joita oli vielä siellä 1917, uskomatonta. Sitten tuli vielä siellä suurkalifi valtaan, vuoristorosvo, mitä tästä voi tulla, kaaos, joka vaikuttaa vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjän demokratia on kehittynyt paljon pidemmälle kuin Suomen siitä hyvänä esimerkkinä pridekulkueen kieltäminen Pietarissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelkäsivätköhän, että kulkueessa näytetään ruoskintakuvia/videoita tai jotakin dildo pers-juttuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö muutamilla ihmisillä ole enää muuta mielessä kuin Venäjä?
Tuntuu jo siltä, etteivät tule toimeen ilman Venäjää.
Lienee mennyt jo pakkomielteen puolelle ja se sanelee jokapäiväisen elämän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäähän lähinaapurista olla ajantasaista tietoa esillä, keskusteltavaksi. Suurimmalle osalle Venäjä toki on virtahepo olohuoneen nurkassa eli ollaan kuin sitä ei olisi olemassakaan, koska siinä se on, eikä millään konstilla sisäsiistiksi tunnu oppivan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjästä on apua,kun sillä voi unohtaa omat ongelma! MM. velkansa; MIn. 22.000,-/Silmienväli vauvasta vaariin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajuja kannanottoja 26-vuotta vanhasta valtiosta?
En enään uskalla yöpyä Virossa,kun "vaarallinen raja" ihan siinä lähellä! Suomessa elämä on helpompaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä on geopoliittinen katastrofi, maapallonkokoinen. Venäjä aikojen alussa syntyi ei kenenkään maalle ja Venäläistä kansallisuutta ei ollut olemassakaan, kaikki sekaisin. Silloinen tyhjiömaa vaan annettiin jollekin, mutta maailma on muuttunut moneen suuntaan. Ei ole oikein että yksi maa on niin kieroitunut, että voi painostaa koko maapalloa ja sen takia sadattuhannet ihmiset menettävät henkensä, entä rahamäärä, niin käsittämätön määrä miljardeja menee tämän terrorismin takia, sillä rahamäärällä kaikki eläisi herroiksi, myös rosvot. USA ennen jotenkin jarrutti tätä Venäjän terrorismia, mutta nyt on tämäkin maa on dementoitunut niin paljon, että USA on menettänyt suuren osan vaikutusvallasta ikuisiksi ajoiksi. Maapallon pitää liittyä yhteen ja lopettaa tämä rikollisuus ja mikä tärkeintä, EU:n pitää mennä järjestönä Natoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä ei ole kokenut mitään romahdusta! vaan normaalia kehitystä kansakuntana. Jota Amerikan Yhdysvallat ovat koitaneet iät ja ajat sotkea ja kehittää. Sairaanloiseksi järjestelmäksi missä itse vainoharhoineen elävät! Venäjällä on demokratia sitä parasta nykytasoa. Siellä ei ammuta mustaihoisia poliisin toimesta kaduille eikä minnekkään EIKÄ MINKÄÄN VÄRISIÄ!! Kuten Ameriikassa noin 4000 ihmisen vuosivauhtia. Monet aseettomina olleita. Mutta kun auto ei käynnisty ilman virataavaimia taskuja on pakko kaivaa . . .

Samassa tömähtää luodit rintaa tai otsaan! Maa jossa on pistetty presidenttejä sekä ihmisoikeus aktivisteja lihoiksi enemmän, kuin MISSÄÄN MUUSSA MAASSA KOSKAAN JA IKINÄ! Suomi palvoo maata jenkki johtajien alla. Suomesta lennetään valtion Jet suihkukoneella asiakseen kuuleman vainoharhaisen maan uusimmat vainoharhat itäisestä naapuristamme.

Mitä Krimin valloituksen tulee . . . on huruukkojen ja akkojen puheita . . Miksi Venäjä olisi itse itseään valloittanut? Krimi on ja kuuluu ja on AINA! kuulunut Neuvostoliittoon ja nyt arvoisaan ja arvostettuun Venäjään. Tästä ei kaikkien suomalaisten sisimmissään kunnioitettu "Setämies" viitsi puhua joutavaa, kuin muistisairaiden vouhkamista mukaille.

Nato liittoutuma on aiheuttanut yhdessä Europopan Unionin sotaisten maiden etupäässä Saksan ja Ranskan kanssa levotomuutta itämerellä. Ovathan nuo maat syyllisiä ja vastuussa miljoonien ihmisten murhista. Pääosin raakuuksin Juutalaisia kohtaan. Suomestakin Valkoinen valta eli porvarit lähettivät Juutalaisia sisällissodan aikan ja jälkeen saksaan murhattavaksi. Nyt silloisten johtajien ja porvareiden jälkeläiset mellastavat suomen politiikassa heikompaa kansanosaa polkien ja häväisten.

Loppu kaneetiksi tuon esiin kantani . . . Nato joukoilla EI! ole mitään asiaa Euroopan maaperälle ketään eikä ainakan Venäjää provosoimaan. Suomen pitäisi kehittää puolustusta länttää kohtaan sekä lännen terrorismia, hybersotineen mahtavan ja luotettavan VENÄJÄN KANSSA!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pysy hyvä mies siellä Venäjällä vaan äläkä tule tänne Kalevaan huutamaan meille.
Tai yrittäisit puhua sille sedällesi, että vetää sen raskaan aseistuksen pois Suomen rajoilta.
Suomi ei ikinä hyökkää Venäjälle eikä hyökkaisi natokaan, vaikka Suomi ja Ruotsi olisivatkin natomaita.
Norja on natomaa ja Venäjän kanssa yhteistä rajaa, miksi sitten Suomen rajat ovat niin vaaralliset että pitää pyssyn suut olla taas tänne päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Voi teitä kateellisia

Entisenä kouluttajana muistan, että kateus vie kalatkin vedestä, Kateus on köyhyyden sisar, Kateus ei kauas kanna. Kateu... Lue lisää...
Koulittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille