Aloita uusi keskustelu

Millä keinoin Ay-liikkeen valtaa saadaan rajattua?

Aloittaja: Valpolla on asiaa Politiikka 8.10.2018 18:38

Tässä toimenpide-ehdotuksia?

1. Poliittiset lakot tulee kieltää. Laittoman lakon järjestäjä on asetettava korvausvastuuseen.
2. Tukilakot tulee kieltää. Laittoman lakon järjestäjä on asetettava korvausvastuuseen.
3. Yleishyödyllisten yhdistysten, kuten ammattiliittojen, sijoitustuotot tulee saattaa pääomaveron piiriin.
4. Ay-liikkeen jäsenmaksujen verovähennysoikeus tulee poistaa
5. Ansiosidonnaiset etuisuudet, kuten ansiosidonnainen päiväraha, tulee siirtää Kelan vastuulle
6. Ay-liikkeestä eroaminen tulisi tehdä helpommaksi. Kaikki pitäisi hoitua yhdellä klikkauksella (tyyliin eroa-ay-liikkeestä.fi)
7. Ay-liikkeen antama puoluetuki tulisi kieltää, ainakin siihen saakka kunnes jäsenmaksut ja sijoitustuotot on saatu verolle. Nykymallin voi katsoa vääristävän puoluetukea.
8. On perustettava puolueisiin sitoutumattomia vaihotehtoja ammattiitoille, ammattiyhdistyksille ja luottamusmiesjärjestelmälle.
9. On asetettava työryhmä jonka tehtävänä on selvittää onko työelämän rakenteisiin pesiytynyt toimintamalleja jotka ovat mahdollisesti laittomia ja/tai syrjivät ammattiliittoon kuulumattomia. Esimerkiksi lakkovahti-toiminta on hyvin kyseenalainen.

Näillä eväillä saataisiin Suomen kansantalous paremmalle tolalle.
Mitä toimenpiteitä jäi minulta huomaamatta?
Mikä toimenpide olisi vaikuttavin edellä kuvatulla listalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 1977 viestiä

Ylen aamu tänään: Ammattiliittoja moititaan vanhanaikaisiksi jarruiksi – Ovatko lakot fiksuin tapa ajaa työntekijöiden oikeuksia? Ammattiliitot ovat mennen ajan jäänteitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minimipalkkalaki,kuten Sveitsissä,jossa minimipalkka on n.3000,-/KK.
Jos halutaan,että lakkoja tms. on nolla (0).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EK, MTK, Lääkäriliitto, AKAVA, ja paljon muuta. On siinä sinulla työtä kun näitä koitat lopettaa. Työnantajat ovat järjestäytyneet lähes 100%. Johan tuo postin tapauksessa nähtiin mihin sanelu johtaa. Olisihan se kivaa kun kaupasta saisi hakea tavaraa niin paljon kuin haluaisi ilmaiseksi. Niillä on kuitenkin hinta ja usein sovittu. Miksi siis yrittäjä pitää hintaa tavaroilla ja joidenkin pitää käydä töissä josta saa rahaa. Ongelma poistuisi kuin itsestään kun kaikki olisi ilmaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Aikoinaan paperi- ja kemiallisen metsäteollisuuden työnantajat hillitsevät paperiliiton jatkuvia lakkoja pitkällä työsululla.
Hiljaista oli tehtailla. Mutta paljon se auttoi. Sen jälkeen paperiliittokin viisastui ja tuotannonkatkot liittyivät lähinnä teknisiin ongelmiin ja tuotteiden kysynnän aiheuttamiin seisokkeihin. Mutta nythän oululaiset joutuvat muuttamaan koko tehtasnsa tuotelaadun, kun painoparia ei niin paljon tarvita kuin ennen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Härmälän idea poiki aika mittavat tappiot ensolle. Sen jälkeen pieniä tehtaita suljettiin. Markkinoita menetettiin pysyvästi ja ei se kurssi ole vieläkään upm tasoa. Minä ja tuhannet muut myivät osakkeet saman tien pois ja ostivat puolen vuoden päästä 75% halvemmalla ja teki aika kivan tilin. Sama lienee nyt edessä. Mitä ouluun tulee niin ei siellä tuotelaatua vaihdeta vaan palataan vanhaan valkaisemattomaan selluun ja aletaan tekemään kartonkia pakkauksiin. Jalostusaste ja hinta putoavat rajusti. Lähtee sen verran väkeä pois lieveilmiöineen että oulussa nostetaan varmasti veroäyriä jotka sitä maksavat kun eivät voi harrastaa suomen kansallisurheilua veronkiertoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan, työsulku kuin lakot käyvät kalliiksi. Muutaman metsäteollisuus paikkakunnan kuntatalouskin meni miltei konkurssiin paperiteollisuuden pitkässä työsulussa kadonneiden verotulojen takia.
Sekin on totta, että Oulun sellutehtaan ja Veitsiluodon tehtailla te hdyn päällystetyn painopaperin tuotekehityksen tuloksena syntyneen alansa huippu tuotteen päällystetyn taidepainopaperien markkinoiden hiipuessa, digitalisaation ja e-lehtien ja Internetin takia, Oulun tehdas palaa tavallaan alkuperäiseen jo "ennen sotia" alkaneen ruskean massan tuotantoon, kun siellä aletaan tekemään, kuten on uutisoitu, ruskeaa kartonkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

380€/t tuotetta, jota ei osteta vai 280€/t tuotetta, joka kaikki menee heti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Porvari kapitalistien toiveunta,joka ei koskaan tule toteutumaan.AY-liitot on työntekijöiden palkkojen ja etujen turvaaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi asiassa siirryttävä tiukkaan uskonnollisuuteen. Mihin kuuluu sen yleisperiaatten yksiselitteinen hyväksyminen että jos kerran itse Jeesus on ollut sitä mieltä että työntekijä on palkansa ansainnut, niin kyllä sen prkle pitää silloin myös suomi-kapitalistillekkin sopia tai ei muuta kuin inkvisition käsittelyyn mokoma iiskotti kunnes rupeaa teologiset tosiasiat eli uskonnon opetukset muistuun mieleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

AY:n voi korvata pitämällä yleisen palkkatason samana ja kilpailu käytäis kuka pystyy myymään tuotteet kilpailijoitaan edullisemmalla hinnalla. Alat mitkä kasvaa ja tarvii lisää tekijöitä työhön saatekijöitä maksamalla kilpailijoita parempaa palkaa. Yleinen palkkojen korotus aiheuttaa huonosti kannattavien yritysten , toimialoje hiipumista ja loppumista. Mikäli pappien palkkoja nostetaa ja jutut on samallaisia 60 luvulla eli tuottavuutta ei ole. Suomessa on liikaa tarpeettomia kustannuksia lisääviä palkansaajia mitkä tuottaa työttömyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

kyllä parasta joulumusiikkia on köyhän ulina. T: Mersu-mies Lue lisää...
Philos

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/