Aloita uusi keskustelu

Miksi maanviljelijä ei saa sunnuntai- ja ylityölisiä?

Aloittaja: karjankasvattaja Politiikka 8.4.2018 20:37

Saahan kaikki muutkin. Pitämään seuraava keskustajohtoinen hallitus huolen siitä, että mekin saamme SAK-malliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 186 viestiä

MTK:n piti huolehtia niiden asioista.
Asiat on hunosti koska ne on peloteltu että jos kuulutte liittoon ,MTK, ja haukutte sen toimia tulee noutaja.
Aluksi tietysti haukutaan sossuksi ja demariksi jne. niin nei uskalla hiiskuakkaan vaikka joutuu maksamaan että sais maidon menemään myyntiin. Ne rahat joita tosi viljelijä tarvitsisi menee kaikenmaailman walsuuseille.
Nähtiinhän tuo toiminta sellaisen miehen aikana kuin Sipilä.
Antoi mennä konkurssiin tiloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä työnantajan pitäisi lisät maksaa!

Ai, niin... maanviljelijä on itse itsensä työnantaja... :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saa toki mutta vapaana kuten muissakin töissä jossa ylityöt korvataan vapaana ei rahana koska verottaja ottaa osuutensa rahasta mutta ei vapaasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäiseksi pitää liittyä johonkin SAKn liittoon,sieltä löytyy taulukot ja pykälät kaikista lisistä.Tosin KIKY voi tuottaa päänvaivaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Tuet pitää poistaa ja verotusta koventaa. Pellot ja metsät kasvaa ilmaiseksi. Sitten vaan ajetaan komealla puimurilla ja moto käy kaatamassa tukkimetsän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pitäähän joku loma tuki saada maatalous tukien päälle ettei jyvätilejä tartte lomiin laittaan.noin 5000 ois ihan hyvä sillähän perhe 3-4 viikkoa taimaassa pärjää ja tietenkin 1000 vielä lomalta paluu rahaa niin voi jatkaa sitten omalla mökillä lapissa vielä pari viikkoa hiihtelyä ja syödä hyvin rinne ravintolassa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laita ne rehupaalit jo perjantaina, ettei tarvi käynnistää rattoria lauantaina ja sunnuntaina.
Tuskin ne syö itteään sairaaksi vaikka häkissä on ylimääräistäkin rehua.
On kait sulla juoma-automaatti ?
Lypsykarja on tietysti työläämpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne viljelytuoteet kasvaa yölläkin, possut lihoo, lehmät tuottaa maitoa, kanat munia jne, Sorvarin työ ei edisty ilman jatkuvaa tekemisä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pistät ne pienet, mahdollisesti pimeänä tehdyt työt noihin mainitsemiisi sarakkeisiin veroilmoituksessa, niin saattaa jollakin olla runsaastikin tullut vuoden aikana, jopa yö ja iltalisiä pyhätöiden päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri eilen radiossa maanviljelijä kertoi, että oikein hyvin tulee maajussit toimeen. Sanoi, että ei pidä investoida kaikkia tuloja uusiin koneisiin, vaan pitää osata hieman laskea, niin hyvin pärjää.
Olisiko aloittajan syytä käydä pankissa tai maataloussihteerin tykönä ja pyytää heitä esittämään laskelman, paljonko saat sunnuntai ja ylityölisiä! Nuo instanssit osaa neuvoa ja maataloussihteerit laskee ja neuvoo teidän puolesta, mutta palkaa te ette heille maksa, vaan kaikki veronmaksajat maksaa heidänkin palkan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi maanviljelijät eivät liity AY-liikkeeseen. Toisaalta maanviljelijät ovat oikeasti maatalousYrittäjiä ja saavat siksi lisänsä yritystukena eli maataloustukiaisina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaiken kaikkiaan tässä maassa saavat verovaroista erilaisia tukia yrittäjät laidasta laitaan neljästä kahdeksaan miljardia euroa vuosittain riippuen siitä ketkä muodostavat hallituksen. Mielestäni täysin tukien ulkopuolella yritystään ansiokkaasti harjoittaneet yrittäjät tulisi kaikki itsenäisyyspäivänä palkita kunnon mitalilla. Niitä mitaleita ei menisi paljoa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

maataoustuet ovat teille palkkaa....mitä enmpi peltoa sitä isommat tuet.. malli pitäisi olla toisin päin pienemmälle tilalle isommat tuet hehtaaria kohden..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä veronmaksajien varoilla tuettu maatalous on pienyrittämistä vaikka naurattaa käyttää heihin kyseistä sanaa.Jos minulla on esim:Autokorjaamo en saa mitään tukiaisia vaikkei kävis yhtään asiakasta en saa ylityökorvauksia enkä lauantai työkorvauksia.Kun menee huonosti on mentävä pankkiin lakkikourassa jos meinaa toimia yrittäjänä.Ei tule tukiaisia niin kuin maanviljelijöille nytkin joulukuun 5 päivä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/