Aloita uusi keskustelu

Merkittävä käänne: Satatuhatta suomalaista pääsee eroon kiky-tunneista👌

Aloittaja: 💥Kannattaa kuulua Ay-liittoon💥 Politiikka 4.1.2020 17:31

Hienoa!!persujen,kokoomuksen ja sipilän porvareiden hallituksen laatima työnantajia hyödyttävä ilmasen työn teettäminen loppuu👍Teollisuusliiton Aalto pitää sopimuksen tärkeimpänä saavutuksena ylimääräisten työtuntien poistumista.

– Asetimme tavoitteeksi kiky-talkootunneista irti pääsemisen. Ne on koettu jäsentemme keskuudessa hyvin vaikeaksi asiaksi, joten on hyvä, että tunneista päästiin nyt eroon, Aalto sanoo tiedotteessa...

Taas nähtiin että Ay-liitto ajaa ainoana työntekjjöitten asioita hyvin!!,..💥Kannattaa kuulua Ay-liittoon💥

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 94 viestiä

Oletteko te noin s-tanan tyhmiä, että ette ymmärrä, että lorvimalla tätä maata ei pystyssä pidetä.
Kyllä yhden tunnin jaksaa kaljaryyppyään odottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eipä koske meitä. maalla on mukavaa. loma ja laarit täynnä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitäpä se työttömyys taas lähtee nousuun. Muiden maiden ahkerimpien työntekijöiden yritykset vievät tilaukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelkästään Teollisuusliitto/Teknologiateollisuus:
Sopimuskausi:
4.1.2020–30.11.2021
Kattavuus:
n. 100 000
Palkankorotukset:
1.3.2020: korotuksen toteutustapa, ajankohta ja suuruus neuvotellaan paikallisesti 14.2.2020 mennessä; jos ei sopua, yleiskorotus 1,3 %; taulukkopalkkojen, lisien ja muiden korvausten korotus 1,3 %
1.2.2021: korotuksen toteutustapa, ajankohta ja suuruus neuvotellaan paikallisesti; jos ei sopua, yleiskorotus 1,4 %; lisäksi yritys- tai työpaikkakohtainen erä 0,6 %; taulukkopalkkojen, lisien ja muiden korvausten korotus 2,0 %
Tekstimuutoksia:
kiky-tunnit poistuvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

nyt sitten pääseekin ne 100000 eroon työ paikasta ihan itsestään.joutaa petonni autot vähäsi aikaan seisonaan niin kun 90 luvun laman aikaan ei tehty mitään.ei rikkailla huonosti mene vaikka lama oliskin mutta tuunareilla menee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se sitten ihmeellistä, kun niin monia duunareita rasittaa 7 minuuttia lisää työaikaa päivässä ! Minusta se on lähinnä naurettavaa poliittista rasitusta- ei muuta! Varmasti se on vasemmistolaisille vielä muita rasittavampaa, silloinhan se pitäisi punahuulihallituksen heti määrätä poistettavaksi! Hallitushan sen sai aikaankin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kikyä olisi koskaan tullut menneinä vuosikymmeninä, silloin ihmisillä oli selkärankaa. Jos nyt edes jonkin verran tehtäisiin töitä kuten sopimukseen on kirjoitettu, verokertymä kasvaisi huomattavasti ja työttömyys prosenti pienesi, varsinkin Perjantai olisi vielä työtä. Ay-liiton olisi syytä nimetä uudelleen, L-liitto, lusmu-liitto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoista, miten eri tavoin kiky eri neuvotteluissa korvataan. Vaihtuuko vain nimi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samalla kun päästään Sipilöistö eroon, niin vaihdetaan etumerkkiä eli Pekkasia tai Pekkarisia tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa että kannattaa kuulua ay liittoon? Mutta ne liitot ne sopivat tämän kikyn. Sopivat toki kun hallitus silloin patisti sopimaan. Sopivat tuollaisen pölijän kikyn vaikka hallitus tarjosi parempaa. Nyt sitten sankaria esittävät kun saavat sen osittain päättymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistatko että se järjestöjen sopimus syntyi siten että hallitus antoi madonluvut kilpailukyvyn parantamiseksi. Tavasta saivat järjestöt itse päättää ja päättivätkin lopulta ja päättivät luopua esimerkiksi muutamasta arkipyhästä ja pekkasvapaasta. Noista luopuivat vaikka Sipilä tarjosi muutaman minuutin päivittäistä työajan pidennystä. Tuo päivittäinen aika olisi ollut helppo saada pois. Luovutetuista arkipyhästä on jo väännetty kättä monesti. Samaten pekkasvapaasta on hankala saada takaisin.

Itse liitot hinkuunsa halusivat uutta neuvoteltavaa. Varmasti usea ay johtaja tuntee itsensä nyt tärkeäksi ja esiintyy samalla sorretun kansan puollustajana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osaavissa liitoissa, kuten silloisessa Metalliliitossa, homma tehtiin oikein (irtisanottavissa oleva lisäpöytäkirja). Tämä tietenkin harmittaa työnantajapuolta.
Siinä olet oikeassa, että ammattiliitoilla on peiliinkatsomisen paikka. Seuraavalla kerralla on oltava tarkempi sopimuksien kanssa.
Kirkko ei muuten antanut muuttaa arkipyhiä lauantaille, kuten loppianen ja helatorstai jo kerran olivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurettavaa touhua elämöidä 7 minuutin päivittäisestä työajasta! Ensin kamala meteli, kun se tuli voimaan, sitten lapsellinen riemu, kun se poistettiin! Oikein proletaarien tyypillinen riemunaihe ! Työurallani tein valtavasti työnantajan hyväksi töitä työajan ulkopuolella ilman korvauksia, kun työ oli niin mielenkiintoista ja antoi elämääni sisältöä! Itse halusin niin tapahtuvan, vaikka työnantaja välillä toppuuttelikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

3 x 8 h vuodessa on joillekkin 3 työpäivää palkatonta työtä vapaapäivinä, etenkin vuorotyötä tekeville. Toimistopellet pääsee kuin koira veräjästä, pidä ennestään pitkän tauon päälle vähän lisää taukoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lippu salkoon 7min ylimäärä päivästä on ohi. Saan silti lintsata joka tauon molemmista päistä. Tuo on varmaan ay- liikkeen paras saavutus kautta aikojen!. Pitääkin tästä lähtee kahville, kun on varttia vaille kaksi kello!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokonaistyömäärä tarve ei lakimuutoksella vähene, joten loogisesti päädytään uusien työntekijöiden palkkaamiseen tai tehokkuuden kasvamiseen. Kun työntekijä ei halua työtahtiaan kiristää, on ensimmäinen vaihto totta. Jos tästä sseuraa että kilpailukyky heikkenee, on ongelma työajan sijaan kokonaistyövoimakustannusten määräytymisessä. Useilla aloilla ei kyse edes ole kilpailukyvustä vaan työn laadusta, työn kuormittavuudessa ja ammattitaitoisen työvoiman saatavuudessa. Kiky-tuntien poistamisen vaikuitus on kuitenkin sama kuin mitä Sipilä esitti Kikyn perusteeksi. Summa summarum, ylin valtiolinen johto yleistää ja leikkii asenteilla, uskomuksilla ja kuvitelmilla sen sijaan että pysyisi totuudessa. Mikään laki ei ole estänyt työnantajia sopimasta lyhyempiä työaikoja ja sopetttamasta henkilöstön kokonaistyöaikaa tyotannon mukaiseksi Kikyn sijaan. Tulos tai ulos -periaate päättyy siis lopulta Kikynkin poistamiseen. Aktiivimalli poistui myös. Se siitä talouspolitiikasta. - Mutta (elinkeino)elämä, jatkuu pörssikurssit pysyvät yhä korkealla,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille