Aloita uusi keskustelu

Menikö koronaviruksen hoito väärin sittenkin?

Aloittaja: Puhutaanko suoraan Politiikka 25.3.2020 23:24

Sanon suoraan sen, mitä monet miettivät, mutta eivät uskalla sanoa julkisesti.

Menikö hallituksen toimenpiteet eli rajoitukset väärin ja liian pitkälle koronaviruksen todellisten vaikutuksten suhteen? Tehtiinkö alunperin väärin, että yritettiin suojella vanhuksia muulta kansalta, rajoittamalla tämän muun valtaväestön elämää ja toimintaa? Eikö olisi ollut parempi kovilla keinoilla eristää kaikki vaikka yli 60-vuotiaat ja riskiryhmät, ja antaa viruksen käydä läpi muu väestö vapaasti ja hyväksyä tiety kuolleisuus?

Vaakakupissa ovat nyt vastakkain A) satojentuhansien suomalaisten työpaikat ja taloudellinen selviytyminen tätä kriisiä seuraavien vuosien aikana ja tuhansien yritysten/yrittäjien vaikeat tulevat vuodet ja B) viruksen vaatimat kuolonuhrit.

Kuolleita on nyt 3 Suomessa. Mitä, jos hyväksyttäisiin se fakta, että virukseen kuolee vaikka 1.000 tai jopa 10.000? Suomi selviäisi tästäkin ja elämä palaisi selviytyneiden osalta nopeasti normaalirytmiin. Paljonko meillä kuolee normaalisti vuosittain ihmisiä esim. kausiflunssaan ja keuhkokuumeeseen? Keuhkokuumeeseen yksittäin jo tuhansia.

Kovaa ja raakaa puhetta, myönnän sen, mutta itse olisin valmis tuohon löyhempään vaihtoehtoon, silläkin riskillä, että virus minuunkin tulisi ja sen seurauksia en tietäisi.

Globaalissa mittakaavassa koronavirukseen on kuollut yli 20.000 ihmistä. Vaikka kuolleisuus menisi miljooniin globaalisti, niin se olisi alle 1% koko väestöstä. Vertailuna muistettakoon, että vuoden 2004 Tsunamissa kuoli kerralla noin 230.000 ihmistä.

Loppuun vielä Linkolalaista ajattelua. Vaikka korona surmaisi satoja miljoonia ihmisiä, etenkin Aasian ja Afrikan maissa, niin tämä olisi vain hyväksi planeettamme kokonaiskehitykselle. Isoin globaali ongelmamme ja kaikkien muiden ongelmien (nälänhätä, kasvihuoneilmiö, sasteet, jne) äiti on maapallon ylikansoitus.

Nyt on odotettavissa vielä kuukausien eristäytyminen poikkeusolosuhteissa, ja tätä seuraa jopa vuosien aika elämän normalisointiin. Viruksen vapaa leviäminen voisi olla ohi jo parissa kuukaudessa ja ilman titukkoja rajoituksia elämä lähtisi liikenteeseen normaalisti kuukausissa.

Miettikääpä näitä vaihtoehtoja ja niiden toimivuutta, nyt kun on kuukausia aikaa harrastaa ajatustyötä kotona eristyksissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 456 viestiä

Maailmalla korona jyllää ja muodostaa siellä laumasuojan.
Suomella olisi " pussinperällä" mahdollista pitää korona tiukalla kontrollilla poissa.
Kansa on valistunutta ja tottelevasta.
Pitävät etäisyyttä jo luonnostaankin.
Nyt tuotiin korona muka hallitusti ja kuitenkin jouduttiin Uusimaa sulkemaan.
Henkilöliikenteen rajoitukset olisivat pienempi paha kuin nykyinen , kaikki kiinni ja karenssiin.
Turha enää etsiä tartuntaketjuja kun taudin tuojat on hajaantuneet ympäri Suomea.
On se kauheaa yksityisyyden menetystä, jos kuume mitataan lentokentällä Suomeen tullessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa, oletko joutunut viruksen takia hoitoon? Eikö ne osannu hoitaa hyvin? Se pitää valittaa potilasturva lautakuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

että Marin hallituksineen olisi uskaltanut alkaa toimeen koronan suhteen ennen helsinkiläisten hiihtolomia ja laittamalla kaikki ulkomailta tulijat karanteeniin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Sanon suoraan sen mikä julkisuudessa on koko ajan tiedetty.
Suomen poliittiset päättäjät ja erityisesti hoitohenkilöstö ovat maan parhaiden asiantuntijoiden ohjeiden mukaisesti toimineet kiitettävästi korona-asiassa kansalaisten edun mukaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja kohta he ovat kuusessa. Vastuussa on Suomen hallitus, joka ei aloittanut koronatoimenpiteitä tarpeeksi aikaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Marin olisi käestä taluttanut lentokentällä matkustajat karanteeniin, voisi SDP:n kannatus olla 25%.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä tein kai koronatorjunnan väärin
Kun aivan viimeisillä rahoilla
Sai vain pienen torjuntabudjetin
Kun istuin tiskillä paljain säärin
Persut piiritti aikeilla pahoilla
Mä näyttelin, että luen
Mut ei se alkanut pänniin
Kun mietin Espanjan pieniä poikia
Jotka haluaisivat ulos
Siellä on ongelma sentään oikea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jossittelijoitten lempiketju, hyvää omatekoista asiantuntemusta myös jatkossakin. Sillä se Suomi pelastuu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olisi toiminut oikein oikealla ajalla eli noin 25.2., niin koronaluvut olisivat tällä hetkellä 25% nykyisestä. Kun näin olisi, niin Suomen kiinnilaittaminen hidastaisi edelleen tehokkaasti taudin leviämistä.

Jossittelua, mutta kun hallituksella on uskallusta, niin silloin se pystyy johtamaan Suomea hyvin. Marinin hallitus ei ole pystynyt siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen ja Italian lukuja, niin sinäkin ymmärrät, että 25.2 oli takaraja, jolloin viimeistään olisi pitänyt aloittaa toimet, joissa hallitus myöhästyi raa'asti.

Paras päivämäärä olisi ollut ennen helsinkiläisten hiihtolomia, jolloin he eivät olisi päässeet levittämään tautia ympäri Suomen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kymmenet lentokoneelliset ihmisiä kulkemaan vapaasti, jolloin sairastuneet pääsivät levittämään tautia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jälkiviisautta.

Jos olisi ehdottamasi mukaan toimittu, nyt itkisit täällä "turhia ja ennenaikaisia toimenpiteitä ja sulkuja". Ja manailisit hallitusta!

On ihmisiä, joille ei mikään kelpaa.

Annetaan päättäjiksi valittujen päättää. Sinäkin voit asettua ehdolle ja hoitaa tulevaisuuden ongelmia.

Itse luotan nykyhallitukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noo, Linkola kirjoitteli sentään omalla nimellään. Minäkin sanon sitte ensi vuonna miten olisi pitänyt toimia. Hallitus toimii rehdisti ja kantaa itse vastuun toimistaan. Kyllä ei sota-aikanakaan hallitus kuunnellut kaikkien salanimillä kirjoittajien ohjeita, vaan jos saivat kiinni niin viranomaiset saattoivat toimittaa linnaan agiteerajina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tietenkään kuunnellut. Tämä nykyinen ylilyönti osoittaa sen että harkintaa puuttuu ja että keinot kovenevat kun oma vastuualue on tuntematon. Broileripoliitikot ovat pahin mahdollinen valinta populistien lisäksi. Kansan tykkäämät kuuluisuudet ja tuntemat henkilöt halutaan siivota pois näkyviltä. Virkavalta ei saa olla mielivaltaa ja epidemiaan liittyvät tilastollisesti merkitsevät vertailuluvut ovat puuttuneet luvut ja on kyseenalaista, ovatko käytetyt "keinot" suhteessa varsinaiseen riskiin. Samalla on tullut pakkosyötetyksi merkillinen ihmiskäsitys, joka on lopulta kaiken normaalinn kanssakäymisen este. Puhelimesta nähty kuva tai television kuva eivät korvaa ihmissuhteita. Voi tulla kalliiksi suomalaisille pitää esillä globaalisti yhtä naishenkilöä. Ihmiseillä pitää olla oikeus normaaliin elämään vaikka joku ei tilastotiedettä ymmärtäisikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä porvaripuolueilla on vaikeaa kun Pääministerimme suosio kasvaa koko ajan,pitää keksiä jos minkälaisia syytöksiä häntä vastaan. Saapi sanoa kuin se entinen palopäällikkö että tämä on väärin sammutettu.Marin tekee hallituksen kanssa töitä yötä- päivää töitä tämän korona pandemian taltuttamiseksi,mutta sekään ei näytä passaavan poliittiselle oikeistolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille