Aloita uusi keskustelu

Marinin hallitus ostakaa takaisin Caruna että sadaan takaisin kohtuulliset sähkön siirtohinnat

Aloittaja: koppura Politiikka 16.2.2020 08:35

Marinin hallitus tehkää kiireesti toimenpiteitä sähkön siirtohinnan kohtuullistamiseksi
Omakotia ja mökkiä lämmittävien kipuraja on jo ylitetty
Nyt hallitus vielä on ajamassa öljylämmityksestä luopumiseen eli yhä enemmän sähkön kuluttajiksi autoilua myöten
Miten hyvä hallitus luulette kansan maksukyvyn riittävän yhä kasvaviin siirtohintoihin joten tehkää kiireesti toimen piteitä sähkön siirtohintojen alentamiseksi onhan teillä kansan verovaroilla kustantama suuri avustajakaarti tukena

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 116 viestiä

Miksi se pitäisi korjata. Jos on toiminut isänmaan etujen vastaisesti ja vahingoittanut strategisesti tärkeää asiaa maan kannalta on valtakunnan oikeus oikea paikka. Uusi sähköväylä on helppo vetää vaikka venäjältä mutta kansa maksaa. Näin on sopimukeksessa ja vielä 20v. Siinä palkankorotukset ja indeksit eläkkeisiin ovat lillukanvarsia kun kanadalaiset saavat eläkkeensä. Tyhmät päättäjät = tyhmä kansakunta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirtoverkostot on aikanaan rakennettu veronmaksajien selkänahasta otetuin varoin. Omalta kohdaltani en ole suostunut että tuota verkostoa käytetään rosvoilun omaiseen, pieniä piirejä hyödyttävään helpon rahan hankintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikilta loppuu työt ja kellään ei oo varaa maksaa sähkönsiirtomaksuja. Kansa taitaa herrat vetää köyteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailmassa ei ole toista yhtä tyhmää hallitusta, kuin Kataisen hallitus oli. Kukaan muu ei myy jatkuvasti hyvää tuottoa tekevää yritystä. Tuotto on varma, ei pelkoa taantumasta, ei pörssikursseista, ei mistään. Että silleen, Himanen neuvoi Kataista ja nauroi kippurassa miehen tyhmyyttä, möi vielä "halavan" aanelos nipun törkyhintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvaapa paljonko tämä katainen kumppaneineen saa nyt rosvottua helppoa rahaa tileilleen, kun oli "pakko tehdä muutoksia" ja valtio ei ole enään lyömässä kiilaa. Näitä isänmaan kusettajia ja helpon perässä olijoita on lahdata asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Katainen istuu kuin Roope-setä kassalippaan päällä ja ei anna kenellekään kansan rahoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloittaja, kerropas.
1. Paljonko Carunalla on Suomen sähköverkosta?

2. Mistä valtio ottaisi kaupan vaatimat 4-5 miljardia euroa, kun nyt jo tehdään syömävelkaa?

3. Miten Carunan osto voisi kumota sähkömarkkinalain, jonka mukaan kaikki sähkökaapelit on rakennettava tässä maassa joka sään kestäviksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtiovalta on kylläkin itse suurelta osin aiheuttanut tuon mainitun siirtohintojen noston vaatimalla sähköntoimittajilta parempaa toimitusvarmuutta mihin julkisomisteinen sähköntoimittaja aiemmin kykeni. Ja toimitusvarmuus on parantunut maakaapelointien ansiosta. Nyt keskustellaan vesijohtoverkon yksityistämisestä, ja järkevästi toteutettuna se voisi ollakin ihan järkevä homma. Virkamiehet eivät osaa hallita rahankäyttöä ja vaikka kuntien omistamia vesilaitoksia on yhtiöitetty ja hintoja nostettu, on vesijohtoverkko päästetty rapistumaan huolestuttavaan kuntoon. Sama koskee kaukolämpöverkkoja joissa kaikki mahdollinen ennakkohuolto on siirretty aina vuodella eteenpäin ja korjausvelkaa alkaa olemaan niin paljon että seuraavan sukupolven on siitä mahdoton selvitä. Paljon puhuttu ilmastonmuutos on esimerkki siitä kuinka yhteisomistuksessa toiminta on leväperäistä, ja koska ilmastolla ei ole selkeää omistajuutta se on tuhottu nykyiseen tasoonsa. Jos joku olisi vastuussa ilmastosta, olisi edes joku taho jolla olisi velvoite huolehtia siitä, nythän näin ei ole. Kuntien ja valtion ei tulisi myöskään omistaa yhtään ainoaa kiinteistöä. Homekouluissa ja väistötilojen määrässä näemme suoraan kuinka kiinteistöjen hoito on laiminlyöty törkeästi vaikka niille on nimetyt hallinnoijat. Yksikään yritys ei pysty toimimaan yhtä ammattitaidottomasti mitä julkinen sektori, tai on äkkiä entinen yritys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata ostaa, vaan pitää kansallistaa. Muodon vuoksi voisi lohdutuksena maksaa nykyiselle omistajalle kipurahaa 1€.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman muuta. Kansallinen etu ja turvallisuus vaativat sitä. Osakekeinottelijat ja sähköyhtiöiden johto saavat syyttää vain itseään, kun lähtivät kohtuuttoman rahastamisen tielle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kannatettava ehdotus. Vaan mikä mahtaa olla hinta/ osake? Takaisinosto saattaa maksaa vähintäin 10X saadun hinnan. Kun tiedetään, kuka kuului siihen neljän porukkaan joka ajoi kuin käärmettä pyssyyn myymistä, osoitetaan heidän maksettavikseen.... Niin lapsellista porukkaa, joka väitti, että pörssifirma sijoittaa saamansa (=kaikki) rahat suomalaisiin sähköverkkoihin..... Ei ikinä ulkolaisille eikä pörssiin yrityksiä, jotka kuuluvat maan elintärkeisiin kohteisiin!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päin vastoin. Myykää Järvi-Suomen energian Carunalle. Carunalla on halvemmat hinnat. Toisaalta. Valtio voisi ostaa kaikki sähköverkot noin 60 miljardia. Sitten verorahoilla tasattaisiin kaikkien sähkönsiirtohinnat. Täällä maalla voittaisi rutkasti. Pelkkä Järvi-Suomen energian perusmaksu on kuussa noin 59 €. Maksakoon taajamissa asuvat tasauksen veroina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veteraaneilta viedään kaikki viimeiseen mieheen ja naiseen.Moni sai sirpaleet ja luodit kehoonsa ja ovat kantaneet raskasta taakkaa koko läpi elämän.Moni maksaa kallista sähkölaskua kun paikkoja kolottaa ja unet on vielä sota kentillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomumuksen Katainen myi strategista kantaverkkoa Garunalle. Nyt maksetaan siirtomaksua enemmän kuin sähköstä. Garunan omistaa kanalainen eläkeyhtiö eli maksamme sinne eläkkeitä. Kivaa vai mitä. Taas tipahti lasku laatikkoon. Olisi tuolle rahalle ollut muutakin käyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehkää valittajat kansalais aloite, että voin käydä kannattamassa sitä. Kyllä valtio voi nämä monopolit lunastaa itselleen takaisin, jos tahtoa riittää, lunastetaanhan maapalstojakin yksityisiltä. Hallituskin lunastamiseen sopiva, eikä hintaa tarvitse myyjältä kysyä, asiantuntijat sen osaavat laskea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkähän takia valtion pitäisi ostaa verkkoyhtiö takaisin?

Alunperinhän nämä olivat kuntien ja kaupunkien omistamia ja kunnanvaltuustot myivät sähköverkkonsa ahneuttaan ja typeryyttään viiden pennin helppoheikeille.

Kuntienhan ne pitäisi lunastaa takaisin, saattaa vain 5%-yksikön nousu kunnallisveroon vähän rajoittaa ostohaluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entinen keskustan puheenjohtaja Paavo Väyrynen on taas keskustan jäsen, kertoo Vasabladet. Väyrynen on liittyi keskustan Maalahden paikallisosastoon, Maalahden keskustaosaston ja keskustan ruotsinkielisen piirin puheenjohtaja Peter Knuts vahvistaa lehdelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan, Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun Koillismaata lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

309 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille