Aloita uusi keskustelu

Maataloustuki kasvanut työttömyystukea suuremmaksi

Aloittaja: Veronmaksajia huijataan Politiikka 7.2.2014 13:18

SAK:n pääekonomisti on laskenut työttömille myönnettävän avustuksen olevan vuodelle 2011 2,6 mrd euroa. Aalto yliopiston professori Esko Niemi puolestaan on päätynyt eri tilastoja vertaamalla tulokseen, jonka mukaan maataloustukien kokonaispotti on yli 3 mrd euroa.

Päätoimisia maanviljelijöitä on n. 50 000, työttömiä on lähes 300 000. Niemi suomii kovin sanoin maatalouden tolkutonta Moolokin kitaa, joka nielaisee 3 000 loton päävoiton verran veroeuroja joka vuosi.

- Huvittavaa on, tai pikemminkin itkettävää, että budjettiesityksessä maanviljelijöiden lomakorvaukset ovat 200 miljoonaa euroa, mutta niiden aiheuttama byrokratia maksaa 16 miljoonaa euroa, Niemi toteaa. Niemi katsoo, että heitä pitäisi kohdella eläkeasioissa yhdenvertaisesti perinteisten yrittäjien kanssa. Näin ei kuitenkaan tapahdu.
- Maanviljelijöiden maksama eläkemaksu on vain puolet siitä, mitä yrittäjä maksaa tuloistaan tulevia eläkepäiviään varten. Tällainen etu on ilman muuta maataloustukea., Niemi tulkitsee. Hän muistuttaa myös siitä, että veronmaksajat kustantavat maanviljelijöiden eläkkeistä 77 %.
- Pitäisin järkevänä, että maataloustukea leikataan rajusti. Kannattavat tilat kyllä säilyvät ilman veronmaksajien tukiakin, Esko NIemi paukauttaa. (Uusi Suomi)

Aiemmin Aalto Yliopiston professori Niemi on laskenut, että suomalaiset veronmaksajat menettävät kansallisena maataloustukena 2,1 mrd euroa vuosittain. Professori Aalto on kokoomuksen jäsen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 878 viestiä

ja täällä kepuliinit mollaa työttömiä samalla kun maajusseille maksettu tuki on ylittänyt jo työtttömille maksetun tuen!!Kepuliinit ne kyllä kehtaa nostaa tukia tiloille jotka eivät kannate ja niitä pidetään väkisin yllä!! Hyvin tulee ilmi minkälaista sakkia ovat!!Ei luottoa koskaan!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas itsetuhoisen vihervasemmistolaisten kirjoitus. Maataloustuki laskee ruuan hintaa ja siksi se on tärkeä erityisesti työttömille ja vähävaraisille eläkeläisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen maataloustuet olivat jälleen kerran ylivoimaisesti Euroopan korkeimmat suhteessa sektorin tuottamaan arvonlisään.

Jokaista maatalouden tuottamaa euroa kohden maksettiin tukia lähes kaksi euroa,Suomen kansallisen tukipolitiikan lähtökohdaksi on otettu maanviljelijän oikeus harjoittaa kannattamatonta liiketoimintaa!!

Tämän vuoksi suomalaisilla maanviljelijöillä ei ole ollut tarvetta kehittää toimintaansa muiden eurooppalaisten viljelijöiden tavoin.

– Suomella ei ole enää varaa ylläpitää nykyistä tukijärjestelmää eikä maatalouden nykyinen kannattavuuskriisi ratkea lisäämällä maataloustoiminnan tukia.

Kannattamattomille tiloille pitäisi tarjota mahdollisuus lopettaa toimintansa ilman että se johtaa maatalousyrittäjän vararikkoon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ylivoimaisesti Euroopankorkeimmat"
Jo kolmanteen ketjuun lisäsit tämän vihreiden kunnanvaltuutetuksi pyrkivän Mikko Kiesiläisen Puheenvuoro-blokin Uudessa Suomessa maaliskuulta 2017.
Mistä moisen hädän pukkasi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Suomella varaa jatkuvasti maksaa 2 miljardia euroa maataloustukiaisia?

Suomalainen viljelijä tulee veronmaksajille 3 kertaa kalliimmaksi kuin 1 työtön.

Kepun ja MTK:n tukiaispolitiikka vie Suomen kansantaloutta kohti vaikeuksia, koska liian suuri osa resursseista kohdistetaan kannattamattomaan maatlouteen. Kansantalouden uudistamiseen ja kehittämiseen sekä hyvinvoinnin turvaamiseen ei jää riittävästi resursseja.

Kepu ja MTK sijoittavat runsaasti verorahaa menneen maailman pystyssä pitämiseen. Ja rämä siksi, että se on edullista kepun valtapoliittiseille laskelmille. Mutta tämä on myrkkyä Suomen taloudelle ja tulevaisuudelle.

Linkki Iltalehteen, jossa Isokallio pohdiskelee maataloustukiaisten järjettömyyttä

http://www.iltalehti.fi/2005/07/11/kolumnistit/200507113262973_ko.shtml

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Näeppä senverran vaivaa ja käy katsomassa vuoden -15 ja 16 Suomen suurimmat tuensaajat. Kerro sitten miksi näitten pitää saada tukea. Onko kysymyksessä niillä yritysten elinehto vai maksattaa verovaroista työntekijöiden palkat. Nyt syytellään vain pelkkiä yksityisviljelijöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäsi näin vaikeassa tilanteessa kun Suomi on karisia kovalla kädellä maataloustukia! Kaikki kannattamattomat tilat lopetettava ja Etelä-Suomeen muutamia suurtiloja jotka tuottavat Suomeen lihan ja maidon! Kehitysalue Pohjois-Suomesta maatalous joutaa lopettaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi erottuu rajusti EU:n maataloustuissa – ”Maanviljelijällä oikeus harjoittaa kannattamatonta liiketoimintaa”

Suomella ei ole enää varaa ylläpitää nykyistä tukijärjestelmää eikä maatalouden nykyinen kannattavuuskriisi ratkea lisäämällä maataloustoiminnan tukia. Kannattamattomille tiloille pitäisi tarjota mahdollisuus lopettaa toimintansa.
Valtion vuoden 2013 budjetissa maataloustukimenot ovat lähes kaksi miljardia euroa. Tämän lisäksi tulevat maataloustuottajien eläkkeet, (tuki vajaat 600 miljoonaa euroa vuodessa) ja lomituskorvaukset (220 miljoonaa euroa). Tämä ei tunnu kohtuulliselta, kun otetaan huomioon, että menot budjetissa ovat yhteensä noin 54 miljardia euroa ja maatalous tuottaa vain noin 0,3 prosenttia Suomen nettokansantuotteesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työttömyysturvaan valtio maksaa noin 2,6 miljardia, joidenkin tietojen mukaan jopa 5 miljardia, asumistukeen 2 miljardia, joka menee vvo:n kautta lähes 50 % ammattiliitoille. eli kyllä muitakin tuettavia on. Ammattiliitot, joiden pitäisi ajaa köyhien asiaa, ovat pahimpia kuppaajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

höpö höpö. kyllä se on niin, että hädässä pitää auttaa. mutta kenenkään tarvitse maksaa toisen laadukasta elintasoa ja elinkeinoa. menee kortistoon ja lyö hommat pakettiin jos ei kannata. mutta miksi näin ei tehdä? mukavempihan se on itselleen uskotella, että on yrittäjä ja tärkeä yhteiskunnalle vaikka loisena kaikki tuet nautitaan. vara vielä päälle työmiestä ja veronmaksajaa arvostella joka hänen leipänsä maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nyt on alettava karsimaan reilusti maataloustukis!Eihän ole mitään järkeä tuhlata vetonmaksajien rahoja tiloihin jotka tuottaa tappiota!Mitä muka yrittämistä tuollainen on?..Ei ole varaa enään yksinkertaisesti maksaa tukiaisia..niitä on karsittava poid reilusti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitää tukea sellaisia tiloja jotka eivät tule muuten toimeen ?
MTK voisi alentaa herralaumansa palkkoja ja pitää niillä rahoilla nämä tilat tekohengityksessä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta taas on oikein että se joka tekee edes jotain saa paremmat tuet kuin työtön

Mitähän maksais maitolitra, jos ei olis tukia? Olisiko työttömällä vara ostaa ruokaa?

Asiat ei ole niin mustavalkoisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

markkinatalous pitää hinnoista huolen. ei ole jemmarilla vara nostaa hintoja pilviin. kysynnän ja tarjonnan laki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

maataloutta on tuettu aina ja aina tullaan tukemaan olit sinä asiasta mitä mieltä tahansa vaikkei tuettaskaan niin tappiolla sitä ei kukaan sulle myy siksi se tuki on keksitty rajottaan sitä hintaa kun muuten sulla ei ole rahaa syödä vaikka sinä poistaisit tuet niin aina minä siitä voittoa otan kun myyn tuotetta tilaltani ulos ja sitä halpumista sinä saat ootella hautaan asti vaikka suo kuinka kyrsii

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

noni tulihan se sieltä. koville ottaa. sosialismia se on ei muuta. markkinatalous maatalouteen ja sillä selvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

254 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Töistä hautaan, no kukin tavallaan. Lue lisää...
Kx

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi