Aloita uusi keskustelu

Lapinyrittäjät ihmettelee kun ei saa työntekijöitä Suomesta!Tarjolla olis huono palkka ilman ylityökorvauksia!!??

Aloittaja: Töitä tarjolla huonolla palkalla?? Politiikka 13.10.2019 09:38

Jutut lukenut eteläsuomalainen kokki Sami pohti vakavissaan lähtöä pariksi, kolmeksi kuukaudeksi töihin Lappiin. Hänen nykyisessä työpaikassaan on talvisesonkina hiljaisempaa ja hän ajatteli, että voisi tehdä sen ajan töitä muualla.

Soitettuaan kolmeen paikkaan hän päätti, ettei siinä ole mitään järkeä.

Palkka on niin huono.

– Lapissa on kuulemma työvoimapula. Eipä kannata ihmetellä. Etelässä saan palkkaa 4 euroa enemmän tunnilta. Eipä tarvinnut sitä sen enempää miettiä.

Sami kysyi palkkauksesta ja työehdoista suoraan eräästä hotellista Ylläkseltä, sekä parista eri henkilöstövuokrausyrityksestä, joista toinen on valtakunnallinen ja toinen paikallisempi.

– Kaikissa sanottiin kyllä, että täydet tunnit on kyllä ja tunteja saa tehdä. Sen mitä olen lukenut ja kuullut, paljon alalla on sellaista, että ylityökorvauksia ei makseta ja muutenkin kierretään kaikenlaista. Mahdollisimman halvalla ja näkemiin.
Nihkeää palkanmaksua
Joka paikassa vastaus palkasta oli sama.

– Kyselin palkoista ja se oli aika nihkeää. TES-minimi oli kaikissa se sama ja siinä ei ole neuvotteluvaraa.
Lähtöpalkka kokkina on kymmenen euron pintaan tunnilta.!!
Minusta tuo on naurettavaa, että ei olla valmiita maksamaan työntekijöille. Että tuolla tyylillä yritetään, ja sitten valitetaan jatkuvasti, että ei ole työntekijöitä. Tällä alalla palkat ovat huonot taulukon yläpäässäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 195 viestiä

ei missään nimessä saa höllentää työlupien myöntämistä ulkomaalaisille vaan tiukentaa entisestäkin , työnantaja joutuu maksamaan kotimaiselle työntekijälle kunnon palkan jolla tulee toimeen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos mielestäsi tuon alan TESin mukaisella palkalla ei tule toimeen niin kait sitä pitäs ensiksi syyttää niitä ay-pomoja, jotka on sellaiseen sopimukseen nimensä rustanneet. Nehän ne kamalia ay-pomoja on, jotka jäsenensä nälkään näkemään laittavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liitto on juuri niin voimakas kun on sen jäsenet. Liiton johtaja neuvottelee sopimukset, siten kun jäsenistö vaatii. Jos jäsene ei hyväksy sopimusta niin ei johtaja ole kauan virassa.
Näin se on myös työpaikalla jos työntekijät esitää vaatimukset niin pääluoton on siitä pidettävä kiinni. Jos ei niin luottari vaihtoon. Ja sen tekee vaan ja ainostaan jäsenet itse.
Näin se on myös eduskunta jos jollekin ei ole luottamusta niin sauraavissa vaaleissa lantää pois, ja alkaa nauttiin sopeutumisrahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Yhden "session" 80-luvulla kokkailin Lapin keskuksessa.Ilta-Yöt tehtiin ruokaa ja päivät siivottiin Oksennuksia!
Kylmässä Asuntovaunussa asuttiin,voihan vee mikä meininki...
Jäin melkein velkaa........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletteko huomanneet, että hyvin herkästi julkkikset perustavat ravintoloita ja matkailuyrityksiä. Käydään itse kaljalla jossakin ja luullaan, että tämähän on helppoa ja tällä tehdään rahaa. Eikä ole mitään käsitystä yrittämisestä saatikka yrityksen pyörittämisestä. Samat yrittäjät sitten kuvittelevat, että työntekijöillä voi teettää töitä ilman ylityökorvauksia ja laittaa asumaan johonkin läävään yhteismajoitukseen. Muutaman vuoden kuluttua sitten laitetaan lappu luukulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juup, yrityksen perustamiselle on nyt nostetta monesta syystä. Kun työpaikkoja ei ole, niin sitten perustetaan oma firma. Jokainen voi huvikseen laskeskella kuinka monta pizzeriaa, ruoka/ juomapaikkaa, siivousfirmaa, kuntosalia, omasta korttelista löytyy. Tilastojen mukaan jopa puolet uusista yrityksistä lopettaa toimintansa tai ajautuu konkurssiin kolmen ensimmäisen vuoden aikana. Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–syyskuussa 2019 pantiin vireille 1 957 konkurssia.

Yrityspuolella on viidakon säännöt, nopeat syö hitaat ja kansainväliset pörssiyhtiöt loput. Siksi suurella osalla yrittäjiä, varsinkin ensimmäiset vuodet ovat taistelua hengissä pysymisestä. Tässä kurimuksessa huonolla yrittäjällä tulee ensimmäiseksi mieleen leikata palkkakuluja hankkimalla työvoimaa sieltä mistä halvimmalla saa. Edellisen hallituksen kärkihanke oli järjestää yrittäjille halpaa, jopa ilmaista työvoimaa. Toki työllisyysaste saadaan näin nousemaan, mutta se on kyllä hölmöläisten hommaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tenava puhuu kokemuksen syvällä rintaäänellä. Olet varmaan oikea sarjayrittäjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ollut ennen mitään mahdollisuutta vaikuttaan palkkaan kun työnvälityksestä annettiin junaliput kouraan ja täältä lapista vaan lähteä etelään tietöihin. Ei siinä työvälittäjä mitään kysellyt, että haluatko lähteä?. Vaan se oli lähdettävä jos meinasi itsensä elättää. Ja mukavaa se oli lähteä yksinäiset tutustuun uuteen ympäristöön.
Näin se saisi olla vieläkin, jos ei lähde niin kaikki avustukse pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sielon Norgesa mestat.
Sielon norijanpuolella hindusta lähtöin jos vaikka mitä paksu lakki silmillä ja takki seläsä töisä.
Täälä sohvalta vittuillaan kaikkea mikä liikkuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymys avaajalle.
Paljonko sen tuntipalkan pitää olla että töitä aletaan tekemään?.
Ei suomen palkat ole mitään korkeita. Niistä on työnantajan turhaa kitistä.
Mutta joku on pielessä jos sikalaan ei saada 13€7tunti suomalaista työntekijää töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti tuntipalkkavaatimus riippuu siitäkin, kuinka kaukana kotoa se työpaikka on ja minkälaiset olosuhteet on majoituksessa. Ei minua saisi alle 30 euron tuntipalkoilla mihinkään hevon kuuseen kimppakämppään alkoholisoituneiden raksamiesten kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palkkakakkua täytyisi alkaa jakaan vain oikeudenmukaisemmin jotta jokaiselle alalle sataisiin tekijöitä. Liitothan ovat tukeneet palkkarallia aloille missä lakkoilemalla saadaan isoa vahinkoa maalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotakin vikaa tässä yhteiskunnassa ja sosiaalitukijärjestelmässä on, jos jotkut ihmiset ovat (ja saavat olla) mieluummin työttömänä jouten, kuin ottavat vastaan työn jossa maksetaan TES:n mukaista palkkaa. Varmasti Lapissa on kokkeja myös omasta takaa kortistossa, mutta työ ei kelpaa vaan sieltä sohvan pohjalta sanellaan ehtoja millä palkalla ehkä kehtais töihin lähteä. Voi hyvänen aika.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pihvi on se, että kauheasti valitetaan ettei löydy työvoimaa. Siltikään ei olla valmiita maksamaan houkuttelevaa palkkaa. Samaa työntekijöiden saantiongelma-liturgiaa meilläkin pomo väänsi erään lehden haastattelussa. Mitä siellä taustalla on, no tietenkin samat palkkaus ja työsuhdeongelmat kuin lapin matkailualallakin. Työntekijöitä houkutellaan kunnon palkalla, se on sitä toimivaa markkinataloutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on muuten kumma että johtajien kohdalla tätä matalapalkkaisuutta ei ollenkaan esiinny.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäs säätää se laki joka kieltää tuolllasten"yrittäjien" touhuilut jotka teettää toisilla töitä puolibilmatteeksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/