Aloita uusi keskustelu

Lapinyrittäjät ihmettelee kun ei saa työntekijöitä Suomesta!Tarjolla olis huono palkka ilman ylityökorvauksia!!??

Aloittaja: Töitä tarjolla huonolla palkalla?? Politiikka 13.10.2019 09:38

Jutut lukenut eteläsuomalainen kokki Sami pohti vakavissaan lähtöä pariksi, kolmeksi kuukaudeksi töihin Lappiin. Hänen nykyisessä työpaikassaan on talvisesonkina hiljaisempaa ja hän ajatteli, että voisi tehdä sen ajan töitä muualla.

Soitettuaan kolmeen paikkaan hän päätti, ettei siinä ole mitään järkeä.

Palkka on niin huono.

– Lapissa on kuulemma työvoimapula. Eipä kannata ihmetellä. Etelässä saan palkkaa 4 euroa enemmän tunnilta. Eipä tarvinnut sitä sen enempää miettiä.

Sami kysyi palkkauksesta ja työehdoista suoraan eräästä hotellista Ylläkseltä, sekä parista eri henkilöstövuokrausyrityksestä, joista toinen on valtakunnallinen ja toinen paikallisempi.

– Kaikissa sanottiin kyllä, että täydet tunnit on kyllä ja tunteja saa tehdä. Sen mitä olen lukenut ja kuullut, paljon alalla on sellaista, että ylityökorvauksia ei makseta ja muutenkin kierretään kaikenlaista. Mahdollisimman halvalla ja näkemiin.
Nihkeää palkanmaksua
Joka paikassa vastaus palkasta oli sama.

– Kyselin palkoista ja se oli aika nihkeää. TES-minimi oli kaikissa se sama ja siinä ei ole neuvotteluvaraa.
Lähtöpalkka kokkina on kymmenen euron pintaan tunnilta.!!
Minusta tuo on naurettavaa, että ei olla valmiita maksamaan työntekijöille. Että tuolla tyylillä yritetään, ja sitten valitetaan jatkuvasti, että ei ole työntekijöitä. Tällä alalla palkat ovat huonot taulukon yläpäässäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 210 viestiä

etelässä ja ilman töitä oleva kokki parempi kun pysyt etelässä.minulla emäntä kokki ja vähän väliä kysytään töihin tässä oulun ympärillä ja ne lapin paikat tais mennä jo

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja et akkaa saa elätettyä. Makaatko uunin pankolla ja lasket tukia. Lapissa on paikkoja auki noin 15 000. Miksihän sitä kokkia vähän väliä kysytään kun ei vakipaikkaa löydy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyviä hermoja kysyvä ala ja se ei sovellu täysjärkisille jotka ajattelee muutakin kuin viihdyttää työnantajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se tietyllä tavalla hassua, että huudetaan työvoimapulaa, mutta kun tutustuu alaan, niin pula on vain halpatyövoimasta.
Esim keski Euroopassa Alppien talvisesongeille houkutellaan työväkeä kausityöhon n 4000e kuukausipalkalla.
Lappi on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Työelämä ohi, Lapissa töissä? Ei ikupäivänä tullut mieleen. En pidä lumesta, en talvesta. Sodankylässä palvelin varusmiehenä. Helevetilliset pakkaset ja kesällä sääskiä "pilvin pimein" Menköön sinne lapin-hullut jos sellainen vaiva on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on pitkään siellä kulkenut niin tajuaa mistä on kyse. Sama asia kuin tämä saamelaistouhu. Verikokeiden mukaan aitoja saamelaisia ei ole. Isoin osa on venäjän puolella kuolan niemimaalla jossa he elävät kuten aina ennenkin. Tällaista ei ole 100 vuoteen suomessa näkynyt. Nämä suomalaiset ovat cityväkeä. Valtiovalta on hurahtanut maksamaan kaiken aina siidakeskusta myöten jossa kerrotaan menneestä ja koko pojoisen alueella. Suomi on pieni pläntti kokonaisuudessa mutta suurin maksaja. Kyllä nyt pitäisi käydä mutka yhden jos toisenkin siellä katsomassa menoa. Tottakai tyhmltä otetaan rahat pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et huomioinut muita etuja, joita kokeilla tunturikeskuksissa on.
Saanti on varmaa ja runsasta. Vai eikö kunto riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurettava ala. Olen erittäin hyvä siinä mitä teen mutta näin naurettavalla palkkauksella saavat tästä eteenpäin hankkia työvoimansa sieltä missä pippurikaan ei kasva. Hullua että saan nyt hetkellisesti työttömänä ollessani lähes saman verran kuin tehdessäni töitä 8-10h päivässä raskasta työtä lähes ilman taukoja. Aloitin jopa tupakoinnin hetkellisesti että saisin jonkun syyn seisoa hetken paikallani pihalla ettei pomo katsoisi kieroon tullessaan itse tupakalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei missään nimessä saa höllentää työlupien myöntämistä ulkomaalaisille vaan tiukentaa entisestäkin , työnantaja joutuu maksamaan kotimaiselle työntekijälle kunnon palkan jolla tulee toimeen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos mielestäsi tuon alan TESin mukaisella palkalla ei tule toimeen niin kait sitä pitäs ensiksi syyttää niitä ay-pomoja, jotka on sellaiseen sopimukseen nimensä rustanneet. Nehän ne kamalia ay-pomoja on, jotka jäsenensä nälkään näkemään laittavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liitto on juuri niin voimakas kun on sen jäsenet. Liiton johtaja neuvottelee sopimukset, siten kun jäsenistö vaatii. Jos jäsene ei hyväksy sopimusta niin ei johtaja ole kauan virassa.
Näin se on myös työpaikalla jos työntekijät esitää vaatimukset niin pääluoton on siitä pidettävä kiinni. Jos ei niin luottari vaihtoon. Ja sen tekee vaan ja ainostaan jäsenet itse.
Näin se on myös eduskunta jos jollekin ei ole luottamusta niin sauraavissa vaaleissa lantää pois, ja alkaa nauttiin sopeutumisrahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahanahneet kapitalistit on ahneutensa takia syypäitä,siihen ettei raskita maksaa työstä palkkaa,näille ahneille pitäisi ilmaiseksi tehdä töitä.Täytyy olla tyhmä,jos ei ole huomannut törkeää ahneutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhden "session" 80-luvulla kokkailin Lapin keskuksessa.Ilta-Yöt tehtiin ruokaa ja päivät siivottiin Oksennuksia!
Kylmässä Asuntovaunussa asuttiin,voihan vee mikä meininki...
Jäin melkein velkaa........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletteko huomanneet, että hyvin herkästi julkkikset perustavat ravintoloita ja matkailuyrityksiä. Käydään itse kaljalla jossakin ja luullaan, että tämähän on helppoa ja tällä tehdään rahaa. Eikä ole mitään käsitystä yrittämisestä saatikka yrityksen pyörittämisestä. Samat yrittäjät sitten kuvittelevat, että työntekijöillä voi teettää töitä ilman ylityökorvauksia ja laittaa asumaan johonkin läävään yhteismajoitukseen. Muutaman vuoden kuluttua sitten laitetaan lappu luukulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

139 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille