Aloita uusi keskustelu

Lakot! Hyödytöntä hommaa

Aloittaja: Politiikka 11.12.2019 16:08

En sitten kyllä ymmärrä ollenkaan,että ollaan lakossa ja lomautuksetkin ovat päällä.Täysin Vähä järkisten touhua.Laskut ja muut normi elämiseen menot eivät pienene.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 22 viestiä

Keroppa Arska miten muuten työntekijä puolustaa etujaan?. Jos vaikka työnantaja ilmoittaa että sunun palkasta otetaan 50%:a pois. Mitä sanoisit työnantajalle tässä tilanteessa. Ja kun paikkakunalla ei ole muuta työpaikkaaa jayristystä mihin siirtyä.
Jään odottaan vastaustasi yksinkertaiseen kysymykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Keroppa Arska miten muuten työntekijä puolustaa etujaan?."

Kyllä se on niin, ettätuo "Arska" on joko EK:lle ostettu äänitorvi, taikka muuten täysin harhaanjohdettu bulvaani!

Mutta kun uudet osinkoennätykset kuuluu saada jokavuosi, ja entistä suuremmalla erolla edelliseen vuoteen, näin se on rumpua lyötävä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Lakot! Hyödytöntä hommaa"

Niih, tosiaan miksi emme siirry Guatemelaiseen tapaan sopia työehdoista, siis semmoseen että työnantajat ilmoittavat että työehdot on nämä, suostukaa tai kuolemanpartiot tulee ja vie.

Ja niinpä moisen työmarkkinakäytännön myötä on ulkopuolisena ihan pakko todeta että siellä sitten on hyvät palkat siellä Guatemalassa, sillä tokihan sikäläiset aivan kuten täkäläisetkin työnantajat aina tapaavat olla reiluja eivätkä suinkaan pyri hyötymään työntekijöittensä kustannuksella milloingan.

Mutta toisin on täällä Suomessa, täällä sitä vaikka palkakorotuksia on luvassa, tosin ei kaikille mutta firman ylipääjohtajalle sentään, niin silti ollaan heti menossa lakkoon, vaikka hyvin tiedetään että tuloillaan oleva edustuksellinen hyvinvointi nimenomaan vaatii sitä että jotkut, kuten vaikka se firman ylipääjohtaja, koska he ikäänkuin hyvinvoivat itsensä lisäksi monen muunkin puolesta, on siksi hiukka muita paremmin myös palkittava työnteostaan ja muitten eteen uhrautumisestaan tässä edustuksellisessa hyvinvointiasiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen lakkoiltiin parempien palkkojen ja olojen vuoksi mutta nyt lakkoillaan ettei palkkoja ja oloja heikennettäisi. Missä on mennyt vikaan. Työmiehestä on tullut rikkaan ymmärtäjä ja se näkyy kaikessa politiikassa. Näin se maailma muuttuu kun edellinen sukupolvi hoiti paremman ruuan pöytään, tänään sitten jo ollaankin olevinaan parempaa väkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt lakkoillaan oikeasta aiheesta. Aion itsekin. Rahanjaosta on tulossa muuten harvainvaltaa tässä maassa ja viime ajat erinomaista työnantajapuolen pöyhkeyttä. Kannattaa sitä työnantajankin rauhallisesta ja vakaasta yhteiskunnasta maksaa eikä mennä Amerikan tielle. Mitä se työvoimapula on jos on varaa maksaa vähemmän? Johtajilla sen sijaan ei ole mitään vastuita, bonusta bonuksen perään.

Aika vastuutonta, jos ei huolta tästä kehityksestä kanna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Esimerkkinä vaikkapa postin lakko. Palkat olisivat alentuneet 30-50% ja monet muut työehdot myös. Työtaistelulla saivat torjuntavoiton. Muutkin liitot toki auttoivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo niin varmaan, mutta samalla nuo lukemisen osaajat 3000 euron tuloillaan aiheuttivat monille muille harmia. Jos osaa lukea ja tienaa 3000 euroa, onko se lakon aihe?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin ongelmat ovat huomattavan paljon monimutkaisemmat kuin työstekijöiden palkan alennukset. Veronmaksajien kustannuksella operoivan markkinahäirikön toiminnassa epäilemättä riittäisi paljonkin tutkittavaa. Seuraukset ehkä tällä kertaa torjuttiin lakon avulla mutta itse vika jäi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakossahan toteutuu tosiasiassa kummankin, eli palkanmaksajan ja työmiehen unelma. Palkanmaksaja on maksavinaan palkkaa ja työmies tekevinään töitä. Mikäs se on ollessa, kun kaikki on hyvin. Kaiken lisäksi ylemmät toimihenkilötkin ovat muuttuneet jätkäksi, kun nekin ovat lakossa. Kyllä se SAK taas sopan keitti, kukaan muuhan se ei lakkoile.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työnantajahan se työntekijää ahdistelee kaikenmailman heikennyksillä sitte muka ihmetellää että miksi lakkoillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan mitä mieltä olet työsuluista? Onko ne järkeviä kun yrityksille miljoonia tulee joka päivä tappiota!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä työnantaja voittaa, kun ei tarvi maksaa joulun ajan palkkoja, kesälomapäivissä säästää, eikä kulu raaka-aineita lainkaan. Kumpikin puoli liioittelee lakon kustannuksia ja valtavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Vaan mitä mieltä olet työsuluista? Onko ne järkeviä kun yrityksille miljoonia tulee joka päivä tappiota!"

Kun ollaan lakossa, se tuottaa suunnattomia vahinkoja työnantajille!
Kun sitten pannaan työsulku voimaan, sillä voidaan korvata niitä tappioita?
Kumma kyllä molemmissa tapauksisa tuotantovälineet on poissa käytöstä, sanoin molemmissa tapauksissa tuotantopanoksetkaan ei kulu, kun tuotantoa ei ole.
Tietysti työntekijöiltä säästyy sulun aikana lakkovahtien järjestämisen vaiva, liekkö sitten ta:lla vahdit siltä varalta, että joku menisi luvatta töihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehdä orjapalkalla töitä,voit olla rikkuri ja painaa ilmaistöitä minunkin puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lakko on tapa ja väline hoitaa asioita että voisi elää esim omalla palkalla ja se riittäisi siihen. Onhan näitä hyväosaisia jotka puuttuu vain toisten lakkoiluun koska ovat niin hyviä ja hyväpalkaisia. Heillä on varaa antaa palkastaan osan pois mutta eipä niiltä useinkaan olla mitään vaatimassakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpöttävät vielä, että mennään lakkoon.
Ei lakkoon koskaan mennä vaan siihen joudutaan ja syy on aina olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisiä työllistyy myös yksityisyrittäjyyden kautta.Vanhat ihmiset tarvitsevat avustajaa asioidakseen pankeissa-kauppaostoksilla. Toisi virikkeellisyyttä ja mikä ilo,itse pystyisi asioimaan. Siis:ASIOINTIAVUSTAJIA tarvittaisiin.Näin työllistymään yli 55 vuotiaat!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se nyt vähän eri asia, kun hyväpalkkaiset vientialojen työläiset lakkoilevat kuin matalapalkka-alojen köyhät. Mediaakaan ei kiinnosta pätkääkään ökylakkoilijat, jotka vaativat vain lisää palkkaa. Toisin oli, kun köyhät vaativat surkean elintasonsa säilyttämistä, silloin laskettiin, mitä se maksaa ja kuinka pian joulukortti tulee. Lakkoilu on tärkeä asia, ilman sitä ollaan lähempänä orjuutta kuin nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Särähti korvaan tuo vientialojen hyväpalkkaiset työläiset. Meinaatko että siellä ei ole pienipalkkaisia. Todella erikoinen käsitys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille