Aloita uusi keskustelu

Kyläpolitikointi

Aloittaja: Perusduunari Politiikka 13.2.2018 11:34

Nykyisin näyttää olevan suosittua ja hienoa esiintyä Oulussa oman kylänsä puolestapuhujana ja noukkia tietysti varmoja ääniä seuraaviin vaaleihin. Kysyisin kuitenkin äänestäjänä, kannatteko mitään kokonaisvastuuta Oulun taloudesta ? Hyvä esimerkki on kiivaana käyvä koulukeskustelu, jossa Kiimingin ja Oulunsalon valtuutetut puolustavat äänekkäästi jokaisen kulmakunnan koulun säilyttämistä hinnalla millä tahansa. Lukioitakin puolustetaan esimerkiksi lukiolaisten bussimatkoilla, pitkillä koulupäivillä jne. Eipä ole pahemmin näkynyt ammattioppilaitosten oppilaiden puolestapuhujia, vaikka ammattiopistolaiset ovat jo eräitä vuosia suunnanneet opintoihinsa pitkienkin matkojen päästä. Äänestäjänä toivoisin päättäjiltämme keskustelua, miten esimerkiksi ratkotaan Oulun kasvavaa velkataakkaa, joka on kohta lähes miljardi euroa.
Nykyisestä Oulun valtuustosta välittyy tällä hetkellä surullinen kuva kapeasti ajattelevista pienisieluisista kyläpolitiikoista, jotka yrittävät mielistellä omia äänestäjiään realiteetit täysin sivuuttaen ja unohtaen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 9 / 9 viestiä

Lukio on keskiasteen koulutusta siinä missä muutkin keskiasteen koulutus on. Miksi sen lukion pitää olla alle viiden kilometrin säteellä, kun monen muun keskiasteen koulutuksen saadakseen pitää nuorten vaihtaa jopa paikkakuntaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä itse opiskelijat haluavat? Ainakin Kiimingissä vanhemmat ovat suuna ja päänä vaatimassa lukion säilyttämistä, mutta en ole kuullut niorten mielipiteitä! Kyllä pikku kyläpahanen käy ahtaaksi ja ahdasmieliseksikin, jos vanhat päättävät! Tulevaisuus on nuorten, Kiiminki ei työllistä tulevaisuudessakaan ihmisiä, joten kyllä sitä on mentävä muualle jo oppiakseen kaupunkilaisten tavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä ne vanhemmat pelkää, että nuoret ottaa neuvoa kaupunkilaisista "kun eivät käy seuroissa ja pyhäkoulussa" ja elävät muutenkin ihmismäisin eikä ahdistuneessa lahkolaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kuullut tästä aiheesta vähän toisenlaisen version. Jos maanantai-iltana valtuustossa tekee supistuspäätöksen, se kiirii nopeasti läpi kylän, eikä seuraavana aamuna töihin meno ole erityisen miellyttävä kokemus.
Samaisen lähteen mukaan Suomen kunnanvaltuustoissa on siksi myös taso laskenut. Kun vuosi toisensa perään jaetaan vain leikkauksia, fiksummat lähtevät pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

No kyllähän tuo on täysin keskustalaisten politikointia. Kyllä esim. Oulunsalossa ja Kiimingissä on todella vähän demareita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä, kepulaisia ainakin Oulunsalossa enemmistö asukkaista. Mitenkään Kuusamon perukoilla pärjäillään kun on vain yksi lukio ja sekin keskustassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi