Aloita uusi keskustelu

Kumpaanko Suomi kuuluu, EU:hun vai Venäjään?

Aloittaja: A T Politiikka 6.4.2019 12:21

Suomessa on tahoja, jotka ajavat Suomen eroa EU:sta, vaikka muistissa on hyvin ajat, jolloin suomen politiikka kulki nimellä “suomettuminen”. Silloin Suomi ei uskaltanut ollenkaan sanoa poikkipuolista sanaa Venäjälle vaan oli vahvasti Venäjän talutusnuorassa. Tällaistako asemaa nuo EU:sta eroa kannattavat Suomelle? Vai haluavatko he Suomen liittymistä Venäjään?

Nyt Suomi on selkeästi osa EU:ta ja voi vapaasti itse määritellä eurooppalaiset arvonsa. Tämä näkökulma on aivan eri kuin tuolloin “suomettumisen” aikoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 444 viestiä

Turhaa on tosiasioita vääristellä, Suomi on kuulunut EU.n jo -90 luvulta lähtien ja kannatus on vain vahvistunut. Mitätön vähemmistö pitää vaan suurta perustelematonta meteliä, luoden kuvaa, että olisimme muka jossain valintatilanteessa. Emme ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi kuuluu venäjään on iät ja ajat ollut venäjä keskeinen ja riippuvainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi kuuluu eu:hun, ja tulee kuulumaan jatkossakin. Jos venäjä ottaa Suomen haltuunsa, silloin venäjä voi liittää itsensä sitä kautta eu:hun. Jos Suomi ja venäjä kerää kaikki sotakalustonsa itärajalle riviin, huomaa heti, kumpi olisi sotatilanteessa vahvemmilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi kuuluu Eurostoliiton vallan alle ja ylin päättäjä on politbyroo jota komissioksi kutsutaan. Nöyrästi pitää totella kaikkia määräyksiä mitä politbyroo suuressa viisaudessaan meille antaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Voiko joku noin avoimesti tunnustaa ettei tiedä päätöksentekojärjestelmästä yhtään mitään? Komissio esittää, ministerineuvosto ja parlamentti ne päättää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Komissiolta ne nootit on ania Suomellekin tulleet. Eurostoliiton komissaari (politrukki) on isompi herra kuin Suomen pääministeri ja Presidentti yhteensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Autonomian jälkeen, "suomettumisen aika" oli parasta aikaa. Sitä kannatti kaikki patruunasta meijän Maikkiin ja kissa. Talous kasvoi ja ulkomaanmatkat suurkaupunkiin olivat ratkiriemukkaita. Liian pieneksi jääneet sukkahousutkin sai vaihdettua laadukkaaseen vodkaan. Elintaso nousi ja nykyään silloisilla pääomilla herrastellaan Turkin basaareilla. Nyt on kiva huudella kun vaipat pysyy kuivana aamusta iltaan ja päinvastoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän me missään valintatilanteessa olla, se valinta tehtiin jo -90 luvulla, ollaan EU.n jäseniä. EU.n vastustajien joukko on kutistunut liittymisen jälkeen lähes olemattomaksi, kovaa meteliä pitäväksi vähemmistöksi.
Päätös liittyä EU.n aikanaan oli Suomelle turvallisuuspoliittinen ratkaisu, päästä eroon Venäjän vaikutuspiiristä ja liittoutua läntisiin demokratioihin, siinä on onnistuttu hyvin.
Korruptiosta on EU.ta turha syyttää, se on Venäjän orjamaina olon peruja ja sitä Eu on onnistuneesti pystynyt kitkemään ja onhan se yksi liittymisen ehdoista ennen liittymistä.
Yksiöityjä faktoihin perustuvia syitä erota EU.sta ei ole edelleenkään esitetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustele väitteesi, että eu on onnistunut kitkemään korruptiota ja että yksi liittymisen ehdoista on korruption kitkeminen. Muista käyttää perustelussasi tarkkaa lähdeviittausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mutta. Jaa etkö tiennyt, että yksi EU jäseneksi pääsyn ehdoista on korruption kitkeminen? Näin käy, kun seuraa vain vaihtoehto medioita. Useat maat ovat joutuneet odottamaan vuosia jäseneksi pääsyään juuri korruption takia ja ovat päässeet jäseneksi sitä kitkettyään. Tämä tieto kuuluu jokaisen suomalaisen yleis-sivistykseen. Näköjään ei jokaisen.
Monet entiset Venäjän orjamaat, mm. Baltianmaat olivat NL.n jäljiltä hyvinkin korruptoituneita, mutta ovat EU-jäsenenä saaneet puhdistettua korruptia huomattavasti. EU.n ulkopuolelle jääneissä entisissä itäblokin maissa Vako-Venäjä, Ukraina ja tietenkin Venäjä, näissä korruptio on aivan toista luokkaa, kuin EU.ssa. Ja näiden joukkoon olette Suomea kampeamassa. Tehkää kansalaisaloite erosta, niin saatte mitattua, kuinka suuri kannatus sillä on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et siis osaa perustella väitteitäsi. Puhut muunneltua totuutta. Minäpä osaan perustella : "EU-jäsenyyttä voi hakea jokainen maa, joka täyttää jäsenyysehdot. Näitä ehtoja kutsutaan Kööpenhaminan arviointiperusteiksi. Niihin kuuluu toimiva markkinatalous, vakaa demokratia ja oikeusvaltio sekä kaiken EU-lainsäädännön – myös euroa koskevan – hyväksyminen.". Lähde Euroopan unionin virallinen verkkosivusto europa.eu->Liittyminen Euroopan unionin jäseneksi. Puhut muuneltua totuutta. Häpeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerro mikä oli muunneltua totuutta? Kiitos tiedoista, itse jo kerroit jo, että ehtoihin kuuluu,"Joka täyttää jäsenyysehdot", niihin ehtoihin kuuluu korruption kitkeminen. "toimiva markkinatalous, vakaa demokratia", nehän jo sulkevat pois korruption. Kaikissa jäsenmaissa ei korruptivapaaseen talouteen olla vielä päästy, mutta vähenee kokoajan, EU.n ansiosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liittymisen ehdot ovat virallisella sivulla selkeästi kerrottu. Korruption kitkemistä ehdoissa ei mainita. Sinä tulkitset ehtoja, siksi sinä "löydät" ehdoista korruption kitkemisen. Minäkin "löytäisin" vaikka ja mitä ehdoista tulkitsemalla, mutta annanpa virallisen sivun kertoa ehdot niin kuin ne ovat. Ilman tulkintojani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mutta, sinun pitää nyt todistaa, ettei EU vaadi korruption kitkemistä päästäkseen EU.n jäseneksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esimerkkinä EU:n suhtautumisesta korruptioon voidaan mainita maailman korruptuneimpiin maihin kuuluva Ukraina, jonka liittämistä EU:n jäseneksi EU oli voimakkaasti ajamassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinä väitit, että korruption kitkeminen on liittymisehto. En minä. Joten perusteluasi odottaen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kehottaisin sinua tutustumaan EU.n petostentorjunta virasto OLAF.n sivustoon, sieltä selviää miten korruptio "myönteinen" EU on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa lukuunottamatta Pohjois-Karjalan maakuntaa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kuntia sekä Enontekiön kunnassa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

201 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille