Aloita uusi keskustelu

Kumpaanko Suomi kuuluu, EU:hun vai Venäjään?

Aloittaja: A T Politiikka 6.4.2019 12:21

Suomessa on tahoja, jotka ajavat Suomen eroa EU:sta, vaikka muistissa on hyvin ajat, jolloin suomen politiikka kulki nimellä “suomettuminen”. Silloin Suomi ei uskaltanut ollenkaan sanoa poikkipuolista sanaa Venäjälle vaan oli vahvasti Venäjän talutusnuorassa. Tällaistako asemaa nuo EU:sta eroa kannattavat Suomelle? Vai haluavatko he Suomen liittymistä Venäjään?

Nyt Suomi on selkeästi osa EU:ta ja voi vapaasti itse määritellä eurooppalaiset arvonsa. Tämä näkökulma on aivan eri kuin tuolloin “suomettumisen” aikoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 153 viestiä

Yrjö Rautio kirjoittaa osuvasti tämänpäivän Kalevassa. "Suurimmat tollot, joita on liuta meitä edustamassa eduskunnassa asti, puhuvat jopa eduskunnassa EU:sta "Euvostoliittona" tai rinnastavat sen jopa natsi-Saksaan.
Tällaiset puheet ovat syvää tietämättömyyttä tai- mikä todennäköisempää-härskiä historian väärennöstä." Koko essee paperi Kalevassa. Entinen kommunisti lehden päätoimittaja osuu jälleen asian ytimeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikää puolue tai edustaja ei ole ilmaissut haluaan Venäjään liittymiseen. Venäjä ei ole kenellekään suomalaiselle vaihtoehto Eu:lle, itsenäinen päätösvalta ja Suomi on.
Todella kummallinen ajatus tuo Venäjään liittymisjuttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärin muotoiltu aloitus. Koska suomalaiset ovat kotoisin Volgan mutkasta, niin Venäjä on osa Suomea. Eikös ajattelutapa venäjällä mene jotakuinkin näin tällä hetkellä omista ja muista maista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Suomi kuuluu EUn Venäjään ja USA Natoon heillä kaikilla on kädet Suomen kansan keräämällä rahakukkarolla
Ei se ihme että Suomella ei enää rahat riitä oman kansan hyvinvoinnin turvaamiseen Sosiaalihuoltoon Oikeiden työpaikkojen luomiseen Opiskelijoiden koulutukseen
kaikesta leikataan
Tulevaisuudessa myös autoilu kallistuu ruoka ja talojen lämmitys MIKSIKÖ ?
Suomen päättäjät on suuruuden hulluudessaan päättäneet parantaa koko maailman ilmaston Suomalaisten kulutuksesta leikkaamalla ja suurvallat Kiina Venäjä USA nauravat partaansa ja yritykset kukoistaa ja päästöt kasvaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on suosittu maa venäläisten lomakohteena. Myös venäläiset työntekijät ovat tänne tervetulleita. Suomessa voi ilmaista vapaasti mielipiteensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytännössä Venäjään,jos väkivaltaista vallankumousta ei olisi tapahtunut 1917.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjän voittamat alueet Ruotsilta siirtyi "paikallisten" haltuun?
Sopimalla-,vai väkivaltaisesti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putinin Venäjä ei ole tavoitteitaan salannut: Kenraali Makarov ja euraasialaisen geopolitiikan linja luonut Moskovan yliopiston professori Dugin kollegoineen ovat käyneet karttoineen meilläkin luennoimassa Suomen tulevasta asemasta. Venäjä haluaa paluuta 1800-luvun imperialistiseen ajatteluun, jossa suurvaltaa ympäröi sille alisteisten valtioiden turvallisuuspuskuri ja luonnollinen nautinta-alue. Venäläisen käsityksen mukaan, Venäjällä on näillä alueilla erivapaus kävellä ylitse paikallisten lakien ja päätöksenteon, sekä hyödyntää taloutta ja sotilaallista asemaa parhaakseen katsomalla tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Suomettuminen tarkoitti välien pitämistä hyvinä naapurin kanssa". Eli suomeksi sanottuna nöyristelyä ja sitä, että neukkula valitsi sopivan presidentin, sopivan hallituksen ja sopivat ministerit siihen. Kaikki puolueeet eivät olleet hallituskelpoisia neukkujen mielestä.
Suomen arvot määritellään edelleen suomessa, se vaan ärsyttää russofania, kun ne on lähes samat, kuin muissakin EU- maissa ja kaukana venäjän vastaavista.
Teitä EU-vastaisia on VAIN 13% suomalaisista, eli olette pieni vähemmistö, siitä ei paljon pysty repimään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Se järki=itäblokin Nato-maat, vertaa itäblokin liittoutumattomat, Ukraina, Georgia ja Moldova. Jos omaa vähänkään sitä järkeä, niin ryhmä on helppo valita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nato-jäsenyys ei maksaisi käytännössä enempää kuin ulkopuolella oleminen. Täytämme jo nyt Naton suosituksen suurelta osin. Itse asiassa ylitämme vuosikymmeniksi eteenpäin tulevien hävittäjähankintojen myötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi