Aloita uusi keskustelu

Krista Kiuru hoitaa hoitaja mitoituksen kuukaudessa

Aloittaja: Kuukaudessa valmista Politiikka 12.6.2019 07:51

Krista Kiuru lupasi, että hoitajamitoitus on tarvittaessa hoidettu 0,7:ään yhdessä kuukaudessa. Hänen mukaansa, kun laki on eduskunnassa hyväksytty, hallitus on hommansa hoitanut ja vastuu on sen jälkeen muilla ja hallitus voi keskittyä muihin asioihin. Sen tosin Kiurukin myönsi, että kunnilla voi olla haasteita saada rahat ja resurssit riittämään, mutta lain säätämisen jälkeen hallitus on tehtävänsä tehnyt. Onko tämä oikeasti hallituksen linja? Varmaan jotkut hallituksen lähipiirit, esimerkiksi SAK, saa hallituksen jakamattoman huomion myös lain säätämisen jälkeenkin, mutta kunnat lienevät omillaan. Hallituksen tehtäviin ei kuulu arvioida, että miten kunnat lain vaatimuksista mahdollisesti selviytyvät tai ovat selviytymättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 28 viestiä

Luin hiljattain, että yhä useimpien kuntien talous on kuralla. Tarvitaan lisää valtionapuja, koska verotus on jo nyt korkealla. Näyttää siis siltä, ettei valtio vastuusta pääse. Verotus kiristyy, liian suuria kalliita hankkeita on yhtäaikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paperilla ja päässä kaikki tuntuu niin luontevalta ja helpolta. Mutta, kun niitä suunnitelmia pitäisi ryhtyä laittamaan täytäntöön, niin eipä se sitten näköjään onnistukkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oppositiossa Kiuru päästeli suustaan niin paljon puhetta, että siinä tavallista tallaajaa alkoi pyörryttää. Ei itsekään muistanut lopettaessaan mistä oli aloittanut ja mistä kysymys alunperin oli. Saapa nähdä jatkaako samalla linjalla, kun puheiden sijaan odotetaan nyt tekoja. Mutta selityksiä riittää kyllä ja jäljet opetusministerikaudelta pelottavat. Hoitaja hyvinkin kuukaudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Onko Kiuru se isomahanen ryllykkä? Olen kuullut sitä Saaristoa sanottavan samalla nimellä. Sen jääprinssin kyllä tunnen, sehän on vasuri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hoitajamitoitus ei ole hoidettu kuukaudessa, ei vuodessa eikä kuluvalla vaalikaudella. On aivan sama kuinka paljon rahaa tarkoitukseen ohjataan. Hoitajia ei yksinkertaisesti löydy tarvittavaa määrää kuukauden varoitusajalla. Eikä varsinkaan jos vaaditaan koulutettua henkilökuntaa. Toki paikat voidaan täyttää kouluttamattomalla täytehenkilöstöllä, kysymys kuuluukin vastaako tämä sitten parhaalla mahdollisella tavalla henkilöstövajeeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreät ajattelevat, että sähkö tulee töpselistä ja raha seinästä.
Demareilla tuntuu olevan rahan suhteen sama käsitys. Lisäksi uskotaan lisää lääkäreitä ja hoitajia tulevan kahvihuoneen ja kanslian ovesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin kaatui se Valinnanvapaus? Siinä systeemissä potilas valita kummasta ovesta menee vast.otolla sisään:julkiseenko vai yksityiseenkö? esim Canadassa tämä systeemi toiminut kymmeniä vuosia : niin Afrikasta,Aasiasta,Euroopasta tulleille.
Rinne Antin kommunistityylinen hoito yhteiskunnalle maksaa maltaita ja suma seisoo. Kansan rääkkäystä. Antin porukalla menee niinkauan hyvin,kun pohja ei paista rahoja mäskätessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoitit asian oikein, jota harva on ymmärtänyt, vaikka rautalangasta vääntäisi. Kommunisti systeemi on yleensä kodettu erittäin huonoksi, mutta täällä vaan lyödään päätä seinään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka monta vuotta on kiristelty hampaita ja haukuttu vanhusten surkeaa hoitoa tai hankaluuksia päästä terveyskeskuksessa lääkärin vastaanotolle. Nyt jos hallitus lupaa korjata nämä asiat, alkaa taivastelu mitä tämä kaikki oikein maksaa. Osa ihmisistä eivät siis loppujen lopuksi oikein tiedä mitä haluavat - pääasia, että suhtautuu uudistuksiin kriittisesti ja epäilevästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtä helppoa kuin se 7 vuorokauden hoitotakuu. Kaikille muille epäselvää, mutta hallitukselle ihan selvää. Mistähän ne rahat kaivetaan tähän kaikkeen yltäkylläisyyteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitusohjelmassa 0n 0,7 HOIVAhenkilöstön mitoitus lause EI HOITAJA. Eli talonmieskin voidaan laskea tuohon 0,7 jos hän vaikka taluttelee asukkaista tai työntelee rullatuolia. Missän ei puhuta HOITAJA mitoituksesta, jolloin pitäisi olla hoitoalan koulutus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän Rinne/Kiuru pieraisevat ne tuhannet uuudet hoitajat ja lekurit? Mahdoton lupaus hallitusohjelmassa.
Kuka lääkäri lähtee esim. Ristjärven perukoille tohtoroimaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asukasmäärältään pienissä ja syrjäisissä kunnissa koko työikäisen väestön työpanos ei riittäisi 0,7 hoitajamitoitukseen, siksi tarvitaan maakunnallisia kokonaisuuksia ja hoitopaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oppositiossa ollessaan Kiuru ilmaisi asian olevan hoidettavissa viikossa. Hallituksen typerimmän populistiministerin roolista katsoen asia ottaa hänen mukaansa aikaa hiukan epämääräisemmän ajan, nimittäin määrän "En osaa ennustaa".

Kuka vielä arvelee Kiurun edustavan järkevästi ajattelevaa poliitikkoa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos 'hoitaja' määritellään, kuten kuuluisi, sen mukaan tarvitaan vähintään 4000 uutta 'hoitajaa'. Mistä ja koska ne repästään, jos koulutustakin tehtävään tarvitaan?
Aiotaanko pikakouluttaa? Hommaan kuuluu muutakin, kuin mummujen ja paappojen kääntely ja nostelu.
Arvelen, että valtio kyllä antaa ainakin aluksi, ennen uuden maakuntahallinnon saattamista voimaan, avustuksia kunnille, eikä kuntien tarvitse ihan ypöyksin asiasta selvitä, jos laki edellyttää ripeää toimeenpanoa. Kaikki puolueet, Kokoomus empien ja takellellen, olivat sitä mieltä, että asia pitää saattaa pikaisesti a.s.a.p. kuntoon. Opposition pitäisi olla heittämättä kapuloita rattaisiin, ettei homma viivästy. Ainakaan meikämanne ei katselisi sitä "hyvällä silmällä", jos niin tekisivät, vaikka äänestinkin edustajaa puolueesta, joka on nyt oppositiossa. Saattaa olla vähän "väärin sammutettu", mutta pääasia, että nyt sammutetaan, kun jo palaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ministerin hoitajamitotus on yli 4. Kansanedustajan avustajamitoitus on 0,8. Ei luulisiuupuvan työhön, kutta työpaikka voi olla ahdistava ja työpaikkakiusaaminen on vakava ongelma. Alalle pitäisi saada SAK:n alainen liitto puolustamaan ay-oikeuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula?

Jos olisit tuossa edessäni vetäisin turpaan. Todellakin...nuorilla on eri arvot. Heitä ei haittaa vaikka vanhukset makaa... Lue lisää...
Vai ei ole pula

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi