Aloita uusi keskustelu

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

Aloittaja: CVB Politiikka 22.4.2019 06:42

Suomeen kapitalismi rantautui noin 200 vuotta sitten. Se on siis nuori asia Suomessa. Sitä ennen ihmiset elivät kyläyhteisöissä, jossa maat, metsät, kalavedet olivat yhteisiä ja kaikki tasa-arvoisesti pystyivät hyödyntämään luonnon antimia.

Lähtölaukauksen kapitalismiin antoi isojako 1700-luvun puolivälissä, jossa yksityinen maanomistus tuli mahdolliseksi. Isojaon poliittinen tarkoitus oli hajottaa kyläyhteisöt helpommin hallittaviksi. Hajallaan olevat talonpojat olisivat vähemmän äänekkäitä kuin tiiviissä yhteisössä elävät. Näin kylvettiin tulevan eripuran siemenet.

Samalla syntyi omistava luokka ja vuokralla elävät torpparit. Siten saatiin taloille ilmaista työvoimaa, koska torpan vuokra maksettiin useimmiten päivätöinä. Tämän lisäksi oli iso joukko kansaa täysin ilman tuloja, silloin tällöin renkeinä, kulkureina maantiellä.

Edellinen kehitys johti sitten 1900-luvun alkupuolella Suomen sisällissotaan. Sodat syntyvät useimmiten joko uskontojen tai epätasa-arvoisen omaisuuden ja tulonjaon takia. Ja näinhän tässäkin kävi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 379 viestiä

Alstaja ei tiedä, että 200 vuotta sitten suomalaiset ei omistaneet mitään isonvihan aikana, sillä maassa riehui venäläiset kasakoineen. Kansa asui piilopirteissä ja venäläisten kavereina hännystelivät erilaiset suomalaiset yhteistoimintamiehet naisineen. Sodat syttyvät aina ryöstötarkoituksessa, paitsi omansa takaisin ottamiset. Sodat syttyvät aina ja vain herrojen tahdosta. Vapausdan määräsi Lenin alkamaan ja se oli Saksan ja Venäjän välinen sota. Ropakanta on sitten aivan eri asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen isojakoa oli korpimökkejä joita ryöstelivät rosvojoukkiot ja tappaen talonväen asettuivat asumaan valmiiseen. Meissä kaikissa on ripaus kommunistia, eli se mikä on sun, on myös mun, mutta mikä on mun, ei varmasti ole sun. Tämä pätee osittain myös kapitalismiin. Yrittäjät ja yritykset kuitenkin tukevat yhteiskuntaa rahalahjoituksillaan, mainoksia vastaan runsaasti. Monelle urheiluseuralle ja vastaaville se on elinehto. Kommunismi on haalistunut ja Suomessa kutistunut omiin riitaisuuksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommunismi on pelastanut monta yritystä ostamalla pois pahimmat kilpailijat.Eli ,saa yksin toimia!
Puute; Määrävä markina-aseman uhka ei ole poistunut,kuten aidossa Kommunismissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutos on täysin mahdotonta pysäyttää vapaan markkinatalouden oloissa. Kommunismin vallitessa se olisi mahdollista, koska valtio ilmoittaisi että sinä pistät nyt saastuttavan tehtaasi kiinni ja sinä lopetat nyt turhat lentomatkat jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kommunismissa tehtaat menevät automaattisesti kiinni, kun rahaa niiden korjauksiin ei ole. Lentokoneetkin ovat kommunistimaassa niin huonossa hapessa, että harvalla niistä pystyy lentämään. Tutki vaikka Pohjois-Koreaa tai Venezuelaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen kommari pariskunta lähti naapurimaahan ja lensi siellä lentokoneella Moskovaan, tulivat takaisin, suutelivat maata ja thats it.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommunismissa ja kapitalismin monopolissa asiakas ei voi valita, mutta sivistyneissä maailman parhaissa sekatalouksissa asiakas päättää hukummeko kaikki saasteisiin - lapsen ensimmäisinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvid88 26.4, 21:37. Se vitsin päästi. Kommunismiin liittyy holtiton ahneus ja luonnon yliryästäminen ja ihmisten historian mukaan. Kommunistinen Kiina on hyvä esimerkki ja Neuvostoliitto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole Nikkeli vielä mennyt kiinni. Onko toista yhtä saastuttavaa tehdasta missään, ja vielä lähirajalla. Ihmiset ovat tietämättömiä, sokeita, kuuroja ja muutakin kommunismi-ihailussaan. Unelmat ja todellisuus ei kohtaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, lopetetaan Suomessa kaikki yritykset, kenenkään ei tarvitse tehdä yhtään mitään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kilpailijat on ostettu pois,niin jo se alkaa muistuttamaan kommunismia?
Vielä,kun uhka Määräävästä markkina-asemasta poistuisi,niin oltaisiin 100%:sti Kommunisti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedätkö kuinka paljon ihmisiä tuolla sinun ihanne aikakaudella pääsi hengestään? Kyllä ruoasta tapeltiin ja päästettiin heikoimmat päiviltä. Ryöstäjiä myös liikkui, eivät olleet mitään maalaisromanttisia kulkureita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommunismi on maailman suurin fyysinen ja henkinen vankila - sadalle miljoonalle se on ollut myös hautausmaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommunismi ratkaisee ihmiskunnan ongelmat:
-työttömyyden
-nälänhädän
-ilmastonmuutoksen
-avaruuden valloituksen
- jne
Kapitalismilla ts yksityisellä yrityksellä ei ole mitään mahdollisuutta eikä haluja ratkaista muuta kuin että miten saada oma pörssi lihomaan.
Kohta taas laumat vaeltavat työttömänä kun pörssiyhtiöille ei riiitä kvartaalin tulos vaan pitää saada enemmän. Se on aivan sietämätöntä riistoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja ennen kaikkea Kommunismi antaa IHMISARVON! Jonka kapitalismi ON VIENYT!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lenin, Stalin,Berija ja Mao jne. olivat’ ihmiskunnan rikkaimpia valtion omistamia kapitalisteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei riitä mihinkään. Esson baarissa tiedettiin että ainaki 200 milijoonaa. Ja entä haavottunneet päälle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi