Aloita uusi keskustelu

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

Aloittaja: CVB Politiikka 22.4.2019 06:42

Suomeen kapitalismi rantautui noin 200 vuotta sitten. Se on siis nuori asia Suomessa. Sitä ennen ihmiset elivät kyläyhteisöissä, jossa maat, metsät, kalavedet olivat yhteisiä ja kaikki tasa-arvoisesti pystyivät hyödyntämään luonnon antimia.

Lähtölaukauksen kapitalismiin antoi isojako 1700-luvun puolivälissä, jossa yksityinen maanomistus tuli mahdolliseksi. Isojaon poliittinen tarkoitus oli hajottaa kyläyhteisöt helpommin hallittaviksi. Hajallaan olevat talonpojat olisivat vähemmän äänekkäitä kuin tiiviissä yhteisössä elävät. Näin kylvettiin tulevan eripuran siemenet.

Samalla syntyi omistava luokka ja vuokralla elävät torpparit. Siten saatiin taloille ilmaista työvoimaa, koska torpan vuokra maksettiin useimmiten päivätöinä. Tämän lisäksi oli iso joukko kansaa täysin ilman tuloja, silloin tällöin renkeinä, kulkureina maantiellä.

Edellinen kehitys johti sitten 1900-luvun alkupuolella Suomen sisällissotaan. Sodat syntyvät useimmiten joko uskontojen tai epätasa-arvoisen omaisuuden ja tulonjaon takia. Ja näinhän tässäkin kävi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytetään 1 - 20 / 392 viestiä

on kaatunut ihmisten kateuteen. Raha on kuitenkin ollut se asia, josta on taisteltu.

Vuoden 1918 sota eli Suomen vapaussota ei alkanut mainitsemistasi syistä, vaan sen takia, että Lenin ja Stalin huijasivat Suomen ääridemarit valehtelemaan kansalle, että oli muka aika lähteä parantamaan oloja asein. Kun Suomi halusi itsenäisyyden, eikä heikoilla bolshevikeilla ollut keinoja estää sitä, potkivat he valaankumouksen alkuun toivoen, että Suomi saataisiin palautettua takaisin. Onneksi bolshevikeilla ei ollut voimaa tukea punaisia ja valkoiset saivat varmistettua itsenäisen ja vapaan Suomen. Homma olisi saattanut onnistuakin, jos punakapina olisi alkanut vasta muutama vuosi Neuvostoliiton perustamisen jälkeen, kun Stalin oli vakiinnuttanut valtansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sensuuri ei ole iskenyt? Dokumentista katsoin mitä se marx oikein sanoi. Ei vastustanut kapitalismia eikä yrittämistä eikä kannattanut kommunismia vaikka en ymmärrä miksi sillä kommusnismiviha oli Hooverin temppu jolla pääsi valtaan ja hyvin osui ja upposi.

Marx sen sijaan sanoi ettei ihmisen ahneudella ole ylärajaa ja kapitalismi sen vuoksi johtaa väistämättä lopulta uuteen tulonjakoon ja tuhoon. Jo joku luulee etteivät miljardöörit kykene tyhjentämään miljonäärin taskuja niin takuulla pettyy. Kyse on vain ajasta. Varallisuus kasautuu rikkaimman taskuun. Kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kapitalismin Paratiisi,kun ei ole kilpailua jne. Saa yksin päättää/pitää kaiken!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ville Ropponen ja Ville-Juhani Sutinen: Luiden tie : Gulagin jäljillä. ISBN-13: 9789520118426, ISBN-10: 952011842X

HS artikkeli lauantaina 29.6.2019 kertoo kirjauutuudesta.
En ole ehtnyt kukemaan uutuusteosta, mutta aion sen tehdä. Monen kommunistin ja vasemmistolaisen kannattaisi myös tutustua Neuvistoliiton keskitysleireihin. 30 000 suomalista ja suomensukuisen arvioidaan saaneen surmansa Leninin ja Stalinin ylpeydestä, vankileirien saaristosta (Gulag), keskitysleireistä ja tuhoamisleireistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.
Mainos. Keskustelu jatkuu alapuolella.

Kirja kertoo karmeasta kohtalosta, jolta suomalaiset ja saksalaiset sotilaat pelastivat taistelemalla suomalaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommunismissa oli toki muutamia hyviä periaatteita. Kyllähän osa maailmaa eli erilaisten kuninkaiden ja muiden yksinvaltiaiden alla, ja valta haluttiin siirtää kansalle. Jo aiemmin oli monissa maissa demokratisoitumiskehitystä kuningaskunnissakin (esim. Ranska, ja kansalaisten oikeuksia oli viety paljon aiemmin eteenpäin vaikkapa Englannissa). Kansan äänen kuuluminen oli pitkällä jo vuosisatoja aiemmin vaikkapa Islannissa. Neuvostoliiton perustuslaki sisälsi useita hienoja periaatteita, ja vallankumouksen tavoite oli tsaarin vallan ajan valtiuden kaataminen.

Ainakin näennäisesti. Täytyy heti todeta, etteivät NL:n perustuslain pykälät kovinkaan hyvin käytännössä toteutuneet. Lisäksi kommunistisen puolueen valtataistelussa johtoon nousseet Lenin ja kumppanit olivat varsin verisiä, voimatoimia kaihtamattomia ja terroriin uskovia johtajia. Poliittisten vastustajien kohtalo oli jo kommunismin alkuaikana kova. Kommunismin hirmutöistä yritetään langettaa suurin syy Stalinin ja Maon hartioille, mutta ei kommunismi toiminut juuri missään kovinkaan hyvin. Suurimmassa osassa kommunistivaltioita järjestelmä oli hyvin byrokraattinen, ihmisoikeuksia väheksyvä - ja vallan erittäin pienelle puolue-eliitille keskittänyt. Keskuskomitean politbyroon pienet ryhmät käyttivät tosiasiallista valtaa, eikä neuvostojen valta ja kansan äänen kuuleminen juuri toteutunut. Kommunismin perusideologiassa on jälkikäteen ajatellen lukuisia valuvikoja, jotka valitettavasti ovat johtaneet epädemokratiaan ja vallan keskittymiseen - kuten järjestelmän valtavaan väärinkäyttöön.

Ehkä kommunismi oli moneen, vuosisatoja edeltäneeseen yksinvaltiasjärjestelmään verrattuna edistyksellinen järjestelmä. Toisaalla sen kilpakumppani, länsimainen demokratia, on menestynyt talouden ja ihmisoikeuksien saralla pääosin hyvin, kommunismia paremmin. Onko demokratia sitten täydellinen järjestelmä? Ei todellakaan! Paljon eri maissa tekemistä ja korjattavaa on, mutta toistaiseksi se on parhaita hallintojärjestelmiä, mitä ihmiskunta on suuressa mittakaavassa toteuttanut. Ehkä juju onkin siinä, että oikeassa demokratiassa kansalaiset ovat saaneet itse päättää, millä tavalla kokonaisuutta hallitaan. Kommunistiseen, vallankumoukselliseen ideologiaan on kuulunut kyllä ajatus, että pienempi joukkio kaappaa vallan ja päättää järjestelmästä muiden puolesta. Tähän kun on liitetty pyrkimys viedä järjestelmä yleismaailmalliseksi ja panslavismi, venäläinen laajentuminen, niin tulos ei ole ollut kovinkaan hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alstaja ei tiedä, että 200 vuotta sitten suomalaiset ei omistaneet mitään isonvihan aikana, sillä maassa riehui venäläiset kasakoineen. Kansa asui piilopirteissä ja venäläisten kavereina hännystelivät erilaiset suomalaiset yhteistoimintamiehet naisineen. Sodat syttyvät aina ryöstötarkoituksessa, paitsi omansa takaisin ottamiset. Sodat syttyvät aina ja vain herrojen tahdosta. Vapausdan määräsi Lenin alkamaan ja se oli Saksan ja Venäjän välinen sota. Ropakanta on sitten aivan eri asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen isojakoa oli korpimökkejä joita ryöstelivät rosvojoukkiot ja tappaen talonväen asettuivat asumaan valmiiseen. Meissä kaikissa on ripaus kommunistia, eli se mikä on sun, on myös mun, mutta mikä on mun, ei varmasti ole sun. Tämä pätee osittain myös kapitalismiin. Yrittäjät ja yritykset kuitenkin tukevat yhteiskuntaa rahalahjoituksillaan, mainoksia vastaan runsaasti. Monelle urheiluseuralle ja vastaaville se on elinehto. Kommunismi on haalistunut ja Suomessa kutistunut omiin riitaisuuksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommunismi on pelastanut monta yritystä ostamalla pois pahimmat kilpailijat.Eli ,saa yksin toimia!
Puute; Määrävä markina-aseman uhka ei ole poistunut,kuten aidossa Kommunismissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutos on täysin mahdotonta pysäyttää vapaan markkinatalouden oloissa. Kommunismin vallitessa se olisi mahdollista, koska valtio ilmoittaisi että sinä pistät nyt saastuttavan tehtaasi kiinni ja sinä lopetat nyt turhat lentomatkat jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommunismissa tehtaat menevät automaattisesti kiinni, kun rahaa niiden korjauksiin ei ole. Lentokoneetkin ovat kommunistimaassa niin huonossa hapessa, että harvalla niistä pystyy lentämään. Tutki vaikka Pohjois-Koreaa tai Venezuelaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen kommari pariskunta lähti naapurimaahan ja lensi siellä lentokoneella Moskovaan, tulivat takaisin, suutelivat maata ja thats it.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommunismissa ja kapitalismin monopolissa asiakas ei voi valita, mutta sivistyneissä maailman parhaissa sekatalouksissa asiakas päättää hukummeko kaikki saasteisiin - lapsen ensimmäisinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvid88 26.4, 21:37. Se vitsin päästi. Kommunismiin liittyy holtiton ahneus ja luonnon yliryästäminen ja ihmisten historian mukaan. Kommunistinen Kiina on hyvä esimerkki ja Neuvostoliitto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole Nikkeli vielä mennyt kiinni. Onko toista yhtä saastuttavaa tehdasta missään, ja vielä lähirajalla. Ihmiset ovat tietämättömiä, sokeita, kuuroja ja muutakin kommunismi-ihailussaan. Unelmat ja todellisuus ei kohtaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, lopetetaan Suomessa kaikki yritykset, kenenkään ei tarvitse tehdä yhtään mitään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen uuden vasemmistohallituksen negatiivinen saldo vajaan neljän vuoden kuluttua (jos se niin kauan pysyy pystyssä).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kilpailijat on ostettu pois,niin jo se alkaa muistuttamaan kommunismia?
Vielä,kun uhka Määräävästä markkina-asemasta poistuisi,niin oltaisiin 100%:sti Kommunisti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi